Fegyverek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

cicai
te is gyursz?:D

De a pénztõl 20 nõbõl 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nõbõl 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-bõl 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

Akkor még nem láttad a karom;)

Scottt
Ezek leporolása-és átdologozása a modern nagy kaliberû mesterlövész puskák.
Gyuri karját egy M16os leviszi.

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak õk értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Még régebben olvastam,amikor rám jött a "nem 2.VH-s fegyverek õrülete".
És akkor olvastam valahol,de már fogalmam sincs.:(

PrasCo
Igazából a romboló (akkoriban: nehéz-)puskákat már a világháborúban is alkalmazták, pölö a magyar haderõ a 20mm-es Solothurnt:

Vagy a finn Lahti:

Gyuri! A karodat pedig már egy 7,62x39 is leviszi. (lásd: Andy McNab)
Scottt
Ez nem mesterlövész fegyver.Ez páncéltörõ fegyver..A mesterlövész feladtokra alkalmas fegyver kb a Barettel bezárul.

Gyurikám honnan szedted ezt az új lõszert? Mutatsz egy linket? Csak nem a diszkoverirõl?

\"A békefenntartás nem a katonák dolga, de csak õk értenek hozzá\" \"De ki a fasznak kell ez?!Én inkább ezt választom!Imádom\" \"Brothers everywhere Raise your hands into the air we\'re WARRIORS\"

Ez nem puska,ez ágyú!:O

utgyuru
és ehhez mit szóltok ?
a méretekbõl kiindulva sztem nagyobb az ereje.
Amúgy a Barrett-et "komolytalan" fegyvernek gondolom, mivel általába a mesterlövész puskák forgó-toló zárasak, hogy a zárszerkezet kibírja a nagy gáznyomást, ami lövéskor keletkezik, a Barrett meg .50 BMG kalibere ellenére félautomata. Nem feltétlen az erejében, inkább élettartamában és használhatóságában mutatkozik

nem tudom hogy milyen jövõje lehet Magyarországnak de maradok mert érdekesnek tûnik :D

Az új lõszerrel pont a Barrett legnagyobb hibáját javították ki: a pontatlanságot.
Jóval pontosabb lett,de az ereje csak nagyon nagyon kicsit csökkent.
(még így leviszi a kezedet,ha eltalálnak vele)

Filmeknek és játékoknak sosem szabad hinni!

Prince23
sztem is Barrett... következtetés: a filmekbõl (Füstölgõ ászok)... na és persze Cod 4 (csak ott elég kicsire sikerült) xd

cicai
értem:)

De a pénztõl 20 nõbõl 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nõbõl 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-bõl 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

Nem csak a puskától függ,de a Barett a legjobb szerintem.
Ahhoz van valami új lõszer,azzal állítólag nagyot lehet lõni,nagyon nagyot.

cicai
sziasztok!
melyik a legerösebb Mesterlövész puska? A gepárdok valamelyike vagy a Barett 50.cal?

8

Egy kés hány cm-tõl minõsül fegyvernek?
Prince23
Ja és nem távcsõvel árusítom. Azt egyénileg kell megvenni, egyéni izlés szerint, és rátenni (rálehet!). kb. 4 fajta távcsõt lehet még vásárolni, csak azt nem nálam.
Tiszán innen elõnyben!

Prince23
Na szal ez a Lider 44 egy német gyártmányú légpuska, boldog tulajdonosa és eladójai vagyok. 7000-ért már lehet kapni tõlünk, alku belefér még, vagy akár eredeti Crysis game cserére is (na vicceltem, de ez se kizárt) érdeklõdni lehet nálam pm-el, h hol is. Pontosan piacon, a kgst-én. Máshol 15k egy ilyen darabonként.
van 5 és felesben is, annak annyi elõnye van, h pontosabban lehet célozni. Nem szükséges levegõ vétel -és visszafojtás sem.
A lider 44-ek kitûnõen alkalmazhatók lövészetre, sõt katonai kiképzésre is! Kis használati utasitása van, ott is ezt írták:)

Íme:
lider 44, csak KÉP

A link apróhirdetése nem az enyém! Csak képre katt.

Európa egyik legerterjedtebb légpuskája youtuben!

utgyuru
PPS -> Pisztolet-Pulmjet Spagina
Janz revolverõl vki tudna képet dobni? Csak könyvben láttam eddig, de naon szépek

nem tudom hogy milyen jövõje lehet Magyarországnak de maradok mert érdekesnek tûnik :D

Scottt
Bicskától az M60-ig,bõven belefér:)
Nem ismerem

Prince23
Lider 44-es légpuskát ki ismeri?
vagy ez az éles fegyverek topikja?

Nem semmi!:O

Mike at home

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

zyppy
hi!
valaki aki ért hozzá, nem tudná megmondani nekem milyen fegyver ez?

TIBI
Hali

Van valakinek Lider-44 típusú légpuskája? Ha van valakinek az írhatna egy kis véleményt. THX^^

^^

Angol terminológiában PPSh, magyarban PPS, oroszul ППШ.
Ami az angolban PPS, az a magyarban PPSZ, oroszul ППС.

Az oroszok a PPS-t Papasa néven emlegették.

degenerator
meg gitárnak. a munkásõrök.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)

szerinted én miért nem ütöttem még bele a falnak?:)
majd dobok fel róla képeket,ha lesz rá idõ. hátha tudod,hogy milyen típusú

Punker
na mondjuk a légvédelmi az robbani szokott :)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

a ppsh a beceneve. a magyar katonák pöpösá-nak hívták

degenerator
rég nem a leo az elsõ, hanem a merkava 4

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelmérõl. (Ismeretlen Francia Tábornok)

degenerator

degenerator
na meg már az elsõ világháború elött gyártottak automata karabélyt oroszországban. asszem 1907ben. majd megnézem.

degenerator
ppsh csak a codban van. van pps41 meg 43.

20 milis hát, de nem tudom,hogy milyen fajta.
bátyám azt mondta,hogy ha teljes erõmbõl a hegyével a falba ütöm,akkor búcsút mondhatok a kezemtõl.
bár én neki nem hiszek...
(szerintem valami légvédelmi lehet egyébként)

PrasCo
Csapódó gyújtóval bõven felrobbanhat. Egyébként, az M203-as emlékeim szerint 9 méter megtétele után élesíti önmagát, tehát ha egy szobában belelövöd a plafonba, még akkor sem robban.
Punker
20 milis mi? abból is van több féle.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

SHADOWEYES7
nem

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

(mert a cod4-ben sem robban fel<#idiota>)
mert puhába érkezik,és azért,nem?

más: nekem van egy 20 milis lövedékem,éles,meg minden. bátyám haverja a seregbõl hozta. szóval, ezt ha elejtem,akkor felrobban?(természetesen úgy,hogy a "hegye" lefelé legyen)

Punker
miért ne robbant volna?

fel sem robbant volna a gránát,nem?

Punker
a jelenetben M203-as gránátvetõvel lõtték meg, a valóságban felmosóronggyal szednék össze nem az hogy eldõl a 2 láb.......

a filmbéli fegyverek:)

SHADOWEYES7
milyen fegyver csinál ilyet??

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

SHADOWEYES7

Az oroszosítás alatt azt értettem,hogy leegyszerûsítették,hogy könnyebben legyen gyártható,és hogy strapabíró legyen. A ppsh-nál ez félig sikerült is,mert ugye sokszor elakadt a tárban a lõszer,de bírta a meleget,és a hideget is.
És igen, a Suomi-t lopták( a tárja egy az egyben ugyanolyan volt) és ha jól emlékszem pont az mp28-at(ugye a ppsh befogadta a német tárakat is) szedték elõ. Majd megkeresem azt a könyvet,amiben ezt olvastam, bár a bátyámé,szóval nehéz lesz megszerezni:)

PrasCo
Ezzel nincs "vitatoznivalóm". :) Pusztán érdekességképp jegyzem meg, hogy azt is meg lehet nézni, hogy a világháborúban a keleti front melyik oldalán domináltak még a késõi idõszakban is a benzines erõforrások; és melyiken a dízelmotorok. Meglepõ lesz az eredmény...
Csak ugye van, aki többé-kevésbé idõben tud tanulni a hibákból (sajátból és idegenbõl egyaránt); és van, aki... nos, nem túlzottan. =)
PrasCo
Remekül alátámasztott, kifejtett érvelés! ^^ Az STG44 köztes, és nem karabélylõszert tüzelt, illetve gázvételes billenõzáras reteszelésû, az AK viszont forgózáras. Ennyi erõvel a Mosin-Nagant nyilván a Mannlicher lekoppintása, hiszen eléggé "puska-kinézetû" mind a kettõ, és nézd csak, még tolózáras reteszelésûek is! Továbbá ajánlom olvasgatásra Kalasnyikov életrajzát is, szintén egy csepp a tengerben.

"a PPSH az egy finn,és egy német gépfegyver "oroszosítása" volt"
1.) Melyek ezek a géppisztolyok? Ugyanis, ha olvasnál is(?), leeshet, hogy én a finn géppisztolyt alant megneveztem (Suomi M31). Félig tehát leírtad ugyanazt, mint én, csak pongyolábban. Akkor most tévedsz te is? Egyébként igen, mert Te "túl is írtad." Ha már itt tartunk ugyanis, akkor az MP-28-at is nyugodtan vedd az MP44-es példájába. Attól, hogy puskaagyas (a 39-es Király géppisztoly is), és perforált csõburkolatú (A 39M golyószóró is...), mint a korai automaták többsége, még nem feltétlen áll fent koppintás esete. Gyõzõdj meg róla magad.
2.) Mi az, hogy "oroszosítás"? Ilyen "fogalmakkal" elhiszem, hogy könnyû elintézni a hozzászólást, csak nem fog túl erõs lábakon megállni...

Egyébként félreéértés ne essék, én is "pártolom" a német haditechnikát, de ez a csõlátás ("A németek szarták a spanyolviaszt, az oroszok meg loptak mindent"-mentalitás) kissé már zavaró. Hiszed vagy sem, a híres orosz koppintgatás (ami napjainkban is élõ jelenség, csak kicsit délkeletebbre...) a háború UTÁN, a hidegháborúban öltött brutális méreteket.