34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • ntex
    Hello

Egy olyan kérdésem lenne hozzátok hogy a játékban van pár olyan ajtó amit csak kóddal lehet kinyitni pl. a Brain Scorcher felé ahol áll a sniper, akkor van vagy három a brain scorcher bunkerében (ebből egyikhez találtam kódot valamelyik "Found PDA"-ban). Na ezekhez hol az istenben lehet a kódokat megszerezni ? mert már kitoltam vagy 20x a játékot különböző modokkal de sose találom meg ezeknek az ajtóknak a kódjait sehol sem.

Amikkel eddig játszottam : OL 2.2 - ABC Inferno 1.4 Final Extreme <-- eddig ez tetszett a legjobban az inferno meg a horror timeok miatt :D, meg van SmP 2.4 de ebben összevissza vannak az inventory ikonok és nem tom hogy lehetne megcsinálni úgyhogy most Crucible moddal nyomom.

szóval ha valaki tudja hol lehet a kódokra bukkanni akkor előre is köszönöm ha meg tudja osztani PÜ-ben vagy spoilerben ;)
  • vasziszdasz
    Mondjuk a stalker ruhát leszarom, de a katonák hiánya az már gáz, anélkül lehetetlen megvenni a Thunder 5x45-öt Sidorovichtól.
  • vasziszdasz
    1.0005 patchel játszok (legújabb), a kezdőfaluban stalkerruha helyett merc suit van, a cordon bázison meg nem akarnak újratermelődni a katonák. Ez mióta van így?
  • vasziszdasz
    Az úgy komolytalan.
  • berczely
    Complete mod 2009 teljesen jó... semmit nem ad hozzá a játékhoz csak újítja a grafikát (alvózsák meg mittom .. nem használod kész)
  • vasziszdasz
    Hát az kár.
  • fery02
    Nem tudok róla. :/
  • vasziszdasz
    És ezen kívül valami, amiben semmi más nincs a gfx tuningon kívül?
  • fery02
    Elvileg ez a mostanában emlegetett Complete mod 2009 csak a grafikát tuningolja, meg néhány hangot cserél le, ennek ellenére még belekerültek olyan apróságok hogy pl van nálunk állandó alvózsák, meg javítási lehetőség is került a játékba (fegyverek, páncélok).
    De a játékmenetre, történetre, küldetésekre nem hat...legalábbis a leírás szerint, még nem játszottam ki vele a játékot.
  • vasziszdasz
    Jó rég játszottam SHOC-ot, van ehhez olyan gfx tuning, ami CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a grafikát tuningolja, de semmi mást nem változtat a játékban? Eddig amit láttam mind modolt valamit, fegyverek sebzését, cipelhető kilókat, stb., ami nekem nem kell.
  • fery02
    Köszi, hgoy ezeket leírtad, akkor törlöm is a Priboi Story telepítőjét a gépről. Még jó, hogy eddig nem szántam rá magam a kipróbálására.

A 2009 CM nagyon jó kis mod lenne pedig, csak tényleg van néhány kisebb apró hibája. Nekem pl a látótávolsággal annyi bajom van, hogy a messzi dolgokat elmossa a játék, mintha rossz lenne a szemünk.
    Emellett, hogy az árnyékok nagyon kis sugárban rajzolódnak csak ki körülöttem, ami szintén elég zavaró.

Amúgy mod nélkül nagyon fapados már a játék grafikája.
  • Kotomicuki
    Nos, ha a gamedata és az ...AppData\SoC könyvtárakat kitörlöm és újratelepítem, akkor is a Priboi-jal indul! :S
    (Ami ráadásul bugossabb volt, mint az 1.0-ás alapjáték -> pl. játékállást csak a gém újraindításával volt hajlandó be/visszatölteni, 10-15 percenként CTD, stb.)
    Ha másik könyvtárba telepítem, akkor a normál játék jön be, ha megint az eredeti helyére rakom fel, akkor ismét visszajön a Priboi... :(
    Mindegy, hagyom. :(

A 2009 CM 1.4.4 nálam grafikai anomáliálat okoz és nagyon kicsi a látótávolságom, hiába van az max-ra állítva -> ez a mod is felejtős lesz... :(

Tehát - nálam - marad az OL 2.2, az legalább jól működik és nincs semmilyen, előbb említett gondja - ha törlöm, akkor törlődik is!
  • Kotomicuki
    Üdv!

A Priboy Story-t el lehet egyáltalán vhogy takarítani a w7-es gépről teljes c: format nélkül?
    Hol bújik meg ez a szemét a vinyón, amikor már 3x-ra rakom újra?
    A válaszokat előre is köszönöm!
  • Wreck86
    Köszi!
  • TSL16b
    A feliratozást egy mod végzi, ami a magyarításba be van építve, de külön is hozzáférhető (angol és orosz nyelven), a neve InGameCC mod.
  • Wreck86
    Úgy nézem,hogy az angol verzió sem hozza elő az alapjátéknál a feliratokat,valószínűleg későbbi patchekbe tették bele.:)
  • fery02
    Akkor ezek szerint tévedtem, más játékkal kevertem össze.
    Nem tudom hogyan lehet előhozni, alapból működnie kéne telepítés után szerintem.
  • Wreck86
    Értem.
    Melyik patch hozza elő?
  • TSL16b
    Ööö... nem a magyarításhoz (az minden változattal megy), hanem a játékban meglevő hibák számának csökkentéséhez. Érdemes valahol az 1.0003-tól 1.0005-ig terjedő tartományba belőni, a kiszemelt modtól függően. A patchek tartalmazzák az összes addigi változást, elég egyet feltenni.
  • fery02
    Magyarításhoz patch szükséges.
  • Wreck86
    Sziasztok!
    Most játszok először ezzel a játékkal és nagyon tetszik!
    Az lenne a kérdésem,hogy lehet aktívvá tenni a feliratokat benne?
    Alapjáték van fent,nem patcheltem (ha van) még.

Köszi!
  • fery02
    Kb ezen oldal felénél van szó ezzel kapcsolatban.

Nekem végülis az oldotta meg, hogy letöröltem az egészet ahogy van, majd a szűz játékra telepítettem fel a Complete 1.4.4.-et.

Semmi mást, így magyarítást sem telepítettem fel, mert lehet annak is köze van a dologhoz, ugyanis olyan fájlokat is módosít, aminek köze van a Complete mod-hoz is.
  • CyrSyS
    1.4.4.-es verziónál is ugyanez a gondom hogy dinamikus fány beállításokkal való játék során a távolba fekete csíkok jelennek meg. :(
    Tehetetlen vagyok... Nem lehetséges hogy ez a Complete MOD 2009 Dx10-es?
  • fery02
    Hajrá! ;)
    Örülök, hogy foglalkoztok vele, mert igazából tényleg alapnak számít már ez a Complete mod a játék mellé, annyival jobb.
  • TSL16b
    El kéne már kezdeni. :) Ez lesz a következő, miután a CoP magyarítás v2.0-t kiadjuk. Nagyrészt a ZRP mod plusz szövegei vannak benne, azt meg úgyis meg akarjuk csinálni.
  • fery02
    Valaki tud arról valamit hogy ez a Complete 2009 mod mióta lett Complete 2012? :D
    Mert semmi újabb fájl vagy ilyesmi, csupán úgy tűnik név változtatás történt.

link

TSL16b: Ne haragudj, lehet bunkóság ilyet kérdezni, de megkérdezhetem, hogy hogy álltok a Complete 2009 magyarítással?
    Mert végülis elhiszem, hogy munka van vele, mert pár új szöveg is került a játékba, már csak az alvózsákot illetően is, meg hogy lehet fegyvereket, páncélokat is javítani. Ezekhez is mind tartozik szöveg meg akkor még számos dologhoz gondolom.
  • fery02
    Még annyit, hogy pont ilyen, "Low resolution shadow" problémám van.
    Arra gondolok itt, hogy ahogy megyek, úgy lesznek élesek egy bizonyos "éles" határon át az árnyékok körülöttem.
  • fery02
    Végülis szerintem sem csúnya, valószínűleg ki is játszom majd megint, immáron elég sokadjára (magyarítás inkompatibilitás meg nem érdekel, gondolom azért még így is magyar lesz a legtöbb szöveg). :D

De picit azért az újabb S.T.A.L.K.E.R.-ekhez képest még így is picit mintha "mű" lenne a grafika, de azért mérfölekkel emészthetőbb formában van, mint az alap.
    Még mintha az árnyékok élethűbbek is lennének, mert végülis az első 2 képen lévő fa árnyékok a valóságban is ilyen részletességűek lehetnek, míg pl újabb S.T.A.L.K.E.R.-ekben ezek tű élesek lennének, mintha csak pár centire lennének a földtől a levelek.

Ez jellemző amúgy is az újabb részekre, hogy pl 1 km-es távolságban lévő nyárfa árnyékát úgy látom mondjuk egy ház falán (de amúgy bárhol máshol), hogy ki tudom venni egyenként a levelek árnyékát. :D

Az amúgy külön poén, hogy hálózsákunk is van alapból a Complete 2009-ben. Nem próbáltam még ki, de mindenkkép ki fogom, hogy pl kettő db döglött mutáns közé be tudok-e feküdni aludni. ^^
  • Yan
    nálam sem jobb, de sztem nem csúnya :)
  • berczely
    Nálam is ilyen...
  • Tib
    Nosztalgia képp' ma feltettem újra a SoC gammát (patch v1.0006, HU v1.00f)
    Még mindig nagyot üt! (ツ)
  • fery02
    Közben letöltöttem inkább az 1.4.4-es Complete 2009-et, mert láttam moddb-n, hogy van már ilyen is (leírás alapján pedig már jó pár hónapja elérhető, pedig mintha akkoriban még csak az 1.4.3-as lett volna elérhető, amit eddig is használtam).
    Na mind1.

Ezzel meg is szűnt a gondom, viszont egy picit zavaró árnyék gondom megmaradt, mikor is az árnyékok bizonyos méter távolságból nagyon elmosottak és ahogy közelítek, úgy rajzolódnak ki.
    De ez gondolom másnál is ilyen ennél a modnál, ahogy olvasgatok a kommentek között egyéb fórumokon, csak esetleg sokan nem foglalkoznak vele.

Nálam egyébként így néz ki vele a játék:

Egyéb észrevétel még, hogy a közvetlen közeli, nap általi árnyékok is mintha kevésbé lennének részletesek (főleg az első 2 képen látszik inkább), nem tudom ez normális-e még ennél a mod-nál.
  • Drazse23
    Szervusztok!

Az volna a problémám, hogy felraktam az Oblivion Lost 1.3 modot és hozzá az 1.0005 pachet és lényegében nem akar működni. A felmásolás és a segédprogram telepítése is sikeresen lezajlott, de a játék futtatása után hamarosan kilép. Hibaüzenetnek a videokártya egy utasítása jelenik meg, de a mod levétele után a játék hibátlanul fut. Talán mod lehetett hibás vagy csak én csesztem el valamit? Hol tudnám ezt esetleg használható formában letölteni?

Válaszotokat előre is köszönöm!
  • Sponnyabob
    Szia!
    Sok segítséget sajnos én nem tudok adni, mert nálam is voltak bajok csak nálam a lámpák fénye kattant be és olyan helyen ahol csak lámpa világítás volt nem tudtam normálisan menni. A rossz hír az hogy nekem se hogy sem sikerült megoldanom és csak a win újratelepítése után szűntek meg a bajok azóta viszont kifogástalanul megy minden stalker a gépemen. Én arra gondoltam hogy a dx-nél kutyulódott el valami de erre nincs bizonyítékom, szóval csak annyit tudok mondani hogy nézz utána ha még nem tetted meg egyébként meg reménykedj hogy valaki tud megoldást.
  • CyrSyS
    Sajnos nem sikerült az általam előzőleg leírtakban definiált problémát javítani. Próbálkozások:

- új nvidia driver
    - Dx9 frissítés
    - r2_sun_near_border értékek szabályszerű változtatása

:(
  • CyrSyS
    Sziasztok!

Pihenésképp klasszikus kedvencként újra feltettem a STALKER alapváltozatát. Ehhez feltettem a Complete MOD 2009-et is, követve annak problémamentes telepítéshez és futáshoz szükséges lépéseit. A problémám azzal hogy miután a megfelelő és szükséges grafikai, játékbeli és kezelési beállításokat elvégeztem a játék gyönyörűen fut csak épp a távolban látok fekete vertikális csíkhálót (függőleges csíksorozatot). A másik probléma pedig a villámlással van. (valószínűleg villámlás okozza mert esett az eső és borzasztóan borult az ég de ez NEM biztos!!!). Éjjel nagy esőben szó szerint fehér színű poligon vibrációkat látok. Ez és a csík hiba utalhat esetleg driverre? Aláírásomban olvasható milyen vga kártyám van amelynek drivere kb 2-3 hónapos!

Előre is köszönöm a segítséget.
  • fery02
    Holnap próbálkozok köszi!
  • Yan
    sima user.ltx van
    de ha bizonytalan vagy, töröld mind, indítsd el a játékot, generál majd egyet
  • Yan
    a napra vonatkozó bejegyzések:

r2_sun on
    r2_sun_depth_far_bias -0.00001
    r2_sun_depth_far_scale 1.
    r2_sun_depth_near_bias 0.00001
    r2_sun_depth_near_scale 1.
    r2_sun_details on
    r2_sun_focus on
    r2_sun_lumscale 1.
    r2_sun_lumscale_amb 0.5
    r2_sun_lumscale_hemi 1.
    r2_sun_near 12.
    r2_sun_near_border 0.75
    r2_sun_tsm on
    r2_sun_tsm_bias -0.01
    r2_sun_tsm_proj 0.3

remélem segít :)
  • fery02
    Vagy, hogy pl hol tárolja a mentéseket a Steam verzió.