1972

A gyönyörű fegyverek topikja, lehetőleg sok képpel! A bicskától az M60-ig
  • gyuri12
    Nem kell önvédelmi fegyver,elég egy gázpisztoly. Ha valaki megtámad,és nincs nála fegyver,előveszed és csúnyán nézel rá. Annyi elég.,)
  • cicai
    mire gondolsz?:D
    Desert eagle?XD
  • Attila8805
    Hali!
    HA vásárolok önvédelmi fegyvert akkor milyen papírok kellenek ahhoz hogy magamnál tarthassam?
  • Sadist
    Bocs, a ferdén lecsapott tárfészek csak a 2006-os prototípuson volt, azóta ugyanúgy egyenes, mint a 416-on. Úgyhogy a G3 tár már valószínűleg nem használható.
  • Sadist
    Kicsit más a válltámasz, de ugyanúgy betolható, több fokozatban állítható. A legfőbb különbség a kaliberben van, a 416-os 5.56x45mm NATO-t tüzel, szabvány M4/M16 tárból, a 417 pedig 7.62x51mm NATO-t, mint a HK G3, vagy az M14 különböző variánsai. A tárfészek alja nem egyenes, hanem hasonlóan a G3-hoz ferdén áll, és a korai prototípusok még G3 tárat használtak, de úgy tudom, hogy a mostani polimer tárak mellett a G3 tárjai is használhatók. A nagyobb kaliber miatt max 20 lőszer fér a tárba, ezen kívül van 10 lőszeres változat is. A tűzváltó, tok felső része, elsütő szerkezet, zár, Picatinny sínes előágy mind ugyanaz, mint a 416-on.
    Bővebben itt és itt olvashatsz róluk.
  • bens
    nem
  • balcsipisti
    Mondjatok nemet a csillagháborús tervekre:
    http://petice.nenasili.cz/index.php?lang=hu
  • gyuri12
    Felőlem,de utána tudjam mozgatni még a karom,szeretnék még játszani utána is;) :D
  • cicai
    sztem nem viszi azért le:)
  • Scottt
    Kipróbáljuk?
  • cicai
    te is gyursz?:D
  • gyuri12
    Akkor még nem láttad a karom;)
  • Scottt
    Ezek leporolása-és átdologozása a modern nagy kaliberű mesterlövész puskák.
    Gyuri karját egy M16os leviszi.
  • gyuri12
    Még régebben olvastam,amikor rám jött a "nem 2.VH-s fegyverek őrülete".
    És akkor olvastam valahol,de már fogalmam sincs.:(
  • PrasCo
    Igazából a romboló (akkoriban: nehéz-)puskákat már a világháborúban is alkalmazták, pölö a magyar haderő a 20mm-es Solothurnt:

Vagy a finn Lahti:

Gyuri! A karodat pedig már egy 7,62x39 is leviszi. (lásd: Andy McNab)
  • Scottt
    Ez nem mesterlövész fegyver.Ez páncéltörő fegyver..A mesterlövész feladtokra alkalmas fegyver kb a Barettel bezárul.

Gyurikám honnan szedted ezt az új lőszert? Mutatsz egy linket? Csak nem a diszkoveriről?
  • gyuri12
    Ez nem puska,ez ágyú!:O
  • utgyuru
    és ehhez mit szóltok ?
    a méretekből kiindulva sztem nagyobb az ereje.
    Amúgy a Barrett-et "komolytalan" fegyvernek gondolom, mivel általába a mesterlövész puskák forgó-toló zárasak, hogy a zárszerkezet kibírja a nagy gáznyomást, ami lövéskor keletkezik, a Barrett meg .50 BMG kalibere ellenére félautomata. Nem feltétlen az erejében, inkább élettartamában és használhatóságában mutatkozik
  • gyuri12
    Az új lőszerrel pont a Barrett legnagyobb hibáját javították ki: a pontatlanságot.
    Jóval pontosabb lett,de az ereje csak nagyon nagyon kicsit csökkent.
    (még így leviszi a kezedet,ha eltalálnak vele)
  • gyuri12
    Filmeknek és játékoknak sosem szabad hinni!
  • PrasCo
    Inkább a számoknak kéne hinni.
  • Prince23
    sztem is Barrett... következtetés: a filmekből (Füstölgő ászok)... na és persze Cod 4 (csak ott elég kicsire sikerült) xd
  • cicai
    értem:)
  • gyuri12
    Nem csak a puskától függ,de a Barett a legjobb szerintem.
    Ahhoz van valami új lőszer,azzal állítólag nagyot lehet lőni,nagyon nagyot.
  • cicai
    sziasztok!
    melyik a legerösebb Mesterlövész puska? A gepárdok valamelyike vagy a Barett 50.cal?
  • rakodo
    8
  • SNP
    Egy kés hány cm-től minősül fegyvernek?
  • Prince23
    Ja és nem távcsővel árusítom. Azt egyénileg kell megvenni, egyéni izlés szerint, és rátenni (rálehet!). kb. 4 fajta távcsőt lehet még vásárolni, csak azt nem nálam.
    Tiszán innen előnyben!
  • Prince23
    Na szal ez a Lider 44 egy német gyártmányú légpuska, boldog tulajdonosa és eladójai vagyok. 7000-ért már lehet kapni tőlünk, alku belefér még, vagy akár eredeti Crysis game cserére is (na vicceltem, de ez se kizárt) érdeklődni lehet nálam pm-el, h hol is. Pontosan piacon, a kgst-én. Máshol 15k egy ilyen darabonként.
    van 5 és felesben is, annak annyi előnye van, h pontosabban lehet célozni. Nem szükséges levegő vétel -és visszafojtás sem.
    A lider 44-ek kitűnően alkalmazhatók lövészetre, sőt katonai kiképzésre is! Kis használati utasitása van, ott is ezt írták:)

Íme:
    lider 44, csak KÉP

A link apróhirdetése nem az enyém! Csak képre katt.

Európa egyik legerterjedtebb légpuskája youtuben!

• utgyuru
    PPS -> Pisztolet-Pulmjet Spagina
    Janz revolveről vki tudna képet dobni? Csak könyvben láttam eddig, de naon szépek
  • Scottt
    Bicskától az M60-ig,bőven belefér:)
    Nem ismerem
  • Prince23
    Lider 44-es légpuskát ki ismeri?
    vagy ez az éles fegyverek topikja?
  • gyuri12
    Nem semmi!:O
  • Mike at home
    G36C
  • zyppy
    hi!
    valaki aki ért hozzá, nem tudná megmondani nekem milyen fegyver ez?
  • TIBI
    Hali

Van valakinek Lider-44 típusú légpuskája? Ha van valakinek az írhatna egy kis véleményt. THX^^
  • dara
    Angol terminológiában PPSh, magyarban PPS, oroszul ППШ.
    Ami az angolban PPS, az a magyarban PPSZ, oroszul ППС.

Az oroszok a PPS-t Papasa néven emlegették.
  • degenerator
    meg gitárnak. a munkásőrök.
  • gyuri12
    szerinted én miért nem ütöttem még bele a falnak?:)
    majd dobok fel róla képeket,ha lesz rá idő. hátha tudod,hogy milyen típusú
  • Punker
    na mondjuk a légvédelmi az robbani szokott :)