34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
  • Wreck86
    Végre bejutottam a monolitosok titkához,de kapásból az elején dög nehéz kinyírni őket,két oldalról és mesterlövész is van .:(
  • Kotomicuki
    Segéd..., Ő a Tanár Úr!
    Amúgy mindig lehet visszakozni! A Szolgálatba való belépéshez több küldetést is teljesíteni kell - a csaposnak és még 1-2 NPC-nek is - , először csak beengednek az addig elzárt részre, majd, ha az ott adott küldetéseket is sikeresen végrehajtod, akkor beléphetsz - OL 2.2-be némi tagdíj előre való leszurkolásával...
  • Wreck86
    :) naugye.
    Kéne már egy új laptop...
  • berczely
    Ja így más... tényleg nem fogja bírni... elindítja, de játszhatatlan lesz!
  • HUmanHunter
    nem fogja bírni max talán cs t. nekem 2gb ram van 5050 es procival meg ati 4770 el és 1024 ben kb közepes grafikán tudtam játszani, árnyékok, shaderek nélkül, de sokszor még úgyis beszaggatott, és friss windows avn fenn.
  • Wreck86
    Tudnál mondani a Clear Sky illetve Call of Pyp..-hoz rendszerkövetelményt(min) ?

Gépem:
    Amd athlon Xp 2600+
    1,92GHz
    1GB ram
    RADEON 9600 SERIES - Secondary (128 MB) vidkártya

Bár most sem max felbontásban (800*600+ majdnem min beállításokkal) játszom,néha akad,de nem mindig.

Elbírná?
  • berczely
    A többi is fog menni ugyan úgy mint ez a rész!
  • Wreck86
    Csak shoc-t kaptam eddig kézhez + szerintem a rá következő verziók nem is mennének a gépemen.:)

De jó játék,nekem tetszik! Főleg úgy,hogy nem kell annyira kapkodnia az embernek a kezét.:)
  • HUmanHunter
    nekem cs megvan collectorsba, azt meg cop ot 2x végigtoltam de shoc ot még egyszer sem :D
  • Wreck86
    Ja!
    Azok,akkor értem már.
    Yantar kész teljesen,de párszor újra kellett tölteni,mert a segéd,akivel kimentem mérni,meghalt az elalvásnál. :D

Ha elmegyek (mert most mondta a bárban a csapos) a Szolgálat vezetőjéhez,akkor be is léptet?
    Vagy lehet semleges maradni?
  • Wreck86
    Érdekes játék,megkaptam,kipróbálom.:)
  • HUmanHunter
    Miller te Stalkerezel? :D mégilyet
  • Kotomicuki
    Pl. Yantarban, a proffal a mocsárban, a busznál, meg miután lekapcsoltad a Yantari labor agyzsugorítóját. Ekkor elájul a karakter és látomásai vannak - közben kitörés zajlik. (A prof még kiabál is, hogy kitörés jön, bújjunk el gyorsan...)
    A modokba már belecsempészték azokat a dolgokat, amiket a kiadó kivágott a játékból az elhúzódó fejlesztési idő miatt - kitörés, alvás, stb.
    Ha kitörést akarsz látni, akkor tedd fel az OL 2.2 modot, ebben meg fogod tudni, hogy mi az a kitörés és hogy miért és hogyan kell aludni a karakterrel!
  • Wreck86
    Hogy tud elaludni? Erre nem jöttem még rá,vagy nem értem pontosan :(
  • Kotomicuki
    Előbb-utóbb biztos, hiszen hozott pénzt a kiadónak!
    Addig maradnak a modok...
  • Kotomicuki
    Hát, ha bántalmazni akarod, akkor inkább állj be a Szolgálathoz előbb, mert a Szabadság ki fog állni az emberéért - mindenképpen legyen egy félrerakott mentésed, mielőtt bármilyen gaztettet akarnák is végrehajtani!
    (OL-ben a Duty nekem önállóan is megpróbálta a Freedoom-ot legyakni, az alapjátékban, legalábbis úgy emlékszem ilyen segítséget sem kapsz. + az OL-ben néha megtámadják a Freedoom bázist Irányítók és egyebek is...)
    Blowout, kitörés - ez az alapgémben úgy szerepel, hogy elalszol és "álmodol" közben vmit, a modokban napi 1x legalább megfelelő menedéket is kell keresni előle (egy idő után már piszok idegesítő tud lenni, mindig kivárni a végét)...
  • Wreck86
    Mi van ha sunyin késsel leszúrom?
    Észreveszik?
  • Wreck86
    Kitörés?:)
    Mármint robbanás?
  • tonyo9
    lesz negyedik rész?
  • Kotomicuki
    Hhmm, ugrás, majd vállára guggolás és hasonlók, a lényeg, hogy kissé erőszakosnak kell lenni és keményen nyomulni, de durvulni - az őrt bántalmazni - nem szabad!
    Egyébként olyan modban, amiben van kitörés, olyanban akkor bemenekülnek a boltossal szemközti szobába és olyankor is lehet akciózni - sőt, az OL 2.2-ben nem is volt nagy gond az őr mögé férkőzni, emlékeim szerint.
  • Wreck86
    De nem enged be mögé.
    Van vmi trükk?
  • Kotomicuki
    Természetesen!
    Mentesz, az őr mögé lépsz (egy újjal sem nyúlsz hozzá), majd lelövöd a lakatot az ajtóról és benyitsz, azután dúskálsz a jóban!
    Ha nagyon durcimorcik, akkor ezt akkor kell megtenni, amikor az őrség vmilyen támadást hárít el éppen odakint...
  • Wreck86
    Igaz.Köszi szépen!
    A városban tényleg Szolg. őrök vannak és oda még szívesen mennék vissza.
    Szóval maradok semleges,pedig szívesen kiírtottam volna a Szolgálatos közeledő csoportot,de ez van .:)

Apropó!
    Be lehet jutni a Szabadság fegyverraktárába anélkül,hogy belépnék hozzájuk?
  • Kotomicuki
    Akkor jársz a legjobban, ha semleges maradsz!
    Esetleg, feltétlenül fel akarod adni, független státuszod, akkor a Tudósokhoz éri meg Yantarban, mert akkor mind a Szabadság, mind a Szolgálat barátként kezel majd - ehhez lehet, hogy OL 2.2, Complete mod szükséges (A Szolgálatos őrök e miatt még a Katonáknak is nekimentek Yantarban, amikor azok rám kezdtek el lőni, a bunkerhez közeledvén! :) ).
    Bármelyik mellé állsz is a 2 közül, akkor a másik ellenséges lesz veled szemben -> sokkal többet veszítesz, mint amennyit nyerhetsz vele!
  • Wreck86
    Sziasztok!
    Azt kérdezném,hogy melyik frakcióhoz érdemes csatlakozni a későbbiekre való tekintettel?
    A Szolgálathoz,már a városban?
    Vagy miután kifüstöltem a vérszopókat a faluból és elmentem a Szabadság bázisára a jutalomért, majd a főnökkel beszélve elmondtam,hogy láttam kisebb csoport Szolgálatost erre jönni és akkor kér meg,hogy segítsek nekik.De tovább még a határhoz nem mentem.
  • Wreck86
    Köszi!
  • Kotomicuki
    Igen, kelleni fog a későbbiekben: Szidorovics fog megkérni rá, hogy hozd el neki, ha már voltál az első laborban.

Burjanmate:
    Nagyon régen, még az 1.0000 idején, használtam trader-mod-ot. Igaz, 3 darabból fésültem össze, ha jól emlékszem 2 fájlt, így magyar volt és 47 RU volt a 200kg-ot elbíró exo, amiben tudtam futni is.
    Innen töltöttem le a hozzávalókat!
    Esetleg még ide bejelentkezve és körülnézve tudnál több infóhoz jutni.
  • Wreck86
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem,hogy Kordonnál,ha kijövök a "faluból" és jobbra fordulok,nem messze van egy katonai helyőrség.
    Ott lelőttem mindenkit és találtam iratokat a helyőrségről(aktatáskás).
    Ez később kelleni fog valahol?Vagy valamelyik mellékküldetéshez jó?

Köszi!
  • burjanmate
    És a vételárakat hogy tudom csökkenteni olyan 10%-ra (már az aktuális érték 10%-ára)? Mert 1 AK47-ért is 30000-et kérnek (XM8-at 8000-ért adok el és 108000-ért veszek).
  • burjanmate
    Napot! A patch-ek melyik file-okat írják felül?
  • vasziszdasz
    Senki?
  • vasziszdasz
    A szemétdombon, az autóparktól balra, ahol a banditák tanyáznak, mögöttük van egy ficak tele whirligiggel, meg egy rakás artifacttal. Oda hogy lehet bejutni? Régen is csak 1 artit tudtam onnan felvenni, amelyik nem volt benn az anomáliamezőben, de gondolom azért vannak ott mert valahogy fel lehet szedni őket. De hogy?
  • vasziszdasz
    Basszus, nemtom betölteni a régi állásaimat egyik patch alatt se. Próbáltam az 1.0005, 1.0004, 1.0003, 1.0001 és az alap 1.0 alatt is, mindegyiknél kiakad, vagy ismeretlen/sérült blablabla... Holott a patchek changelogjai szerint az ezek alatt készült mentések mind kompatibilisek egymással.

Arra emléxem hogy anno vmi ruszki hang + angol szöveg felállásban toltam, biztos vmi "w" verzió volt. Azt tudom hogy van külön ruszki / amcsi / worldwide verzió, de nem hinném hogy más mentés formátumot használna, sztem csak a duma/text nyelvében különbözik (majd hülyék lennének mindenkinek újraírni).

Mi lehet a probléma? Pripjatyban hagytam abba, Csernobilba sose mentem el, most akartam pótolni. :)
  • ntex
    a "bizonyos ajtó" -hoz nem kód kell hanem az a dekóderes sztori amit Pripyatban lehet megszerezni ha végigcsinálom a "Meet Guide"-tól kezdődő questet ha jól tom (lehet nem pont ez a kezdet hozzá) :P

mindegy akkor legközelebbi végigjátszásnál majd tényleg átnyálazok mindent aztán majd kiderül
  • koschwarz
    és egy magyar is azoknak akik angol helyett franciául beszélnek :))))
  • koschwarz
    egy angol nyelvű végigjátszás
  • koschwarz
    ugyan elég régen játszottam már végig a shoc-ot, de emlékeim szerint HA valahová kódok kellettek ott a brainscorchernél, akkor az még ugyanabban a "komplexumban" volt megszerezhető, halottaktól, ugyanúgy, ahogy azt az egyet is megtaláltad. csak a legelsőt megtalálni a legkönnyebb, ha jól emlékszem.

a főszálban pedig követni kell minden szálat, ha a történet végét is befolyásoló, egy bizonyos ajtóhoz szükséges kódot is meg akarod tudni.
  • ntex
    az valóban vicces mert akkor bent kéne hogy legyen a PDA-ban gondolom de ott a monolithos pda-n kívül semmi ilyesmire utaló dolgot nem láttam :) adhatnál valami irányelvet vagy tippet :P
  • vasziszdasz
    Az 1.0003 patch mentései is kompatibilisek az 1.0005-tel, vagy csak az 1.0004-től felfele működik ez? Váltanék vissza vmi régebbi patchre, ahol van újratermelődés.
  • koschwarz
    vicces, de ha gyakorlatilag szimplán csak végigköveted a főküldetés valamennyi szálát, akkor megtudod ezeket a kódokat. a többit rád bízom.