34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
ntex #33138 Hello
Egy olyan kérdésem lenne hozzátok hogy a játékban van pár olyan ajtó amit csak kóddal lehet kinyitni pl. a Brain Scorcher felé ahol áll a sniper, akkor van vagy három a brain scorcher bunkerében (ebből egyikhez találtam kódot valamelyik "Found PDA"-ban). Na ezekhez hol az istenben lehet a kódokat megszerezni ? mert már kitoltam vagy 20x a játékot különböző modokkal de sose találom meg ezeknek az ajtóknak a kódjait sehol sem.
Amikkel eddig játszottam : OL 2.2 - ABC Inferno 1.4 Final Extreme <-- eddig ez tetszett a legjobban az inferno meg a horror timeok miatt :D, meg van SmP 2.4 de ebben összevissza vannak az inventory ikonok és nem tom hogy lehetne megcsinálni úgyhogy most Crucible moddal nyomom.
szóval ha valaki tudja hol lehet a kódokra bukkanni akkor előre is köszönöm ha meg tudja osztani PÜ-ben vagy spoilerben ;) -
vasziszdasz #33137 Mondjuk a stalker ruhát leszarom, de a katonák hiánya az már gáz, anélkül lehetetlen megvenni a Thunder 5x45-öt Sidorovichtól. -
vasziszdasz #33136 1.0005 patchel játszok (legújabb), a kezdőfaluban stalkerruha helyett merc suit van, a cordon bázison meg nem akarnak újratermelődni a katonák. Ez mióta van így? -
vasziszdasz #33135 Az úgy komolytalan. -
#33134 Complete mod 2009 teljesen jó... semmit nem ad hozzá a játékhoz csak újítja a grafikát (alvózsák meg mittom .. nem használod kész) -
vasziszdasz #33133 Hát az kár. -
#33132 Nem tudok róla. :/ -
vasziszdasz #33131 És ezen kívül valami, amiben semmi más nincs a gfx tuningon kívül? -
#33130 Elvileg ez a mostanában emlegetett Complete mod 2009 csak a grafikát tuningolja, meg néhány hangot cserél le, ennek ellenére még belekerültek olyan apróságok hogy pl van nálunk állandó alvózsák, meg javítási lehetőség is került a játékba (fegyverek, páncélok).
De a játékmenetre, történetre, küldetésekre nem hat...legalábbis a leírás szerint, még nem játszottam ki vele a játékot. -
vasziszdasz #33129 Jó rég játszottam SHOC-ot, van ehhez olyan gfx tuning, ami CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a grafikát tuningolja, de semmi mást nem változtat a játékban? Eddig amit láttam mind modolt valamit, fegyverek sebzését, cipelhető kilókat, stb., ami nekem nem kell. -
#33128 Köszi, hgoy ezeket leírtad, akkor törlöm is a Priboi Story telepítőjét a gépről. Még jó, hogy eddig nem szántam rá magam a kipróbálására.
A 2009 CM nagyon jó kis mod lenne pedig, csak tényleg van néhány kisebb apró hibája. Nekem pl a látótávolsággal annyi bajom van, hogy a messzi dolgokat elmossa a játék, mintha rossz lenne a szemünk.
Emellett, hogy az árnyékok nagyon kis sugárban rajzolódnak csak ki körülöttem, ami szintén elég zavaró.
Amúgy mod nélkül nagyon fapados már a játék grafikája. -
Kotomicuki #33127 Nos, ha a gamedata és az ...AppData\SoC könyvtárakat kitörlöm és újratelepítem, akkor is a Priboi-jal indul! :S
(Ami ráadásul bugossabb volt, mint az 1.0-ás alapjáték -> pl. játékállást csak a gém újraindításával volt hajlandó be/visszatölteni, 10-15 percenként CTD, stb.)
Ha másik könyvtárba telepítem, akkor a normál játék jön be, ha megint az eredeti helyére rakom fel, akkor ismét visszajön a Priboi... :(
Mindegy, hagyom. :(
A 2009 CM 1.4.4 nálam grafikai anomáliálat okoz és nagyon kicsi a látótávolságom, hiába van az max-ra állítva -> ez a mod is felejtős lesz... :(
Tehát - nálam - marad az OL 2.2, az legalább jól működik és nincs semmilyen, előbb említett gondja - ha törlöm, akkor törlődik is! -
Kotomicuki #33126 Üdv!
A Priboy Story-t el lehet egyáltalán vhogy takarítani a w7-es gépről teljes c: format nélkül?
Hol bújik meg ez a szemét a vinyón, amikor már 3x-ra rakom újra?
A válaszokat előre is köszönöm! -
#33125 Köszi! -
#33124 A feliratozást egy mod végzi, ami a magyarításba be van építve, de külön is hozzáférhető (angol és orosz nyelven), a neve InGameCC mod. -
#33123 Úgy nézem,hogy az angol verzió sem hozza elő az alapjátéknál a feliratokat,valószínűleg későbbi patchekbe tették bele.:) -
#33122 Akkor ezek szerint tévedtem, más játékkal kevertem össze.
Nem tudom hogyan lehet előhozni, alapból működnie kéne telepítés után szerintem. -
#33121 Értem.
Melyik patch hozza elő? -
#33120 Ööö... nem a magyarításhoz (az minden változattal megy), hanem a játékban meglevő hibák számának csökkentéséhez. Érdemes valahol az 1.0003-tól 1.0005-ig terjedő tartományba belőni, a kiszemelt modtól függően. A patchek tartalmazzák az összes addigi változást, elég egyet feltenni. -
#33119 Magyarításhoz patch szükséges. -
#33118 Sziasztok!
Most játszok először ezzel a játékkal és nagyon tetszik!
Az lenne a kérdésem,hogy lehet aktívvá tenni a feliratokat benne?
Alapjáték van fent,nem patcheltem (ha van) még.
Köszi! -
#33117 Kb ezen oldal felénél van szó ezzel kapcsolatban.
Nekem végülis az oldotta meg, hogy letöröltem az egészet ahogy van, majd a szűz játékra telepítettem fel a Complete 1.4.4.-et.
Semmi mást, így magyarítást sem telepítettem fel, mert lehet annak is köze van a dologhoz, ugyanis olyan fájlokat is módosít, aminek köze van a Complete mod-hoz is. -
CyrSyS #33116 1.4.4.-es verziónál is ugyanez a gondom hogy dinamikus fány beállításokkal való játék során a távolba fekete csíkok jelennek meg. :(
Tehetetlen vagyok... Nem lehetséges hogy ez a Complete MOD 2009 Dx10-es? -
#33115 Hajrá! ;)
Örülök, hogy foglalkoztok vele, mert igazából tényleg alapnak számít már ez a Complete mod a játék mellé, annyival jobb. -
#33114 El kéne már kezdeni. :) Ez lesz a következő, miután a CoP magyarítás v2.0-t kiadjuk. Nagyrészt a ZRP mod plusz szövegei vannak benne, azt meg úgyis meg akarjuk csinálni. -
#33113 Valaki tud arról valamit hogy ez a Complete 2009 mod mióta lett Complete 2012? :D
Mert semmi újabb fájl vagy ilyesmi, csupán úgy tűnik név változtatás történt.
link
TSL16b: Ne haragudj, lehet bunkóság ilyet kérdezni, de megkérdezhetem, hogy hogy álltok a Complete 2009 magyarítással?
Mert végülis elhiszem, hogy munka van vele, mert pár új szöveg is került a játékba, már csak az alvózsákot illetően is, meg hogy lehet fegyvereket, páncélokat is javítani. Ezekhez is mind tartozik szöveg meg akkor még számos dologhoz gondolom. -
#33112 Még annyit, hogy pont ilyen, "Low resolution shadow" problémám van.
Arra gondolok itt, hogy ahogy megyek, úgy lesznek élesek egy bizonyos "éles" határon át az árnyékok körülöttem. -
#33111 Végülis szerintem sem csúnya, valószínűleg ki is játszom majd megint, immáron elég sokadjára (magyarítás inkompatibilitás meg nem érdekel, gondolom azért még így is magyar lesz a legtöbb szöveg). :D
De picit azért az újabb S.T.A.L.K.E.R.-ekhez képest még így is picit mintha "mű" lenne a grafika, de azért mérfölekkel emészthetőbb formában van, mint az alap.
Még mintha az árnyékok élethűbbek is lennének, mert végülis az első 2 képen lévő fa árnyékok a valóságban is ilyen részletességűek lehetnek, míg pl újabb S.T.A.L.K.E.R.-ekben ezek tű élesek lennének, mintha csak pár centire lennének a földtől a levelek.
Ez jellemző amúgy is az újabb részekre, hogy pl 1 km-es távolságban lévő nyárfa árnyékát úgy látom mondjuk egy ház falán (de amúgy bárhol máshol), hogy ki tudom venni egyenként a levelek árnyékát. :D
Az amúgy külön poén, hogy hálózsákunk is van alapból a Complete 2009-ben. Nem próbáltam még ki, de mindenkkép ki fogom, hogy pl kettő db döglött mutáns közé be tudok-e feküdni aludni. ^^ -
#33110 nálam sem jobb, de sztem nem csúnya :) -
#33109 Nálam is ilyen... -
#33108 Nosztalgia képp' ma feltettem újra a SoC gammát (patch v1.0006, HU v1.00f)
Még mindig nagyot üt! (ツ) -
#33107 Közben letöltöttem inkább az 1.4.4-es Complete 2009-et, mert láttam moddb-n, hogy van már ilyen is (leírás alapján pedig már jó pár hónapja elérhető, pedig mintha akkoriban még csak az 1.4.3-as lett volna elérhető, amit eddig is használtam).
Na mind1.
Ezzel meg is szűnt a gondom, viszont egy picit zavaró árnyék gondom megmaradt, mikor is az árnyékok bizonyos méter távolságból nagyon elmosottak és ahogy közelítek, úgy rajzolódnak ki.
De ez gondolom másnál is ilyen ennél a modnál, ahogy olvasgatok a kommentek között egyéb fórumokon, csak esetleg sokan nem foglalkoznak vele.
Nálam egyébként így néz ki vele a játék:
Egyéb észrevétel még, hogy a közvetlen közeli, nap általi árnyékok is mintha kevésbé lennének részletesek (főleg az első 2 képen látszik inkább), nem tudom ez normális-e még ennél a mod-nál. -
Drazse23 #33106 Szervusztok!
Az volna a problémám, hogy felraktam az Oblivion Lost 1.3 modot és hozzá az 1.0005 pachet és lényegében nem akar működni. A felmásolás és a segédprogram telepítése is sikeresen lezajlott, de a játék futtatása után hamarosan kilép. Hibaüzenetnek a videokártya egy utasítása jelenik meg, de a mod levétele után a játék hibátlanul fut. Talán mod lehetett hibás vagy csak én csesztem el valamit? Hol tudnám ezt esetleg használható formában letölteni?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
Sponnyabob #33105 Szia!
Sok segítséget sajnos én nem tudok adni, mert nálam is voltak bajok csak nálam a lámpák fénye kattant be és olyan helyen ahol csak lámpa világítás volt nem tudtam normálisan menni. A rossz hír az hogy nekem se hogy sem sikerült megoldanom és csak a win újratelepítése után szűntek meg a bajok azóta viszont kifogástalanul megy minden stalker a gépemen. Én arra gondoltam hogy a dx-nél kutyulódott el valami de erre nincs bizonyítékom, szóval csak annyit tudok mondani hogy nézz utána ha még nem tetted meg egyébként meg reménykedj hogy valaki tud megoldást. -
CyrSyS #33104 Sajnos nem sikerült az általam előzőleg leírtakban definiált problémát javítani. Próbálkozások:
- új nvidia driver
- Dx9 frissítés
- r2_sun_near_border értékek szabályszerű változtatása
:( -
CyrSyS #33103 Sziasztok!
Pihenésképp klasszikus kedvencként újra feltettem a STALKER alapváltozatát. Ehhez feltettem a Complete MOD 2009-et is, követve annak problémamentes telepítéshez és futáshoz szükséges lépéseit. A problémám azzal hogy miután a megfelelő és szükséges grafikai, játékbeli és kezelési beállításokat elvégeztem a játék gyönyörűen fut csak épp a távolban látok fekete vertikális csíkhálót (függőleges csíksorozatot). A másik probléma pedig a villámlással van. (valószínűleg villámlás okozza mert esett az eső és borzasztóan borult az ég de ez NEM biztos!!!). Éjjel nagy esőben szó szerint fehér színű poligon vibrációkat látok. Ez és a csík hiba utalhat esetleg driverre? Aláírásomban olvasható milyen vga kártyám van amelynek drivere kb 2-3 hónapos!
Előre is köszönöm a segítséget. -
#33102 Holnap próbálkozok köszi! -
#33101 sima user.ltx van
de ha bizonytalan vagy, töröld mind, indítsd el a játékot, generál majd egyet -
#33100 a napra vonatkozó bejegyzések:
r2_sun on
r2_sun_depth_far_bias -0.00001
r2_sun_depth_far_scale 1.
r2_sun_depth_near_bias 0.00001
r2_sun_depth_near_scale 1.
r2_sun_details on
r2_sun_focus on
r2_sun_lumscale 1.
r2_sun_lumscale_amb 0.5
r2_sun_lumscale_hemi 1.
r2_sun_near 12.
r2_sun_near_border 0.75
r2_sun_tsm on
r2_sun_tsm_bias -0.01
r2_sun_tsm_proj 0.3
remélem segít :) -
#33099 Vagy, hogy pl hol tárolja a mentéseket a Steam verzió.