Fegyverek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ausztriában engedély nélkül lehet huzagolás nélküli hosszúfegyvert vásárolni és tartani, és egy kimutatás szerint az emberölés igen kis részét követik el ilyennel. Mert az egy más társadalom, és ott ilyenek nem történnek mint nálunk. Ez olyan mint pl, Hollandiában legálisak a könnyûdrogok, és mégsem omlik össze a rendszer, mert ott is más a társadalom, meg az emberek viselkedése, gondolkodásmódja. Befüvezve nem fog autóbaülni, meg ilyenek.
A másik, ha egyáltalán lazítanának a fegyverviselési/tartaási szabályokról, akkor lehet hogy kevesebb ember kapna fegyvert, és hiába vizsgálnák, h nem fog-e visszaélni vele, de tõle is ellophatják, és olyan kezébe kerülhetk, aki már visszaél vele. Nem tom sikerült-e érhetõen kifejezi amit akartam 😊
Sajnos így se túl nehéz Mo.-n fegyverhez jutni (nekem is ajánlottak már 2en 😄 elhajtottam õket, mer ez nem az én stílusom), de így meg még könyebb lenne. Szerintem inkább azokat a problémákat kellene vizsgálni, ami miatt szükséged lehetne önvédelmi fegyverre, és én kimondom hogy ennek nagy százaléka a cigányokban keresendõ (saját tapasztalat, illetve realitás talaján mozogva)
Félreéretések tisztázása végett: Nem vagyok rasszista, nem azt mondom hogy a bûnözök csak a cigányok, és azt se hogy minden cigány bûnözõ, de jelentõs %-ban ott vannak.
nem tudom hogy milyen jövője lehet Magyarországnak de maradok mert érdekesnek tűnik :D
Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”
akkor csomagtartó
Bakker kiket akarsz elöni hogy sörétes kell.
Amugy ha mo-on ezt bevezetnék(semmi esélye)lenne egy olyan feltétel is hogy legyen állandó munkahelyed.
Akkor a romak bünõzõ része már nem is juthatna hozzá és már csak a fegyverért is megéri legállisan dolgozni.
Live for nothing or die for something.
Agron: “One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.”
Ezt ne ugy képzeld el hogy bemész a boltba veszel egy doboz rágor meg egy desert eagle-t.
Texasban a következõ feltételekkel juthatsz fegyverhez:
-21. életévedet betöltötted
-6 hónapja van állandó lakcimed
-büntetlen elõélet
-fegyvert nem vihetsz magaddal kórházba rendõrségre tûzoloságra szinházba moziba étterembe stb. ha megszeged viszlat engedély és fegyver
-fegyvert a kocsidban szállithatsz ZÁRT kesztyûtartoban ha nyitva van vagy a mûszerfalon van ugrott az engedélyed és a fegyvered
és még van pár követelmény.
olvasmány van pár érdekes dolog benne... pl. minek egy csomagtartonyi fegyver, rendörök max kapnak egy kispisztolyt azt helo...
Ja és még valami. Két éve volt itt egy osztrák srác elöször forgotársal futkorászott. Majd sötéretest feltette a válára felszált a buszra, aztán "xxxxx-ig egy diákot". Utána 8mm-es pisztolyalt járt discoba, fenyegette a jónépet valakiknek nem tetszett kihivták a rendöröket
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
(15 éves volt, és mégegyszer mondom nem is magyar állampolgár)
enyivel el lett intézve a dolog
Amerikában államtól függ a törvények szigorusága, van ahol szigorubban vezik a dolgokat, de ott is bármelyik állampolgár (nem büntetett elõéletû) kaphat engedélyt.
felénk bemegy a rendör a kocsmába és együtt iszik másokkal. miért nem veszi el az illetõ jogosítványát, miért nem bünteti meg ha kint áll a kocsi? mert tudja hogy az illetõnke nincs jogsija...
enyi
(nem mind ilyen) akad olyan aki szolgálatba van vagy civil mind1 mellé áll valaki kocsival aztán mehet a verseny.
Nem egy olyan van aki elöbb üt mint kérdez. Van egy haverom most lesz 6. éves, kezdõ rendör, nagyon elszánt hogy majd megszüntei korrupciót stb.
semmitse fog tudni tenni, egy ember kevés ehez, majd befogják a pofáját is inkább... (vagy pénzel, vagy mással...)
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
nem tudom hogy milyen jövője lehet Magyarországnak de maradok mert érdekesnek tűnik :D
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
az a baj, hogy olyat nem lehet megcsinálni, hogy otthon védelemre engedélyezni, mer úgyis kiviszik utcára, stb...
Mondjuk én abban látnék egy alternatívát, ha éjszaka 1-2 rendõrautó járõrözne a városban (méretõtõl függõen). Egy betörés úgyse 2 perc, meg már maga a tény, hogy akármikor ott van a rendõr, csökkentené a bûnözési kedvet szerintem. Na de ezzel már eltérünk a topiktól...
Röhej.
Texasba bejönnek szétlövöd azt elviszik.
Nekem az utobbi jobban tetszik.
Mindegyiknek meg van a hátránya el lehet dönteni melyikkel vagy nagyobb biztonságban.
A rendõrségrõl meg annyit, h láttam olyat h nem mer odamenni a cigányokhoz, mer nem csinálnak velük semmit.
"Én házam, én váram" alkotmányos jog amerikában, megvédheted magad, családod és vagyonod.
Jó lenne, de ebbõl is sok vissza élés lenne szerintem.
Ez alatt azt értem ha betörnek hozzád szétlövöd az ürgét akkor nem börtönbe mész hanem aludhatsz tovább miután elvitték a holtestet.
Ja és egy komoly rendõrség aki nem csak a gyorshajtókat füleli le.Persze ez is a feladatuk de ha meg akarnak lincselni akkor a faszom hagyják a trafipaxot és segitsenek.
Falkában támadnak mint a farkasok.
A gond az, ha valaki anyira beéd akar kötni ugyis beléd köt nem tudsz mit csinálni.
Megüt az utcán, micsinálsz? mész tovább nem foglalkozol vele, levág két pofont leköp megrugdal... nem foglalkozol vele mész tovább?
Netán az elsõ utás után megutöd, vagy csak hozzá szolsz? Elkezd üvöltözni káromkodni jön atöbbi barom, hiába vagy te akármilyen békés meg kulturált ember nem tudsz mit csinálni... csinálnak indokot maguknak...
utálom az ilyen szar alakokat akik csak kötöszködni tudnak és folyton teremtik a konfliktusokat.
Talán ha veszel egy airsoft fegyvert ami nagyon valósághûn néz ki, beteszed az övedhez, hogy kifigyeljen... talán nem mennek közelebb...
de ebben se vagyok egészen biztos.
Ma-holnap vmikor megkeresem neked neten a cikket aztán belinkelem, mer már nem emlékszem pontosan. De azzal meg az a baj, h azt csak otthon használhatod, mer hülyén néznél ki a mordállyal az utcán... 😄
Én inkább utcai "védelemre" gondoltam, mert nekem eddig csak ott voltak szituációim. Amúgy a cigányokkal meg az a baj, hogy ha ott helyben meg is véded magadat, akkor másnapra az egész família téged keres, és meg is találnak majd...
Bármi van nállad, akkor is csak két kezed van. Vascsõvel is egyszerre egyet tudnál ütni, de addig fejbe vágnak.
Hogyérted, hogy arra bárki szerezhet papirt? Egy sörétes tökéletesen megfelelne nekem. (azért egy beretta 92FS-C jobban megdobogtatná a szivemet.) Vadász engedély, papirok(nem tudom, hogy van ez) kellenek hozzá, vagy csak valami engedély?
Nekem attrocitásaim inkább utcán történtek eddig, (kimondom: cigányok...) oda kellene valami. Láttam egy videót, h mekkora hatással van egy gázpisztoly, ha valakire rálövik vele az aktuális anyagot belõle. De amikor belémköt 6 cigány mire megyek vele??? Ilyen ötletek engem is érdekelnének, ilyenkor mi a jó...
Hát az a helyzet, hogy nem lehetne megengedni azt sem ami ott megy egyértelmû, olyan vérfürdõ lenne az egész országban. Viszont ezt sem kellene hagyni, hogy akinek van pnze az bármit megtehet és lehet fegyvere mert vesz papirt és enyi. Itt minden a pénzen múlik, és bármit ellehet intézni vele (korrupció)
Ha mindent megtiltasz egy gyereknek akkor márcsak azért is megfogja csinálni, mert megtiltottad neki.
Szoval lehesen azért valami, de ne az legyen hogy mindenhova viszed magaddal. Ha viszont valaki õl akkor halálbüntetés, mert elég lazák a törvények itt... majdhogynem megéri bünözõnek lenni, mert jobb bánásmodban részesülsz mint az átlagpolgár...
Az a gond, hogy a kutya is ha nem harci kutya akkor kap egy darab csontot aztán elvan, ha meg agreszívabb és csinál valami kárt a betörõben/támadóban akkor meg téged huzkodnak megint csak...
ördögi kör ez, mert sehogysem nyerhetsz...
gumilövedék... utcán felvesz két nagyobb kavicsot fejbedob vele tuti nagyobb sérülést okoz.
Otthoni birtokvédelemre jó lehet még a kutya, ha olyan helyen laksz. Nekünk dobermannjaink voltak, és nem is volt baj sose a cigányokkal, pedig volt pár a környéken. Amelett meg a ktuya jó barát is =).
Vagy maradnak az önvédelmi fegyverek, mint gázpisztoly, gumilövedékes, stb...
fegyver lehet egy darab vascsõ is. azért ha valakit fejbevágna min ayrázkodás de komoly gondok is lehetnek... és semmit nem lehet csinálni... hapedig vér nem folyik leszarják...
Sok mindent nem lehet mégis megtehetik jópáran.
A saját tulajdonomat pedig megvédem... BÁRMI ÁRON...
az, hogy itt tiltja a törvény hogy megvéd magad családod, vagyonod az egy dolog... ezzel is csak a bünözést erõsitik...
Fegyver ellen sokra nem mséz harci tudással...
Önvédelemre nem való a tõr, mivel az támadófegyver, tanulj meg verekedni, vagy vegyél kimondottan önvédelmi fegyvert (pár hsz-hel korábban volt róla szó). A puskák szuronyát meg bajoNett-nek írják.
Kis reggeli merevedés: hugyozni sok, dugni kevés...
3.000Ft egy bajorett kés, veszel egy 50cm-eset az is megteszi... talán
kit akarsz amúgy lelõni? 😛
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
A gáz riasztó fegyvert 18 év felett engedély nélkül veheted, és tarhatod otthon, ha utcán is viselni akarod, akkor kell ilyen
KEll hozzá tartási engedély.
2000Ft a helyi kapitányságnál megcsinálják és így néz ki.

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"
Desert eagle?XD
De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt
HA vásárolok önvédelmi fegyvert akkor milyen papírok kellenek ahhoz hogy magamnál tarthassam?
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Bõvebben itt és itt olvashatsz róluk.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
http://petice.nenasili.cz/index.php?lang=hu
Benned égnie kell annak, amit lángra akarsz lobbantani másokban. Szent Ágoston
De a pénztől 20 nőből 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nőből 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-ből 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt