34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Dodo55
    2 dologhoz szólnék hozzá ezzel kapcsolatban:
    Célzás: Igen, elég pontatlanok a fegyverek(legalábbis a pisztoly, az van még csak), de ez közelebb áll a valósághoz, mint a CS. Az elmúlt hónapokban több mint 10 napot CSS-eztem(összeadva, stat van róla), szóval nagyon jól tudom milyen abban a célzás, és hát sokkal pontosabb, mint a valóságban.

Orosz játékok: Egyszer játszottam valami orosz COD-al, és írtó nehéz volt. 1 óra játék után is csak az első pálya feléig jutottam...
    ...a legkönnyebb fokozaton.
    Pedig jó FPS játékos vagyok.
    Szóval az oroszok(és rokon népeik) által készített játékok elég nehezek, ez tény.

Amúgy az velem is volt, hogy eltolt az egyik AI vezérelt stalker
  • mac83
    frisebb vga driver kell neked sztem meg legujabb directx
  • Csoder
    Jajj, brühühühü :(
    Volt valakinél olyan problem, hogy a menü nem látszik, csak a kurzor? Véletlenül ráböktem a startra, elkezdett tölteni, de a pincében is egy csomó grafikai bug volt, pl nem volt keze a kereskedőnek, stb, ha kimentem terepre, akkor pedig sárga, és sötét kép volt, hud látszott csak, stb.
    :((
    Pedig naggyon vártam, jó lenne orvoslás.
  • oneal1
    érdekes

én most telepítem, nagyon kiváncsi vagyok!
  • rage
    Hm, XP alatt zöld kis kockák nincsenek
    Viszont Vista alá meg normális VGA driverek nincsenek
    Nem tudod kipróbálni XP-n is?
  • 0ckH4M
    Gondolom már sokan kipróbálták a játékot. Én is epekedve vártam, emiatt ültem újra le a pc-hez játszani hónapok óta először. Egyszerűen nem bírom ki, hogy ne osszam meg a véleményemet veletek. Akit nem érdekel ne olvassa el. Aki elolvasta, és nem tetszik neki amit írtam, az ne kezdjen el fikázni. Nem akarok senkit sem megsérteni, attól, hogy nekem még nem tetszik a "várva-várt-játék" másnak tetszhet.

Kipróbáltam. Vista 32 bit 2giga ram gf 6600gt 128mb gddr3 Hát a grafika elég gagyi, de ez még hagyján, még grafikai hibák is vannak rendesen. Ilyen kis zöld izé kockák jönnek be, amikor gondol egyet a program, pedig a legújabb driverek vannak fent... De még ez is le lenne szarva. De az milyen már, hogy állok, és hirtelen elkezdek mozogni? Nézem, kezem nincs a billentyűzeten, egérhez sem nyúlok. Újabb programhiba? Rosszabb. Az okos AI. Olyan nincs hogy a pléyer lecövekel. AI úgy gondolja hogy odamegy, akkor oda is megy. Úgy arrébb tol ahogy kell. Jó ez is hagyján. Hangok. Azért ne már, hogy a cs-ből átlopták a lépéshangokat? Na neee. Célzás, sebzés. Ezt viszont át kellett volna szedni a cs-ből. A célzás rosszabb mint a far cryban. És emellett nem lehet érezni a fegyverek "hatásfokát". Futok, skulóval faszit gyomron lövöm *beng* *beng* kap egy vállast is *beng*. Persze túléli. Sebaj. De ahogy más játékokban megszokhattuk, biztos lejátszódik egy fájdalom effekt, és az üres skulómmal fedezékbe futok. Aha ilyet max a videókban láthattunk. A háraom tiszta találattól csak egy "Nozsnyure da vodka" felkiáltást lehet hallani, és egy lövéssel kivégez s shotgunnal. Erről a szívszorító jelenetről azonnal a programozók meg a kedves édesanyjuk jutott az eszembe, és ezt hexameterben skandáltam vagy 10 percen keresztül. MIEZ?? 2007? Ilyet utoljára a Mortyr 1-ben láttam (azt végigjátszottam, mert annyira gagyi volt más játék nem volt, és asszem pont egy pc-s újság melléklete volt. Amúgy ha jól tudom az is orosz csoda). Még a hangokhoz visszatérve, az orosz akcentus viszont tetszik. De miért nem hallani párbeszédek közben. Heves szópárbaj. Karakterek csak írodnak a képernyőre... Jó tudom Fallout-ra (sry ha rosszul írtam, szerintem/remélem ez így fél 1 fele belefér) hajaz, de ne má. 2007. Oblivionban rakás párbeszéd volt, és mindegyiket hallhattuk is! De egy pozitívum még van. Nem lépett ki a játék alatt. De ez végülis mennyire pozitívum? Semmenyire, mert én léptem ki a program helyett.

Remélem senkit nem bántottam meg ezzel a kis írásommal. És arra kérlek titeket fórumozók, hogy ne induljon el egy flame hadjárat, hogy hule kocsog vagyok, akkor is jó gém. Akinek tetszik játszon vele. Aki fanatikus, az meg tetováltasson seggére s.t.a.l.k.e.r. feliratot. Aki meg olyan mint én? Fincsi uninstall...
  • Dodo55
    Na, hát objects dynamic lightningal 35-40FPS-em van kint, de az nekem kevés(60+hoz vagyok szokva), úgyhogy megy vissza static lightningra.
  • DeathJr
    a Vitality az egy crackelési név mint pl a Razor 911?
  • buldozer99
    nah mek 1000hsz holnap délutánig érjétek el:DDD
    jó8
    csátok!:)
  • Drephis
    h irjam ki dvd-re neroval? mountolva v az isot? v mind1?
  • Skyline
    Én húztam nyomulni amíg a szomszédok át nem dörömbölnek de kapjákbe,ezze éjjel keee jáccani sötétbe!:)
  • Dodo55
    Amúgy mutánsok mikor lesznek?
    Csak azért kérdezem, mert most így este, sötétben, lázasan(így sokkal ilyedékenyebben, ez a lázammal jár, tapasztalat), meg egy kis CH3CH2OH-val a véremben nem sok kedvem van 1-el felkészületlenül összefutni
  • Drephis
    jajj holnap mennyi hsz lesz itt
  • kill3r21
    nah én is alszom eggyet,azt holnap délölet meglátjuk mire vártunk évekig XD
  • chalezlopez
    Hát pasz elsőre, de lehet hogy valami sugárzás...vagy akármi. De holnapra egy-két Vér István aki kijátszotta, majd úgyis megírja...
  • Drephis
    tudjuk
  • MerlinW
    Azért mert ezt amolyan "szerepjátéknak" szánták. Fallout szerü RPG-nek.
  • Skyline
    Hjah megnyugtatásul azoknak akiknek lényeg volt (köztük nekem is) hogy körülöttünk oroszul dumáljanak: A főbb karakterek akik hozzánk beszélnek orosz akcentussal angoloznak,a felirat angol,MINDEN MÁS OROSZ!
    Az induló táborban csakúgy árad az orosz nyelvtanfolyam azonnal:)
  • Dodo55
    Az anomáliák azok az érdekes pulzáló izék a földön, amire bejelez a sugárzásmérő?
  • Mr Bishop
    kösz, a válaszra vártam, most már lelépek, sziasztok !
  • ground24
    Tölthetö végre!

Akinek kell: http://dtsh.tx.hu
    Most szedtem le!!!
    Köszi! Mi az az anomalia?
  • Skyline
    pakold dynamicra sokkal komolyabban néz ki szvsz...
  • chalezlopez
    IrfanViewet használok és simán resize pl 1024-be, jó minőségű filterrel.
  • Zsoldos
    en belejuk kotottem aztan csaltam oket magam mogott bebujva egyegy fa moge. odacsaltam oket egy epulethez es amikor jottek a bejaraton, konnyu volt leszedni oket shotgunnal.

eleg jo cuccaik vannak, jol fel lehet toluk tankolni :)

de meg is lehet kerulni oket, van egy aluljaro kicsit odebb toluk, csak maceras atmenni az anomaliak miatt
  • chalezlopez
    Nem nálam static, dinamikuson jóval lassabb, de kittttérdekel :)
  • Skyline
    A swappolás csökkentésére a játéknak 2 gb swap kell rakjátok állandó 2 gb-ra a swapot (min2,max2) így ritkul (nállam bevállt)
  • Dodo55
    Na, pár órája lejött, játszogattam vele.
    A grafikai beállítások elég érdekesek.
    Az AA írtó sok FPS-t zabál, pedig nem szabadna neki, a 4x-es AA általában olyan 10 FPS-t szokott nekem enni más játékokban, itt meg eszik NOAA-hoz képest 60-at.
    Remélem erre lesz valami patch, mert AA nélkül nem bírok meglenni.
    Most a leggyengébben van, így csak olyan 20FPS-t eszik(ott lent annál az embernél, kívül még nem próbálgattam állítgatni).
    Most így van odakint 90-100 FPS-em, ami azért érdekes, mert lent annál az embernél 65 volt...
    Szóval azért vannak még gondok, de az optimalizálás nagyon meglátszik, ugyanis a főmenüben 700, az indítás utáni videók alatt pedig 1500-2000 FPS-em van, ami írtózatosan sok.

Most azért léptem ki, hogy object dynamic lightningal megnézzem odakint.
    Ha jól gondolom, akkor mindkét dynamic lightning beállítással van HDR, ugyanis csak static lightning beállítással van AA.

Amúgy tetszik maga a játék, tetszik, hogy single ellenére mások is élik a saját életüket, olyan érzés, mint ha nem csak egyedül játszanék.

SZERK: A beállításaim amúgy:
    -Felbontás: 1280x1024
    -Minőség: High, AA feltolva legkisebbre
    (configom meg az aláírásomban)

És így hoz odakint 90-100FPS-t, lent az embernél, ha felé nézek, akkor meg 65 körülit.
  • rage
  • Lyan Kyj
    nah, én is nyomtam vele kicsit.

P4 3.0, 4 giga ddr2, 7800gtx (256)
    1280x800-ban játszottam, minden beállítás közel maxon, a fűárnyékot kikapcsoltam.
    Full Dinamic-ban átlag 20 fps-t produkált,
    Object-ben 30-40 körül mászkált, így hagytam.

A játék hangulata nagyon ott van, a hangok meg a szél (ahogy a tüzet meglobogtatja, nagyon zsír) dob rajta rendesen. Az orosz akcentusú angol elég érdekes, de legalább könnyebb megértenem:P

Egyedül a karakter jobbra-balra dölöngélése zavart, kicsit nagy ívben teszi, még DM&MM-nél is nagyobb

Jó lesz ez, jó lesz ez:)
  • Skyline
    Teh a világítást felraktad dynamic-ra,vagyis fullra? Mer olyan furi világos nálad..:)
    Kajak nincs QUICK SAVE, vagy csak én nem találom?

A vasúti felüljáró alatt hogyan lehet átjutni? Túl sokan vannak, nemtok átmenni. Lopakodni kell?
  • Drephis
  • Mr Bishop
    Chalez !
    Képet hogy teszel be egyszerűbben ?
    Mert én mindig átméreteztem ACD-vel, de sokat veszített a minőségéből .
  • DeathJr
    Rem neke majd fog vahogy menni
  • Zsoldos
    athlon64 3500+, ati x1650xt, 1gb memo

fullgrafon (aa-t leszamitva) a jatszhatosag hatarat surolja alulrol a sok swapolas miatt.

textura csuszkat felere leszedve teljesen jol megy (game restart kell utan, kulonben swapol vigan tovabb). Hiaba, zabalja a ramot mint a godeny..
  • AntiHero
    Akkor pont jókor jöttél
  • Skyline
    Végre bammeg amire világítok árnyékot vet (ahogyelnéztem minden) és jó irányba...

• DeathJr
    én a gamestarban olvasgattam olyat hogy szinte minden gépen elindul..persze azért p2-n nem:D
  • DeathJr
    2 hete nem voltam gépközelbe nem tudtam semmi hírt a stalker-ről