22246
Hattrick
  • JimKirk
    Meg nincs is ertelme eladni oket, hiszen ahogy nezem csak az egyik jar 10K TSI(ragyogo/lenyugozo?) felett.

Jol tolod a jatekot!:)

• Sysfox
    Talán mert a B sor gyengébb, nem? Amúgy ne nekem mondd, 26 játékosom van, de a B nekem is gyengébb (de ki nem sz*rja le?)

Arra aligha lesz lehetőségem, hogy 22 hiper-szuper játékosom legyen.

Azért elég nagy veszteség, ha kiesik pár játékos a fő csapatból. Szerintem.
  • Sysfox
    Ez a 3. teljes szezonom, plusz 4 meccs még a VIII. osztályból.

Eddig szerintem szépen fejlődtem. Ezután is így lesz, megvan az elképzelésem a jövőre nézve. :)

Még nem adtam el egyetlen kinevelt játékosomat sem. Ha ez megtörténik, akkor minden megváltozik.
  • McFrost
    Igen, pont erre gondoltam. Itt nyomjátok, hogy A meg B sor, aztán ha 3 A kiesik már rohantok a piacra, mert a B nem jó...akkor minek is?
  • Sysfox
    Hmmm, ha például megsérül öt játékosod rövid időn belül?
  • McFrost
    Semmi gond nem lehet, ha beüt valami váratlan, akkor az a te hibád.
  • JimKirk
    szar bill.
  • JimKirk
    Tobb kepessegure is kell koncentralni a nevelesuk soran.

A vedok ernek a legkevesebbett, de viszont nem kell 5-6 szezonon at nevelgetni oket, hogy jo jatekosok legyenek!:( Pont ezert valasztottam ezt az edzes tipust.
  • JimKirk
    #18182: Jol beszelsz oreg!:)

Ezek szerint en egy renegat vedoedzo vagyok!
  • Jakuza001
    Meg szerencse, hogy ez csak a blabla. :D
  • Sysfox
    Ja, csak ha gond van, akkor tudsz igazolni 20.000e-ért valakit, én pedig 200.000-ért.

Bizonyos esetekben nem mindegy.
  • Sysfox
    Egy csatár mindig többet ér a piacon, mint egy védő. Kevesebb csatár drágábban, több védő olcsóbban.

Nem tudsz megfogni. :)
  • McFrost
    Miért? Így ez a pénz is az enyém! Mert enged igazolni -40ig és nem szól -100ig. A kamat az meg lófütty. Mert azt mondom, ha -10nél szólna a játék, hogy fék és 2 heted van akkor oké, de így....
  • Jakuza001
    Azert a fel het az nem differencia, ellenben 2 jatekossal tobbet edzel. :D Es mit szolsz a csatarok edzesehez, hiszen csak peldakent hoztam fel a szelsojatekot. A golszerzes is olyan gyors max 6 edzheto jatekossal ugye ? :D
  • Sysfox
  • McFrost
    Én pedig az eleje óta arra figyelek, ne menjek -100.000 alá.
  • Sysfox
    Én pedig a játék elején leszámítva pár napot, sohasem voltam.

Mindig ügyelek, hogy 100.000e felett legyen az egyenleg. Ez amolyan biztonsági tartalék.
  • McFrost
    Én folyamatosan mínuszban vagyok :D
  • dartonita
    Igazad is van.Ha vedoedzo vagy,edz 10embert es ne 8at,9et.Az az egy is 3-400millios bevetelt fog hozni idovel,ami a csapaterositesben sokat jelent.Neha(eddig talan 2x)en is feladok 1-1posztot az eredmenyesseg miatt,de csak akkor ha nagyon fontos.Gondolok itt pl a kieses elkeruleseben folytatott harcomra par idennyel ezelott.
  • Sysfox
    Maximum MAJD átállok. Még nincs itt az ideje.
  • Sysfox
    A szélsőjáték edzése a leggyorsabb edzés, ezért felesleges összehasonlítani a védőedzéssel!

Kevesebb játékos gyorsabban, több játékos lassabban.

Nincs értelme párhuzamot vonni a kettő között.
  • Sysfox
    Valamelyest igazatok van, valamelyest nincs.

Először is, a tegnapi meccset én rontottam el! Arra számítottam, hogy a Rafko erősebb lesz a középpályán, és egy 60%-os birtoklás mellett érvényesül az ellentámadás taktikám. Nem így történt. Erősebb voltam a középpályán mint számítottam, ő pedig gyengébb értékelést kapott, mint amit vártam. A valóságban azonos erősségűek voltunk ebben a csapatrészben, tehát rossz volt a taktika, ennyi. Ellentámadás nélkül szerintem én nyerek. De nem mertem bevállalni egy támadóbb stílust, mert a Rafko támadásban erős.

Kikaptam, tanultam belőle, nem kell túldimenzionálni.

Sokáig bátran, 3-5-2-ben játszottam azokon a tétmeccseken, ahol győzelmi esélyeim voltak, majd a barátságosokon 5-4-1. Erre több helyen is leoltottak, hogy miért így játszom, mert első a nevelés, és így két helyet elveszítek. Sokáig gondolkodtam, hogy mi legyen, majd sutba dobtam az eddigi elképzeléseimet, és minden meccsen öt védővel játszom.

Feláldoztam az eredményesség egy részét a pénz oltárán. Nincs ebben semmi különös, ez is egy taktika.
  • Jakuza001
    Sokszor nem ertek egyet veled, de most igazat kell hogy adjak.
    Van hogy az eredmenyeseg oltaran fel kell aldozni az edzest.

Foleg ha nincs penze a managernek es egy adott jatekosallomannyal kell dolgozni.
    Az atadast meglehet oldani akar 20 jatekos edzesevel, de vannak olyan szituaciok, ahol neha az se baj, ha csak 8 jatekost edz valaki.

Ilyen peldaul, ha valaki 3-5-2-t jatszik, viszont az mar ki van edzve, penz nincs a hatvedsor megerositesere. Ilyenkor fel kell aldozni a 2 posztot, amivel kevesebbet edz a csapat. 8-9 het belefer a csapat megerositese erdekeben/

De ha belegondolunk es szelsojatekot edz valaki, ott is max 8 jatekost tudsz edzeni, meg se okoz senkinek semmilyen problemat.
  • JimKirk
    Hat nem tudom, meg mindig baromi fontos a kozeppalya, ezert 5 vedo mellett nem csak ket penge jatekosra lenne szukseged, hanem az osszes kozeppalyasodnak jonak kell lennie, plusz a csatar.

Viszont 4-4-2-ben akar gyengebb jatekosokkal is adott lenne az elfogadhato belso/szelso tamadas.
  • JimKirk
    Teso! Ot vedos jatekhoz eleg komoly tamado szekciora lenne szukseg, az neked most eppen nincs!:(
    Ha sikeres akarsz lenni, akkor igazan elgondolkodhatnal egy tamadobb felallasban, mondjuk 4-4-2-ben.
    En mar az eleje ota magasrol fosok a 10 edzheto jatekosra, eloszor csak 8 vedot edzettem, majd atalltam 9-re, eddig bejott.

On dönt!
  • dartonita
    Nyertunk 2-1re idegenben egy 3-5-2es bajnokaspirans ellen,ugy hogy durvan lebirtokoltak kozeppalyan :O
    Gathuessi teljesitmenye erthetetlenul rossz volt,de az eredmeny meglepoen jo :)
  • gabber_saviola
    hát akkor átállsz kozéppályás/csatár/szélso edzésre ... hol itt a probléma? :D

én biztos nem mondtam, hogy ne játssz 3-5-2-ben.
  • gabber_saviola
    Ez így kombinálva rém gyenge támadást produkál. Szerintem még ez a két játékos megléte mellett is felejtos.
  • Sysfox
    Amúgy nem olyan rossz ám az 5-4-1 ellentámadással!

Csak kellene egy baromi jó pontrúgó a csapatba, és egy tuti csatár!
  • Sysfox
    De akkor nem tudok 10 védőt edzeni.

Egykor éppen ti (nem biztos, hogy te) oltottatok le, hogy miért 3-5-2-ben játszom, mert úgy nem tudok maximális edzést csinálni.
  • gabber_saviola
    érdekes. :D
  • gabber_saviola
    Tokre orulnék neki, ha elfelednéd az 5-4-1 és az ellentámadás egyideju használatát... hidd el Makszi nem ez a helyes út az eredményesség felé.

Tudom konnyu meccs után okoskodni,de nem ezt a besz@rt felállást választod, hanem egy 3-5-2-t nyomtál volna, akkor szerintem meg lett volna legalább a döntetlen.
  • Sysfox
    Nekem egyelőre mindig ilyen a támadójátékom. :S

Amíg nem lesz pénzem, addig ilyen is lesz. A Rafko mondjuk már régóta a gólszerzésre gyúr szerintem, mert mindig jó a támadása.

Ez van. :)

A védelmem viszont elsőrangú. :D :D :D
  • gabber_saviola
    támadójátékod szinte 0 volt, neki meg nem.
  • Sysfox
    Ezt nem is értem, hogy mire gondolnak.
  • JimKirk
    "Ezzel szemben szeretnénk néhány stratégiát értéktelenebbé tenni. Az egyik a pénzfelhalmozás. Természetesen nem a felhalmozást magát, hanem a nyereséget és azt, amit elérhetsz vele. Valamint a kereskedésnek is szüksége van valamilyen határra, továbbra is kereskedhetsz majd, de lesz egy határ, mennyit. (Jelenleg nincs szabályozva.)"

Ez viszont hulyeseg!
  • Jakuza001
    Nyertem 3:1re idegenben, de nem vagyok boldog a serules miatt, mert 3 hetre kidolt az egyik meghatarozo kozeppalyasom es jovo heten persze rangado a masodik helyert.

Ezen a merkozesen mulik nagy valoszinuseggel a hely sorsa. Amugy teli a hocipom, hogy mindig a rangadok elott serulnek le a legjobbjaim, mar kb 3.-4. ideny ota.
  • JimKirk
    "A régi felhasználók maradási aránya jobb, mint valaha

Az elmúlt szezonban azt láttuk, hogy a régi felhasználók itt maradása a legjobb az utóbbi években. Más szavakkal, kevesebb régi játékos hagyta abba a játékot a korábbi szezonokhoz képest. Tehát, ellentétben a közhiedelemmel, nem a régi játékosok hagyták el a játékot, éppen ellenkezőleg.

Akkor mi az oka a csökkenésnek? Nos, ha nem a régiek távozása, természetesen az új felhasználók számának csökkenése. Konkrétabban, alacsonyabb az új – éppen csak regisztrált – felhasználók maradási aránya, mint korábban."

HT.org
  • Sysfox
    Kikaptam 2:1-re. :(

Pedig jobb voltam, a középső védelmem lenyűgöző értékelést kapott. :)
  • JimKirk
    A Hattrick Coach Professional-lel meg tudod nezni!

Amugy grat a gyozelmedhez, vasarlas kozben telon neztem a meccseinket, a tied valoban izgi volt:D (kocka-e vagyok?)