winchester probléma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

prezi
srácok!

olyan problémám lenne, hogy van 2 winyóm és a másodikra akarom tenni, a rendszert, a régit (elsõt) kiszerelem.
A probléma:
A BIOS felismeri a winyót, reset gép, felismer mindent és a következõ képernyõn, egy kis táblázatban nem jelenik meg a winyóm, ami meg van partícionálva... és ezért tnem tudok bootolni...
nemtudok telepíteni, nemtudok semmit csinálni.
miért nem ismeri fel a gépezet ? mikor a biosban minden zsíros?!

PLS HELP

Early lurk, mutaharrass majd swarm push, dropp és guák GG !

tobias88
Miaz hogy nem erre a platformra, olyan nincs!!!! Regedites törlést próbáltad?
arsene
Nah, most nekem is adódott egy kis problémám a HDD-vel, ill. az IDE/ATAPI vezérlõvel. egy program uninstall után UDMA6-ból átváltott PIO-ra, s azóta sem bírtam visszaállítani. tanácsolták, hogy töröljem a az illesztõprogramot, s az XP lemezrõl megkeresi automatikusan. csakhogy ostobaságot jelzett, mivelhogy nevezett ill.prog. nem erre a platformra készült(!).
most ilyenkor mi van (újratelepítés nélkül)?
thx,
.:arsene:.

\"Találkozni kell Istennel, meg akarok kérdezni tőle egyet-mást\"

arsene
létezik egy olyan progi, hogy HDD Regenerator v1.41. keress rá az astalavista-n

\"Találkozni kell Istennel, meg akarok kérdezni tőle egyet-mást\"

Morphin
Vki segitsne már nekünk!! Mi a faxt lehet ezzel csinálni?? Kéne már a cucc a nagy winyómról!!! Vki vmi ötlet???????? #1276

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

tobias88
ha táplenne, akkor menne egyenként mindeggyik a másik nélkül, vagy megy úgy?
Háát a 2 winyo 1 kábelen volt eddig....de már fél éve...szóval nemértem...csak a napokban kezdte el ezt...De valaki azt is mondta, hogy tápprobléma...lehetséges ez?
Morphin
Hali! Hmmm érdekes nekem is ugyanez a problémám csak nekem egy 80as Maxtor meg egy 160as Seagate van. Nekem sem indul a Win ha rajta van a 160as!!
Namost nekem szinte mindenem a 160oson volt igy nem akartam eddig leformázni!
Hátha tud vki segiteni!! Szval tényleg mi lehet a baj akkor? Nekem kb. a kettõ 1ütt 1 hónapot ment!!!
Az az érdekes hogy a Maxtorom már megvan vagy 1.5 éve és az alatt 2-3 wincsi halt meg mellette... van összefüggés vagy csak "véletlen"?????

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Miért ne lehetne mindkettõ master-en? Csak ne egy kábelen legyen.
Minden jampert eltávolítani? Inkább a kábel szelekt módot ajánlanám.
"winchester ill. kábellel van gond" bejöhet a mobilrack is ami gyakrabban a hiba forrása mint az elõzõek. Lásd nálam 2 db aluminium rack csatlakozói 6 hónapot sem birtak ki 😞
Talán mert 12 éves kínai gyerekek forrasztották és rakták össze 😞

Gaboros! Próbáld csak a kábelre tenni, ha eddig rack-ben volt.

tobias88
formatban megáll, és behal a winfos!
tobias88
1.:a mind 2 masterrel alapban nem értek egyet, mert én a másikból a pöcköket teljesen kiveszem!
2.:Ha egyáltalán nem jön be a vinfos, akkor próbáld csökkentett módban, ha úgy se, akkor télleg a vinyóval vagy a kábelekkel van gond!
Halee!
Nekem van egy 80as és egy 160as samsungom,a 160as már lassan egy éve megvan. Mind 2 masteren. ÉS persze az XP a 80ason van. Eddig nem volt semmi probléma egyikkel sem, de az utóbbi idõben kicsit elkezdett fagyogatni a gép, meg leállni belassulni, míg ma reggelre, ugyan az XP (sp2) még be bootolt, de az üdvözlõképernyõig már nem jutott el. Ezután kihúztam a 160ast és egybõl mniden rednben ment...Miután ismét visszadugtam ugyanugy feketeképernyõ...Ezek szerint eddig tartott a winyo??? A BIOS kifogástalanul felismeri...
format,és particionálás,és lehet mûködni fog...

tobias88
Hell, tönkrement a winchesterem még rég, és vettem egy újat! Most kibróbáltam és megint mükszik a régi, de 20gb-os volt és kb 7,5gb-ot enged rá csak, utána behal! Nem lehetne valahogy többet rányomatni, lehet hogy az a rész hibás csak és a többi jó(mondjuk pl. 15 gb-is rámenne?)?
prezi
megvan nekem miértt áll le... 50 fokos :|

gtasok
én rád gyanakszom, hogy hallvány lila fingod sincs a témához miköze a telepitõ cd-nak ahhoz, hogy a gép újraindul, te szerintem ne is nyúlj hozzá, inkább vállalj kutyasétáltatást!<#gun><#csodalk>

gordonmail
Helo
Van egy vinyóm, Winchesteren XP van és 1-2 óránként fogja magát és újraindítsa magát Ne kérdezzetek vissza semmit, a hibaképernyõ pillanatra van és tesóm gépe, úgyhogy szinte lehetetlen lefényképezni... ha valaki kérné megint...
TelepítõCDregyanakszok, majd kipróbálom azt is, nade:
DE! ha valakinek van más ötlete akkor írja le kérem _)
<#violent><#phone>

(O_o)

Geeryy
tegnapi kommentem utan meg ment vagy 30percet es 48 lett 😄 inkabb kinyomtam.
ma suli utan veszek egy 2ventis racket. meglatjuk milesz.

Persze. Ha összegyűjtesz egy azonos nevű *.rar, *.zip, és *.arj becsomagolt fájt, létre tudod hozni egyesített erejükből a *.exe -t ami mindenek felett áll. Sok jo ember kis helyen is : esgé

prezi
40 feletti már sok, nekem is 42 :C

Geeryy
Hi!
Segate 120gb-os vinyom felkerült rackbe (amibe nincs hutes)bekapcsolaskor 41°-os volt most igy ~40percel utanna, 45°. ez mar gazos ? ja es egy ido utan fagy a gep.eddig semmi bajom nemvolt,bár akkor a segate nem volt rackbe.

Persze. Ha összegyűjtesz egy azonos nevű *.rar, *.zip, és *.arj becsomagolt fájt, létre tudod hozni egyesített erejükből a *.exe -t ami mindenek felett áll. Sok jo ember kis helyen is : esgé

prezi
nem elszáll csak leáll a winyóm 😄

Badsectortól nem valószínü hogy elszáll a géped.

prezi
SENKI?????????????????

prezi
egy franko badsector ellenõrzõ progit tudtok mondani ?
olyan érzésem van, hogy amikor egy területre ér az olvasófej, mindig kikapcsol a winyó :C

Hibaképernyõ milyen kóddal jön elõ?
az a rész érdekelne ami így kezdõdik 0x00

gordonmail
nah megoldottam, le 0-áztam.... végre mi? .....
Naszóval az elöbbi iratomat megoldva OKé minden, DE!
a Winchesteren XP van és 1-2 óránként fogja magát (miért ne, hiszen vindóz...) és újraindítsa magát
TelepítõCDregyanakszok, kipróbálom holnap
DE! ha valakinek van más ötlete (a szervizen kívûl) akkor írja le kérem _)
köfoii <#boxer>

(O_o)

gordonmail
De jól van beJumperelve. Mondom hogy nem Biosgondok és nem Jumpergondok, mert 3PC-ben is kipróbáltam ezt a Winchestert és mindegyikben tutko ugyanúgy mûködik. Sajnos. Nade tökmindegy, hogy hogyvan beJumperelve, hiszen a Winchester külön IDE-n van és a CD meghajtó is egy külön IDE-n, tehát ebbõl gond nemszármazhat. Lehet, hogy gari lesz, visszaviszem, mert senki nemtud semmit ezügyben segíteni <#guluszem1><#conf><#csodalk><#falbav><#confused><#violent><#email>

(O_o)

Leformatálhatod,de ha valaki meg akarja tudni,hogy mit tároltál rajta,akkor úgyis megtudja hogy mi volt rajta.
A vinyókat nem javítják,hanem cserélik,ha tényleg rossz.
Mindenképpen formatáld de ne csak gyorsan,janem teljesen.

bigfoot
nekem is help pls

hogy van bejumperelve?

gordonmail
(ha kihúzom ezt a Winchestert tökéletessen mûködik minden, sõt még másik telepítõlemezzel is kipróbáltam-tökugyanaz......) Azért gondolom, hogy a Winchesterrel lehet a gond, mi más....
Kérlek segítsetek<#guluszem1><#csodalk>

(O_o)

gordonmail
Sziasztok
Nekem van egy majdnem vadiuj 40GB-os Samsung Wichesterem és a következõ probléma merûlt fel nálla:
Windows XP-t akarok rá telepíteni, de amikor beBootol a CD, a Hardware eszközök vizsgálata felirat után (tehát még az elején) nemmegy tovább semmi (a felirat után sötét képernyõ).
Elõszõr IDE kábelre gondóltam, de nem ez a gond, mert ezen kívûl még 2PC-be beraktam ezt a Winchestert és tök ugyanazt csinálja, sem a meghajtóval, tehát a Winchesterrel van a probléma, nemtudom milehet, ha bárkinek van bármi elképzelése akkor hallgatom <#nemtudom>

(O_o)

bigfoot
ha visszaviszem a gariba akkor formatáljam a winyót?
mert aqua ról rendeltem és pestre kell vinnem
szóval szedjem le róla a filmeket,gameket?
és ezt a fejegység javítást mennyi idõ alatt csinálják meg??

czky
Szerintetek az miért van, h a hdd led a windóz betöltés után nagyon sokáig villog. Pedig hozzá se nyúlok a géphez. Jó pár perc, mire talán abbahagyja. De ha megnyitok vmit és úgy hagyom, akkor megint csinálja. Az elõzõ samsung sata1-es winyóm nem csinált ilyet. ez egy wd200sata2

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

czky
hehe<#pias>

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Vedd le a kesztyût a kezedrõl😊)
<#taps>

Punker
nem

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

czky
Hi!
Ma vettem egy WD 200gb sata2-es winyót. Egy kicsit érdekes, h az everest azt írja ki hõmérsékletnek h 58fok, pedig a cucc kézmeleg. Ez így most normális?

bigfoot
nekem is ugyanezt csinálja a winyom!csak az a baj hogy miután lefagy nem nagyon akar helyre állni!és csak reset re csinál vmit

Punker
banyek mobil-od vedd miér tnem veszed fel soha? 9 körül megyek le a tüzesvízbe, vagy lehozod oda, vagy majd holnap beszélünk.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Mhosah Myth
Na nemrég bekapcsoltam a gépet és a biosnál ezt írja ki:

Auto-detecting Pri Master...IDE Hard Disk
Auto-detecting Sec Master...ATAPI CD-ROM
Pri Master: SAMSUNG SP1614N TM100-24
ULTRA DMA Mode-5; S.M.A.R.T. Capable and Status BAD
Sec Master: TEAC DV-L50D 1.06
ULTRA DMA Mode-2
Auto-detecting USB Mass Storage Devices...
00 USB mass storage devices found and configured.

Pri Master Hard Disk: S.M.A.R.T. Status BAD, Backup and Replace

Valami kínja van a winchesternek... Mehet vissza garba?

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

czky
Ha van floppyd, akkor csinálj rendszerindító lemezt. Azzal is mûxik...

Punker
na akkor ezt se fogom használni, a 98-as cd eltünt így nem tudok dos-t varázsolni.

czky
Windowsban nem mûxik. Csak DOSban. Jó kis progi...

Gõzöm sincs.
Nekem még nem kellett,de ez a hivatalos samsung elenörzõ progi tudomásom szerint..

Punker
leszedtem az én winyómhoz valót de nem csinál semmit, elindul és közli hog ynem talált winyót 😞

Punker
ez hogy müxik?

Mhosah Myth
Tesztet még nem futattam nem találtam meg a honlapon a progit... Adjatok címet pls!

Gigabyte GA X48 ds5 rev2.1| Core2Duo E8200@3,4Ghz | 2x2Gb DDRII OCZ Reaper kit 800Mhz@1020Mhz | Sapphire Radeon 4890 vapor-x 1gb OC | 500Gb WD SataII | FSP Bluestorm II 500W táp

Punker
azt mondja sz@r 😞