S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rage
Sokan nem szeretik a fantasy világot, valószínû ez, meg a bonyolultnak tûnõ játékmenet elrettenti az embereket az Obliviontól
Én sem szerettem soha az RPG-ket, s vicces módon, pl a Morrowind is egy tök kusza, bonyolult valaminek tûnt számomra.

Az elsõ rpg ami tetszett, az Oblivion volt, mert az ilyen kezdõknek mint én is tökéletes bemutató volt.
A változatos tájak, a töltés nélkül bejárható óriási terület, a hangulatos zene, s mellette a hihetetlen ötletes és változatos küldetések nekem hosszú távra remek elfoglaltságot jelentett...

S az a baj, most emiatt pontosan látom, mik maradtak ki a Stalker-bõl.
Nem elsõsorban az alvásra gondolok, de tényleg, olyan szép itt ez a mûút, legalább egy biciklit adhattak volna 😊
Aztán, nem azt mondom, hogy legyen a Stalket vérbeli rpg, bõven jó az egyszerû FPS-nek is, de azért amit beletettek, hát elég leegyszerûsített bemutatója ennek a mûfajnak...

S ha már jármûvet nem is sikerült a játékba tenni, legalább azt beletehették volna, hogy a már megismert területre ne kelljen gyalog hat load game-en át átbaktatni, lehetne egy travel mód, s mondjuk eltelne a játékban 2-3 óra.

Meg egy ilyen környezet, hangulatos alap, ami itt a Stalker-ben van, több féle küldetésre adhatna lehetõséget, mint a "beszélj Igorral, kéne egy dokument - ehhez kell kód, aztán kulcs, megvan a dokument, vigyük Igorhoz " s aztán ugyanez újra...

Na nem baj, nem sokára beérek Pripjaty-ba, hátha ott megint király lesz az atmoszférája a játéknak.

Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10

Nah ja😊
De mind1 atttól függetlenül hogy itt oltogatjuk a játékot nekem bejött bár énis többre számítottam az elõzetes videók,igérgetések alapján...
Néhol meg sok a túlzás,és azthittem hogy a rajokban portyázó kutyák,egyéb álatok itt ott lesznek látványosságok,para....Erre kb minden négyzetméterre jut a játékban egy kutya egy disznaj meg egy urániumhörcsög...Kicsit sok...Fõleg hogy menet közben azért lele puffantgat az ember pár százat közülük és mindig visszakerülnek...És ez úgy általánosan igaz a katonákra,banditákra stalkerekre és egyéb létformákra...túúúúúlsok...Nem éppen kelti egy katonailag lezárt,megfigyelés alatt álló terület hatását.

LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n

bakvarnyu
Hat nekem nem jon be raadasul az egy RPG ez meg 90 % FPS 10 % RPG ugyhogy
nem is erdemes osszehasonlitgatni!

Kösz! Megvan.
buldozer99
Király a banner!😉

Forca Barca

K3rnel
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Helikopter ahol lezuhant, menj oda vissza, van ott körülötte egy mélygarázs bejárat, ott menj le és hátul van amit keresel.

mila69en
így van és mire reagált vólna, addigra azt is megõlte, ez annak is betudható, hogy tényleg leszimulálták az egész zonát és lehet, hogy pont az aki ált ott bambán az már találkozott azzal az agyturkász zombival😄 és károsodott az agya.. ezért kicsit késõn reagál

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

K3rnel
Volt egy rész ami tetszett, poén volt. Egy szimpla eliminate the camp mission... Odamentem a helyszínre és lelõttem kb 2 ellent amikor látom hogy jönnek hátulról a kutyák és írtják azokat akiket nekem kellene. Inkább nem pazaroltam töltényt, vártam 20-30mp-t és kész is volt a küldetés 😊

Hmm, ahova mutat pontosana nyíl ott egy kis faházikó van...
Gunn69
<#banplz>

Ezen semmi fura niccs megmagyarázható (elvégre vmilyen szinten szimuláció a progi) 2 õr,egyiket lelõtted a másik nem bután állt ott,hanem döbbenten figyelte az eseményeket😊

K3rnel
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Lent van a mélygarázsban hátul egy konténerben.Pontosan ahol a pont mutatja.

mila69en
én nem értem mi bajotok a célzással simán lehet osztani a fejeseket
ez az eggyik, a másik hogy az ellenek is használnak mindenféle artifactokat van amelyik úgy tölti az életemet felfele mint a huzat.. akkor neki miért is ne töltené? a katonák már nem gagyi ruhákban vannak...most hogy van már normális ruhám meg artifactok amik töltenek meg mindenféle plusszt adnak.. a banditák már nem ellenfelek lõnek rám lõnek de nem sokra mennek vele😊

éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive

Mr_no_NaMe
A késelésrõl még: valaki kérdezte hogy a snorkokat vagy storkokat vagy miket (négykézláb ugráló gázmaszkos zombiféleségek) késsel lehet a legjobban megjölni. Feléd ugrik, félreállsz megszúrod majd megin és meg is döglött. Csomó ellent késsel a legkönyebb megölni. Nem egyszer mentett meg mikor kifogytam telljesen és egy expert enemy állt elõttem 😊
mentem aludni jó8
Hol van az a Családi puska (family rife) amit meg kell találni? Láttam, hogy írta vki, hogy "Lenn, ahol a dokik vannak". Milyen dokik, hol lenn, meg ilyenek 😊)
K3rnel
Én végigjátszottam, nem is, nem jó szó rá mert beleköttök 😊 Kijátszottam mindkét játékot, az obliviont és a stalkert is és lehet hogy valakinek nem tetszik a fantasy világ de azt senki ne mondja hogy az oblivion szar, fõleg ha a stalkert meg isteníti ! Tudom, tudom nem kell védeni az obliviont, fõleg itt csak fura hogy annak alig volt reklámja, szépen csendben kijött és egy igazán kidolgozott KÉSZ játékot kaptál !

Szerintem a stalker-t nem 100%-os állapotban adták ki, ez persze úgysem fog kiderülni, de hiszi-e valaki hogy 5 év munka után bennehagynak olyan hibákat amik itt már sokszor lettek említve és a tesztek alatt is biztosan elõjöttek már...

AI : 2 Stalker áll egymás mellett, õrt állnak egy ajtónál, futok, futok mire észreveszem õket kb 3-4m-re vannak elöttem, semmi... fegyvertváltok és fejbelövöm az elsõt majd a másikra irányítom gyorsan a fegyverem amikor érdekes felfedezést teszek. A másik stalker áll tovább és néz maga elé. A tõle 1 m-re álló társát most lõttem fejbe egy gépfegyverrel amint hangtompító sem volt természetesen, de ha lett volna akkor is... 😊 Fura volt, aztán fegyverváltás és nyakonszúrtam 😊

dronkZero
Ami minden pillanatban más irányba fúj, akár fölfelé is. Ja, persze, az enemy körül kavarog a levegõ.

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

mila69en
ha bejelentik ebben az évben, akkor vén fejjel 2030-ban már tolhatjuk is^_^

Meg a saszemü helikopterpilótát is,azért igencsak komoly látás kell ahhoz hogy a nyílt mezõn történõ helikopterre rásorozásom jutalma az legyen hogy a pilóta visongasson hogy lõnek rám,körözzön fölöttem de ne vegyen észre és ne lõjjön vissza...😊

EmThor
enemy is mozog a zónában, ahogy te is...

EmThor
szelet is lemodellezték 😛

Mr_no_NaMe
Mér a kereskedõ nem rabol ki? Ja neeem õ ki nem mozdul azon az ajtón mégha csak 2 méterre is, de ottvan tõle az a 200 ezernyi érték 😄
Gunn69
<#idiota><#banplz>

Gunn69
Ha elrejted a kereskedõnél az tuti megmarad. Meg a többi ládában is csak ne olyanba tedd a cumot, amit még banditák használnak, mer akko kirabolhatnak 😄.

A guitar update és az ai addon együttes használatával az erõmû közepén ücsörögve elõkapva a gitárt majd magunk köré gyûjthetünk elszontyolodott zombikat,meg depressziós uránhörcsögöt is😊

mila69en
hát valamit kell hagyni a folytatásra is😊 ha most ellõnek minden akkor milenne😄

Nahja.....A rengeteg panasz és kérés után lesz itt Vehicle mod,Sleep patch,Ai addon,meg ahogy aegy elöbbi panaszt néztem GuitarWeapon update is😊))))

bakvarnyu
na az ilyen jelenetek csalogatnak elõ könnyeket az ember szemébõl=)

SötétBarom
Amúgy a rinyálóknak elhinetem azt az infomorzsát, hogy szerencsére a Bethesda a dolgozik már a Fallout 3-on, amit az oblivion motorja fog hajtani..

remélem az nem lesz csalódás..

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

mila69en
jamá ne kezdjétek el az oblihoz hasonlítgatni😊 nem kis fejlesztõ csapat áll az obli mögött, nem kis gamekkal és rádásul RPG-k re szakosodva... szó mi szó az obli egy isteni game lett bár az elõdje is az volt

dronkZero
Na, végre én is tudok játszani vele. Rohadtul nyögvenyelõs volt beszereznem...

Sokan sírtak itt, hogy rohadt pontatlanok a fegyverek. Nem hittem el, amíg a saját szememmel nem láttam. Azt hittem, hogy valamit nem jól csináltok (az ilyen "hogy kell kimenni az elsõ szobából?" kérdések után). Hát nem. Az valami kibaszottul frusztráló, hogy teljesen kipihenten, hasalva, ironsighttal, egyes lövésekkel pötyögtetve _már az elsõ qrva golyó sem_ oda megy, ahová célzok! Hát a faszom, mi ez? Az egy dolog, hogy egy fegyver pontatlan, de ez azért túlzás! És ezt a realizmus számlájára írátok? Na ne már... Karabélyok átlag lõtávja 300 méter, ha azon húsz centit félrehord, akkor pontatlan. Ez az AK-retek harminc méteren hord félre egy métert. Több hatása van, ha inkább elkezdem csavarral dobálni...
CSben voltak ilyenek az automata sniperek, csakhogy azt egy amatõr írta egymagában, és ezen kívül is egy bughalmaz volt...
Persze, láttam, hogy a fegyver pontossága kb egy pöcök a tízbõl, de azért ilyet ne csináljon már!
Remélem jön hozzá valami reality mod...

Egyébként sem nagyon vagyok elájulva tõle. A kajálás totálisan felesleges, csak cipelhetem a sok kiló szart. A "hatalmas", "szabadon bejárható" területrõl meg ne is beszéljünk... Mi az a két sor szögesdrót, egymástól 150 méterre?

Na, mindegy, küszködök még vele, de így két nap játék után kezd kilenni a faszom. Még jó, hogy nem voltam benne ebben a fél dukenukemnyi hypeban... Akkor mostanra már biztosan jött volna az uninstall a picsbe.

A ládákban megmaradnak a cuccok? Elrejthetem a kajámat, meg a nem használt artifactjaimat valahol, ahol biztosan meglesz? (Mondjuk a kereskedõnél, a ládában?)
Hová menjek, lõni magamnak egy realtíve pontos fegyvert?

A hangulata egyébként tényleg nem rossz...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

bakvarnyu
hát nekem ez a problémám a játék témája és világa.. sose szerettem az olyan fantasy izéket.

wantonly
Majd kiadnak egy kiegészítõt, amiben majd lesz oszt' vedd meg jó pénzé'. 😄

Lehet ez a taktika. 😊

De azt már csak 2 évig csinálják. 😄
505thZajcev[PT]
Ezt valszeg a stalkerek mondjak akikkel az elejen elindultam, es a garazsban nem jottek velem tovabb. De akkor mar sejtem melyik lehet, de az istennek nem talalom benne azt a szobat.

SötétBarom
Ma volt eddig a legviccesebb momentum amivel eddig találkoztam:

Banditákkal, küzdöttem éjjel a garbage-en található hangár elõtt a síneken .. Lelõttem kb 8at, osontam tovább a bokrok alatt amikor is megszólalt egy szomorú gitár xD

Az uccsó bandita fogta magát, leült éjjel az út közepére egyedül, és elõkapta a gitárját.. Bevallom nem volt szívem megkéselni, úgyhogy otthagytam..

(bevallom, egy filmben nagyon hatásos jelenet lett volna, ahogy az utolsó arc, a korom sötétben végignézi, ahogy az összes társa meghal, elõveszi a gitárját, és eljátszik egy utolsó dalt.. de itt nagyon idétlen volt...)

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Fantasy szar ide vagy oda,sajna: jobban összerakott,sokkal jobb optimalizációval (nem mondanám hogy alulmarad a grafikája+sokkal nagyobb az egyszerre töltés nélkül megjelenített bejárható terep)...A játék témája,és világa már ízlések és pofonok kérdése,mindenesetre én reménykedtem benne hogy a stalker lesz olyan szintû összetettségben hát azért sajna nem lett....

Igazság szerint az igencsak furi hogy ilyet hogy a csóka éhes lesz beletettek de mást (álmos,szomjas😊 ) nem...Kissé olyan szaga van az egésznek már csak az autóhasználat hiánya miatt is mintha a kiadó jól megsiettette volna õket és jópár dolog emiatt félkészen (vagy félkészség miatt letiltották) vagy sajna sehogy sem került a játékba...

mila69en
nem beszéve arról, hogy mindenkinek van gitárja csak neked nincs a gaméban!😄<#idiota>

bakvarnyu
menj már francba azzal a fantazi szarral=)

wantonly
Az AI borzalmas szerintem. Utálom amikor egy játék csal, meg újratermeli az ellent. Inkább tegyen oda 50-et, de akkor legalább tudom, hogy annyit kell kinyírni és mehetek békével tovább.

Néhány helyen próbáltak belecsempészni a játékba némi lopakodós részt, én ott már a hajamat téptem a falon átlátó, össze-vissza rohangáló AI miatt és még menteni sem lehet az ilyen helyeken normálisan, mert a visszatöltés után rögtön megjelent ott valaki és kiosztott egy fejest, vagy észrevettek.

Az is gyakori, hogy az ellenség összetömörül egy helyre és nem mozdulnak. Ott állnak mondjuk 10en szorosan egymás mellett. Nosza.. adtam nekik egy gránátot, kettõ túlélte, de már csak pár golyó kellett nekik. A következõ ilyennél sajnos nem volt gránátom.

És még lehetne folytatni. 😄
Csero90
Haha meg ez az egész óriáskerék is xD ez lett a játéknak az 1ik jelképe és mégsincs semmi szerepe a játékban...oké nem is kell nkei h húdenagy szerepe legyen de legalább töbet lehetne látni...áhh nem is tom h mire számítottam...nyugi srácok leálltam már...mek aludni nem írok többet xDD

bakvarnyu
hát én is igy haladok! bár én még húsz órát nem játszottam csak olyan nyolcat.

Csero90
Meg tényleg olyan jó volt az elsõ benyomás...beszélgetni az emberekkel ha fegyver volt a kezemben akkor õk is rámfogták...kérdezgetni h láttak e vmi érdekességet mostanában...tiszta Oblivion xDDD (jah bocsi már megint azt emlegetem xD ) de tényleg...még enni is kell néha mert megéhezünk csak az alvást is úgy vártam h vajon h fog belefolyni a játékmenetbe...mikor kell majd és hol? erre meg sehol semmi 😞

Alwares
Huh de jó lett az új banner! Elismerésem!

Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400

Csero90
Az idegesített még h ott az a toplista is meg a statisztikánk is...azt hittem h lesz benne vmi h felismernek amerre megyek...ha már én vok a legnagyobb stalker egész csernobilban xDDD
Túl sokat játszottam az Oblivionnal azért vártam ettõl a játéktól olyat amit nem kellett volna...😄

kösz
nem olvasom el a végét
mit kell tenni a legelején
bunkerböl ki
ruszkik a placcon
Duke Nukem mod nem lesz?😊

mila69en
hát mondasz valamit! 6 év reklám😄D tudnak ezek valamit😊

scorpeeon
Jó a banner!

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

AntiHero
Én lowon😄
dx8ba.<#idiota>

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun