34578
S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl
-
#33578 Én hétvégén befejeztem :)
Itt van pár kép tőlem is a végéről. (vagyis majdnem)
Baromi frankón ki lehet pofozni ezt az xray mocit. Nem is a shader áradat miatt szép, hanem a természetessége miatt. -
CS Complete + Absolute Nature + Absolute Texture + S.W.O. (S.T.A.L.K.E.R. WEATHER OVERHAULED) v3.0 + SC 2012 Weapon Revamp -
Én már hónapok tolom a SHoC-t nem kapkodom most el. :) Mindig haladok előre egy kicsit; aztán pár nap szünet, vagy nem is erőltetem a fő szálat; hanem csinálom a butábbnál-butább mellékküldiket. :D
Szerezzem be XY mutáns vmelyik testrészét...
Azért már fapados érzés még mod-okkal is a SHoC, viszont Én ebben érzem leginkább azt, hogy egy RPG; FPS keverékről van szó. -
#33575 Amúgy most eszembe jutott az is, hogy ugyan benne voltak (ez már ugye tény is), de tényleg nem emlékszem, hogy SoC-ban láttam-e volna fű árnyékot vagy élsimítást.
Akkor még lehet elkezdem a hétvégén a Complete 2009-et a ti mod-jaitokkal megspékelve. Alig várom. :D
Köszönet mindenkinek a képekért meg a leírásokért! -
#33574 Annyiban jól emléxel, hogy a beállítások között van olyan, hogy élsimi és fű árnyék is! Csak épp nem funkcionál. :(
Gondolom tervbe volt véve, csak épp vmiért mégse tudták beleépíteni a motorba. Pedig idejük volt rá. :D
- full dynamic lighting
- vision distance = 100%
- object detail* = 75%
- grass density = 100%
- textures detail = 100%
- anisotropic filtering = 100%
- antialiasing** = off
- sun shadow = on
- grass shadow*** = off
- lighting distance = 100%
- NPC flashlights = on
- Shadow quality = 100%
* I recommend setting object detail (AF) to 75% as it plays nice with the depth of field effect.
** The AA slider in the graphics options does nothing. If you have an nVidia card with recent drivers, you can force true AA by using these settings in the nVidia control panel’s profile for the game:
Antialiasing : Gamma Correction: Off
Antialiasing : Mode: Override any application setting
Antialiasing : Setting: 2x or 4x
Antialiasing : Transparency: Off
*** The grass shadow option doesn’t work, and the grass distance is hard coded into the game engine and can’t be increased beyond its maximum limit.
Sajnos Radeon-al bug-os az AA erőltetés is. :( -
#33573 Azaz, páfrány. Én is gondoltam rá csak nem akartam hülyeséget mondani. :D
Akkor ha a játék alapból nem támogatja az élsimítást meg a grass effektet, akkor nem szóltam. Pedig nekem úgy rémlett, hogy az alapjátékban is benne vannak ezek a funkciók.
Az biztos, hogy az újabb S.T.A.L.K.E.R.-ekben már benne van.
Akkor nekem is ideje lesz újrakezdeni a játékot ilyen kinézet mellett. :) -
#33572 Az páfrány, és előfordul hideg égöv alatt is, csak sok nedvesség kell neki. -
#33571 Ha rákattintasz a képre és megnézed 1920x1080-ban akkor látni, hogy az vmi páfrány féle akarna lenni, szerintem. :)
A játék motorja nem támogatja az élsimit és a grass shadow sem funkcionál az alap játékban. Ezt az SC Complete mod PDF állományában lehet olvasni.
Ezért szerintem nem lesz ilyen grafikai tweak sem. -
#33570 Az első képen azok a növények nem inkább ilyen dzsungelekben szoktak lenni? :D
Csak így hirtelen fura látvány volt.
Remélem egyszer még jön majd ki olyan verzió is ebből a Complete 2009-ből, amiben lesz ésimítás meg grass shadow, mert ezek nekem szemet szúrnak sajnos. -
-
#33568 Furcsa. Direkt megnéztem, lásd lentebb, hogy az SC Complete + Absolute Nature + Absolute Structure után tul.képp marad 2db mappa össz-vissz, ami benne van az Extrem mod-ban (Briks; Floor).
Nálam amit link-eltél konténer képet, minden konténer ilyen, vagy hasonló. Absolute Structure.
Szerintem még tedd fel mellé a Realistic Weapons Add-on 0.8-at; ill. Nekem most fent van egy plusz Weather mod is, de ezekről írtam lentebb. (de ezt szintén matyizgatni kell a CS Complete mod-al). -
#33567 pedig erről a verzióról.
Am jah. Az Arsenal mod az 400mb, amit ugyebár nem használ.
De még akkor is lóg valahol kb 600mb nálam :)
Bal oldalon az sc2009, a complete, és absolute modokkal felszerelt verzió, jobb oldalt pedig az extreme mod textúráival kiegészített verzió. -
#33566 Link-eld már be, hogy Te most melyik mod-ról is beszélsz. :)
Semmi nem nő a duplájára!!! Akkor Te vmit rosszul másolsz be; vagy másik mod-ról van szó. Én erre gondolok: S.T.A.L.K.E.R Extrem Mod 1.5 Beta
Az Arsenal fegyver mod-ot kivéve ennyit tudsz hozzáadni az SC Complete + Absolute Nature + Structure mod telepítés után:
briks mappa és floor mappa tartalma. Az összes többi megtalálható az előbbiekben!
Az Extrem mod textúra mappája azért akkora, mert abból 440MB az Arsenal mod. A többi textúra mappa szinte mint a SC Complete. Nem is nagyon lehet más, hiszen az összes ilyen mod az SC Complete mod-ra alapoz. -
#33565 hogy micsoda? :D
Ha az extreme mod textúráit átmásolod a már összerakott játékodra, (csak a textura mappát, semmi mást) kb duplájára nő a mérete, még így is hogy semmit nem íratsz felül. Ergo amit az sc és a másik 2 mod nem hozott magával, ez "kipótolja" :) -
#33564 Ha jobban megnézed az Extrem mod textúra mappáját; miután bemásoltad és vagy telepítetted a Complete mod-ra az Absolute Nature és Structure mod-okat 1; vagy 2 mappa marad az Extrem mod-ból. Az 1ik a "brisks" mappa. Szal nem sokat ad hozzá az Extrem mod. -
#33563 hmm fura, mert előtte nem volt iylen :) -
#33562 FPS gond Nálam sincs; csak érdekes anomáliák. :)
btw: A screen-eden a textúra elem az az Absolute Structure, nem az Extrem mod. ;) -
#33561 Itt nincs fps probléma. Külső tereken 70-90 fps, belül meg ált jóval több.
gép:
Phenom II X4 965 3.7ghz
Gtx 460 1gb oc
4gb ddr 1066
sb x-fi xtreme gamer
stb...
A textúrákat én nem írattam felül. Csak azokat másoltattam be amiket a sc2009 mod nem hozott magával.
-
#33560 Ügyes! Azt a mod-ot Én is letöltöttem, de akkor azzal akartam indítani és rögtön jött kivágott asztalra, aztán töröltem is.
Figyuka! Te milyen gépen tolod?! Nekem vannak olyan apró problémáim, hogy ezekkel a textúra pack-okkal sajnos vannak problémáim. Olvasgattam a Complete mod discussion topic-ját is és sajnos többeknek vannak bug-jaik high-tech gépekkel is. Főképp az SSAO miatt.
Nálam pl. olyanok vannak, hogy tábortűz mellett; körül szaggat a kép; bizonyos anomáliáknál szintén. Ill. mivel nagyobbak a textúra méretek sajnos többet is döcög a game pl. futás közben. Már próbáltam mindent, de úgy látszik nem igen akar látványosan javulni a helyzet.
Lehet lekapom Én is újra az Extrem Mod-ot újra.
De gondolom csak azokat a textúra elemeket írtad fölül; melyek csak az alap Complete mod textúráit cserélik le, nem az Absolute textúra pack-okat. Vagy azokat is?! -
#33559 Csak nekem tűnnek túl szemcsésnek a textúrák? -
grimm13 #33558 Szerintem 1 dologra gondolunk :D -
#33557 Nos nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy mivel lehetne még ütősebbé varázsolni a cuccost :D
Feltettem az xtreme mod 1.5 textúráit (mást nem, mert az sc 2009 és ez ötvözve nem megy !)
Eddig is élesek, kidolgozottak volta ka textúrák, de most mégdurvább a helyzet :)
Csupán 9gb-ra hízott a game így :D
Ezt így összerakva majd ki is fogom írni asszem.
-
vato loco #33556 Olyan van ha sok hullát gyártasz, egyre tovább fog megállni a kép játék közben, mintha töltögetne valamit. Akár 1-2 percig is. -
#33555 Köszi! Kipróbálom majd, csak fusson Win7 x64 alatt :D -
#33554 Meg egy. -
#33553 Innet probald. Egyszerre csak egy reszt tolthetsz! -
grimm13 #33552 Hello mindenki tud arra megoldást valaki hogy a játék 1szercsak úgy dönt hogy lefagy + a kép is elmegy ? Visszaolvasta és találtam valakit akinek ilyen hibája volt (#32686) de neki megoldódott viszont azt nem írta le hogy mitől :S Gépigény bőven megvan és a driverek is frissek win7 32bit-em van és a patchak is fent vannak + a magyarítás . -
#33551 ultra. -
#33550 Akkor jól tippeltem. :) Nature Ultra; vagy High textúra pack?! -
#33549 A 1935-ös build honnan tölthető le? Szívesen bejárnék benne 1-2 helyet, mint a Dead City-t vagy a Generators részt. -
#33548 absolute_structures_soc_v1.0
absolute_nature_soc_v1.3
2009_10_10_Stalker_Complete_2009_v1.4.4
:) -
#33547 Gauss puskához lehet valahol muníciót találni? -
#33546 Gondolom Én. :)
- SC 2012 (2009) 1.4.4
- Absolute Nature (ultra; vagy high)
Az Absolute Structure Pack-ot nehéz képről eldönteni.
Én most feltettem ezt és lecseréltem vele az SC-ben lévő Weather mod-okat: SWO_v3.1_LITE S.T.A.L.K.E.R. Weather Overhauled (3.1)
Csak próba képp; ill. azért mert későbbi feltöltés mint a SC 2009.
v3.1
- all sky textures reedited (recoloration, bluring, bug fixes)
- all sky textures size increased to 6144x1024
- added 7 new completely sunrise sequences (1 for each weather preset) - this is my 'opus magnum' to be honest
- fixed a lot of various bugs reported by users
- switched shader support to Sky4CE 2.0 / tweaked weather to fit SSAO (was 1.8)
- made sun flares finally look properly for all presets (used to look baloon-like for clear presets before)
- completely revampled night and moon appearence
Sajnos a CS Complete 2009 mod-al alapból nem kompatibilis; mivel a Complete mod-nak is van Saját időjárás modulja. Azt írja a mod gyártója, hogy ez esetben úgy kell össze "merge"-ölni. Eddig működik. :)
Nagy különbség nincs, de egyelőre hagyom így. Azt vettem észre, hogy a CS Complete mod-ban az időjárás ugyanúgy definiálva van az egyes pályákra; mint a terep textúra elemek. Pl.: Yantar-ban még nem volt derült ég. Ez Nekem nem nagyon jön be.
De nem is ezért írtam a hsz-t.
Érdemes odafigyelni a SC Complete mod-ban erre a fájlra:
gamedata\shaders\r2\SkyGRAPHICS_options.cfg
Ez benne van plusz mod-ként a S.T.A.L.K.E.R. Weather Overhauled 3.1 mod-ban is. Kiemel azon sorokat, melyeket úgy vettem észre utóbbiban "felturbózott" a mod készítő; de gondolom az alap CS Complete mod-ban is simám át lehet írni: (1: CS Complete 2: SWO 3.1)
//Motion Blur
#define MBLUR_SAMPLES int(6) // Quality(Intesity)
//Motion Blur
#define MBLUR_SAMPLES int(20) // Quality(Intesity)
--------------------
//Screen Space Ambient Occlusion
#define SSAO_QUALITY int(2) //2 - low quality; 3 - high
//Screen Space Ambient Occlusion
#define SSAO_QUALITY int(3) //2 - low quality; 3 - high -
#33545 Nice! Te mely mod-okat használtad fel?! -
#33544 Gyönyörű! De a rablóknak miért világít a Nike cipőjük?:) -
#33543 noh nekem eddig ezt sikerült összehoznom 1-2 moddal :)
-
#33542 ááhh thx neked is. -
#33541 oks, köszi -
#33540 úúúúvazze :S
Stalker élőben - ugye, nem?!
-
#33539 Ha kiborul a kaki, akkor bye-bye EU. :)
Már másik STALKER-es topic-ban is írtunk róla. Vagy összedobják rá a pénzt a kontiens országai, vagy búcsút mondhatnak az unokáknak. Ukránok ezt nem fogják tudni finanszírozni.