34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • blackcalibra
    Megoldódott.
    A bárban van egy fickó aki elhagyta a családi fegyverét, egy puskát. Ahol jelzi a térkép, semmit sem találtam. Hol van? Hol találom?
    Ja igen. A darura hogy lehet feljutni? Ott állítólag van egy doboz, de se létra, se semmi amin fel lehetne jutni.
  • blackcalibra
    Mi miatt csinálhatja még ezt? Furmarkot nyomattam 30-35 percig és stabil. Semmi gond. Valami más. De mi?
  • fery02
    De nekem nem fagy soha sem. :/
  • blackcalibra
    Pedig neked is ATI-d van. :)
  • fery02
    Nem semmi, ilyenről még nem hallottam. :/
  • blackcalibra
    A VPU Recover a VGA illesztőprogramnak engedélyezi, hogy a grafikus processzort alaphelyzetbe állítsa akkor, ha olyan parancsot kap a GPU, amire nem tud válaszolni / reagálni.
    Így most már érthetőbb? Vagyis állítaná, mert csak xp alatt lehet opcionálisan béállítani, Vista automatikusan kezeli ezt a dolgot, de nekem Win 7 van, ezzel az egész gép kifagy.
  • fery02
    Igazából még erről a fogalomról, hogy "kireseteli a VGA-t" még nem is hallottam. :P
  • blackcalibra
    Senkinek még csak hasonló sem volt?
  • fery02
    Mindegy, akkor sem olyan hirtelen meg gyorsan gondolom, mint pl a Far Cry 2-ben vagy a Wolfenstein 2-ben. Ez a kettő játék ebből a szempontból borzasztó...meg igazán szólva S.T.A.L.K.E.R. után már nem kívánok ilyen egyszerűbb FPS-eket. :)
  • EK1TEP
    ja már megtaláltam Faq-ban!
  • EK1TEP
    Halihó!

Valaki tud nekem küldeni egy default beállítású user.txt-t?
  • vasziszdasz
    A SHOC-ban is újratermelődnek a katonák a kordon bázison.
  • blackcalibra
    Üdv urak!

Kérdezném, hogy mitől lehet az, hogy a kártyámat kireseteli a játék?
    Eddig XP-n csinálta, most viszont WIN 7(64Bit) is ugyanaz.
    Videokártya meghajtóból is a legfrissebb, a játék 1.0006 -ig felpeccslve.
    Egyébként fullon reccenéstelenül simány gyönyörűen fut(na).
    4670 a kártya egyébként. Más játéknál nincs gondom, de ennél már kicsit bosszantó.
    Másnak esetleg hasonló gondja nem volt? Esetleg olyan akinek sikerült rájönnie a teendőkre?
    THX.

Ui.:magyarítva van egyébként, de nem hinném hogy az zavarja be.
  • fery02
    "mert akkor a báron nem jutsz át többé"
    Kizárólag Mester szinten játszom a játékot, és eddig szerintem nem egy nagy kihívás akár egy egész horda páncélozott fegyveres leigázása sem. Például mikor a Kordonba a kereskedőnek tettem szívességet azzal, hogy a délen lévő Hadsereg bázist kipucoljam, semmi gond sem volt vele kapcsolatban (csak előtte picit tartottam a munkától, mert a Clear Sky-ban ha csak messziről is megközelítem, egy lövésre halott voltam). Ráadásul nem születnek újra, tehát gondolom a bárnál is csak egyszer kellene őket kipucolni. Nem fogok am egyikhez sem csatlakozni, csak megemlítettem, hogy valóban így lenne-e vajon, ahogy én elképzeltem ezt magamban. :)
    Akkor tehát lényegében kb ott járok a játékban, ahol már nem árt figyelni kell a dolgokra, ha nem akarok a végén rosszat a főhősömnek.
    Nálam amúgy agropromban nem volt mindig zöld jelzés, főleg nem a játék eleje óta. Nekem inkább a szemétdomb északi átjáróján a tűz mellett mutat már napok óta valakit zölden (valami Fogoly nevű alak), akire semmi küldetés sem hivatkozik. Ez lehet, hogy bug, de én nem merek vele csinálni semmit sem. :P

#32683: Én is így próbálok játszani, de korábban írta valaki, hogy vannak buktatós küldetések, ez ingatott meg igazából.

• SaGa
    A szolgálatnak is meg a freedomnak is, csak ne lépj be a freedomhoz, mert akkor a báron nem jutsz át többé.
    Guide az, aki kordonban várt. Nézd meg a PDA-dat, valószínű van benne utalás a szállodára Pripjatyban. Ha nincs, akkor még nem mentél vissza Agropromba a föld alá. Pripjatyban nem lesz jelzés a szállodáról, ahol a dekóder van, neked kell megtalálni. Nem nehéz, mert arra vezetnek, de el is tudsz menni mellette...
    A zöld jelzés Agropromban ott van a játék eleje óta. Sajnos a teljesített feladatok jelölőit nem törli a program, ez néha megzavarja az embert...
  • koschwarz
    én egyszerűen minden küldetést megcsináltam az elejétől kezdve, így el sem téveszthettem a "jó" szálat.
  • fery02
    Szóval akkor is ki lehet kerülni a kívánságteljesítőt, ha egyébként már oda sodorna eredetileg a játékmenet?
    Mondjuk én inkább a sodrást választanám, a hosszabb játékmenet érdekelne engem.
    Tehát akkor a Guide-dal mindenképp beszélni kell, akivel én már beszéltem (ha akkor arról van szó, aki a Kordonban várt engem abban a félig kidőlt házban), de most elbizonytalanodtam, hogy vajon az ő beszéde után jelent-e meg az a zöld jelzés Agropromban, vagy már előtte jóval. Ha nincs összefüggés, akkor nem kérdés.
    Majd akkor gyakrabban nézegetem a térképen Pripjat területét is, hátha megjelent azóta valami jelzés. Az agropromi rejtekhely megkeresését akkor érdemes megkeresni.
    A Szolgálatnak teljesíthetek küldetéseket nyugodtan?
  • SaGa
    Agropromban a zöld jelzés a föld alá mutat. Gyakorlatilag oda kell visszamenned, ahol már jártál, és megtaláltad Strelok pendrive-ját és a gyorstüzelő AK-t. Akkor lesz ott a doki, ha beszéltél Guide-dal a Cordon pályán. Ott van, ahol Fox-ot megmentetted a blökiktől. A doki beszél a titkos laborról és a dekóderről, ami kell a bejutáshoz. Nélküle is be lehet jutni, mert az ajtó felfeszíthető egy fegyver csövével. Bármelyik puska megteszi, amit nem sajnálsz otthagyni...

A kívánságteljesítőt kikerülni nagyon egyszerű.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Lemész az erőmű alá, kitakarítasz. Lesz egy lépcsősor, amin fel kell menni telán két szintet, bent várnak néhányan. Amikor bemész, balra és jobbra egyaránt mehetsz. Ha balra indulsz, a WishGranterhez jutsz. Jobbra kell elindulni, rögtön az első forduló után látsz egy ajtónyílást egy villogó lámpával, mögötte egy létra. Na ott kell fölmenni... Az a szakasz egyébként egy négyzet alakú területet körbeölelő folyosó, így akár körbe is mehetsz, de a kristályhoz felelsleges bemenni, scak a rossz befejezések vagy egy nagy adag sugárzás vár.
  • DeerMuse32
    a jó végigvitelhez azt kell csinálni hogy visszamész beszélni guide-dal x16 után ha jól emlékszem de lehet nem azután, ő megmondja h van egy rejtett szoba Pripjaty-ban, benne egy dekódolóval. a szarkofágba ezekután nem a kívánságteljesítőhöz mész hanem egy létrán fel és ott egy ajtón át eljutsz a monolith vezérlőbe. blablabla leölsz mkit, jósokan vannak jobbról balról..utána egy professzor fog megjelenni miutén szétvertél mdent elkell utasítani, azaz hogy nem csatlakozol a nem is tom milyen kísérlethez. utána kint találod magad az atomerőmű tetején, teleportokon kell ugrálni...miutén az utolsóba beleugrottál a legjobb befejezést kapod :)
  • fery02
    Akkor szóval nem árt egy végigjátszás átolvasása ahhoz, hogy a megfelelő főküldetéseket válasszuk ki. nem tudom, hogy nálam még menthető-e a dolog, most vagyok ott, hogy a Szolgálatnak csinálhatok küldetéseket.
    emellett van még Aprogrom-ban egy zöld jelzés, ahol állítólag valami doktorral kellene találkoznom a Lövész rejtekhelyén, de nincs a jelzésnél semmi sem. :(
  • SaGa
    Nem. A játék pozitív végéhez el kell kerülni a buktatókat és ki kell szűrni a félrevezető információkat. A mellékküldetések teljesen mellékesek, közük nincs a befejezés pozitív vagy negatív mivoltához, az csak a Te választásodtól függ.

A játék során, a fő és mellékküldetések végrehajtásának, azaz a játékbeli viselkedésednek függvénye, hogy ha rosszul választasz a megfelelő pillanatban, melyik rossz befejezést kapod.
  • fery02
    Amúgy a játék pozitív végéhez csak annyit kell tenni, hogy a Strekov szálat kell követni?
    Csak mert én eddig úgy tudtam, hogy csak annyit kell hozzá csinálni, hogy lehetőleg minél több mellék küldetéssel is foglalkozzunk, ne csak végigsuhanjunk a játékon.
  • koschwarz
    a tweakguides.com-on én 1.0006-ost látok legutolsónak, de az csak multiplayert javít. szerintem jó az 1.0005-ös.
  • fery02
    Tehát akkor 1.0005.
  • koschwarz
    mindenképp a legutolsót, ami a hivatalos oldalon van.
  • fery02
    Hm, kicsit kihalt a topik. Pedig van benne pár db hozzászólás. :)
  • fery02
    Ti melyik patch-et javasoljátok? Csak mert látom létezik 1.0006-os verziójú, viszont itt úgy látom, hogy 1.0005-öst ajánlana. Pedig ez az oldal elég hivatalosan néz ki.
  • FlyHigh
    Nálam itt a gfx tuning modban is van egy kis bug, monitor szélén néha érdekesen elkenődik az árnyék.
  • vasziszdasz
    Én már a leírását nézve eldöntöttem hogy nem kell, hálózsák, meg egyéb fan fasságok... Tényleg csak a gfx tuning jó.
  • burjanmate
    Én az AI-t tuningoltam. Am nemsokára jön 1 új mod.
  • FlyHigh
    Nekem ez a 2009 mod nem jött be, megakad másodpercekre tőle és a patch-el már a magyarításnak is lőttek. Bőven elég a FAQ-ba berakott graf tuning is, villám gyors marad az egész és sokkal szebb lesz.
  • vasziszdasz
    Sztem a ballisztika pont a legjobb része a játéknak, végre nem minden fegyver railgun, hogy 10 km után is nyílegyenesen repül tovább a skuló. Van értelme a lőtávnak is, pisztollyal pl. nem lősz el olyan messzire mint AK-val. Minél messzebb van a célpont, annál inkább fölé kell célozni. Legjobban a Vintarnállátszik meg, talán az a leginkább ballisztikus fegyó. Ami persze nem baj, lévén a Vintar IRL változata szubszonikus skulót használ, így ez pont élethűbbé teszi a dolgot.

Kár hogy a javítás kimaradt a játéból (CS-ben pótolva, de már eleve szerepelt volna, csakhát a határidő...), így az embert rákényszerítik a csalásra (4 artifactos heal az anomáliákban).
  • vasziszdasz
    AMD
  • lacinkacinka89
    + lenne még egy kérdésem. A COMPLETT 2009-es mod-ot vki le tudná irni, hogy hogyan kell feltenni?? Egy egész délelőtt szenvedtem vele de nem sikerült sajnos. Köszönöm a segítségeteket!
  • lacinkacinka89
    Hali! Most kezdtem el ujra játszani a SOC-al és olyan küldetésnél akadtam el, mikor a bárban az egyik szolgálatos fegyverét kéne elvinni. Égen földön körbejártam már mindent, de sehol sem találom. Vki segítsen pls! Előre is köszi!
  • FlyHigh
    Tudna vki segíteni? Nem találom, hogy hol kell bekapcsolni a feliratokat.
  • FlyHigh
    Köszi, így képekről már minimum olyan szép mint a clear sky.
  • burjanmate
    Szept. 20.
  • kri555
    Van
  • FlyHigh
    Csáó! Létezik valami grafikai tuning mód? Olyan ami a játékmenetet nem bántja, stabil és nem bugos.