S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

blackcalibra
Emberek, nekem nem jönnek be ezek a "keresd meg az elveszett fegyveremet" küldetések. Már megint lentre kéne mennem érte, de már megint nem találom hogy hol. Egy tábor mellett egy kis fedett lépcsõs "bodega" alatt lenne(ott mutatja a térkép) de be van omolva, szóval ott nem tudok lemenni. Valami olyat magyarázott a csóka hogy egy lövészárokba bújt be és jött valami amitõl tele lett a gatyója és elveszõdött a fegyvere.
blackcalibra
Én már a legelején eladtam a pisztolyt és mindent ami vele kapcsolatos. Nagyon nehéz volt.....<#ravasz1>
koschwarz
az überfosás grafikát én is kipróbáltam annak idején. megfelezte az fps-emet, azonkívül nekem egyáltalán nem tetszett. az elsõ nagyobb harcnál vissza is állítottam az eredeti állapotot.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Pedig jó az. Éjjel, sötétben egy-egy fejlövéssel ki lehet úgy végezni egy táborhely minden lakóját, hogy nem vadásznak le. Igazából persze csak pisztolyokra van értelme, abból meg rögtön az elején találsz egy hangtompítóval összeszereltet, ami a legcsöndesebb fegyver.

Egyébként a roncstelepen a ponyvás teherautó platóján egy dobozban van egy hangtompító.

blackcalibra
Riasztópisztolyra hangtompító?<#idiota>
Pepsi Twist
minek az? semmire nem jó azon kívül hogy te halknak hallod 😄

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

hello

hangtompítót merre találhatok?(alap játékkal játszok)
blackcalibra
Kösz. Majd csak kibírom valahogy akkor.
Nem tudod növelni. Van pár artefact, amivel a kitartást lehet növelni, illetve van két spéci ruha (exoskeleto nés tourist suite), ami többlet teherbírást tesz lehetõvé, de mindkettõnek megvannak a hátrányai...

blackcalibra
Gyerekek, nekem nagyon tetszik ez a játék.
Mindenbõl pont annyi van benne amennyi nekem megfelel, nincs túlbonyolítva benne semmi, és még a téma is pont nekem való(nagyon érdekel ez a Chernobyli téma).
Ja igen: a játék elõrehaladtával lehet "növelni" a táskánk és saját magunk teherbírását? Mert én állandóan súlyproblémával küzdök....
fery02
Ez alapján te is megtalálhatod.

Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!

Pepsi Twist
nekem is bekéne tölteni újra me a kivánság teljesítõig eljutottam azt leszartam, most akkor mikor megyek a szarkofág felé balra ott jön 1 tonna monolith azokat megölöm és ott megyek be a kivánság teljesítõbe na most ha én más merre megyek akkor megtalálhatom az ajtót? 😄

fery02
Tudom, régen, mikor elõször játszottam ki, nálam is eljutottak nagyon sokáig, csak most történt kivétel.
Amúgy megvan a detektor. Ezt lehetne egyébként használni ajtókeresésre a Szarkofágban vagy magunknak kell megkeresni az ajtót? Mert én eljutottam a kívánságteljesítõhöz, kíváncsiságból megnéztem melyik rossz véget kapom, csontra megvakultam, majd kimentem youtube-ra, hogy mégis hol van az az ajtó (magas is megtalálhattam volna, csak annyira azért nem jön be ez az utolsó pálya, szerintem elég elvontra sikerült), majd betöltve a legutóbbi elmentést elmentem az alapján az ajtóhoz és elkezdte az emberem kódolni. Gondolom ehhez szükséges a detektor. De akkor ez csak erre jó? Am eddig jutottam csak, mert mire besétáltam a kinyílt ajtón, medikit+injekció hiányában a sugárzástól meghalva szó szerint csak bedõlni tudtam az ajtón. <#idiota> Azóta szüneteltetem a játékot picit, annyira nem izgat, majd ma talán kijátszom.

Pepsi Twist
én simán eljutottam velük a mélygarázsig vagy miaz ahol a többi monolithot le kellett szedni aztán onnan már 1dül mentem me nem jöttek velem 😄 pedig mintha azt mondták volna hogy megállunk pihenni aztán indulunk....

fery02
Jah, az én esetem marhajó volt. Nekiindultam pár exoskeleton páncélos duty-ssal...ami kb 2 percig tartott, mivel mind meghalt egybõl a pálya elején. Pedig csak egy picit hagytam magukra, pályaismerkedés célból bóklásztam el egy picit, közben meg biztos a tetõrõl a mesterlövészek leszedegették õket.
Tudnak vigyázni magukra az tény, onnantól teljesen egyedül mentem, még az aluljárót is alig értem el. Nemsemmi egy helyszín volt.

blackcalibra
Szétcsapok mindenkit mint Zil a f*st. De akkor inkább velük megpróbálok jóban lenni.
Pepsi Twist
monolith*

Pepsi Twist
ja a duty-al kell menni pripjatyjba és ott csatáztok szinte végig a monolothokkal

blackcalibra
Oké köszi, akkor inkább feléjük próbálok húzni.
mcmoha
A Duty-val ne vesszel ossze; ugy emlekszem ok vezetnek at Pripjat egy reszren.

"Cognovi naturam rerum. Lord's countdown made the world. Truly your's Donda"

blackcalibra
Csatlakozást úgy értem hogy mindkét frakció olyan feladatot ad, hogy segítsek lenyomni a másikat...Gondolom ha az egyiknek segítek, a másik egybõl ellenségem lesz, és ha például a szabadságiaknak segítek a kötelességiek ellen, gondolom semlegesbõl átváltanak ellenségesbe. Viszont a "bár"-os részen is kötelességiek vannak nem is kevesen. Onnan ezek után gondolom jó szót nem kapok, küldetést meg pláne. Vagy ilyenkor nem csatlakozok vagy válik automatikusan ellenségessé az éppen támadott frakció?

Én is feltettem azt a cuccot, de nekem annyira nem jött be. Vissza is raktam az eredeti fájlt.
fery02
Nem is tudtam, hogy ebben a részben is lehet csatlakozni frakciókhoz. Én elõször a Bár-os pályán lévõkkel (mindig keverem õket 😛) kezdtem. Adtak pár feladatot, de miután megcsináltam õket, nem adtak további munkákat meg mintha csatlakozási lehetõséget se láttam volna.

Am eszméletlenül elszúrtam az egész eddigi játékot, mert eddig a FAQ segítségével "überbefosás" grafikán játszottam egészen az Erõmûig, ahol már véglegesen játszhatatlanná tette sebességileg a játékot (mindig is sebességgondok voltak vele beltereken). Szóval kénytelen voltam visszarakni az eredeti fájlt, amivel meglepõ módon sokkal szebb, természetes grafikát kaptam, ráadásul az fps is felment bõven 100 fölé.

Szóval szerintem a FAQ-bõl illene törölni a vérbe azt a bejegyzést, különben aki nem ismeri a játékot képes elhinni, hogy ez tényleg szebb grafikát ad, mint az eredeti, miközben teljesen eltér egyes helyeken az alap hangulattól. Én is furcsáltam a Clear Sky után, hogy "tényleg ennyire mû szerû lett volna régebben is az alapjáték"? Aztán meg nagyot csodálkoztam, mikor visszamásoltam az eredeti fájlt. A legcsúnyább, hogy ezt a játék legvége felé.
Tehát ha újrakezdeném a játékot mindenféle módosítás nélkül, valószínûleg másabb lenne az élmény. Végülis annyira nem baj ez. 😊

Pepsi Twist
fölösleges csatlakozni 😄 meg sztem nem is tudsz...

blackcalibra
Egy kérdés. Azoknak akik már esetleg többször is végigtolták.
Tudom hogy nem illik ilyet kérdezni de mely frakcióhoz érdemes inkább csatlakozni? Azon a részen járok ahol egymás mellett táboroznak a kötelességiek és a szabadságiak, és egymásnak kívánnak ugrani.
De nem is ezért kérdezem. Azt szeretném tudni hogy mely frakcióval járok a legjobban, gyakorlatilag az érdekel hogy megközelítõleg kiknél kapnék több feladatot, küldetést. És ezáltal hosszabb játékidõt.
Árnyékolt infók is érdekelnének a frakciókról, ami alapján könnyebb dönteni.
blackcalibra
Néztem. Betyár, és még úgy is néz ki, plusz az a feljegyzés amit tõle lehet olvasni. Jó poén volt.<#taps>
mcmoha
Regi ismeros. <#idiota>

fery02
Ja, hogy õ lenne a mérnök abból a bizonyos játékból? 😛

mcmoha
Majd talalsz ott egy halott stalkert is. Amikor kizsebeled figyeld hogy hivjak.😊

blackcalibra
Kösz. Én is felveszek minden szart, aztán skuló ki belõle, elad jópénzért.
Akkor lenn a föld alatt.
fery02
A puska az a föld alatt van, ahová egy fõút vezet le. Ez egy ilyen aluljáró szerûség, roncsokkal, elektromos anomáliákkal. A legtöbb anomáliát roncsokon ugrálva kerülheted el. Maga a puska az egész legvégén lesz, egy konténerben.
Én jelentem sikeresen elkezdtem ezt a feladatot, megszereztem a fegyvert, majd mire késõre járt, lefeküdtem. Másnap folytatom a játékot és francnak sem volt eszében ez a feladat, simán eldobtam a fegyvert (szokásom, hogy összegyûjtök fegyvereket, kitárazok belõlük, majd eldobom õket). Csak késõbb jutott eszembe egy másik pályára átjutva, hogy bazz, nem kellett volna eldobni, ugyanis mikor visszamentem volna érte naná, hogy nem találtam ott, ahol eldobtam. 😊 Szóval azóta is folyamatban van ez a feladat és ez így is lesz, mert kilõni nem lehet. 😊

A darura meg messzebb juthatsz csak rá. Jóval arrébb van egy létra.

blackcalibra
Megoldódott.
A bárban van egy fickó aki elhagyta a családi fegyverét, egy puskát. Ahol jelzi a térkép, semmit sem találtam. Hol van? Hol találom?
Ja igen. A darura hogy lehet feljutni? Ott állítólag van egy doboz, de se létra, se semmi amin fel lehetne jutni.
blackcalibra
Mi miatt csinálhatja még ezt? Furmarkot nyomattam 30-35 percig és stabil. Semmi gond. Valami más. De mi?
fery02
De nekem nem fagy soha sem. :/

blackcalibra
Pedig neked is ATI-d van. 😊
fery02
Nem semmi, ilyenrõl még nem hallottam. :/

blackcalibra
A VPU Recover a VGA illesztõprogramnak engedélyezi, hogy a grafikus processzort alaphelyzetbe állítsa akkor, ha olyan parancsot kap a GPU, amire nem tud válaszolni / reagálni.
Így most már érthetõbb? Vagyis állítaná, mert csak xp alatt lehet opcionálisan béállítani, Vista automatikusan kezeli ezt a dolgot, de nekem Win 7 van, ezzel az egész gép kifagy.
fery02
Igazából még errõl a fogalomról, hogy "kireseteli a VGA-t" még nem is hallottam. 😛

blackcalibra
Senkinek még csak hasonló sem volt?<#rinya>
fery02
Mindegy, akkor sem olyan hirtelen meg gyorsan gondolom, mint pl a Far Cry 2-ben vagy a Wolfenstein 2-ben. Ez a kettõ játék ebbõl a szempontból borzasztó...meg igazán szólva S.T.A.L.K.E.R. után már nem kívánok ilyen egyszerûbb FPS-eket. 😊

ja már megtaláltam Faq-ban!

Halihó!

Valaki tud nekem küldeni egy default beállítású user.txt-t?

A SHOC-ban is újratermelõdnek a katonák a kordon bázison.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

blackcalibra
Üdv urak!

Kérdezném, hogy mitõl lehet az, hogy a kártyámat kireseteli a játék?
Eddig XP-n csinálta, most viszont WIN 7(64Bit) is ugyanaz.
Videokártya meghajtóból is a legfrissebb, a játék 1.0006 -ig felpeccslve.
Egyébként fullon reccenéstelenül simány gyönyörûen fut(na).
4670 a kártya egyébként. Más játéknál nincs gondom, de ennél már kicsit bosszantó.
Másnak esetleg hasonló gondja nem volt? Esetleg olyan akinek sikerült rájönnie a teendõkre?
THX.

Ui.:magyarítva van egyébként, de nem hinném hogy az zavarja be.
fery02
"mert akkor a báron nem jutsz át többé"
Kizárólag Mester szinten játszom a játékot, és eddig szerintem nem egy nagy kihívás akár egy egész horda páncélozott fegyveres leigázása sem. Például mikor a Kordonba a kereskedõnek tettem szívességet azzal, hogy a délen lévõ Hadsereg bázist kipucoljam, semmi gond sem volt vele kapcsolatban (csak elõtte picit tartottam a munkától, mert a Clear Sky-ban ha csak messzirõl is megközelítem, egy lövésre halott voltam). Ráadásul nem születnek újra, tehát gondolom a bárnál is csak egyszer kellene õket kipucolni. Nem fogok am egyikhez sem csatlakozni, csak megemlítettem, hogy valóban így lenne-e vajon, ahogy én elképzeltem ezt magamban. 😊
Akkor tehát lényegében kb ott járok a játékban, ahol már nem árt figyelni kell a dolgokra, ha nem akarok a végén rosszat a fõhõsömnek.
Nálam amúgy agropromban nem volt mindig zöld jelzés, fõleg nem a játék eleje óta. Nekem inkább a szemétdomb északi átjáróján a tûz mellett mutat már napok óta valakit zölden (valami Fogoly nevû alak), akire semmi küldetés sem hivatkozik. Ez lehet, hogy bug, de én nem merek vele csinálni semmit sem. 😛

#32683: Én is így próbálok játszani, de korábban írta valaki, hogy vannak buktatós küldetések, ez ingatott meg igazából.

A szolgálatnak is meg a freedomnak is, csak ne lépj be a freedomhoz, mert akkor a báron nem jutsz át többé.
Guide az, aki kordonban várt. Nézd meg a PDA-dat, valószínû van benne utalás a szállodára Pripjatyban. Ha nincs, akkor még nem mentél vissza Agropromba a föld alá. Pripjatyban nem lesz jelzés a szállodáról, ahol a dekóder van, neked kell megtalálni. Nem nehéz, mert arra vezetnek, de el is tudsz menni mellette...
A zöld jelzés Agropromban ott van a játék eleje óta. Sajnos a teljesített feladatok jelölõit nem törli a program, ez néha megzavarja az embert...

koschwarz
én egyszerûen minden küldetést megcsináltam az elejétõl kezdve, így el sem téveszthettem a "jó" szálat.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

fery02
Szóval akkor is ki lehet kerülni a kívánságteljesítõt, ha egyébként már oda sodorna eredetileg a játékmenet?
Mondjuk én inkább a sodrást választanám, a hosszabb játékmenet érdekelne engem.
Tehát akkor a Guide-dal mindenképp beszélni kell, akivel én már beszéltem (ha akkor arról van szó, aki a Kordonban várt engem abban a félig kidõlt házban), de most elbizonytalanodtam, hogy vajon az õ beszéde után jelent-e meg az a zöld jelzés Agropromban, vagy már elõtte jóval. Ha nincs összefüggés, akkor nem kérdés.
Majd akkor gyakrabban nézegetem a térképen Pripjat területét is, hátha megjelent azóta valami jelzés. Az agropromi rejtekhely megkeresését akkor érdemes megkeresni.
A Szolgálatnak teljesíthetek küldetéseket nyugodtan?

Agropromban a zöld jelzés a föld alá mutat. Gyakorlatilag oda kell visszamenned, ahol már jártál, és megtaláltad Strelok pendrive-ját és a gyorstüzelõ AK-t. Akkor lesz ott a doki, ha beszéltél Guide-dal a Cordon pályán. Ott van, ahol Fox-ot megmentetted a blökiktõl. A doki beszél a titkos laborról és a dekóderrõl, ami kell a bejutáshoz. Nélküle is be lehet jutni, mert az ajtó felfeszíthetõ egy fegyver csövével. Bármelyik puska megteszi, amit nem sajnálsz otthagyni...

A kívánságteljesítõt kikerülni nagyon egyszerû.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Lemész az erõmû alá, kitakarítasz. Lesz egy lépcsõsor, amin fel kell menni telán két szintet, bent várnak néhányan. Amikor bemész, balra és jobbra egyaránt mehetsz. Ha balra indulsz, a WishGranterhez jutsz. Jobbra kell elindulni, rögtön az elsõ forduló után látsz egy ajtónyílást egy villogó lámpával, mögötte egy létra. Na ott kell fölmenni... Az a szakasz egyébként egy négyzet alakú területet körbeölelõ folyosó, így akár körbe is mehetsz, de a kristályhoz felelsleges bemenni, scak a rossz befejezések vagy egy nagy adag sugárzás vár.

a jó végigvitelhez azt kell csinálni hogy visszamész beszélni guide-dal x16 után ha jól emlékszem de lehet nem azután, õ megmondja h van egy rejtett szoba Pripjaty-ban, benne egy dekódolóval. a szarkofágba ezekután nem a kívánságteljesítõhöz mész hanem egy létrán fel és ott egy ajtón át eljutsz a monolith vezérlõbe. blablabla leölsz mkit, jósokan vannak jobbról balról..utána egy professzor fog megjelenni miutén szétvertél mdent elkell utasítani, azaz hogy nem csatlakozol a nem is tom milyen kísérlethez. utána kint találod magad az atomerõmû tetején, teleportokon kell ugrálni...miutén az utolsóba beleugrottál a legjobb befejezést kapod 😊
fery02
Akkor szóval nem árt egy végigjátszás átolvasása ahhoz, hogy a megfelelõ fõküldetéseket válasszuk ki. nem tudom, hogy nálam még menthetõ-e a dolog, most vagyok ott, hogy a Szolgálatnak csinálhatok küldetéseket.
emellett van még Aprogrom-ban egy zöld jelzés, ahol állítólag valami doktorral kellene találkoznom a Lövész rejtekhelyén, de nincs a jelzésnél semmi sem. 😞