1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
#1503 Helló!
Maxtor 40gb-és vinyóm van.Az a gond hogy a bios nem tud boot-olni a vinyóról.Mikor boot-ol a bios vagy mi,akkor azt irja ki hogy DISK NOT...
nagybetűvel valami ilyesmit, mielőtt az Xp betöltene.Ezért az Xp telepítőjét bekell rakni és arról bootol be.Utána már betölt az Xp éd jó minden.A bios -ban bevan állítva hogy ne a cdről és egyebekről boot-oljon hanem a vinyóról, de így se jó.SEGÍTSETEK légycy!!
Köszi előre is! -
#1502 cso
Bisztos soxor felmerul a kerdes de azert en is felteszem (lusta vagyok keresgetni :) ) minapokban vettem egy Samsung 250Gb PATA 7200rpm 8Mb vinyot es csak 131 gigat ismer fel + particonalni se tudom mert ha leparticionalom akkor a 2. particiot nem tudom leformazni. alaplapom p4p800-x jo lenne kis help kosz
-
Impi #1501 Üdv :)
Talán segít:
Ellenőrizd az alaplapod BIOS-át, mit tud lekezelni és mit nem.
Ugyanezt nézd meg az operációs rendszernél. Remélem SP2-es Widows-t tettek rá :)
Első lehetőség, hogy minden mást távolíts el. Ne legyen mobilrack-be, csak a kábelre tedd a vincsiket. Ellenőrizd a "jamper-eket".
Ha tudod mindkettőt külön külön kábelre tedd, lehetőleg 80 eres kábelre és mind két wincsi mester módban legyen. Ellenőrizd a BIOS-ban a Boot-olási rendet.
Ha csak egy kábeled van, az új wincsit tedd a kábelvégre, ez Mester módban van alapból is, a régit tedd slave (szolga) módra, ezt a kábel közepén lévő csatlakozóra.
Ha így sem látja mindkét wincsit,
Vannak olyan Windows-ok, melyek CD-ről, DVD-ről futnak és tartalmaznak különféle adatmentő, helyreállító programokat. Ezek nagy valószínűséggel látják a kábelen lévő adattárolókat és ha szerencséd van, másolgatni is tudod a dolgaidat :) -
GaBrutal #1500 Sziasztok !
haverom most hívott h a 160GB Western Digital IDE winyója pár napja lelassult aztán mára már "0" gigásnak és NTFS helyett RAW nak látja...
még bőven garanciális de az adatok fontosak neki (of course)
mit tanácsoltok ? -
#1499 Hello ujra,
Nos, mostmar kisse megvaltozott a problemam jellege:
Van ugye egy 120 GB-s vinyom, ami Seagate, es elszallt. Vettem egy ujat, ezen van mostmar op.rendszer (XP), meg sok-sok ures hely.
Szeretnem a regit adatait helyreallitani. DE! Nem hajlando kezelni a regi vinyom, ha be van kotve, nem tuf a gep bebootolni, ha XP futas kozben kapcsolom be (Rack-ben van), akkor lefagy minden, amig ki nem kapcsolom. Mi lehet a baj? Hogy tudnek eletet lehelni bele, hogy egy GetDataBack-et nekikuldhessek? -
#1498 Sziasztok,
Vinyo elszallos problemam van, a minap egy megnyitott total commander mellett elszallt, reboot a gep, es bootolaskor kiirja, hogy "Lemezolvasasi hiba tortent, ujra ctrl+alt+del". Innen aztan semmi, mas gepben megnezve a winchestert, mint hardware-t latja a gep, de a particiokat lemezkezelo nem. IT a cegnel rakukkantott, GetDataBack folyamatosan hibauzeneteket dobal, bar sok eselyt nem kapott, 0%-on nem jutott tul.
Ma veszek egy masikat, hogy legyen oprendszerem, es az alol nekiesnek amivel csak lehet, hogy a regirol adataim visszanyerhessem. Mivel az adatok egy resze szamomra felbecsulhetetlen (gyermekeim szuletesetol novekedesuk, kepek, videok), ha tudtok segiteni, minden segitseget elfoganek. Mivel nem ertek ezen dolgokhoz, es errol az egy programrol hallottam csak, kerlek, mondjatok velemenyt, ezzel essek-e neki, esetleg mas programmal, programokkal, es tkp mi lehet a hiba forrasa?
Fizikalis hatas, serules 100%-osan nem erhette, zart, mozdulatlan gephazban volt, gepnel nem is voltunk, ftp letoltes volt csak nyitott alkalmazas. -
cicamisa #1497 Ja,van egy pár progi amivel gatyába lehet rázni a vinyókat,mert végül nekem is sikerült.Ha még érdekel írj privit! -
#1496 Hali!
Van olyan program, amivel meg lehet állapítani, h. egy vinyó badsectoros-e? Ghostolni szerettem volna egy másik vinyóra, és az elején elkezdte számolgatni a badsectorokat, pedig a vinyó fél éves, mozdítva még nem volt. Samsung, van még rá gari, de ez miatt vissza lehet vinni? Néha a másolás lelassul 3mb/sec-re, más problémát nem tapasztaltam(meg persze h. nem lehet rá ghostos partíciót tenni)!
Nem tudom, h. az eleje tényleg BS-os-e, vagy pedig, mivel más vinyó partícióját akartam rághostolni, esetleg a Ghost szúrta el a Boot Sectort!!
Köszi! -
izb #1495 csinálhatsz,bár valszeg ezzel együtt a problémád megmarad.de hidd el, miután priviben válaszoltam neked,ha még 20 helyre benyomod a lényegen nem változtat a dolog.ez viszont tény!!! -
cicamisa #1494 Miért van más ötleted azon kívül,hogy vigyem el a kürt-höz,hogy remek kis összegért visszakapjam a mótyót?Gondoltam kapok ötleteket,hogy mit futtasak meg minden.Ennyi.
Neked is csináljak a pólóból? -
izb #1493 szerintem mindenhova másold be, és a polódra is nyomasd rá a nagyobb
publicitás miatt.......... -
cicamisa #1492 Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni,mert a vinyóm nem akar működni.Easy recovery teszjét futtattam eddig le és ezt írta ki:
Recommendations:
Short SMART Test for drive Maxtor 6E040L0 failed, physical drive problems have been found indicating your hard drive is physically unstable. If you ARE experiencing a data loss situation, contact Technical Support or Data Recovery Services at 1-800-872-2599. Continuing to operate your system may damage your hard drive beyond repair or cause irretrievable data loss. If you ARE NOT in a data loss situation, it is recommended you contact the drive manufacturer for a replacement drive.
Nagyjából tudom mit jelent.A kérdésem az lenne,hogy milyen programokat kellene még futtatnom ahhoz, hogy a rajta lévő adatokat visszakapjam? A Total Commander-ben megjelenik ugyan,de mikor meg akarom nyitni azt írja,hogy nincs ilyen kötet. Másik gondom hogy a vinyót továbbra is szeretném még használni.Előre is köszönöm. -
#1491 Hiren's BootCD-n van Active Partition Recovery is, meg más is :) -
#1490 Egy órája elszállt a 160 gigás vinyóm egyetlen partíciója, ami tele volt cuccal. Tudna valaki egy progit ajánlani ami vissza tudná állítani ezt a partíviót? Találtam egy Active@ Partition Recovery 5.0 nevű progit, meg is találta a hibás partíciót, csak nem hajlandó visszaállítani, mert csak demo. Másik program ami meg is teszi ezt nekem? Vagy ehhez tud valaki serialt? -
#1489 Sziasztok, már megint gondom lenne a 300-as vinyómmal csak most más jellegű. ( előző hsz itt #1206, hozzátenném, hogy azt nem írtam le, hogy végül is hogy oldottam meg, úgy sikerült, hogy a telepitésnél megadtam neki 15 gigát, és arra felment a windows és a maradék alapban nem látszott, de sp2-t miután felraktam a vezérlőpult---számítógép-kezelés--és ott a lemezkezelő résznél sikerült aktíválnom a amradék részt amit addig nem látott az xp)) Szóval úgy adódott, hogy újra kellett telepitenem a windows-t, mert már nem igazán volt jó pár dolog, (sőt be se bootolt szombat délelőtt), 300-as vinyó két részre volt particionálva, egy 15 gigás részen volt a windows, a maradékon az adatok plusz egy 80-as vinyó rackben. Na most gondolván, hogy egyszerü dolgom lesz, mert nem kell kiírnom semmit hisz a 300as nagyobbik particióján minden megvan, neki is kezdhetek a telepitésnek. Na most tévedtem ugyanis a win telepitő ismét azt csinálta amit az első alkalomkor, hogy 131 gigát látott belőle. Nem kicsit lepődtem meg, hisz arra számitottam, hogy ott lesz a 15 giga + a maradék illetve a 80-as vinyó ugyebár. Na most tévedtem és 131 giga volt ismét kiírva, plusz a 80-as vinyó volt még lehetőségnek. mivel a 300-ason rengeteg számomra fontos adat volt így nem nyúltam hozzá, 80-ashoz szinén nem. Gép kikapcs, 80-as vinyó ki, régi 8,4-es be a rackbe, windows fel rá. Bebootol, látom, hogy a 300-ast 127-nek látja (vagyis ugye annyinak mint a win telepitő) és teljesen ÜRESNEK. Mondom semmi gond, sp2 után biztos automatikusan látni fog rajta mindent. Nos tévedtem, full üres. Elmentem a számitógépkezelő részhez ismét és most fenn az van, hogy a kapaticásra azt írja, hogy 127 giga, alul ahol ilyen kis ábrával jelzi, ott rendesen kiírja amennyi. Na most gondolom, hogy ha fentről törölném a particiót és alul ismét aktívvá tennám akkor rendesen 300asnak ismerné fel onnantól ezzel nincs is gond, DE akkor gondolom az adataim ugyanúgy nem látszanának. Találtam egy progit Stellar Phoenix a neve, amivel gyönyörűen visszatudom hozni az adatokat mert az látja mint az adatokat mind a két particiót a vinyón és így bár bazi lassan, de kitudom írni a dolgaim dvd-re. Na de a kérdésem a következő: hiába van egy 300as vinyóm minden egyes újretelepitésnél ez lesz, hogy nem fogom látni az adataimat és vagy a progi segítségével visszahozom a dolgokat vagy annyi midnig az egésznek? Azért ez vicces :S Remélem csak én rontok el valamit, mert ez így nagyon nem jó. Most arra gondoltam, hogy a 80asra fogom tenni a wint ha sikerült megmentenem aza datokat, na de majd legközelebb is ha újratelepitésre kerül a sor akkor a 300ast nem fogja felismerni és az adataimnak lőttek??? Remélem érthetően írtam le a dolgokat, csak az egész hétvégém arra ment el, hogy először is kitaláljam hogyan hozhatnám vissza az adatokat plusz azzal ment el, hogy szépen kimentettem először vinyóra majd dvd-re a dolgokat és kicsit már elegem van és még midngi nem végeztem. Szóval van rá vmi megoldás, hogy ez legközelebb ne forduljon elő? Particion magic-el egybként még anno próbálkoztam amikor megvettük a vinyót de nem jött össze, szóval más ötleteket várok :) Köszönöm szépen előre is mindenkinek :) -
#1488 Hello!
mi a különbség a sata és a sata2 között? melyik 250-400gb-s HDD-t érdemes venni ha nem rendszervinyóként használnám, csak képfájlokat és hd filmeket tárolnék? -
#1487 ok azért kösz -
#1486 bocsi kiment a fejemböl vállaszolni
ha nem látsz lassulást vagy lefagyást nem lesz baj bellöle de én azt mondom a fontos adatokat mentsd el -
#1485 nem semmi csak simán amikor elfoglalt vagy olyankor is amikor nem csinál semmit csak elkezdi de semmi tünet nincs csak a hang maga! -
#1484 szóval valami surlodik volt valami tünet? pl sokáig gondolkodik vagy megál mindha lefagyna? -
#1483 nem évek óta semmi baja csak most kezdte napok óta és csak néha csinálja ma pl egyenlőre nem csinálta -
#1482 beszerelés után egyböl csinálta? -
#1481 Szevasztok!
Az lenne a problémám hogy mostanában a winchesterem amikor tölt akkor enyhe sípoló hangot ad ki.Ami egy kicsit idegesítő és van olyan hogy amikor egyfolytában csinálni csak épp hogy lehet hallanni de ez a pont idegesítő herczen.Mi lehet a gond?? -
#1480 Haver!!!!
Mégis sikerült vennem egy vinyót sata II, csak ezt használom, és már a harmadik napja van a rendszer rajta, és nincs baja!!!Remélem nem szólom el!
Akkor valószínü, hogy motorhiba a baja a másiknak?
Hamarosan küldöm vissza a boltba, csere, vagy valami...
Kösz a segítséget!
-
savafan #1479 szerintem samsungot és ár érték arányban nagyon jó a 250GB-s. kb bő 20 rongyért lehet itt-ott kapni. azért nem rossz.
nekem van most már vagy 5 samsungom és semmi gondom nem volt. a cégnél rengeteg van belőle több száz gigások és jól működnek. -
PeeTeeR #1478 pls segitsetek hogy milyen winchestert vegyek -
savafan #1477 Kicsit át kellett kábelezni és most már jó:))
Köszi az ötleteket! -
savafan #1476 Ja, annyi van még, hogy az egyik (a régebbi) egy mobil rackben van. De ez eddig sem volt gond. -
savafan #1475 Nyertél, IDE-s mind a kettő. És egy kábelen vannak.
És megpróbáltam a beállításokat. Az elsőt masteren és Cs illetve slave volt a nagyobb. Aztán próbáltam Cs mind a kettő. Aztán volt CS első és slave második. És egyiknél se ment mind a kettő.
400-as Codegen táp van benne. És nincs más extra nagyon a gépben. Csak egy dvd rom és egy nem túl acélos TI4200-es videókártya. És egy régi hangkártya. -
tmisi #1474 Vagy még egy másik megoldás is: nem biztos, de lehet hogy a Samsungnak nagyobb a teljesítményfelvétele, és nem bírja a táp! -
tmisi #1473 Gondolom IDE csatlakozós vinyók. És egy kábelen vannak. Ezért: állítsd a régit masterre, az újat pedig slave-re (vagy mindkettőt cable selectre). -
savafan #1472 Sziasztok!
Az alábbi gondom van:
A konfig: 2 winchester és egy dvd rom.
Eddig egy Samsung 160-as volt a pri masteren és egy maxtor 60-as a pri slave-en. A maxtor cable selecten volt. Mind a kettőn van windows xp. Együt is használom de a maxtort külön is. Most lecseréltem a maxtort egy 250-es samsungra. Ugyanazokkal a beállításokkal. És most nem indul a két vinyó együtt. Valami pri slave errort ír ki. Csak ha lehúzom a kábelt az új samsungrólakkor indul a gép. Vagy ha kikapcsolom a régebbi samsungot.
Létezik olyan, hogy nem lehet valamit valamivel összetenni?
Előre is köszi a segítséget! -
Mantriel #1471 Köszönöm, megoldódott. :) ;) -
Mantriel #1470 Sziasztok!
Nekem is van egy gondom.
A minap vettem egy új 300 GB-os Samsung winyót, rossz helyre raktam a jumpert és így csak 33 GB-ot ismert el, sajnos formatáztam ezt a részt (mert gondoltam majd a win xp felimseri a többit), majd kiderült persze, hogy nem. Átraktam a jumpert a jó helyre, fel is ismerte az egészet, a bios ekkor két partíciót talált, egy 270 formázatlant és egy 33 GB-os formázottat, gondoltam legyen egy nagy egész így letöröltem a 33 GB-osat, de sajnos azóta sehogy sem találja sem a bios sem a win xp a hiányzó 33 GB-ot, van valmilyen módszer amivel előtudnám bűvölni, hogy egy nagy egész 300 GB-os winyóm legyen? -
#1469 Ha (remélem csak) motorhiba,akkor az lehet, hogy az ujratelepítés után jó pár napig?Mert a boltos kész visszavenni, de én külföldön vagyok, és ha hazaküldöm, akkor lehet, nem érné meg a posta dij, meg az időkiesés miatt, de egyenlőre nem tudok venni másik vinyót kipróbálni sem!
Szo.ás! -
#1468 Vakker!
Most telefonáltam a Msoft technikai tanácsadó szolgálatnak,meg még este elküldtem a bajomat emilben nekik, de a válasz "nemtudom megmondani mikor, de a technikusok eldöntik mi a baj, és ha rájuktartozik, akkor regisztrálni kell"...blablabla!
A regisztrációhoz kell egy telószám, meg az xp száma(?), és akkor talán valami lesz...
De sem vezetékes telóm, az xp-m számát pedig biztos nem fogom megmondani, mert
Úgyhogy nemt'om mit csináljak!!
Öcsém,ilyet!Pfff... -
#1467 Ezt a linket kaptam, érdekes...
http://support.microsoft.com/?id=896256
De szerintem ez a gáz inkább, azóta a Counter spy-t is lefuttattam de csak cookies-t talált...
Fura azért, holnap telefonálok, mert a "Az új teljesítményállapot-szabályozási algoritmus használatának letiltása" sem segített!
Azért köszi
-
#1466 gondolkoztam nem fej hiba mert akkor nem lassul le inkább gondolkozna
motor hiba lesz lassabb pörgés lassu olvasás és irás
szerintem gyorsan vid vissza a boltba -
#1465 Most csináltam egy chkdsk c-n és d-n is de semmi szektorhiba...
Fura...
Remélem azért csak a vinyóval lesz a hiba!:) -
#1464 ha nem sector hibás akkor fej hiba