1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
Akuma #1623 Partícionálni kéne előbb... mondjuk XP telepítőlemezének segítségével, vagy particion magic-el. Amíg ezt nem végzed el, addíg formázni sem tudod. Tehát használni sem tudod. -
#1622 tehat a Minden lemezmeghejto resznel latom hogy megjelenik -
#1621 Sziasztok,tegnap vettem egy 320gb-s Samsung winyot hozza kulso coolink-es hazat.Probaltam formazni meg particionalni de az xp nem latja rendesen,lemezkezeloben nem akar megjelenni illetve csak ugy hogy a C:\ tulajdonsagaira nyomok es ott meg talalom a hardverek kozott de igy nem tudok vele semmit csinalni,elore is koszonom a segitseget -
Rick4U #1620 Hello! Egy olyan problémám lenne hogy van egy Seagate 80 GB-os vinyóm! És felteszem rá az XP-t és csak azt érzékeli ,azt a patríciót ahova feltettemés erre nyomok restart erre hiba mert nem tom milyen fájl nem található !Meg volt két patríció és egyszerűen eltűntek! Meg sokszor nem ismeri fel meg hasonló hibák fordulnak elő! HELP Plíz -
#1619 Sajátgép/jobb gomb/kezelés. Meghajtót megkeres, partíciót aktívvá tesz, megformáz. -
Zolix29 #1618 Sziasztok!
Olyan gondolm volna, hogy ha letörlök valamit akkor nem jelenik meg a szabad hely a total commanderben, de a Sajátgépben sem! A másolásnál persze fogy a hely! Valamikor , ha letörlök valamit akkor meg hirtelen megjelenik az összes hely amit még az elött is töröltem!
Jó lenne, ha valaki tudna valami megoldást mert nem nagyon akarok win-t installálni!
-
punkers #1617 sziasztok!
vettem 1 maxtor 80 gigás vinyót a gép felis ismeri de a win intézőbe sajátgépbe, total commanderbe nincs ott
Tudna valaki segiteni? -
tallys #1616 Sziasztok! Fél éve van egy samsung sp1654n a gépemben, XP fut rajta. Pár napja ha bekapcsolom a gépet nem találja a vinyót és borzalmas hangot ad ki (nem minden alkalommal). Ha újraindítom, akkor viszont felismeri ls be is tölt rendesen. Menet közben nincs semmi baja, nem fagy, nem kerreg. Ezt miért csinálja? -
kellyyyy #1615 Megoldódott.Valami nagyobb cink volt vele,mert visszavittem a boltba és mikor a srác kipróbálta lefüstölt. :))Kaptam helyette egy 200-ast,ez jó.De azért köszönöm a segítséget. -
#1614 nem a 137 GB feletti részt látja, mert az csak 12 GB lenne akkor - 160 GB-os vinyón valójában csak 149.1 GB hely van, tudod, 1000 vs. 1024-es váltószámok. -
Inquisitor #1613 Ha a jumper lenne a ludas, akkor 40GB-t látna, így gyanús, hogy pont a 137GB feletti részt látja csak. Kérdés, hogy ilyen régi alaplapja van a srácnak (akkor vennie kelle egy IDE vezérlőt, már ha ez IDE cucc), vagy nem normális service packes XP-t használ.
Mondjuk ha a Biosban is ennyinek látja, akkor alaplapra gyanakodnék. Utána kéne járni Bios frissítésnek, ha támogat ATA133-at a lapja, akkor van esélye ... -
#1612 ilyen csodát asszem jumper rossz helyre berakásával lehet elérni, nézd meg jumpereket, hogy melyik hol van.
valamint ha azt akarod - ha megvan a hiba - h az oprendszer ne 126 GB-nak ismerje fel, használd ezt. -
kellyyyy #1611 Szisztok.Egy olyan problémám lenne,hogy vettem egy 160 gigás samsung vinyót,de csak 33 gigásnak látja gép(bios-ban is).Ha valaki tudna segíteni,azt megköszönném.Egyébkén zsír új a vinyó -
#1610 Köszi, este kipróbálom! :) -
#1609 partition table doctor, surface test, bad sectorokat hdd regeneratorral javítod, amit nem tud, acronis disk direktorral "lezárod", tehát külön particióba rakod manuálisan.
nekem is volt ilyen probléma a 80 gigás maxtoromnál, ott egy hely olyan bad sectoros volt h hdd regen sem tudott vele mit kezdeni, külön particióba kellett "zárni" a bad sectorokat ahogy leírtam.
btw 1.: valaki tud-e olyan progit ami külön particióba "zárja" magától a bad sectorokat, nem pedig nekem kell manuálisan - esetleg sok helyet elvesztve ezzel - megcsinálni? 10 giga elvesztése így azért fáj, és van h "lezárt" rész elején és végén vannak bad sectorok...
btw 2.: valaki tud valami progit amivel a külön particiók egy és ugyanazon vinyón egyként kezelhetőek? -
#1608 A legrosszabb az benne, hogy 3-4 hétig nem volt semmi baj, sőt, a 160 GB-ből 110-et tele is pakoltam.
Költözés után jött ki a hiba, de pl. a Fahrenheitet költözés után is gond nélkül feltette (kb. 5 GB). Azóta semmit nem tudok felrakni. -
#1607 Sziasztok4
Pénteken installálni akartam egy játékot egy új, 160 GB-s vinyóra, mire az óra mellett megjelent egy sárga háromszöges felkiáltójel és egy szövegbuborék, benne:
A késleltetett írás nem sikerült. A ....../.../... adatok elvesztek. A hibát egy hálózati elem vagy hardverhiba okozhatta.
A winchester közben működik, a már feltelepített játékok simán futnak, törölni, adatokat mozgatni lehet rajta...
Mit lehet tenni? -
Storung #1606 Hali!
Nagyon töredezett és/vagy szektorhibás a vinyód...ideje lementeni minden fontos adatot és formázni... -
tomip81 #1605 Hello! Olyan problémám van, hogy minden boot-olásnál a boot logo után bejön a chkdsk, hogy a d: meghajtón megvizsgálja a konzisztenciát
meg is csinálja, semmi hiba, de következö inditáskor ujra elöjön.
Mi lehet a baj? -
#1604 Köszi szépen :) -
#1603 úgy néz ki h a probléma megoldotta önmagát. este amikor olvastam hsz-ed én is azt a programot akartam ajánlani - mert imho ezerszer jobb mint Partition Magic - csak épp előtte fél órával döglött meg billentyűzetem és fájt a f@szom képernyő-billentyűzetten írni használd egészséggel ADD-t, nálam favoritok közé került az a program igen gyorsan. -
#1602 Nah,csak sikerült végül mindent megoldani. -
#1601 Megvan a trial Acronis Disk Director,és van hozzá kódom hogy teljes legyen,de azt hova kell beütni? -
#1600 Ez lenne az a vinyó. A zöld zászló mit jelent? -
#1599 Üdv!
NAgyon kellene a segítség!
Van egy 40 gigás maxtor vinyóm,aminek volt 2 partciója, ebből leformáztam a kisebbet (10 Gb) és megnöveltem a nagyobbik (30 Gb) méretét Partition Magic-el.
Ezt a folyamatot kb. 1 óráig csinálta,viszont ezekután nem lett betűjele a partíciónak,így fel sem ismeri pl.a total commander sem, és nem tudok hozzájutni a fáljaimhoz!
A PartitionMagic-ben van Browse fül,ott látom a fáljaiman,viszont nem kezdhetek velük semmit..
Csak úgy lehetne ismét használhatóvá tenni a vinyót ha leformáznám?Ezzel az a gond hogy igen fontos adataim vannak rajta.
Előre is köszönöm! -
#1598 valószínűleg nincs kiosztva neki semmilyen betűjel, ez partition magic-el teheted meg (vagy Acronis Disk Directorral, én őt jobban szeretem), és igazándiból HDD Regeneratorral is van egy vicces dolog, ahogy lehet rajta gyorsítani. felrakod Partition Table Doctort, nyomsz egy surface testet, kinyomtatod a logot amit csinál, és csak azokat a helyeket ellenőrzöd amiket ő hibásnak jelölt meg. így nem kell végigvárni amíg végigmegy HDD regen a saját csigatempójában. -
Atyman #1597 Hi!
Rádugtam a winchestert egy külső usbés kerettel egy laptopra és elkezdtem rajta futatni a hdd regeneratort, de olyan lassan csinálta hogy 200 óra lenne míg végig megcsinálná! Ha egy másik gépbe rendsen berakva futtatnám, akkor gyorsabb lenne, vagy hdd regenerator ilyen lassan dolgozik?
Egyébként nem lassítja le már a gépet a winchestert hanem usbén rádugva felismeri windows, de sajátgépe belépve már nem jelenik meg az ikonja... van egyáltalán értelem lefutattni rajta hdd regeneratort?
Köszi segítséget! -
#1596 oks Stroung, már észrevettem :) -
Storung #1595 Kicsit kereszte beszélünk...Az http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1023217425&no=1592 számú üzenetem Atyman-nek szólt...(üzenetablak jobb sarka alul...) -
#1594 Storung --->
Már leformáztam és utána működött is faszán, de amikor telepitettem játékot egy 6gb.ést akkor kezdett kattogni.Vmikor egyből kattog, vmikor meg egy idő után.
Ja és a Mem 10 hibája tuti okozhat ujraindulásokat, ha más bajt nem vettél észre a memón kivül. -
#1593 Ja a 40 gb-és maxtorom asszem már több mint 3 éve megvan.Vele annyi a gond, hogy sokat húzgáltuk havernál és a hátuljából, (az ide-ből)ha jól tudom 3 db tüske kitört.Szóval ha egy picit hozzáérek az ide kábeljához akkor ujraindul a vinyó.Meg vmikor szokott olyat hogy ujraindul a gép, és nem látja a vinyót.De ez ritkán fordul elő..:):) -
Storung #1592 Hali!
Ha a Memtest egy órán belül 10 hibát talált, akkor a memória simán lehet az újraindulások okozója. (azért annyit még próbálj meg, hogy kiveszed és visszateszed a modulokat utána újra teszt). Mivel egy hiba nem hiba a vinyódnak pedig valóban nem ártana egy hdd regenerator vagy teljes formázás... -
#1591 kösz szépen. Végülis a 160-as vinyón csak játék volt , meg olyan cuccok(zene,video)amit még kiirtam, mert gondoltam hogy nem fog megfelelően müködni a vinyó.
már ha itt vagyunk.Tudnál vmilyen egeret ajánlani??gondolok én itt hogy hány dpi-is legyen meg ilyenek.Már kinéztem egy Trust márkájú egeret(800dpiaz jó? | Call of Duty 2 -őt játszom és ahoz kéne. -
tmisi #1590 Ja bocs a 160-as maxtorról beszéltél, akkor az utolsó sor nem számít!! -
tmisi #1589 Hát az elég nagy problem, a legjobb ha gyorsan minden fontosat lementesz róla!!!
Egyébként hallottam ilyen vírusról is, ami addig baszogatja a fejet, amíg az fel nem sérti a lemezt. De lehet, hogy csak elektronikai/motorhiba.
Sajnos javítani nemigen lehet, főleg ha a fej/motor a hibás, ha tönkremegy a fontos adatok visszaszerzése is aranyárba kerül. Szal backupolj rendesen, és végy másik vinyót.
Látom 40GB-os Maxtorod van, az a vékony. Na nekem már egy 30-as behalt egyszer, alig 2 évig bírta. Nemhiába nem gyártanak már ilyen slim HDD-ket. -
#1588 sziasztok.nekem van egy 160gb-és maxtor vinyó.Gond az , amikor beleteszem a gépbe,olyan 1 óra mulva elkezd kattogni, be is lassul meg minden..
Mi a problem?
köszi -
#1587 baseballütővel szoktad simogatni a géped?
próbáld meg HDD regeneratorral rendbetenni a vinyód, kb ennyit tudok kiokoskodni... -
Atyman #1586 Hi!
A gépem mostanában nem működött rendesen. Nyomtam egy memoria és vinyó tesztet. Memtest egy órán belül 10 hibát talált, vinyón meg 1,5% badsector van. A vinyóm: samsung 120Gb (sp1203N).
Mai nap folyamán befagyott gépem, vagyis nagyon lassú lett és nyomtam egy resetet. Innentől kezdve nem tölti be windowst. Állandóan újraindítja magát töltés közbe. Rákötöttem egy másik gépre egy usb-és külső kerettel. gép teljsen belassult tőle és nem lehetett megnyitni a vinyót, egy hiba üzenetet írt ki, amiben valamilyen memóriát emlegetett (bocsi nem tudom ponotsan felidézni). Scandisket nem tudtam rajta futatni. -
#1585 Ha intel chipsetes, akkor Intel Application Accelerator free progit felteszed, és onnantól fogva Win alatt csodaszépen müxik a wincsi.
A többi chipsethez is van gondolom ilyen progi (SIS-hez is volt) -
do2 #1584 valaki tudna segiteni ? van egy régi p4 abitbd7-II alaplapom, a 250 gigás vinyót felismeri ? vagy ha nem mit lehetne vele tenni hgoy lehessen használni ?