1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
izb #1423 vak vezet világtalant..... -
#1422 nem igy mondom
szóval folyamatosan megy a vinyo hangossan megy? -
#1421 hat te nem ugy mondod, amikor dolgozik a vinyo, mint az allat, hogy "swappel" ? -
#1420 mi az a swap?
-
#1419 nem hasznalt -
#1418 Rendszervisszaállítást próbáltad? -
#1417 Üdv!
A dolog egyik pillanatról a másikra történt, játszottam.
Elkezdett swappolni a vinyó, mint állat. Kiléptem, megnéztem, mi lehet. Nod nem frissített, msnen nem írtak, semmi nem történt. A vinyó meg csak swappolt. Vártam kicsit, hátha a win hülyéskedik, majd abbahagyja, hát nem. Szépen elkezdtem bezárogatni a programokat, semmi. Reboot. Ahogy indul a windows, indul a swap. Csökkentett mód, vírus, trojan keresés. Semmi. Msconfig, autóindítás. Semmi. Everest, hőmérséklet, ilyesmik. Semmi.
Mostmár csak arra tudok gondolni, hogy haldoklik a vinyóm. (délelőtt óta, tehát kb 6-7 órája swappel.)
Találkozott már valaki ilyesmivel? Van erre ötlet, megoldás?
Válaszokat előre is köszönöm -
#1416 ja és a HDD cooleren nem csak a tápkábelen lévő bütykök füstölt el hanem a ventillátor alatt lévö műanyag és teljesen leolvadt róla !!!! -
#1415 hello nem tudja valaki mi az istenért lesz egy winchester hirtelen 2 óra alatt fejhibás ????
tegnap reggel 8 órakor semmi baja nem volt rá 2 órával később meg hirtelen elkezdett kattogni !!!!
persze 10:00-kor rátettem egy használt lapos Hdd Cooler-t össze is kötöttem meg minden a hdd cooler ventilátorja a winchester feje fölött volt és mikor bekapcsoltam elkezdett vadul füstölni valami kiderült hogy az a lapos Hdd cooler füstölt el mert rossz volt a táp része de külsöre nem látszott ki hogy rossz lenne és elégette a hdd cooleren lévő tápkábelben azokat a bütyköt és a winchesterben lévö egyik bütyköt is leszedtem róla a hdd coolert persze mondanom se kell úgy sikerült hogy a wincsiből kijött az egyik bütyök átkozott hdd cooler és ekkor a winchester elkezdett kattogni még azután is hogy a winchester táp része meglett csinálva !!!!
hogy szakadna meg az a ki****ott szám.tech üzlet akinél ezt a rohadt hdd coolert vettem volt már olyan is hogy olyan HDD Coolert adtak el aminek a táp részében egyáltalán nem volt bütyök !!!! -
mekszp #1414 meg lehet csinálni..ki kell cserélni az elektronikáját.. -
#1413 hello akkor mit lehet csinálni ha a winchester táp részénél kijött az a kis bütyök ahol a tápokábelt kell rákötni van rá esély hogy meglehet csinálni ???
Ha meg nem lehet megcsinálni mennyibe kerülne 30 Gb adatmentés !!!! -
#1412 Van a vinyókban hővédelem?
Túlmelegedéskor mit csinál?Elfüstöl vagy van ami megvédi?
Milyen hűtést ajánlotok rá? (Samsung 250G) -
mekszp #1411 jó sok választ kaptam.. :S -
#1410 250-es nem jó? -
#1409 hali. nincs vkinek egy elado 7-15GB-s winchestere? akinek van kuldjon mailt [email protected] -
#1408 köx -
Lechner #1407 szia!
Én EVEREST-ben néztem meg.Az egy progi amit ingyenesen le lehet tölteni.
Minden hasznos infót leír a gépről.Töltsd le és megnézheted. -
#1406 A winyó hőmérsékletét,hogy tudom megnézni?
szigszallag-lázmérőn kívül:) -
Lechner #1405 sziasztok!
Az normáli hogy 48C-os a vinyóm játék közben? 160GB SAMSUNG. -
peter31 #1404 Köszi műxik!!!! -
peter31 #1403 Most kerestem egy SATA-s gépet megpróbáljuk partícionálni és formázni remélem utánna menni fog a dolog.
köszi a tippet -
#1402 Akkor még particionálva sincs?
Azt nemtom meg lehet-e tenni USB rackból, de ha igen akkor a számítógép kezelő -> Disk management-ben szerepelnie kell a drive-nak -
peter31 #1401 Nem formáztam mert nem tudom hol leformázni nincs SATA-s gépem. -
#1400 Amikor létrehoztad a partíciót a wincsin, az milyen lett? Dinamikus, vagy Basic(alap talán magyarba?).
Mert pölö ami USB-s rack-et eddig használtam mind csak a BASIC-et volt hajlandó elfogadni (>120-at win meg alapból dinamikusnak veszi fel)
Tesztelni ezt úgy tudod, hogy ha beteszed direktve a gépbe, akkor a számítógépkezelő -> Lemezmenedzser (vagy mifene magyarul) résznél a wincsid száma és mérete között szerepel, hogy Basic vagy Dinamic (illetve ha basic akkor jobbklikkre rajta azt mondja, hogy convert to dinamyc) -
#1399 Formáztad a winyót? -
peter31 #1398 Sziasztok,
Mi lehet a gond? VAn egy notebook-m és vettem egy usb-s külső rack-et SATA-2 es samsung 300GB-os HDD-vel. Bedugom felismeri a merevlemez típusát is felrakja aztmondja használatra kész de nem látom fent az intézőben a cuccost.
Van tipp?
köszi
p -
mekszp #1397 Hard Disk Sentinel nevű progiról mi a vélemény? ér vmit? -
#1396 nekem kurva szar tapasztalataim vannak
2001-ben beszart egy 3 gigas Seagate 2 honap utan garancia nem volt hozza
2003-ban egy Quantum 7 gigas kb 1.5 év hasznalat utan.Azt mondjuk hurcoltam magammal mindenhova de attol meg nem kene bedoglenie.
Most vasarnap egy 60 gigas Maxtor 3 ev hasznalat utan, ezt soha ki nem vettem a helyerol.
Es mind ugy ment tonkre hirtelen egyik naprol a masikra, buktam mindent ami rajtuk volt. Mocsok HDD gyartok..
Ehhez kepest egy 256 megas Seagate amit 1994-ben vasaroltunk meg ma is mukodik..
Sztem ma mar direkt ugy gyartjak ezeket, hogy minel hamarabb elromoljanak, kenytelen legyel ujat venni.
Ja es van egy olyan program, hogy HDD regenerator ne hasznaljatok! Elvileg kijavitja a bad sectorokat de nalam epp,hogy telekurta az egesz vincsit veluk!
Elotte meg ment valamennyire de miutan ezt lefuttattam teljesen tonkrement.
Most vettem egy 160 gigas Samsungot kivancsi leszek.. Erre legalabb van 3 ev garancia.. -
mekszp #1395 üdvözlet!
az miért lehet hogyha egy vinyó megsérült (valószínű feszültségingadozás) nem tudok rá rendszert rakni holott egyébként működik. meg olyat csinál hogy különböző gépekben eltérő sebességgel tudok rá illetve róla másolni cuccokat. van hogy nagyon lassan van hogy normálban és van hogy szél sebesen másol... -
#1394 #1390
thx -
#1393 Van 1 60GB maxtorom,igaz már félig döglött,és az a baja,hogy kattog.Amikor felcsukom,kattan 1et a vinyó ilyen ktyahin hangot ad.És egyre gyakrabban csinálta,míg 3 év után szevasz lett.Meg lehet még csinálni vagy este van rá? -
Tidzs #1392 Sziasztok!
Még március környékén vettem egy samsung 160 GB-os sata vinyót, és nagyon lassan másol. Partícióról partícióra van hogy 7 mega/sec jobb esetben 15 :S. Az alaplapom Epox Rda-8-as 2400+ -os athlon procival.
Valaki tudna segíteni hogy mi lehet a probléma? Előre is köszi ;) -
#1391 Mindenképpen sokévig. Még enyhe mágnesességnek kitéve (táp közelében, egyebek) is évekig, fiókban évtizedekig sztem. Mellesleg nem az a lényeg, hogy kap-e tápot a wincsi, hanem hogy mikor lett az a szektor felírva (felmágnesesezve rá), éppen ezért a használt wincsit már csak azért sem árt párhavonta full töredezettségmentesíteni, hogy minden szektort átpakoljon máshova ezzel frissítve fel mindnek a mágneses állapotát -
#1390 Korulmenyektol fugg, ha elektromagnes kozeleben tartod akkor rovid ideig, ha kulonbozo termeszeti behatasoknak teszed ki, akkor kicsit tovabb, de akkor sem lesz hosszu eletu.
Ha szepen elteszed valami szaraz, sotet helyre a magnesessegtol tavol, vedve a kulso behatasoktol, akkor sok evig. -
#1389 Meddig őrzi meg az adatot egy vinyó táp nélkül? -
#1388 Na az már tényleg gond. A töredezettség mentesítésre azért kérdeztem rá, mert láttam már olyat, hogy egy 700 megás file 400.000 darabban volt és beszaggatott a lejátszása -
#1387 kuka -
#1386 egy héten 1x töredezettmentesítek.
Egyébként néha a Bios nemismeri fel a Winchestert... -
#1385 Töredezettségmentesíteni próbáltál már, merthogy talán azért darál olyan eszeveszetten azzza szerencsétlen, mert egy 5 megás file-t is 2000 darabból kell összekapirgálnia -
#1384 Nekem lenne egy problémám. Nemrég vettem egy Samsung hd160jj-t és az lenne a problémám hogy az asztalon a jobb alsó sarokban ott van az a kis ikon amivel le lehet választani pl az mp3 lejátszókat, csak most a vinyót lehetne leválasztani. Ez mér van? Előre is köszi!