S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én sem szerettem soha az RPG-ket, s vicces módon, pl a Morrowind is egy tök kusza, bonyolult valaminek tûnt számomra.
Az elsõ rpg ami tetszett, az Oblivion volt, mert az ilyen kezdõknek mint én is tökéletes bemutató volt.
A változatos tájak, a töltés nélkül bejárható óriási terület, a hangulatos zene, s mellette a hihetetlen ötletes és változatos küldetések nekem hosszú távra remek elfoglaltságot jelentett...
S az a baj, most emiatt pontosan látom, mik maradtak ki a Stalker-bõl.
Nem elsõsorban az alvásra gondolok, de tényleg, olyan szép itt ez a mûút, legalább egy biciklit adhattak volna 😊
Aztán, nem azt mondom, hogy legyen a Stalket vérbeli rpg, bõven jó az egyszerû FPS-nek is, de azért amit beletettek, hát elég leegyszerûsített bemutatója ennek a mûfajnak...
S ha már jármûvet nem is sikerült a játékba tenni, legalább azt beletehették volna, hogy a már megismert területre ne kelljen gyalog hat load game-en át átbaktatni, lehetne egy travel mód, s mondjuk eltelne a játékban 2-3 óra.
Meg egy ilyen környezet, hangulatos alap, ami itt a Stalker-ben van, több féle küldetésre adhatna lehetõséget, mint a "beszélj Igorral, kéne egy dokument - ehhez kell kód, aztán kulcs, megvan a dokument, vigyük Igorhoz " s aztán ugyanez újra...
Na nem baj, nem sokára beérek Pripjaty-ba, hátha ott megint király lesz az atmoszférája a játéknak.
Gigabyte P55-US3L, QuadCore Intel Core i5 750, SAPPHIRE R9 270X 4GB GDDR5 WITH BOOST & OC, 16 GB Corsair Vengeance Memory DDR3-1600 SDRAM,Synchmaster EX2220 WIN10
De mind1 atttól függetlenül hogy itt oltogatjuk a játékot nekem bejött bár énis többre számítottam az elõzetes videók,igérgetések alapján...
Néhol meg sok a túlzás,és azthittem hogy a rajokban portyázó kutyák,egyéb álatok itt ott lesznek látványosságok,para....Erre kb minden négyzetméterre jut a játékban egy kutya egy disznaj meg egy urániumhörcsög...Kicsit sok...Fõleg hogy menet közben azért lele puffantgat az ember pár százat közülük és mindig visszakerülnek...És ez úgy általánosan igaz a katonákra,banditákra stalkerekre és egyéb létformákra...túúúúúlsok...Nem éppen kelti egy katonailag lezárt,megfigyelés alatt álló terület hatását.
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
nem is erdemes osszehasonlitgatni!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ez az eggyik, a másik hogy az ellenek is használnak mindenféle artifactokat van amelyik úgy tölti az életemet felfele mint a huzat.. akkor neki miért is ne töltené? a katonák már nem gagyi ruhákban vannak...most hogy van már normális ruhám meg artifactok amik töltenek meg mindenféle plusszt adnak.. a banditák már nem ellenfelek lõnek rám lõnek de nem sokra mennek vele😊
éld úgy minden napod, mintha az lenne az utolsó! Azt egyszer úgyis bejön. HyperActive
mentem aludni jó8
Szerintem a stalker-t nem 100%-os állapotban adták ki, ez persze úgysem fog kiderülni, de hiszi-e valaki hogy 5 év munka után bennehagynak olyan hibákat amik itt már sokszor lettek említve és a tesztek alatt is biztosan elõjöttek már...
AI : 2 Stalker áll egymás mellett, õrt állnak egy ajtónál, futok, futok mire észreveszem õket kb 3-4m-re vannak elöttem, semmi... fegyvertváltok és fejbelövöm az elsõt majd a másikra irányítom gyorsan a fegyverem amikor érdekes felfedezést teszek. A másik stalker áll tovább és néz maga elé. A tõle 1 m-re álló társát most lõttem fejbe egy gépfegyverrel amint hangtompító sem volt természetesen, de ha lett volna akkor is... 😊 Fura volt, aztán fegyverváltás és nyakonszúrtam 😊
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
remélem az nem lesz csalódás..
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Sokan sírtak itt, hogy rohadt pontatlanok a fegyverek. Nem hittem el, amíg a saját szememmel nem láttam. Azt hittem, hogy valamit nem jól csináltok (az ilyen "hogy kell kimenni az elsõ szobából?" kérdések után). Hát nem. Az valami kibaszottul frusztráló, hogy teljesen kipihenten, hasalva, ironsighttal, egyes lövésekkel pötyögtetve _már az elsõ qrva golyó sem_ oda megy, ahová célzok! Hát a faszom, mi ez? Az egy dolog, hogy egy fegyver pontatlan, de ez azért túlzás! És ezt a realizmus számlájára írátok? Na ne már... Karabélyok átlag lõtávja 300 méter, ha azon húsz centit félrehord, akkor pontatlan. Ez az AK-retek harminc méteren hord félre egy métert. Több hatása van, ha inkább elkezdem csavarral dobálni...
CSben voltak ilyenek az automata sniperek, csakhogy azt egy amatõr írta egymagában, és ezen kívül is egy bughalmaz volt...
Persze, láttam, hogy a fegyver pontossága kb egy pöcök a tízbõl, de azért ilyet ne csináljon már!
Remélem jön hozzá valami reality mod...
Egyébként sem nagyon vagyok elájulva tõle. A kajálás totálisan felesleges, csak cipelhetem a sok kiló szart. A "hatalmas", "szabadon bejárható" területrõl meg ne is beszéljünk... Mi az a két sor szögesdrót, egymástól 150 méterre?
Na, mindegy, küszködök még vele, de így két nap játék után kezd kilenni a faszom. Még jó, hogy nem voltam benne ebben a fél dukenukemnyi hypeban... Akkor mostanra már biztosan jött volna az uninstall a picsbe.
A ládákban megmaradnak a cuccok? Elrejthetem a kajámat, meg a nem használt artifactjaimat valahol, ahol biztosan meglesz? (Mondjuk a kereskedõnél, a ládában?)
Hová menjek, lõni magamnak egy realtíve pontos fegyvert?
A hangulata egyébként tényleg nem rossz...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Lehet ez a taktika. 😊
De azt már csak 2 évig csinálják. 😄
Banditákkal, küzdöttem éjjel a garbage-en található hangár elõtt a síneken .. Lelõttem kb 8at, osontam tovább a bokrok alatt amikor is megszólalt egy szomorú gitár xD
Az uccsó bandita fogta magát, leült éjjel az út közepére egyedül, és elõkapta a gitárját.. Bevallom nem volt szívem megkéselni, úgyhogy otthagytam..
(bevallom, egy filmben nagyon hatásos jelenet lett volna, ahogy az utolsó arc, a korom sötétben végignézi, ahogy az összes társa meghal, elõveszi a gitárját, és eljátszik egy utolsó dalt.. de itt nagyon idétlen volt...)
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Néhány helyen próbáltak belecsempészni a játékba némi lopakodós részt, én ott már a hajamat téptem a falon átlátó, össze-vissza rohangáló AI miatt és még menteni sem lehet az ilyen helyeken normálisan, mert a visszatöltés után rögtön megjelent ott valaki és kiosztott egy fejest, vagy észrevettek.
Az is gyakori, hogy az ellenség összetömörül egy helyre és nem mozdulnak. Ott állnak mondjuk 10en szorosan egymás mellett. Nosza.. adtam nekik egy gránátot, kettõ túlélte, de már csak pár golyó kellett nekik. A következõ ilyennél sajnos nem volt gránátom.
És még lehetne folytatni. 😄
Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400
Túl sokat játszottam az Oblivionnal azért vártam ettõl a játéktól olyat amit nem kellett volna...😄
nem olvasom el a végét
mit kell tenni a legelején
bunkerböl ki
ruszkik a placcon
Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP