1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
eia #1583 hello
Van egy ASUS (P4S8X-X) alaplapom én úgy néztem a leírásában (persze utólag) hogy UltraDMA133/100 merevlemezt lehet hozzá csatlakoztatni
A probléma abban rejlik hogy én egy WD
2500YS (SATAII 250GB 7200RPM 16MB Cache Raid Edition)
Merevlemezt vettem nem tud valaki átalakítót (PCI)
és szerintetek van észrevehetö különbség a sebeségekben
köszi eia -
t256 #1582 Sziasztok!
Van egy ECS L7S7A2 típusú alaplapom. 2003-as a BIOS-a.
Mostanában szándékozok venni egy 320GB Hitachi 7200rpm ATA 8MB cache winchestert.
Vajon fel fogja ismerni az alaplapom ? Vagy vegyek kisebb winyót ?
Az ECS oldalán nem találtam erről információt. -
ZsirosKenyer #1581 vki help plz!
a minap böngészgettem neten, erre olyan tipikus kattanás hallatszott mint amikor normálisan kikapcsoljuk a gépet (gondolom a wincsi) de a ventik működtek tovább, aztán pá másodperc múlva kékhalál.
Újraindításkor eltűnt az egyik meghajtó és azóta sem találtam meg..szóval megdöglött? ha igen hogy tudnám lementeni az adatokat?? -
Storung #1580 Hali!
A partíciómérettel kapcsolatban ajánlom figyelmedbe:link -
#1579 FAT32-nél 4GB+ cuccot nem is engedne rámásolni, na meg van egy 32 GB-os limit particióméretnél... az más kérdés h láttam már 160 GBos vinyót 5 FAT32-es particióra felvágva de azért ahhoz h valaki ezt játssza egy 250 GB vinyóval ahhoz komoly elmebaj kell...
ha nem LBA módban formázták az nem okoz ilyen gondot, nekem is sikerült eljátszani simán lesz egy rakás nem particiónált terület.
de úgy néz ki lassan abba is hagyhatjuk az agyalást, vagy csak orgik-nál kicsit nagy a reakcióidő... mindenesetre majd kiderül mit találtak eddig. -
Storung #1578 Hali!
Nem tudom igazán, csak járt az agyam...FAT32-re formázták a vinyót (4 GB-os korlát, bár az már jó nagy játék...), esetleg nem LBA módban formáztak, ilyesmi... -
#1577 mégegy okosság
baromi régi program, de én annakidején ezzen tudtam meg ha hibás egy cd-kép, sőt, ki is tudta általában javítani
ajánlom h ezzel nézzetek rá! -
#1576 régebbi verzió jó ötlet, én még mai napig 3.47et használok főleg a 4.xx azon dolga miatt, h inditáskor újra bemountolja a cuccot, és ez csöppet idegesítő tud lenni... fájlrendszer gond alatt mit értessz? -
Storung #1575 Hali!
Jó lenne tudni egy verziószámot...Bár az iso beolvasásnak valóban mennie kéne(ebben azért nem vagyok teljesen biztos...).A DT 4-el pl. nem akart menni a sims2 ha be volt kapcsolva a safedisk emuláció...Esetleg kipróbálhatná(hurrá, visszafejlődünk!) a 3.47-et. Az stabilan ment, bár ha nagyon újak a játékok akkor lehet, hogy felejtős. Az alcohol is okozott már fejtörést rendszertelen újraindulásokkal...Az is eszembe jutott, hogy nincs-e fájlrendszer gondja? -
#1574 ha én jól értem akkor a DT nem tudja mountolni az image-eket. (de szép magyaros mondat lett ez!)
de egyébként az emulációktól független az h olvasni tudja-e a virtuális meghajtó tartalmát. -
Storung #1573 Hali!
Engedélyezve vannak az emulációk?(Zöld a daemon tools tálcaikon?) -
#1572 wow. csináljátok meg amiket ezelőtt írtam, bár egy 250 GBos - és gondolom meglehetősen friss - vinyónak nem kéne Bad Sectorosnak lennie... nézzétek meg sztem mindkettőt Partiton Table Doctorral, lehet h amikor átrakta kisebbikre akkor keletkezett a gáz. -
orgik #1571 helló. ezek a játékok .iso-k. és ha berakja daemon tools -ba vagy alcohol 120%-ba akkor írja ki az olvasási hibát. Egyébként 65 játékból eddig 1 játékot tudott elindítani. -
#1570 azon belül mi ír olvasási hibát? a mappa maga v. valamelyik fájl benne? így vaktában azt tudom mondani h Partiton Table Doctorral nézze végig a vinyót bad sector ügyben (Surface Test), ha akad akkor sikerült olyan helyre írni és az okozza a gázt, ha nem, és még a kisebbik vinyón nem írta felül az átmásolt cuccokat, akkor FileScavengerrel - pár hozzászólással ezelőtt beraktam - vissza tudja durni a cuccokat. -
orgik #1569 Na akkor elég a 186GB. Viszont haver az ő gépén bekavart. van neki két winyója. Egy 250Gb-os + egy 80GB-os. A 250GB-os winyójáról átrakott egy 60GB-os mappát (játékok) a 80Gb-osra. Utána visszarakta a 250GB-osra és olvasási hibát ír ki a mappára. Ez orvosolható valamivel? -
#1568 konyha nyelv=konyhanyelv
lassab=lassan
aludni kéne néha asszem... -
#1567 ez pusztán a gyártók apró kis poénja 200 GB vinyó esetében tulképp 200000000000 bájt. namost ha ezt be birod írni számológépbe és leosztod 1024-el össz 3-szor, meg is kapod a 186 GB-ot. szóval 200 GB-ot úgy hozzák ki, hogy simán 1000-es váltószámot használnak bájtról való leosztásnál 1024 helyett.
ha valaki el tudja magyarázni nálam értelmesebben konyha nyelv nélkül, akkor előre, nekem se ártana lassab ilyen dolgokat "szakmai nyelven" is ismerni. -
orgik #1566 Kösziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. enabledre raktam aztán csináltam egy újraindítást és partiton magicben 190Gb-ot írt ki. majd csináltam egy teljes partíciót. Most a sajátgépben 186 gigát ír ki. Nem lehet többet kicsikarni belőle vagy 200Gb-os winyónál ez az átlag? -
#1565 pontosabban erre van szükséged. -
#1564 a trükk egyszerű: szedj le SP2-öt, vagy kapásból SP2-es xp-t... vagy nézz szét itt. -
orgik #1563 Ja és a biosba 200.1Gb-ot ír ki. Haver azt mondta hogy win 98-as op.rendszerű gépre kössem rá, aztán nagybátyának van olyan progi ami felismeri az egészet. Szal majd holnap elkéri tőle a progit. Egyébként neki is így ismerte fel a 250Gb-os winyóját. De ti is mondhattok megoldást -
orgik #1562 Helló. Egy probléma lenne. eddig volt egy 40GB-os winyóm Seagate ATA-133. Most vettem bele 200Gb-os Seagate-et. Atás ez is. Elősször 133Gb-ot ismert fel. xp-cd vel teljes formázást végeztem és akkor is annyit írt ki. Most ott tartok hogy Mind a 2 winyó külön kábelon masterbe van. S.E.G.Í.T.S.É.G Mit csináljak?
-
tiborc #1561 Szia.Köszi a segitséget.Nem azért irtam mert nem fogom visszanézni,csak én is dolgozgattam rajta.Az adatot nem akartam menteni rola és a particio magic 8.-al elintéztem a sorsát. -
GiLsZ #1560 hy all!
Lenne egy nagy problémám.
A 80gb os Samsung winyóm alaplapja meghalt de
az alaplapon túl elvileg teljesen jól működne...
tehát:
szügségem lenne egy 80as samsung alaplapra
szóval ha nektek van.
vagy ha tudtok valakit akinek a birtokában van egy rossz
samsung 80 as winyó amiröl biztosan tudjátok h az alaplapja működik akkor nekünk beszélnünk kell!!!!!
minél előbb mert minden adatom rajta van a winyón:-S
na szóval kontakt velem MSN en
MSN: [email protected]
Thankes Kapitány -
Storung #1559 gond nélkül, de néha ellenőrizd...
-
Kockásfülűnyúl #1558 Sziasztok
Van egy Hitachi 7K250-es 80 gigás vinyóm és volt rajta egy bad sector, de a hitachinak a progijával kijavítottam és most gond nélkül működik. Ezt írja a hdsentinel: A lemez felületén található 1 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
Az lenne a kérdésem hogy ajánlott e erre a vinyóra rendszert(win xp) telepíteni?
Előre is köszönöm.
-
#1557 Lenne 1 problémám tudtok winyo teszter progi ciet adni mert le szeretném a winyoimat tesztelni.
Volt régen Defragmenter az le ellenörizte bad sector miatt de valami jobb nincs ?? -
Larvin #1556 Megoldódott. Az gépem elülső usb kivezetései usb 1-es csatlakozók voltak. A hátsók voltak a 2esek. -
Larvin #1555 Sziasztok!
Az a problémám, hogy az újonnan vásárolt usb-s mobilracket csatlakoztatva a gép felismeri a benne lévő winyót majd kis idő múlva elfelejti. Semmilyen kattanás nem hallatszódik, egyszerűen csak eltűnik. Az USB 2.0-ás csatlakozó elég gány kivitelezésű és nem látszik valami stabilnak mikor benne van. Én arra tippelek, hogy az lehet a gond. Azért szeretném megtudni a véleményeteket esetleg, ha valakinek volt hasonló gondja megerősíthetne, hogy ez gyakran előfordul, vagy mit kéne tennem. Nem úszom meg új usb kábel nélkül? -
#1554 egy nagy okosság: a fórum lényege az, hogy ide írod a kérdésed és a választ is itt kapod - nem pedig e-mailben, akármennyire köszönöd előre is. tehát ha valamire választ akarsz kapni, akkor ajánlott nézegetni a topicot.
mégegy nagy okosság: azt tudod h kb 500 "penis enlargement!" típusú spam repül épp a postaládád felé mert kiraktad nyilvános helyre a mailcímed?
amúgy próbálj meg egy low level formatot - ez esetben ha van rajta valami attól könnyes búcsút vehetsz -, Seagate oldalán alighanem találsz hozzá cuccot, esetleg hesszeld meg Partition Table Doctorral, bár így nem nagyon lehet belőni annyiból h "áramszünet volt náluk". ha még meg is akarsz róla menteni valamit 3 hozzászólást olvass vissza -
tiborc #1553 Sziasztok.Nekem lenne 1 olyan problémám,hogy az egyik haverom formázta a seaget 160Gb-os winyoját,és áramszünet volt náluk.Azota nem lehet formazni se ntfs-re se fat32-re.
Ha vkinek van jo ötlete az irjon már nekem emailt.
[email protected]
Elöre is köszi. -
drogery #1552 Köszi szépen! ;) -
#1551 psszt
simán kicsomagolod és müködik -
drogery #1550 Hali!
A File Scavengerrel megtaláltam mindent, de nem tudom leszedni, mert nincs egy átkozott license key-em.. Esetleg neked nincs? -
craymond #1549 Szép jó napot mindenkinek. Sürgős segítségre van szükségem, és nincs időm visszaolvasni. Azt hallottam hogy a S-ATA2-es hard disket át lehet jumperelni úgy hogy menjen S-ATA 1-es alaplappal. Kössz a válaszokat előre is. -
#1548 próbáld meg visszadurni a fájljaidat File Scavengerrel, illetve nézz rá Partion Magicel, volt hasonló gondom nekem is, azzal meg bírtam csinálni. -
drogery #1547 Hali!
Nekem egy 160Gb-s Maxtor vinyóm van, és eltűnt róla minden cucc, próbálnám megnyitni, erre kiírja, meghajó nincs formázza, akarja most?...
Lehet, hogy túlmelegedett?(mobilrackben van abban meg a 3 venti haldoklik!)
Ezzel lehet még kezdeni vmit? Vagy kezdhetem formázni?
Ha kiveszem a rackből, és úgy rakom vissza, kellene neki vmi külön hűtés? És, ha igen milyen?
Válaszokat előre is köszönöm. -
jellem #1546 Sziasztok!
GetDataBack for NTFS v3,03-mal! Ami licenszes, hogyan lehet az adatokat kimenteni?
Mert pl. a Copy-t hiába nyomom meg, semmi sem történik!
Ha valaki tud, kérem segítsen! Nagyon fontos lenne!
thx! msn: [email protected] -
#1545 Maxtor 15 GB winchester - hiba - : Nagyon lassan olvas és ír, szaggatva játsza a filmet és zenét. A főwinchesterhez képest 4-5x annyi idő alatt megy rá ugyanannyi adat. Régen nem volt ilyen. Mi lehet a baja? Lehet vele valamit tenni, vagy kuka.
-
#1544 nézd meg Partiton Table Doctorral hol vannak pontosan, aztán menj rajtuk végig még egyszer HDD Regennel, nekem is csak így müködött, persze így is csak egy részét lehet kijavítani. a többire... hát, az én meglehetősen elvadult és barbár megoldásomat olvashatod #1541-ben