242
miben érdemes hinni?
  • Efreet
    igen, és eszébe se jut, hogy esetleg véletlenül belekezdhetne valami különlegesbe, vagy számára szokatlanba.
    nem feltétlenül lesz híres az, aki belekezd valami másba, de semmikép sem "csak éli a hétköznapokat"
  • FREAK
    az összes szavamba beleköthetsz, ha nem akarod érteni, amit mondok, akkor nem strapálom magam.......

nálam olyan ember, aki leszarja a szabályokat, nincs szüksége a "tömeg" (majd ezt is kivesézzük) segítségére és együttérzésére, van egy célja, amit el is tud érni, és a "tömeg" ISMERI, felnéz rá, vagy éppen gyűlöli, de az emberiség történelmében egymaga több szerephez jut, mint száz év alatt élt összes átlagember

ez persze a legextrémebb lépték, kicsinyítsd le hétköznapira, és megkapsz pl. engem
  • ipszilon
    tehát az a tömeg, aki éli a hétköznapokat, anélkül, hogy vmi olyat csinálna, amitől híres lenne?
  • Efreet
    ", mert kilóg a tömegből,"
    na ott a tömeg amit kérdeztél!
  • ipszilon
    valahogy nekem ez a három szó nem ua.-t jelenti:
    extrém az, aki minden hülyeséget megcsinál, csak azért, hogy felfigyeljenek rá (persze nem hinném, hogy Diana vagy Columbus extrém volt)

a kivülálló, számomra az, aki csak a saját véleményére hagyatkozik és nem veszi a fáradtságot másokét is meghallgatni (őt nem feltélenûl hívnám egyéniségnek)

egyéniség, pedig az, akire fel lehet nézni, és nem csak azért, mert kilóg a tömegből, hanem mert csinált vmit, amitől pár embernek jobb lett, vagy mert képes a maga feje után menni úgy, hogy a többiek vélményét tiszteli.
  • Efreet
    persze, és végtelenül szerény, valamint polihisztóriában is rendkívül jártas.
  • FREAK
    mert te olyan okos vagy! :))))))))
  • Efreet
    akkor jól gondoltam, hogy egy kicsit elbeszéltek egymás mellett...
  • FREAK
    na, akkor legalább elkezdhetünk ugyanarról beszélni.........

bár ez inkább a másik topik témája
  • ipszilon
    valóban nem értettem, most kezd tisztulni! úgy látszik nem ua. a szókészletünk, ugyanis nekem az egyéniség nem feltétlenül ismert, sőt, szerintem mindenki egyéniség bizonyos szempontból!
    amúgy, Efreet, az extrém jobb szó, szerintem!
  • FREAK
    nyugodtan.........

olyan emberek, akik nem akarnak másnak megfelelni, a saját világukban a saját életüket élik, és ezért tisztelet jár nekik, mert csapatban könnyű.......... de egyedül már valami!

extrémek, kívülállók, egyéniségek - tök 8
  • Efreet
    hívjuk "extrém"eknek öket? :)
  • FREAK
    te még azt sem érted, hogy én mit értek egyéniségen..............

de pár név talán segít : Dali, Picasso, Tarantino, Munch, Hendrix, Vivaldi, Michelangelo, Lynch, Amon Tobin és még sorolhatnám a művészeket....

de a történelemből is pár példa : Colombus (a legnagyobb :), Hitler (negatív példa, de hatásos....), Diana (csak a kompenzáció kedvéért :) stb.

tisztul a kép?
  • ipszilon
    onnét szûltem, hogy a köveetkzőt mondtad:
    "ha megnézed a művészvilágot, mind nagyszerű, életképes egyéniségeket találsz, akik EGYEDÜL hagytak nyomot a világban"

nekem a mûvészvilágba a mostani szinészek és énekesek is beletartoznak! és nem hinném, hogy pl. Britney olyan fantasztikus egyéniség, abból a szempontból maradanót alkot!

amúgy neked mi a tömeg? mert bevallom még mindig nem értem, hogy te mit értesz "szürka tömegen"!

• FREAK
    ezt a hülyeséget hogy tudtad megszülni?

ah, annyira nem értitek, miről beszélek.......... mindenki leragad a külsőségeknél........ nem attól vagy egyéniség, hogy színes ruhában állsz egy színpadon

ezt akkor derül ki, amikor dönteni kell : egyedül is merem vállalni az elveimet, vagy inkább elbújok a jó biztonságos tömegben........
  • ipszilon
    és gondolod, hogy a "szürke tömeg" között nem láthatsz egyéniségeket!
    amúgy szerinted a hollywood-i csinibaba szinészek és énekesek egytől egyig egyéniségek? (ezalatt azt értem, amit te nevezel egyéniségnek)
  • FREAK
    hát ez az alap........
  • Garrett
    Én is magamban hiszek!
  • FREAK
    biztos nem volt elég erős a hited :)
  • FREAK
    és a remény hova vezet?
  • FREAK
    hinni szép dolog, de tudni hasznos
  • mateos
    nagy tévedésban vagy má bocs ,
    nem Brüsszel terrorizálja az EU-t
    hanem az EU eggyes tagjai terrorizálják brüsszelt.
    EZT NEHÉZ MEGFOGALMAZNI , NEHIDD HOGY EZ GAZDASÁGI TERROR , AHOZ TUL SOK PÁNZÜK VAN , EZ SOKKAL INKÁBB "IDEOLOGIAI TERROR" , MENTÁLIS TERROR .
  • FREAK
    térjünk vissza

ipszilon : ha megnézed a művészvilágot, mind nagyszerű, életképes egyéniségeket találsz, akik EGYEDÜL hagytak nyomot a világban

persze van, hogy tömeg kell a sikerhez, de akkor sem a tömeg marad meg az emberek emlékeiben, és a történelemkönyvekben, hanem az az EGY, akinek volt bátorsága az élére állni, és magával húzni őket

a már említett márc 15-öt például véve : Petőfiről mindenki tud, de vajon hány nevet ismer az utókor a tömegben állók közül???? Érted már?? Én nem ítélem el a tömeget (nem lehet mindenki önálló egyéniség minden témában), csak ha arra kerül a sor, nem fogok beállni közéjük. Inkább felmászok Petőfi mellé :)

ja, és nem csak egyén, meg tömeg van

vannak csoportok is, társaságok, amire mindenkinek szüksége van

nálam a tömeg ott kezdődik, amikor kezd birkanyáj jelleget ölteni

látta valaki tegnap az "Alibi törzs" c. filmet????? volt benne egy kulcsmondat : "Az átlagember bekaphatja!" :))))))))))
  • Coine
    Ezzel nem menekülsz, de nekem8, OK.
  • Garfield
    Háát, az valahol a 10. és a 20. hozzászólás környékén volt utoljára
  • ipszilon
    és, ha most visszatérnénk a topic eredtei céljához, még mielőtt a gumiszobában kötünk ki!
  • ipszilon
    azt hiszem azzal le lehet zárni a témát, hogy ez a beszélgetés csak egy demokráciában jöhet létre, és hogy demokráciában csak úgy lehet élni, ha elfogadjuk a komprumisszumokat! és persze, he elfogadjuk egymást!
  • Garfield
    Én meg már szigorlatoztam belőle, sőt ősszel újra fogok vizsgázni, csak az már sokkal, de sokkal komolyabb lesz...
  • Coine
    De én nem hiszem el, hogy te ismered
    Továbbá ha minden jól megy 2 év múlva már tananyag lesz nekem...
  • Garfield
    Ezt már egyszer mintha eljátszottuk volna a Politikai fórumban, és akkor azt mondtad, hogy majd megnézed...
  • Coine
    Mibe, hogy simán bele tudnék kötni, és lehet hogy tudnék helyette mást mondani.
    Aztán te ismered az egész magyar alkotmányt ?
  • Garfield
    Azért az alkotmányban nem olyan dolgok szerepelnek, melyek meglepetésszerűen érik az embert és alapvető kihatással vannak az életére...
  • Garfield
    Dehogynem közel álltak.

Ennyi erőlvel a magyar demokrácia csődje, hogy korlátozták szabadságában Ekrem Kemál Györgyöt (vagy mi a keresztneve). Ja, hogy állam elleni szervezkedésről van szó?
  • Coine
    ÉS ha az emberek nincsenek tisztában az alkotmánnyal, márpedig miért lennének tisztában vele ?
    Nem mindenki a jogon végzett...
  • Garfield
    Egy demokráciában az alkotmány nem lehet hibás, mert széleskörű társadalmi konszenzus eredménye. Ha pedig külső szemmel "hibás", akkor sem tudsz mit csinálni, mert a demokrácia feltételezi, hogy a nép döntő többsége ilyennek akarta.
  • Coine
    Általános megjegyzés, elmélkedés, semmi lényegretörő, mellékutca, amiből simán lehet autópályát csinálni
  • Coine
    Én nem így tudom, de ha így van akkor ok.
    De az Eu megmozdulásai sem álltak közel a demokráciához ha szigorúak vagyunk, és miért ne legyünk azok ?
  • Garfield
    ???

Ez most mihez kapcoslódik?
  • Coine
    Na erről is lehetne beszélni.
    Mert lehet, hogy hoznak törvényeket, de mi van akkor ha alapvetően hibás az alkotmány és azokra csak rossz törvényeket tudnak hozni ?
  • Garfield
    Márpedig a Szabadságpárt maradt ott, ahol. Az egy dolog, hogy fenyegetőzött az EU, de azzal ő is tisztában volt, hogy demokratikus választási erdeményt nem változtathat meg.