winchester probléma
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Probald lehuzni egy proba erejeig a CDket.
HA ugy jo akkor keves a tapod, bar lehet, hogy ugy sem lesz jo es megis keves a tap.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Leirtam pontosan mit ir ki a képernyöre:
Primary master Maxtor 6Y080L0 YAR41BW0
Prim slave Mix:<R888L8((((((((((((((RIMK\U8
Sec.Master Samsung DVD-RW
Sec. slave ASUS DVD
Probald mindkettot a 2. ill 2. jumperre rakni.
Hat nem nehez a dolog, csak nem vagyunk a geped mellett. 😛
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Es ha jol emlexem akkor balrol (tehat a taptol ellenkezo oldalon) a 2. jumper soron kell lennie. Igy :|:.: Molex
Akkor slave ha nincsen sehol jumper. Igy :::.: Molex
Master ha balrol az elos soron van a jumper Igy |::.: Molex
Tehat az egyiket Masterkent tedd (ahogy jeloltem), a kabel vegre, es a masikat slavere ugy hogy a kabelkozepre es ugy hogy sehol ne legyen jumper.
(A Molex a tapcsatlakozas helyet jeloli)
PS:
utananeztem kicsit valtozik a dolog a felso leiras a 4R080L-re vonatkozik.
A 6Y080L-nel allitolag mashova kerult a slave.
Master es cable select ugyanott van.
Viszont a slave :¯.: a 2. ill 3. jumpersor tetejere kerul.
A régi winyom:Maxtor DimondMaxP1us ATA133.(6Y080L)
A másik:Maxtor DimondMax 16 ATA133.(4R080L)
Volt olyan hogy egyikbe se tettem vissza a jumpereket hogy az szerint állitsa be ahogy a kábel bekötés van.Ha a jumpereket variáltam egyszer none felirat volt a slave helyén máskor viszont valami ilyesmi:Mix:or(((((((((-meg valamilyen számok.
Hát nem gondoltam volna hogy egy vinyo csere enyi veszödséggel jár.Azt hittem elég lesz egy Ide és egy táp kábelt rádugni és kész.
nem lehet hogy a táp nem birja a + vinyot?
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Ha jol emlekxem Maxtor ezt a technnikat a Quantum utan is alkalmazta.
Ugy volt slaven nagyon sok Maxtor.
Mondjuk az a csokkeno orajel frekvencia eleg fura.
Ilyet en meg nem lattam eljumperelt vinyoknal.
Azt majd még kiprobálom hogy vegyesen az irokkal kötöm össze öket ahogy biomage irta.Csak ezt azért hanyagoltam ,mert ugy tudom hogy igy visszafogja a vinyo sebességét az optikai meghajto.
a dvd író meg a primary slave.
a többi meg értelemszerûen.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Kaptam egy 80GB maxtor winyot és rádugtam az IDE kábel slave csatijára+tápkábel.Gondoltam csak ennyi az egész, de valamiért a bios képnél megakad az inditás és fel sem ismerni a gépem söt a procit is csak 1300Mhz-nek ismeri fel,pedig semmihez nem nyultam.Már probáltam a jampereket máshova beletenni,de semmi.Ha csak külön-külön dugom rá a winyokat akkor mindegyik müködik,de egyszerre nem.
A konfigom: AMD2700+ ,NF-7S v2.0,ASUS DVD olvaso primary slave, Samsung DVD-RW primary master,Maxtor 80GB secundary master,Maxtor 80GB secundary slave.WinXPSP2 és a legujjabb driverek.
Mit tegyek hogy menjen egyszerre a két winyo?
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
Az elsõ vinyó, ami azt mondta mihály, az egy garis maxtor volt, mikor visszavittem... ez egy hosszú törpénet, szal még most is tart valszeg cserélik; a másik ami most úgy néz ki, hogy tönkrement, az egy IBM Deszar (Deskstar) és ez már elég öregecske volt. Szal lehet véletlen, hogy 2 winchester is megdöglik, vagy inkább az MSI alaplapom cseréljem le, mint a villám?
Illetve, az ilyen windows nem látja, a setup sem ismeri fel a, de a led világit és pörög mint állat vinyóval az ívelésen kívûl lehet vmit kezdeni - szal adatot esetleg visszamenteni lehet, vagy ez csókolom?
A demokrácia és a jogállam egy helyen található meg az egész Világon: A szótárban.
A "SEAAAM.exe" programmal is próbálkoztam, de valahogy nem jött össze!!! Windows alatt próbáltam, de ott nem mûködik!!! DOS alatt kellene próbálkoznom? De hogyan???
Üdv...
A problémám a következõ:
A Hitachi Future Tool 2.01 programmal akartam csendesíteni a Seagate 250GB SATA, NCQ, 3Gb/s -os HDD-et, de nem bírtam, mivel nincs támogatás a 3.0Gb/s-os HDD-hez, amit le is irtak a Hitachi honlapján, ahonnan letöltöttem a programot is.
--------------------------------------------------------------------------------
Warning!: Switching your drive to support 3.0Gb/s, or enabling spread spectrum clocking and then using it, may render your drive unusable in a system that can't support these functions. If in doubt, please contact your system manufacturer.
--------------------------------------------------------------------------------
Találkoztatok-e már olyan programmal, amely támogatja a 3.0Gb/s-os HDD-et is???
Kérlek benneteket segítsetek, nagyon hangos a cuccos!!!
Üdv...
Tönkrement a HDD, es egy par adat kellene nekem rola... Pár dolgot át vesz, igaz nagyon zúgatja közben. Egy pár direktóriumot meg nem nyit meg. A HDD egy maxtor 80GB-os 5200RPM-es...
Letezik valamilyen program, amivel helyre lehetne allitani a dolgot v. kimasolni a cuccokat?
Segitseget elore is koszonom...
Renault magnum http://kamionszim.hu
Igen a leírtak alapján sikerült a gépet BOOT-tolni a CD-rõl. De a gond a következõ: az a program egy diagnosztikai program. Különbözõ dolgokat lehet tesztelni vele...!De az olvasottak alapján te már használtad ezt a progit(SEATOOLD_EN.ISO)!!!Létezik, hogy nem vettem észre azt a bizonyos opciót???
De van egy másik progi(SEAAAM.EXE), ami fut Windows alatt. De evvel az a gond, hogy a program ablakban meg kellene, hogy jelenjenek a DEVICE-ok(HDD). De sajnos eggyet sem talál és így nem is ír ki!!!Miért???
Vagy lehet, hogy nem csak simán 2x rákattintással kell elindítani az .exe fájlt, hanem CD-re kell írni vagy valami hasonló??? Ötletem sincs!!!
A samsung Hutil programot még nem próbáltam, de úgy hallottam, hogy ha a progi Pl: Seagate-re van, akkor nem mûködik eggyütt másik HDD-el!!!
Én mindkét progit próbáltam és nagyon jól lehet a kerregést megszûntetni vele.
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
My CPU: AMD Athlon 64(tm) 3200+,2GB DDR Ram,Ati X1600Pro 512Mb, Genius 5.1(hangfal)BenQ FP737s-D 1W(80Gb)2W(120Gb)
Vettem egy 250GB-os Seagate Barracuda 7200.9 SATA (NCQ) winchestert!!! Az ertesuleseim szerint a Seagatek nagyon halkan dolgoznak. Hat az enyem nem...! Sajnos. Hibas lehet a HDD vagy ez normalis ??? A mukodeset tekintve nincs vele gond. Hallottam rola es mar be is szereztem egy bizonyos programot, amivel elmeletileg a Seagate HDD-nek software-esen lehet csokkenteni a zajszintjuket. De nekem sajnos nem sikerult. Lehet, hogy a program nem okes, de lehet hogy csak en nem tudom hasznalni??? Valami ISO fajlrol van szo, amit CD-re kell irni majd pedig arrol inditani a rendszert!!! De nem indul arrol a rendszer, hanem az Op. rendszer jon be (pedig a CD meghajto van beallitva elsodleges BOOT eszkoznek).
Hogyan tudnam korigalni a HDD-m zajszintjet??? Mivel probalkozzak???
Elore is koszonom segitsegeteket... :-)
Az Sp1tol rendesen kezelik a 137GB-nel nagyobb vinyokat.
#1303: olvastam a Samsung honlapján ezt a javítócsomagos dolgot. Egyébként SP2 van fent, ami feltételezem fedi az 1-es adottságait.
Amikor rajta volt a 32GB-s limit leformaztad akkorara.
Igy aztan most 32GBsnek latja a windows.Partition Magiccel particionald ujra.
milyen windwos és javito csomag
mivel particionáltad és formáztad?
Siman egyedul cable selecten is 32GB-nek latja.
Egyébként csak 1 jumper van belerakva.
Nem egy Samsung vinyo veletlenul es 32GB-s "capacity limitation"-ra van jumperelve ?
Kicsit rosszul van jelolve es nem kell hozza 2 jumper csak egy jumper.
Az a masik jumper nem kell ami, ugy van feltuntetve 32GB limit.
Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !
Probléma a következõ: a jelenlegi 30 gigás meghajtómhoz most vettem egy 200 gigásat. Beraktam, bootolásnál meg is jelenik, sõt, az eszközkezelõben is látom, de file manager progikban (sajátgép, total commander) már nem. Slave-re van rakva.
Mi lehet a probléma? Elõre is köszi.
elõre is kösz a választ (válaszokat)
Ha az is ugyanezt írná ki,akkor mentés.
http://www.kep feltoltes.hu/view/060521/viny_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Legutolsó mondat szerint,nagyon gyorsan ments le mindent a rendszer instabil.
Egyébként még mûködik?
http://www.kep feltoltes.hu/view/060521/viny__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
(majd e kep feltoltesnel a space-t töröljétek)
\"Találkozni kell Istennel, meg akarok kérdezni tőle egyet-mást\"