1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
  • Diablos
    RE!

Új kérdést tennék fel:
    Bad sector-okat milyen programmal lehet lezárni?
    HDD-regeneratorral elméletileg sokat megjavítottam, de maradtak még bad sectorok. Ezeket manuálisan, vagy automatikusan valamelyik program le tudja zárni?
  • Diablos
    Sziasztok!
    Nincs ötletetek, hogy mit tehetnék egy 120G-s Samsung vinyóval (idés) ami működik egy darabig, utána pedig meghal egy időre, aztán megint működik... újraindulások között...

úgy szokott megjavulni, ha épp engedi és egy chkdsk-t végignyomok rajta... azzal mókol egy darabig... és utána jó...
    rendesen formázni nem nagyon bírom, csak partition magic-kel...

valaki? :)
  • Calver
    kérdés tárgytalan, végül több mint 6 GB-ot kellett levágnom az elejéből, valamint sok helyen HDD Regeneratorral megfoltozni, de most így ha végignézem Partition Table Doctorral, azon belül Surface Testel a particiót, a megmaradt 70 GB nem tartalmaz bad sectort. használjatok HDD Regeneratort, remek progi és tényleg müködik! (mondjuk nehéz törtet találni, én is csak 1.41-ből találtam)
  • Calver
    üdv mindenkinek!
    lenne egy nagy kérdésem: van egy ősrégi 80 gigás Maxtorom, amivel az a helyzet h kicsit haldoklik, tele van bad sectorokkal az eleje. végignéztem HDD Regeneratorral, a nagy részét ki is javította, de a vinyón 1000-1300 Mbig még mindig több mint 100 bad sector van, amit nem tudott kijavítani. kérdés erre: megfelelő technika lenne-e az h fognám egy particiónáló progival, és mondjuk egy low level format után ugy hoznék létre partíciót hogy az első 1300 Mbot egyszerűen kihagynám belőle?
  • lpmaskmancick
    nekem ez a gondom: a c: partíciómnak vmi baja,indexek meg ilyesmik +sérülhettek,de ha win indítása előtt lefuttatom a chkdsk-t,szétkúrja a c-t,azért nem merem megcsinálni,mert egyszer már megcsináltam,azt újratelepítés lett a vége,Azt írja hogy: Következő meghajtón ellenőrizni kell a konzisztenciát:.....
  • apu
    A övetkező a gondom:
    Van egy AMD duál 64 bites 4600+, gigabyte alaplappal egy gépem sata 320 asvinyóval.
    Widows Vistát futattam rajta, de elötte XP t. Van bent egy rekk , már másodszor fordult elő, ha bele dugog a rekkbe egy vinyót, akkor elszáll a gép. (Természetesen lekapcsolt állapotba dugom bele. ) Most addig jutottam, hogy a Particion Magic 8 is csak egy Errort lát a vinyó helyén. Mit kell tennem ?
  • pulti
    Sziasztok!
    A múlthéten vettem egy Samsung 250Gb 8M Pata vinyót és következő a gondom vele. Nagyon belassúlt egyik napról a másikra telepítéseknél szintén gondolkodik és szinte alig tölt, ha neten böngészek majdnem minden műveletnél 5 másodpercet gondolkodik és ez zavaró.
    A HD Tune ezt jelzi: hiba
    Az everestnél minden ok illetve a Hard Disk Inspectornál is :S Köszi ha tudtok rá vmi okosságot nagyon megköszönném!
  • hunter03
    Hello!
    Nem tudtam leformázni,mivel nem látja sem a BIOS,sem a windows
  • krisztian005
    Sziasztok, sikerült megoldani, egy jumper kellet belerakni, ami azért érdekes mert magán a hardon is irta hogy nincs szüksék jumperre mert magától fel kel ismerje minden alaplap, nem is volt semmi jumperjelzés rajta, csak már nem tudtunk mit csinálni ezért ezzel próbálkoztunk, és bejött.
  • Storung
    Üdv!

Ha volt elemcsere akkor nézd meg,hogy be van-e kapcsolva a SATA vezérlő:
    BIOS>Advanced>Chipset>SouthBridge VIA VT8237 Configuration>VIA RAID SATA BOOTROM>Enabled-re kell beállítani...
  • krisztian005
    Jut eszembe az alaplap lemezén volt egy Via Raid Tool nevü progi meg driver, feltettem az sem segített, a Vezérlőpult> Felügyeleti eszközök>Számítógép-kezelés>Lemezkezelés ott sem látszik. Lehet hogy az alaplap nem támogatja ezt a hardot?
  • krisztian005
    Sziasztok, kaptam egy Seagate Barracuda 7200 Serial ATA 160GB-os hardot, nálam nem akar menni, akitől kaptam nála ment jól, az alaplapom Asus A7V880, eddig mg nem volt dolgom serial ata hardokkal ezért nem tom mi lehet a gond, sem a windows sem a Bios nem látja, akitől az alaplapom vettem ő azt mondta hogy volt már az alaplaphoz ilyen hard kötve, egy DOS-os Ghost nevü progival próbálta felismertetni, azt mondta neki azzal csinálták neki hogy müködjön, létezik olyan hogy a bios nem látja és a windows látja a hadot? vagy ez a ghost a biossal csinál valamit? nem ismerem a progit, az alaplapba volt elemcsere, lehet hogha ezzel a ghost-al csináltak korábban valamit a biosba akkor ez törlődött? ha tudtok segíteni irjatok mert teljesen tanácstalan vagyok, előre is kösz
  • PLackó
    köszi szépen,sikerült.
  • Storung
    Üdv!

Tőled is megkérdezem:Leformáztad?
    Ha nem akkor itt megeteheted:
    Vezérlőpult> Felügyeleti eszközök>Számítógép-kezelés>Lemezkezelés
  • Storung
    Üdv!

Leformáztad? Ha nem akkor itt megeteheted:
    Vezérlőpult> Felügyeleti eszközök>Számítógép-kezelés>Lemezkezelés
  • PLackó
    Üdv!
    Vettem egy 320gigás Sata Seagate vinyót.
    Jelenleg Egy Ata-s maxtor,és egy ata-s samsung van még a gépben.
    Az új,SATA-s vinyóm felismerte a gép,látom is pl. eszközkezelőben,de mégsem jelent meg új meghajtóm (pl total commanderben).
    Többször újraindítottam már a gépet.
    Mit kellene csinálnom,hogy használatba vehessem a winchestert,hogy tehetném aktívvá?
    Még nem használtam SATA vinyókat.
  • mcdrusza
    én csak szeretnék egy láma kérdést feltenni :P
    lehet több winyót a gépbe?
  • hunter03
    Sziasztok!
    Vettem egy Seagate Barracuda SATAII-es 160GB-os vinyót,és az xp nem ismeri fel.Mi lehet a baj?A BIOS-ban igazából nem is találok SATA-ra utaló menüpontot,de a RAID IDE/Serial ATA controller-t bekapcsoltam.Ez lenne az?De így sem ismeri fel a gép.Mit tegyek?
  • mrzed001
    Állítsd át, hogy hangra optimalizáljon, valamint a lenti linken lévő progik közül jópár kielemzi amit a SMART küld a wincsiről infókat, na az megsaccolja hány százalékon van a wincsi és mennyi lehet még nekie hátra
  • ZsirosKenyer
    unrar-nál másodpercenként headcrash-elő vinyónak még mennyi időt adtok?
  • mrzed001
    Getdataback for NTFS-sel meg talán vissza tudod hozni ami elveszett
  • Merdzso
    köszi mepgróbállom
  • czky
    Ez olyan vírusos problémának tűnik. Nem ártana egy friss nod32-vel végignézetned. Ha nem vírus, akkor passz.
  • Merdzso
    Hello!

A problémám a következő! Ma beinditottam a gépet és az emilek után zenét akartam halgatni. Na most a downloads mappám ami egy külön winyón volt kiürült! Megvan minden mappa, almappa stb. de miind tök üres! Viszont anyám gloria estefan albuma fenn vann! Mivel saját gépem van ezért nemhiszem hogy bárki feltörte volna a családból vagy valami. egyszerűen minden eltűn! próbálkoztam újraindítással meg átkötözgettem a kábeleket hátha megtört valamelyik de semmi!

Valami ötlet?
  • berczy #1519
    Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy mi a megoldás arra, ha egy bizonyos FSB-n felül már nem látja a rendszer a SATA vinyómat? Akarnám még tunningolni a gépet, de be vagyok határolva amiatt, hogy eltűnik a vinyó, pedig a proci még simán bírná.

Pls. Help!!!
  • susubaba
    köszi a segítséget!
    Réka
  • mrzed001
    Próbáld ki ezeket is, egyik másik elméletileg még a SCSI RAID tömbben lévőeket is ki tudja olvasni

Active SMART - http://www.ariolic.com/
    DTemp - http://private.peterlink.ru/tochinov/
    HDD Health - http://www.panterasoft.com/
    HDD Thermometer - http://www.rsdsoft.com/
    SIGuardian - http://www.siguardian.com
    SpeedFan - http://www.almico.com/speedfan.php

Ha egyik sem jönne be, akkor érdemes egy BIOS frissítésen elgondolkodni
  • susubaba
    Szia!
    nekem a thermometer a satas winyot nem látja csak az atasat.
    Miért van ez?
    Van valamilyen más progi is ?
    Réka
  • roblee
    Köszi a választ!
  • mrzed001
    S.M.A.R.T-on keresztül folyamatosan tudod nézni, hogy milyen a hőmérsékete a wincsinek. HDD thermometer, meg hasonló progik a taskbarba jelzik, riasztanak, egyebek...

Hűteni a legjobb oldalról, tehát felette és alatta is legyen hűtve a wincsi
  • roblee
    Nem találtam jó topicot ehhez a kérdéshez!
    A vinyómnak kellene hűtés. Mit ajánlatok? Hogy tudnám megnézni, milyen a hőfoka működés közben?
    Előre is köszi!
  • kRockA
    vettem egy vinyót (MAXTOR 160 GB (7200 rpm, 8MB cache) SerialATA winchester), de nem nagyon tudo beüzemelni... rádugtam a gépre, de a partitionmagic sem látja... eddigi vinyóim, amik bennt vannak nem SATA-k, lehet hogyb ezavarja a 2 egymást?:SSS
  • desigo
    Üdv

Egy vadi új Samsung 200 gigás idés vinyót próbálok formázni de sajna csak 32 gigaként látja.A formázás kifogástalan de hol a többi része?

pls help
  • rat42
    Sziasztok, lenne egy kérdésem!

Van egy 80GB-os MAxtor vinyóm, konkrétan "Maxtor 6Y080L0".
    boot-oláskor a SMART már úgy értékeli hogy BAD, és találtam is rajta egy szektor hibát. Elvittem egy céghez, és azt mondták lehet hogy szoftveresen még javítható a dolog, de ők nem érnek rá vesződni ezzel!

Ismer valaki ilyen programot???
  • VKiller
    Mellékesen: Ugye egy régebbi (2002-es 60Gb-os Maxtor) vinyó nem lessítja a gépet? (mármint a teljestményt játékoknál, nem az adat átvitelt mert azt tudom hogy lassítja)
  • Pleomax365
    Sziasztok,
    két vincseszterem van, formatáltam őket, és ameiken az oprendszer van, ott minden ötször gyorsabban müxik..miért?,
    Mert csak azért , régebben a másik vinyómon is gyors volt minden, mind a kettőn ntfs, filerendszer van,a vinyó egymárka,Sata-as
    help!
  • Rick4U
    Hello! Miért van az hogy a BIos felismeri a vinyómat és Windows telepítéskor meg kiírja hogy nincs!Kikéne javítanom valamilyen progival ?
  • mrbaba
    Hellosztok!! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet megnézni, hogy a vinyóm Sata v SataII vagy stb... De ugy, hogy a házat nem kell szétszedni..????

• irkass2
    Sziasztok!
    Az miért lehet hogy ha SATA vinyórol telepítek játékot SATA vinyóra akkor 98%-ban kiírja hogy CRC hiba, és ha IDE vinyóról telepítem SATA vinyóra akkor meg simán feltesz ?
    Előre is kösszi
  • hentesferi
    Hi all

nekem az a problémám hogy ujra tettem a windowsom és amikor töltené be a windows instalálást akkor mindig ez a hiba fogad : STOP c000021a{helyrehozhatatlan rendszerhiba}

a rendszer folyamat (session manager initialization( váratlanul félbe szakadt.

╡┐┐apot:0x c000026c (0x00000000 0x00000000)

a rendszer leált.

egy kék képernyővel fűszerezve :S

plz segítsetek mert nem akarom kidobni a vinyomat elég sok fontos dolog volt/van rajta :S

előre is thx minden segítséget :)

bye