winchester probléma

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

krisztian005
Jut eszembe az alaplap lemezén volt egy Via Raid Tool nevü progi meg driver, feltettem az sem segített, a Vezérlõpult> Felügyeleti eszközök>Számítógép-kezelés>Lemezkezelés ott sem látszik. Lehet hogy az alaplap nem támogatja ezt a hardot?

krisztian005
Sziasztok, kaptam egy Seagate Barracuda 7200 Serial ATA 160GB-os hardot, nálam nem akar menni, akitõl kaptam nála ment jól, az alaplapom Asus A7V880, eddig mg nem volt dolgom serial ata hardokkal ezért nem tom mi lehet a gond, sem a windows sem a Bios nem látja, akitõl az alaplapom vettem õ azt mondta hogy volt már az alaplaphoz ilyen hard kötve, egy DOS-os Ghost nevü progival próbálta felismertetni, azt mondta neki azzal csinálták neki hogy müködjön, létezik olyan hogy a bios nem látja és a windows látja a hadot? vagy ez a ghost a biossal csinál valamit? nem ismerem a progit, az alaplapba volt elemcsere, lehet hogha ezzel a ghost-al csináltak korábban valamit a biosba akkor ez törlõdött? ha tudtok segíteni irjatok mert teljesen tanácstalan vagyok, elõre is kösz

PLackó
köszi szépen,sikerült.

Üdv!

Tõled is megkérdezem:Leformáztad?
Ha nem akkor itt megeteheted:
Vezérlõpult> Felügyeleti eszközök>Számítógép-kezelés>Lemezkezelés

Üdv!

Leformáztad? Ha nem akkor itt megeteheted:
Vezérlõpult> Felügyeleti eszközök>Számítógép-kezelés>Lemezkezelés

PLackó
Üdv!
Vettem egy 320gigás Sata Seagate vinyót.
Jelenleg Egy Ata-s maxtor,és egy ata-s samsung van még a gépben.
Az új,SATA-s vinyóm felismerte a gép,látom is pl. eszközkezelõben,de mégsem jelent meg új meghajtóm (pl total commanderben).
Többször újraindítottam már a gépet.
Mit kellene csinálnom,hogy használatba vehessem a winchestert,hogy tehetném aktívvá?
Még nem használtam SATA vinyókat.

mcdrusza
én csak szeretnék egy láma kérdést feltenni 😛
lehet több winyót a gépbe?<#zavart2>
Sziasztok!
Vettem egy Seagate Barracuda SATAII-es 160GB-os vinyót,és az xp nem ismeri fel.Mi lehet a baj?A BIOS-ban igazából nem is találok SATA-ra utaló menüpontot,de a RAID IDE/Serial ATA controller-t bekapcsoltam.Ez lenne az?De így sem ismeri fel a gép.Mit tegyek?
mrzed001
Állítsd át, hogy hangra optimalizáljon, valamint a lenti linken lévõ progik közül jópár kielemzi amit a SMART küld a wincsirõl infókat, na az megsaccolja hány százalékon van a wincsi és mennyi lehet még nekie hátra

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

unrar-nál másodpercenként headcrash-elõ vinyónak még mennyi idõt adtok?

mrzed001
Getdataback for NTFS-sel meg talán vissza tudod hozni ami elveszett

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

köszi mepgróbállom
czky
Ez olyan vírusos problémának tûnik. Nem ártana egy friss nod32-vel végignézetned. Ha nem vírus, akkor passz.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Hello!

A problémám a következõ! Ma beinditottam a gépet és az emilek után zenét akartam halgatni. Na most a downloads mappám ami egy külön winyón volt kiürült! Megvan minden mappa, almappa stb. de miind tök üres! Viszont anyám gloria estefan albuma fenn vann! Mivel saját gépem van ezért nemhiszem hogy bárki feltörte volna a családból vagy valami. egyszerûen minden eltûn! próbálkoztam újraindítással meg átkötözgettem a kábeleket hátha megtört valamelyik de semmi!

Valami ötlet?
berczy
Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem, hogy mi a megoldás arra, ha egy bizonyos FSB-n felül már nem látja a rendszer a SATA vinyómat? Akarnám még tunningolni a gépet, de be vagyok határolva amiatt, hogy eltûnik a vinyó, pedig a proci még simán bírná.

Pls. Help!!!

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

köszi a segítséget!
Réka

mrzed001
Próbáld ki ezeket is, egyik másik elméletileg még a SCSI RAID tömbben lévõeket is ki tudja olvasni

Active SMART - http://www.ariolic.com/
DTemp - http://private.peterlink.ru/tochinov/
HDD Health - http://www.panterasoft.com/
HDD Thermometer - http://www.rsdsoft.com/
SIGuardian - http://www.siguardian.com
SpeedFan - http://www.almico.com/speedfan.php

Ha egyik sem jönne be, akkor érdemes egy BIOS frissítésen elgondolkodni

Szia!
nekem a thermometer a satas winyot nem látja csak az atasat.
Miért van ez?
Van valamilyen más progi is ?
Réka

roblee
Köszi a választ!

\"Force is a Powerful Ally and a Terrible Foe\"

mrzed001
S.M.A.R.T-on keresztül folyamatosan tudod nézni, hogy milyen a hõmérsékete a wincsinek. HDD thermometer, meg hasonló progik a taskbarba jelzik, riasztanak, egyebek...

Hûteni a legjobb oldalról, tehát felette és alatta is legyen hûtve a wincsi

roblee
Nem találtam jó topicot ehhez a kérdéshez!
A vinyómnak kellene hûtés. Mit ajánlatok? Hogy tudnám megnézni, milyen a hõfoka mûködés közben?
Elõre is köszi!

\"Force is a Powerful Ally and a Terrible Foe\"

kRockA
vettem egy vinyót (MAXTOR 160 GB (7200 rpm, 8MB cache) SerialATA winchester), de nem nagyon tudo beüzemelni... rádugtam a gépre, de a partitionmagic sem látja... eddigi vinyóim, amik bennt vannak nem SATA-k, lehet hogyb ezavarja a 2 egymást?:SSS

Aki fél az alkoholmérgezéstől, ne igyon mérgezett alkoholt.

desigo
Üdv

Egy vadi új Samsung 200 gigás idés vinyót próbálok formázni de sajna csak 32 gigaként látja.A formázás kifogástalan de hol a többi része?

pls help
Sziasztok, lenne egy kérdésem!

Van egy 80GB-os MAxtor vinyóm, konkrétan "Maxtor 6Y080L0".
boot-oláskor a SMART már úgy értékeli hogy BAD, és találtam is rajta egy szektor hibát. Elvittem egy céghez, és azt mondták lehet hogy szoftveresen még javítható a dolog, de õk nem érnek rá veszõdni ezzel!

Ismer valaki ilyen programot???
VKiller
Mellékesen: Ugye egy régebbi (2002-es 60Gb-os Maxtor) vinyó nem lessítja a gépet? (mármint a teljestményt játékoknál, nem az adat átvitelt mert azt tudom hogy lassítja)

Sziasztok,
két vincseszterem van, formatáltam õket, és ameiken az oprendszer van, ott minden ötször gyorsabban müxik..miért?,
Mert csak azért , régebben a másik vinyómon is gyors volt minden, mind a kettõn ntfs, filerendszer van,a vinyó egymárka,Sata-as
help!
Hello! Miért van az hogy a BIos felismeri a vinyómat és Windows telepítéskor meg kiírja hogy nincs!Kikéne javítanom valamilyen progival ?
mrbaba
Hellosztok!! Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet megnézni, hogy a vinyóm Sata v SataII vagy stb... De ugy, hogy a házat nem kell szétszedni..????

Intel Celeron 1,7Ghz, 768MB Ram, 7600GS 256MB

Sziasztok!
Az miért lehet hogy ha SATA vinyórol telepítek játékot SATA vinyóra akkor 98%-ban kiírja hogy CRC hiba, és ha IDE vinyóról telepítem SATA vinyóra akkor meg simán feltesz ?
Elõre is kösszi
Hi all

nekem az a problémám hogy ujra tettem a windowsom és amikor töltené be a windows instalálást akkor mindig ez a hiba fogad : STOP c000021a{helyrehozhatatlan rendszerhiba}

a rendszer folyamat (session manager initialization( váratlanul félbe szakadt.

╡┐┐apot:0x c000026c (0x00000000 0x00000000)

a rendszer leált.

egy kék képernyõvel fûszerezve :S

plz segítsetek mert nem akarom kidobni a vinyomat elég sok fontos dolog volt/van rajta :S

elõre is thx minden segítséget 😊

bye

\"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes\"

Küldönc
Helló!
Maxtor 40gb-és vinyóm van.Az a gond hogy a bios nem tud boot-olni a vinyóról.Mikor boot-ol a bios vagy mi,akkor azt irja ki hogy DISK NOT...
nagybetûvel valami ilyesmit, mielõtt az Xp betöltene.Ezért az Xp telepítõjét bekell rakni és arról bootol be.Utána már betölt az Xp éd jó minden.A bios -ban bevan állítva hogy ne a cdrõl és egyebekrõl boot-oljon hanem a vinyóról, de így se jó.SEGÍTSETEK légycy!!
Köszi elõre is!

Slipknot
cso
Bisztos soxor felmerul a kerdes de azert en is felteszem (lusta vagyok keresgetni 😊 ) minapokban vettem egy Samsung 250Gb PATA 7200rpm 8Mb vinyot es csak 131 gigat ismer fel + particonalni se tudom mert ha leparticionalom akkor a 2. particiot nem tudom leformazni. alaplapom p4p800-x jo lenne kis help kosz

Üdv 😊
Talán segít:
Ellenõrizd az alaplapod BIOS-át, mit tud lekezelni és mit nem.
Ugyanezt nézd meg az operációs rendszernél. Remélem SP2-es Widows-t tettek rá 😊
Elsõ lehetõség, hogy minden mást távolíts el. Ne legyen mobilrack-be, csak a kábelre tedd a vincsiket. Ellenõrizd a "jamper-eket".
Ha tudod mindkettõt külön külön kábelre tedd, lehetõleg 80 eres kábelre és mind két wincsi mester módban legyen. Ellenõrizd a BIOS-ban a Boot-olási rendet.
Ha csak egy kábeled van, az új wincsit tedd a kábelvégre, ez Mester módban van alapból is, a régit tedd slave (szolga) módra, ezt a kábel közepén lévõ csatlakozóra.
Ha így sem látja mindkét wincsit,
Vannak olyan Windows-ok, melyek CD-rõl, DVD-rõl futnak és tartalmaznak különféle adatmentõ, helyreállító programokat. Ezek nagy valószínûséggel látják a kábelen lévõ adattárolókat és ha szerencséd van, másolgatni is tudod a dolgaidat 😊

Sziasztok !
haverom most hívott h a 160GB Western Digital IDE winyója pár napja lelassult aztán mára már "0" gigásnak és NTFS helyett RAW nak látja...
még bõven garanciális de az adatok fontosak neki (of course)
mit tanácsoltok ?

Core 2 Duo E6400 @ 2133MHz, Gigabyte 965P-DS3, 2 GB DDR2 Kingmax, Sapphire X1950 pro,

Mayday
Hello ujra,

Nos, mostmar kisse megvaltozott a problemam jellege:

Van ugye egy 120 GB-s vinyom, ami Seagate, es elszallt. Vettem egy ujat, ezen van mostmar op.rendszer (XP), meg sok-sok ures hely.

Szeretnem a regit adatait helyreallitani. DE! Nem hajlando kezelni a regi vinyom, ha be van kotve, nem tuf a gep bebootolni, ha XP futas kozben kapcsolom be (Rack-ben van), akkor lefagy minden, amig ki nem kapcsolom. Mi lehet a baj? Hogy tudnek eletet lehelni bele, hogy egy GetDataBack-et nekikuldhessek?

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Mayday
Sziasztok,

Vinyo elszallos problemam van, a minap egy megnyitott total commander mellett elszallt, reboot a gep, es bootolaskor kiirja, hogy "Lemezolvasasi hiba tortent, ujra ctrl+alt+del". Innen aztan semmi, mas gepben megnezve a winchestert, mint hardware-t latja a gep, de a particiokat lemezkezelo nem. IT a cegnel rakukkantott, GetDataBack folyamatosan hibauzeneteket dobal, bar sok eselyt nem kapott, 0%-on nem jutott tul.

Ma veszek egy masikat, hogy legyen oprendszerem, es az alol nekiesnek amivel csak lehet, hogy a regirol adataim visszanyerhessem. Mivel az adatok egy resze szamomra felbecsulhetetlen (gyermekeim szuletesetol novekedesuk, kepek, videok), ha tudtok segiteni, minden segitseget elfoganek. Mivel nem ertek ezen dolgokhoz, es errol az egy programrol hallottam csak, kerlek, mondjatok velemenyt, ezzel essek-e neki, esetleg mas programmal, programokkal, es tkp mi lehet a hiba forrasa?

Fizikalis hatas, serules 100%-osan nem erhette, zart, mozdulatlan gephazban volt, gepnel nem is voltunk, ftp letoltes volt csak nyitott alkalmazas.

- Honnan tudjátok, hogy boszorkány? - Engem gyíkká változtatott! ... de már elmúlt...

Ja,van egy pár progi amivel gatyába lehet rázni a vinyókat,mert végül nekem is sikerült.Ha még érdekel írj privit!

Stann
Hali!

Van olyan program, amivel meg lehet állapítani, h. egy vinyó badsectoros-e? Ghostolni szerettem volna egy másik vinyóra, és az elején elkezdte számolgatni a badsectorokat, pedig a vinyó fél éves, mozdítva még nem volt. Samsung, van még rá gari, de ez miatt vissza lehet vinni? Néha a másolás lelassul 3mb/sec-re, más problémát nem tapasztaltam(meg persze h. nem lehet rá ghostos partíciót tenni)!
Nem tudom, h. az eleje tényleg BS-os-e, vagy pedig, mivel más vinyó partícióját akartam rághostolni, esetleg a Ghost szúrta el a Boot Sectort!!

Köszi!

Tavasszal ugye elolvad a hó. De hova tűnik a fehér?

csinálhatsz,bár valszeg ezzel együtt a problémád megmarad.de hidd el, miután priviben válaszoltam neked,ha még 20 helyre benyomod a lényegen nem változtat a dolog.ez viszont tény!!!

Miért van más ötleted azon kívül,hogy vigyem el a kürt-höz,hogy remek kis összegért visszakapjam a mótyót?Gondoltam kapok ötleteket,hogy mit futtasak meg minden.Ennyi.
Neked is csináljak a pólóból?

szerintem mindenhova másold be, és a polódra is nyomasd rá a nagyobb
publicitás miatt..........

Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni,mert a vinyóm nem akar mûködni.Easy recovery teszjét futtattam eddig le és ezt írta ki:
Recommendations:
Short SMART Test for drive Maxtor 6E040L0 failed, physical drive problems have been found indicating your hard drive is physically unstable. If you ARE experiencing a data loss situation, contact Technical Support or Data Recovery Services at 1-800-872-2599. Continuing to operate your system may damage your hard drive beyond repair or cause irretrievable data loss. If you ARE NOT in a data loss situation, it is recommended you contact the drive manufacturer for a replacement drive.

Nagyjából tudom mit jelent.A kérdésem az lenne,hogy milyen programokat kellene még futtatnom ahhoz, hogy a rajta lévõ adatokat visszakapjam? A Total Commander-ben megjelenik ugyan,de mikor meg akarom nyitni azt írja,hogy nincs ilyen kötet. Másik gondom hogy a vinyót továbbra is szeretném még használni.Elõre is köszönöm.

mrzed001
Hiren's BootCD-n van Active Partition Recovery is, meg más is 😊

Lobsterman
Egy órája elszállt a 160 gigás vinyóm egyetlen partíciója, ami tele volt cuccal. Tudna valaki egy progit ajánlani ami vissza tudná állítani ezt a partíviót? Találtam egy Active@ Partition Recovery 5.0 nevû progit, meg is találta a hibás partíciót, csak nem hajlandó visszaállítani, mert csak demo. Másik program ami meg is teszi ezt nekem? Vagy ehhez tud valaki serialt?

Alien
Sziasztok, már megint gondom lenne a 300-as vinyómmal csak most más jellegû. ( elõzõ hsz itt #1206, hozzátenném, hogy azt nem írtam le, hogy végül is hogy oldottam meg, úgy sikerült, hogy a telepitésnél megadtam neki 15 gigát, és arra felment a windows és a maradék alapban nem látszott, de sp2-t miután felraktam a vezérlõpult---számítógép-kezelés--és ott a lemezkezelõ résznél sikerült aktíválnom a amradék részt amit addig nem látott az xp)) Szóval úgy adódott, hogy újra kellett telepitenem a windows-t, mert már nem igazán volt jó pár dolog, (sõt be se bootolt szombat délelõtt), 300-as vinyó két részre volt particionálva, egy 15 gigás részen volt a windows, a maradékon az adatok plusz egy 80-as vinyó rackben. Na most gondolván, hogy egyszerü dolgom lesz, mert nem kell kiírnom semmit hisz a 300as nagyobbik particióján minden megvan, neki is kezdhetek a telepitésnek. Na most tévedtem ugyanis a win telepitõ ismét azt csinálta amit az elsõ alkalomkor, hogy 131 gigát látott belõle. Nem kicsit lepõdtem meg, hisz arra számitottam, hogy ott lesz a 15 giga + a maradék illetve a 80-as vinyó ugyebár. Na most tévedtem és 131 giga volt ismét kiírva, plusz a 80-as vinyó volt még lehetõségnek. mivel a 300-ason rengeteg számomra fontos adat volt így nem nyúltam hozzá, 80-ashoz szinén nem. Gép kikapcs, 80-as vinyó ki, régi 8,4-es be a rackbe, windows fel rá. Bebootol, látom, hogy a 300-ast 127-nek látja (vagyis ugye annyinak mint a win telepitõ) és teljesen ÜRESNEK. Mondom semmi gond, sp2 után biztos automatikusan látni fog rajta mindent. Nos tévedtem, full üres. Elmentem a számitógépkezelõ részhez ismét és most fenn az van, hogy a kapaticásra azt írja, hogy 127 giga, alul ahol ilyen kis ábrával jelzi, ott rendesen kiírja amennyi. Na most gondolom, hogy ha fentrõl törölném a particiót és alul ismét aktívvá tennám akkor rendesen 300asnak ismerné fel onnantól ezzel nincs is gond, DE akkor gondolom az adataim ugyanúgy nem látszanának. Találtam egy progit Stellar Phoenix a neve, amivel gyönyörûen visszatudom hozni az adatokat mert az látja mint az adatokat mind a két particiót a vinyón és így bár bazi lassan, de kitudom írni a dolgaim dvd-re. Na de a kérdésem a következõ: hiába van egy 300as vinyóm minden egyes újretelepitésnél ez lesz, hogy nem fogom látni az adataimat és vagy a progi segítségével visszahozom a dolgokat vagy annyi midnig az egésznek? Azért ez vicces :S Remélem csak én rontok el valamit, mert ez így nagyon nem jó. Most arra gondoltam, hogy a 80asra fogom tenni a wint ha sikerült megmentenem aza datokat, na de majd legközelebb is ha újratelepitésre kerül a sor akkor a 300ast nem fogja felismerni és az adataimnak lõttek??? Remélem érthetõen írtam le a dolgokat, csak az egész hétvégém arra ment el, hogy elõször is kitaláljam hogyan hozhatnám vissza az adatokat plusz azzal ment el, hogy szépen kimentettem elõször vinyóra majd dvd-re a dolgokat és kicsit már elegem van és még midngi nem végeztem. Szóval van rá vmi megoldás, hogy ez legközelebb ne forduljon elõ? Particion magic-el egybként még anno próbálkoztam amikor megvettük a vinyót de nem jött össze, szóval más ötleteket várok 😊 Köszönöm szépen elõre is mindenkinek 😊

quack
Hello!
mi a különbség a sata és a sata2 között? melyik 250-400gb-s HDD-t érdemes venni ha nem rendszervinyóként használnám, csak képfájlokat és hd filmeket tárolnék?

PSN(US): QuackyHU Silence is golden. Duct tape is silver.

Fred10
ok azért kösz

Gigabyte 965P-DS3,Intel Core 2 Duo E6420 2,16ghz, 2x1024gb Geil Value DDR2 800Mhz,Sapphire Ultimate Ati X1950 Pro 256Mb,FSP BlueStorm II 400W

biomage
bocsi kiment a fejemböl vállaszolni
ha nem látsz lassulást vagy lefagyást nem lesz baj bellöle de én azt mondom a fontos adatokat mentsd el

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Fred10
nem semmi csak simán amikor elfoglalt vagy olyankor is amikor nem csinál semmit csak elkezdi de semmi tünet nincs csak a hang maga!

Gigabyte 965P-DS3,Intel Core 2 Duo E6420 2,16ghz, 2x1024gb Geil Value DDR2 800Mhz,Sapphire Ultimate Ati X1950 Pro 256Mb,FSP BlueStorm II 400W

biomage
szóval valami surlodik volt valami tünet? pl sokáig gondolkodik vagy megál mindha lefagyna?

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8