1983
vajon tényleg a vinyó a hibás? és ha igen, akkor mit lehet tenni?
-
#1663 Vagyis oylan amivel ki tudom ezeket a hibás részeket zárni... -
#1662 HI
Valaki tudna nekem oylan programot modnani amivel meg tudom nézni hogy a winchesteremen hol vannak hibás szektorok? -
AranyKéz #1661 Mik ezek a fekete vackok a Western Digital vinyókon ?
Csavarokat takarnak, vagy esetleg lyukakat, amiket nem kéne elfedni ?
-
kdandras #1660 Te Claver? ez most mi? segítséget kértem, nem okostojáskodást.
az Xp pedig azt jelnti, hogy X a Pediken...
hol olvassak????????????????????? -
#1659 hú, nem mondod... szerinted az "alap XP" jelentése micsoda? kicsit hülyén hangzana az hogy "espékettőtlen ikszpé", nem? olvass, mielőtt okoskodsz. -
kdandras #1658 sziasztok!
egy kis segítséget kérnék.
C: winyómon csak az XP van, és a Progik könyvtár, illetve a user proilok.
ezek összmérete 17,6 Gb. a winyó 32(31,4) Gb-os. a foglaltsági info szerint viszont csak 3 Gb a szabad lemezterület...(28,6 a foglalt) hol van akkor a 28,6-17,6=11 Gb lemezterület?? ezek nem lehetnek rejtett file-ok... illetve: milyen progival lehet azt megnézni, hogy mennyi a bad sector a winyón?
köszi, szép napot Mkinek. -
hunter03 #1657 Sziasztok!
Van egy seagate sata vinyóm és nem tudok rá operációs rendszert telepíteni.A telepítés elején F6-ot nyomok, bejön a driver a floppyról de amikor leokézom hibát ír és leáll a telepítés.Mi lehet az oka? -
#1656 Lett defrag rajta csinálva 2 hetente.
De az a baj hogy elég soxor változnak az adatok minden honapba. :(
-
#1655 valószínűleg egy "defrag" segít rajta.
csak egy tipp ha nagyon fontos dolgok vannak rajta vásárolni kellene meg 1 wincsestert és ara is felmásolni a dolgokat hogy biztonságban legyenek. -
#1654 Csak annyi kérdésem lenne hogy ezek a SMART értékek normálisak-e ?
Mert az elmult két napban volt legalább 10 kékhalálom
-
#1653 Sziasztok.
Lenne 1 problémám.
A Párom könyvelő és a HDTune2.54 Winyotesztprogival letesteltem
ugyam Bad Sector nem volt rajta de az adatátvitel kicsit gázos.
20% ig 0,6-33,8 Mb/s utánna szépen lassan megy le 15mb/s re
ez a winyo 20 Gigás Seaget de azért lenne fontos mert hát 4-5 éves bevallások vannak rajta és 5 évig mindent meg kellen tartanbi.
Lécci Segitsetek.
Köszi.
Sati
Ja
AMD 1200 Duron.
512 ram 133
Gf2 ti200
20gigás winyo
És az a kérdés nem haldoklik a Winyo electronikája ??? -
#1652 Hellósztok!
Most vettem egy Samsung 500 GB-os vinyót, de ha csatlakoztatom a géphez és partícionálni akarom, akkor azt írja ki hogy : Dinamikus Disc.
Valaki kérem segítsen!
Köszi! -
#1651 lol sp2 -es windows xp-nél semmiféle szarságot nem kell csinálni simán bedugod a vinyót felismeri azt formázhatod.
-
#1650 nyugi, nem a vinyód a gázos... simán kihagytál egy aprócska lépést... miszerint az alap Windows XP nem ismeri fel a SATA vinyókat, külön floppyról kell telepíteni a hozzá való drivert - vagy olyan xp-t használni, amiben alapból benne vannak, pl tinyXP.
off: Shaba, jól emlékszem h te régebben SWG-ztél? és ha igen, milyen néven? -
#1649 beírom ide is mert fontos (nekem)
adott egy vadi új samsung vinyo 500 gigás sata2-es, +a régi 120as és 80 gigás (mind2 ata).
beraktam a gépbe az 500ast, bios mindent felismert, viszont a windows nem bootolt be, hanem azt írta, hogy hiányzó NTLDR. Gondoltam vmit rosszul dugtam össze, vagy bios beállítással van gond, így lehúztam az új vinyót, és mindent úgy próbáltam, mint volt. Úgy is ugyan ezt írta ki...Beraktam egy windows CD-t, hogy arra mit reagál, beállítottam cd romrol bootoljon, el is kezdte, de csak annyit csinált, hogy kiírta a hardverkiépítés vizsgálata blabla, aztán semmit nem csinált. próbáltam másik kábellel, de azza sem volt jó... Arra gondoltam, talán meghalt a vinyóm, ezért windows-t akartam telepíteni az újra. lehúztam a 2 régi kábeleit, beraktam az 500 gigásat, aztán mikor bekapcsoltam a gépet (felismerte a vinyót) kaptam egy ilyen üzenetet: Bootsector write
VIRUS: Continue Y/N
és innentől kezdve nem tudom mit csináljak, nem tudok életet lehelni a gépbe (most laptopról írkálok)
Valakinek vmi ötlet? -
#1648 Van nekem egy 3.5"-os külsö rackem amibe van egy vinyó (USB-vel csatlakozik a géphez).No ez a vinyó pár napja gépbekapcsoláskor (ez a vinyó külsö tápról kap áramot ) elkezd ciripelni de mint az állat nagyon gyorsan.De ha hátulján kikapcsolom az áramot majd picivel később vissza a vinyó normálisan müködik.
Mi lehet a baj? -
#1647 szerintem pusztítsd el a particiókat (low level format mondjuk) és majd xp telepítés után particiónálj.
Partition Table Doctor btw surface test-el bad sectorokat keres. -
orgik #1646 Helló. Lenne egy probléma megint:D, a 200GB-os Seagate ATA winyómat kettépartícionáltam (Partition Magiccal)kb.: C:90GB-D:90GB arányba. A gép a következő: Gigabyte 965P-DS3, E2180 2GHz, 2x512mb Kingmax 667MHz, Asus x550 256mb, 350W FSP, HDD masterba, ODD slavebe. Elindul az xp telepítés (ki se írja hogy nyomjon meg egy gombot)..... majd amikor választani kell hogy melyik partícióra akarom rakni az xp-t, akkor a D:-re Ismeretlen formátumot ír ki. Akkor rámek a C: re arra NTFS-t ír ki, enter majd kiírja hogy nem tartalmaz olyan partíciót amire felmenne az xp. Pedig NTFS a C, aztán ott le is töröltem a partíciót, de nem is lehet ott megformázni. szal a végére mind a 2-t Ismeretlennek írta ki. Megnéztem a Partition Table Doctor-al is /surface test/, de eggyik partícióra se írt ki hibát. Akkor mi van? Mi lehet a gond? -
hannibal01 #1645 nekem egy olyan kérdésem lenne hogy miért van az a 400-as Samsung vinyomnál hogy felrakom rá a rendszert megy minden zsirul egy hétig kb és aztán elkeztd kattoni a vinyo és nemtudom rendesen bekapcsolni a gépet mert vagy kékhalált kapok a windows betö9ltésnél vagy betölt de olyan lassan és olyan lassu az egész hogy az lehetetlen... :( -
#1644 ööö hoppá... oké, legközelebb nem írok "reggel", ébredés után, komásan, úgy h nem gondolom végig h a így "előbukkanó" szabad területet particionálni is kell... bocsi. -
#1643 a hdd-t azt akárhogy teheted az birja
márkás gépekbe ahol kevés hely van ott is ugy oldják meg -
#1642 olyan típusú optikaimeghajtót vegyél amibe vannak pöckök
az úja szinte minden kívétel nélkül oldalasan is beépíthetők -
#1641 nem lesz,hacsak nem razogatod stb... -
Atti10 #1640 Köszi minden segítséget, de a Partition managerrel megoldottam a problémát: létrehoztam egy új partíciót a maradék hellyel -
#1639 hello!
Az lenne a kérdésem hogy be lehet e állítva tenni egy winyót illetve egy DVD olvasó/írót egy gépbe? Hogyan lehet azt megoldani hogy egy tálcás DVD olvasóból ne essen ki a CD ha állítva teszem be? Illetve a vinyónak nem lesz baja hosszútávon ha állítva teszem be? Előre is köszi -
Atti10 #1638 Hát az már egy jó párszor megvolt, és így sincs semmi, a service packot meg nem tudtam feltenni:( -
#1637 újraindítani? -
Atti10 #1636 köszi a segítséget, leszedtem azt az "enableBiglba" nevű programot, engedélyeztem is, de nem történt semmi változás, kell még valamit csinálni? -
#1635 nincs rajta SP2.
használd ezt, vagy pakolj fel egy SP2-t.
vagy vágd ki a picsába az xp-t, és használj eXPerince-ék által modolt win2003-at -
Atti10 #1634 Helló
Nekem az volna a kérdésem, hogy miért van az, hogy egy 160 Gb-os Samsung vinyóból, az XP csak 127 gigát ismer fel?
Köszi -
#1633 2 hozzászólást kellett volna visszaolvasni...
mindenesetre HDD regenerator a legjobb lövésed, ha az se segít akkor kuka... vagy "kizárod" a hibás részeket, de ezt is leírtam lejjebb vhol. -
#1632 Helló
Van nekem egy Maxtor 80 gigás winyóm és nem rég azt írta a gép mikor bekapcsolta,h lemezolvasási hiba. Ebből én arra következtetk h esetleg vmi fizikai hiba van. Tettem egy új oprendszer egy másik winyóra és rádugtam slave-nek a gép felismeri a hardvert de nem tudok rákattintani mert azt írja h nincs ilyen meghajtó és megformázni sem tudom. Nem tudnál vmi megoldást mert nem rég járt le a garancia és nem szeretnék újat venni hallottam egy progiról amivel a fizikai hibát is kilehet javitani de nem tudom a nevét!
Nem tud valaki nekem vmi megoldást a problémámra? -
#1631 nekem van 1 80 GB maxtor winyóm (elég ratyi)
na most ezzel az volt a baj hogy ugy havonta elfelejtette a Windows és ujra kellet rakni:D szal minden letörlődött róla :D
ezt megcsinált 2x ideges lett letöltöttem 1 HDD life pro-t és kiderült hogy 11%-os a winyómszal eég ratyi:D azt irta : érdemes az adoatok sürün metése balbla bala:D
és általában 44-46 fokon ment. mondom egyefen talán csinál valamit
kb egy 4cmx4cm-es vetilárot ráceluxoztam és azóta nem csinálja :D
szal már megy ezzel a ventilátorral 3 hónapja:D és nem került semmimbe:D
de most veszek uj gépet -
#1630 heh, helyzet ugyanez, 80 gigás Maxtor, jópár helyen bad sector, kb 10 giga nincs particionálva ilyen okokból. HDD Regen jó tud lenni, nekem is rengeteg bad sectort javított, csak előtte érdemes partition table doctor surface test-jével megnézni hol vannak bad sectorok és ott keresgélni. Low-level formatot asszem egyszer küldtem végig powermax-al vinyón, szóval passz, de kipróbálhatod, nem hinném h rontana bármit is. -
Yani70 #1629 Sziasztok!
Van egy 80 GB Maxtor vinyóm amin van jó pár badszektor. Ezt úgy próbáltam kizárni, hogy egy X nagyságú területet nem particionáltam. Kérdésem az, hogy lehet-e valamelyik programmal pontosan behatárolni, hogy mekkora területet zárjak ki? A Hiren's Boot cd programjait használnám erre. Próbálkozásaim már voltak, de a norton disk doktor és a norton disk editor nem látja a vinyót. Az is érdekelne, hogy használta-e már valaki a HDD Regenerátor programot? Nálam futott 3 órát, de a lemez 5%-ig sem jutott. A haladás jelzőn két csíkot ugrott csak. Mégegy kérdés a Maxtor Powermax programban a low-level formatot érdemes-e használni, ér valamit vagy csak ronthat a helyzeten?
Üdv: Jani -
#1628 nah sikerult a formazas de ugy hogy kulso hazbol ki a winyot es rendesen kotuttuk ra.
Vmi problema van a hazzal mert nem hajtja meg a winyot.
Zold led vilagit hogy be van kapcsolva de a winyo tuti nem fut.
Tudnatok esetleg vmit mielott visszaviszem? -
#1627 használj Acronis Disk Director-t, sokkal jobb mint Partition Magic, azzal már menni fog. -
#1626 Ha a partíciók NTFS-ek voltak, akkor Hiren's BootCD, és ott az advanced recovery (még az ékezetes file-okat is hiba nélkül hozza vissza) -
Akuma #1625 Az XP telepítőlemeze ebben még sosem hagyott cserben, amúgy meg régebben volt nekem is problémám a particion magic -el. -
#1624 most raktam fel a particion magic csak az a baj hogy error100-al ki is lep