34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • LittleBirdY
    Egy ilyen gépen: AMD athlon xp 2400+(2000), 512ddr és 9800pro 128ram, mennie kéne nem? Na most, a játék olyan hibával nem indul, hogy a lapozófájl mérete túl kicsi neki. Itt írták hogy át kell állítani, de azt hogy tudom megtenni, és hol? Köszi a segítséget, így előre is.
  • Glpetyus
    beszarok,hogy kijött a 7végén
  • Mr_no_NaMe
    Nah emberek. 30 percen belül már azt a stalker gitárost fogom hallgatni a tűz mellett vodkát szopogatva :o)
    Egész éjjel szinte alig aludtam (mondjuk ebbe beleköszönönt még az a kibaszott nátha is)
  • mucsácsó
    hm látom a virtuális memóriát kell kicsit állítgatni...
    2 GB...nade okés, hogy 2GB legyen a minimum, és a maximum az mennyi? :)
    Nem semmi vagy! Gratula
  • dienesoft
    Én még nem jűtszok, már előrendeltem a játékot és várom hogy megjöjjön hét vége felé. Ne tudd meg, milyen erő kell ahhoz, hogy ne töltsem le :D.
  • mila69en
    huhhh gyerekek akárki akármit mond én nem csalódtam gémben:DD igaz, hogy a gépigénye brutál talán dúrvább muint a multi bétáé:DDDD de hát ez várható volt egy ilyen régi gfx-nél dx9 modban..... nah megyek is vissza gamáni:DDD
  • 6600GT
    de hogy nyomod?? én DX8-ban és minden fullon! sztem igy is szép,és elvileg inkább legyen jó a sztori meg a game mint a graf,de örülöh hgy igy is meggy a gépemen ami már elég régi ls AGP-s:(
  • dienesoft
    Árnyékok eltűnek, ami sokat zabál (főleg a fűárnyékok), meg az objektumokról lekerül a csilogás, asszem.
  • 6600GT
    oké kössz! de szerintem ha leveszük DX8-a akkor sem csúnya.de a feljebb veszem mi szebb benne? mert nekem úgy nagyon akad! nem tudom lehet nektek megy jól! auért kérdezem!
  • Newfronter
    F6...

A pulzáló izéket meg kerüld ki mert meghalsz ha belemész.
    Ez engem is érdekelne, meg az, hogy tényleg nincs quick save?
  • dienesoft
    A rendering módot állítsd "static lighting"-ra.Máris DX8.
  • 6600GT
    hogy kell DX8 ban futatni?kösszi
  • dienesoft
    Sry, persze "fikászni" nem szoktunk, csak "fikázni" :DD
  • dienesoft
    Fikászták a játékot egyesek, majd egy kis grafikaállítás után belejöttek. Talán azért nem átni, olyan nagyon sok véleményt, mert nem bírnak leállni a játszással, beszippantotta őket a Zóna. :)
  • Dave0092
    jesus help, 432 uj üzenet, nekemis lennvan már, most telepitem, mi a vélemyénetek a gamről?
  • feamatar
    nah, 1,5 óra játék utáni első vélemények:
    FENOMENÁLIS, várakozásaimat teljesítette
    Ezen most elleszek egy darabig. Ezt meg kell venni! Először mikor betölött rohadt sokat kellett várni, de amikor visszatöltöttem az állást akkor már hamar ment. Elsőre szaggatott is, de utánna helyre állt.
    A Grafika: nálam egyértelműen 10es... lehet nem ér fel a jövő nagyágyúival, de ez olyan mint ha Csernobilba lennék... Nekik adnék egy Fall Out fejlesztést is, ha az is ilyen lenne hangulatilag...ááá

Össze vissza pozitívumok és negatívumok:
    Tök jó hogy néha enni is kell. Tök jó ahogy változik a környezet. Láttam már clipping bugot. Amikor megtámadják a várost riadóznak az emberek. A keritésnek neki mennek... Néha tök intelligensek a társak és az ellenfelek: bekerítenek, fedezékbe bújnak... Néha tök hülyék: 1 méterről nem vesznek észre; hátba lövöm nem vesz észre... A HANGULAT azonban magával ragad... A sűrű növényzet, a jól kitalált helyszínek... amikor megláttam a leszakadt vasúti hidat... a hegytetőn meg bőszen álló vasúti kocsi... az időjárásmodellezés kiváló. Sztem első perctől izgalmas, egyből odaszögezett. NEmegyszer azt vettem észre hogy csak röhögök olyan jól megvalósították az egészet. Azt hiszem megérte rá várni.

A legjobb az egészben: Ványa aki a tábortűznél gitározik... Bazz, nincs annál szebb amikor a Stalkerek a tűz köré heverednek, és dumálnak... a földön meg cigi és vodka hever...

Tehát: vannak hiányosságok. De a játék epikus méreteiből adódóan: belefér. Eddig igazán zavaró hibával nem találkoztam. A játékot nem a Half-Lifehoz vagy a CShez, vagy bármelyik fpshez hasonlítanám. Inkább Oblivion vagy Fall Out. Veteránon nyomom, a Masterhez nem vagyok elég mazoista.
  • Scooby87
    na toltam én is egy csöppet vele...hát egy 1,6ghz Durci 2,3on járatva és egy inno 6600 256 mb(kicsit meghőzva :D) 1 giga rammal...remekül elvisszi...lapozófáljt 2gigára dobtam így a swap is elhanyagolható volt....a gém 1024*768-ban high minden max ansio szürés is antialasing az 0...30fpssel szaladgált...néhol azért éreztem,hogy lassú ez ezért a dinymic lightot levettem...ezáltal egy stabil 40-45fpssel ment a játék igaz csöppet csunyult,de még így is elég szép...és az én régi konfigomon is igazán jól szalad ez a gém :D
  • hidi
    Nah én is toltam egy másfél órát vele :)
    képek: ingame képek
  • Skyline
    Jellemző grafikai bug az elemlámpával,az árnyékokat gyakran elbaxogatja,itt pl az elemlámpa fényében levő tető árnyéka a pofám elé rakódott...Saja ez jellemző bug ésnéhol idegesítő is (főleg házban amikor ajtóknál,szűk részeknél forgolódunk.
  • Skyline

Nem tudtam a meggymagköpködővel kilőni:)

Ezek nem bántottak eddig még falkában sem,sőt még sajnűlni is lehet őket úgy nyüszítenek...

Ezt is nekem kellett felzaklatnom,addig semmi...

Eső...

Villámlás.. (téééényleg de gagyi a grafika:))))) )
  • Dodo55
    Hát ja, nekem az egyik stalker árnyéka átlátszott a falon: integrált wallhack :D
  • Skyline
    Nah túlvok úgy 2 órányi játékon...
    Fanatikus nemvok de pár dolog:
    1. A zölden repkedő cuccok nállam abból adódtak egy másik játéknál hogy az akkori videókarim nem tudta a SM3-at így a szél által fújt homok zöld pöttyhalmaz volt....Lehet ez a gondod itt...
    2. Lövés...Aki volt életében katona és volt éles lövészeten nem magasztalná ennyire a CS-t mivel rendesen túlzás a legtöbb fegyver pontossága..
    3. Eddig az alap meggymagköpködőn kívül (hát ha nem lövöm az ellent fejbe kajak 4-5 skuló/ellen) van duplacsövűm (1,max 2 lövés közelről) meg valami katonai golyószóróm.Ezt még nem próbáltam csak levegőbe azalapján fasza.
    4. Mi...Érdekes..A legnagyobb problémám amit kifejezetten gyűlölök egy játékban az amikor lopakodni nem lehet mert a gép "tudja" hogy holvagyok még 50km-ről is.Töksötétben bokorbabújva legugolva úgy kiszúrnak vagy 50 méterről mint a huzat...Volt hogy fal mögül szúrtak ki (kis bug)...Ezenkívül eddig semmi komoly,fedezékbemennek,próbálnak több irányból támadni,kb ennyi eddig..A kutyák között futkároztam rám se támadtak körberohangálnak,elrohangálnak(Nem éhesek???)
    5. Akkor most ki a fanatikus ha ilyen hülyeséget megemlítünk hogy a csből lopott lépéshang????:) A hanggal amúgy semmi gond hangkártya kell hozzá és nem sztereó hangszóróval...
    6. Nahja vannak bugok főleg az árnyékok terén...
  • xido
    belenéztem..hát igen..a hídig elsétáltam..hát igen...szép házak...beugrott egy America's army képe...lehet(ne) szép deathmatch itt:))
  • Unreal1942
    Na fentvan mentem vele kicsit 20-30 percet. Eddig bejön. Majd tesztelem még.
    Kiváncsi leszek online mennyire játszható majd. Hosszútávon úgyis ez lesz a döntő!
  • LeePí17
    én a vitaly cracket használom és működik..

nálam nincs hiba
  • LSC
    Hello all. Ha volna valaki olyan szíves egy nem Vitality-s crackhez linket adni (Hatred v. Unleashed) mert a Vitality-ssel valami gáz van, azt nagyon megköszönném. Azért ide írom emrt a MP/Off/Spam -re nem jön be semmi. Köszi
  • LeePí17
    unleashed+vitaly crack franyón műxik -.-
  • LeePí17
    beta alapján nem éri meg következtetést levonni..
    tény és való hogy téglát nem fogol meg a fullban sem..
    de vannak kövek amik az ellenfél megtévesztésére szolgálnak..
  • magus
    hule kocsog:D
  • feamatar
    én még csak a MP beta alapján nyilatkozok, de olyan hibákról amik a véglegesben is bennemaradtak. Sztem a legnagyobb hiba a statikusság. A graffika egyrészt álleejtő mert úgy érzem Csernobilban vagyok, én úgy éreztem egy két helyen hogy pl: azt a téglát tényleg megfoghatom, csak oda kell nyúlnom érte... De semmi... úgy értem: nem törik szét semmi , nem emelhetek fel semmit, meg hasonlók... az árnyékolással is gond volt nálam, meg van pár kihagyott ziccer, de ha a fullal, ha nyújtja azt az élményt amit a multiból kinézek( óriási lenézni egy épület tetejéről a kihalt romvárosra) akkor ez a játék must have
  • LeePí17
    Nos kipróbáltam a gémet. (level 1 Complete)
    Grafika nemrossz ( 1024x768@32bit medium)
    zene pont megfelelő az éjszakai gémhez..
    hangeffektek..nekem nagyon bejönnek.
    Amit Dodo55 ír az valóban igaz..CSSben más a célzás..nem arra gondolok hogy 1 shotos hedságtal vége a usernek..hanem itt igenis elémegy 1-1,5tár 1 emberre.
    sajnálom hogy kivették a járműveket mert rohadt sokat kell sétálni..
    jah..kutyák & anomáliák zúzzák a szőrzetemet az égfelé..
    4.0ban nagyon szépen ugatnak a kutyák..és mikor 1-1 kutya a közelemben ugat igencsak libabőrös leszek...
    nekem megfelel a game..

vannak olyanok akiknek nemtetszik..ez ilyen..izlések és pofonok..
    nekem valahogy nem tetszik a csillivilli agyonra hdrezett VGA zabáló game..

vannak akik azért fikázzák majd mert nem megy nekik vagy nem úgy megy...
    a beta nekem sem tettszett..szaggatot meg stb..de ez átlag 90fps tűzharcban is...

mégvalami..főként az F és az I betüket kell használni..F felveszkinyitbeszél...I-> Inventory..kapsz 1 hátizsákot amibe pakolhatsz bizonyos súlyig..érdemes a nemhasznált kifogyott stukit eldobni..jobbgomb rá drop..

sry a regényért csak megosztottam némi vélemény morzsát..

nálam 5,09gbot foglal..
  • Makee
    Fene a pofájukat hogy kivették a járműirányítást.
  • Faki
    Ez van.. mai spílerek a grafikára izgulnak, a tartalmat le se szarják. Az hogy fantasztikus a stalker atmoszférája és iszonyatosan árad a hangulat, az ugye csak másodlagos, vagy a legutolsó. Graf kell, szép nagy ánuszszaggató fegyverek + rakás vér és megvan minden.
    Kaptunk egy elég fasza FPS-RPG-t, és ha vérpistik észreveszik hogy ez nem CS és nem is FARCRY, na akkor idejönnek és fikáznak egy szépet. Könyörgöm, mielött ideszartok, legalább 4-5 órát vagy többet játszatok és utána ha van mondanivalótok a "szar" ugrás/gugolás/graf-on kívül, na akkor írjátok le.
    Köszi
  • Csoder
    Fent vannak. :(
  • Fluff
    6 gigát rak fel
  • rage
    Nálam 5,8 GB
    Viszont azt írják, kell neki 10 giga hely
    Nem tudom, menet közben csomagol-e ki ideiglenesen valamit, vagy sem.
  • AtiRadish
    Lecci mondjatok mar meg h. mennyi helyet foglal a jatek felinstallalva, mennyi helyet turjak magamnak
    Koszi