242
miben érdemes hinni?
-
#121 igen, és eszébe se jut, hogy esetleg véletlenül belekezdhetne valami különlegesbe, vagy számára szokatlanba.
nem feltétlenül lesz híres az, aki belekezd valami másba, de semmikép sem "csak éli a hétköznapokat" -
#120 az összes szavamba beleköthetsz, ha nem akarod érteni, amit mondok, akkor nem strapálom magam.......
nálam olyan ember, aki leszarja a szabályokat, nincs szüksége a "tömeg" (majd ezt is kivesézzük) segítségére és együttérzésére, van egy célja, amit el is tud érni, és a "tömeg" ISMERI, felnéz rá, vagy éppen gyűlöli, de az emberiség történelmében egymaga több szerephez jut, mint száz év alatt élt összes átlagember
ez persze a legextrémebb lépték, kicsinyítsd le hétköznapira, és megkapsz pl. engem -
#119 tehát az a tömeg, aki éli a hétköznapokat, anélkül, hogy vmi olyat csinálna, amitől híres lenne? -
#118 ", mert kilóg a tömegből,"
na ott a tömeg amit kérdeztél! -
#117 valahogy nekem ez a három szó nem ua.-t jelenti:
extrém az, aki minden hülyeséget megcsinál, csak azért, hogy felfigyeljenek rá (persze nem hinném, hogy Diana vagy Columbus extrém volt)
a kivülálló, számomra az, aki csak a saját véleményére hagyatkozik és nem veszi a fáradtságot másokét is meghallgatni (őt nem feltélenûl hívnám egyéniségnek)
egyéniség, pedig az, akire fel lehet nézni, és nem csak azért, mert kilóg a tömegből, hanem mert csinált vmit, amitől pár embernek jobb lett, vagy mert képes a maga feje után menni úgy, hogy a többiek vélményét tiszteli.
-
#116 persze, és végtelenül szerény, valamint polihisztóriában is rendkívül jártas. -
#115 mert te olyan okos vagy! :)))))))) -
#114 akkor jól gondoltam, hogy egy kicsit elbeszéltek egymás mellett... -
#113 na, akkor legalább elkezdhetünk ugyanarról beszélni.........
bár ez inkább a másik topik témája -
#112 valóban nem értettem, most kezd tisztulni! úgy látszik nem ua. a szókészletünk, ugyanis nekem az egyéniség nem feltétlenül ismert, sőt, szerintem mindenki egyéniség bizonyos szempontból!
amúgy, Efreet, az extrém jobb szó, szerintem! -
#111 nyugodtan.........
olyan emberek, akik nem akarnak másnak megfelelni, a saját világukban a saját életüket élik, és ezért tisztelet jár nekik, mert csapatban könnyű.......... de egyedül már valami!
extrémek, kívülállók, egyéniségek - tök 8 -
#110 hívjuk "extrém"eknek öket? :) -
#109 te még azt sem érted, hogy én mit értek egyéniségen..............
de pár név talán segít : Dali, Picasso, Tarantino, Munch, Hendrix, Vivaldi, Michelangelo, Lynch, Amon Tobin és még sorolhatnám a művészeket....
de a történelemből is pár példa : Colombus (a legnagyobb :), Hitler (negatív példa, de hatásos....), Diana (csak a kompenzáció kedvéért :) stb.
tisztul a kép? -
#108 onnét szûltem, hogy a köveetkzőt mondtad:
"ha megnézed a művészvilágot, mind nagyszerű, életképes egyéniségeket találsz, akik EGYEDÜL hagytak nyomot a világban"
nekem a mûvészvilágba a mostani szinészek és énekesek is beletartoznak! és nem hinném, hogy pl. Britney olyan fantasztikus egyéniség, abból a szempontból maradanót alkot!
amúgy neked mi a tömeg? mert bevallom még mindig nem értem, hogy te mit értesz "szürka tömegen"!
-
#107 ezt a hülyeséget hogy tudtad megszülni?
ah, annyira nem értitek, miről beszélek.......... mindenki leragad a külsőségeknél........ nem attól vagy egyéniség, hogy színes ruhában állsz egy színpadon
ezt akkor derül ki, amikor dönteni kell : egyedül is merem vállalni az elveimet, vagy inkább elbújok a jó biztonságos tömegben........ -
#106 és gondolod, hogy a "szürke tömeg" között nem láthatsz egyéniségeket!
amúgy szerinted a hollywood-i csinibaba szinészek és énekesek egytől egyig egyéniségek? (ezalatt azt értem, amit te nevezel egyéniségnek) -
#105 hát ez az alap........ -
Garrett #104 Én is magamban hiszek! -
#102 biztos nem volt elég erős a hited :) -
#100 és a remény hova vezet? -
#97 hinni szép dolog, de tudni hasznos -
#96 nagy tévedésban vagy má bocs ,
nem Brüsszel terrorizálja az EU-t
hanem az EU eggyes tagjai terrorizálják brüsszelt.
EZT NEHÉZ MEGFOGALMAZNI , NEHIDD HOGY EZ GAZDASÁGI TERROR , AHOZ TUL SOK PÁNZÜK VAN , EZ SOKKAL INKÁBB "IDEOLOGIAI TERROR" , MENTÁLIS TERROR .
-
#94 térjünk vissza
ipszilon : ha megnézed a művészvilágot, mind nagyszerű, életképes egyéniségeket találsz, akik EGYEDÜL hagytak nyomot a világban
persze van, hogy tömeg kell a sikerhez, de akkor sem a tömeg marad meg az emberek emlékeiben, és a történelemkönyvekben, hanem az az EGY, akinek volt bátorsága az élére állni, és magával húzni őket
a már említett márc 15-öt például véve : Petőfiről mindenki tud, de vajon hány nevet ismer az utókor a tömegben állók közül???? Érted már?? Én nem ítélem el a tömeget (nem lehet mindenki önálló egyéniség minden témában), csak ha arra kerül a sor, nem fogok beállni közéjük. Inkább felmászok Petőfi mellé :)
ja, és nem csak egyén, meg tömeg van
vannak csoportok is, társaságok, amire mindenkinek szüksége van
nálam a tömeg ott kezdődik, amikor kezd birkanyáj jelleget ölteni
látta valaki tegnap az "Alibi törzs" c. filmet????? volt benne egy kulcsmondat : "Az átlagember bekaphatja!" :)))))))))) -
#93 Ezzel nem menekülsz, de nekem8, OK. -
Garfield #92 Háát, az valahol a 10. és a 20. hozzászólás környékén volt utoljára -
#91 és, ha most visszatérnénk a topic eredtei céljához, még mielőtt a gumiszobában kötünk ki! -
#90 azt hiszem azzal le lehet zárni a témát, hogy ez a beszélgetés csak egy demokráciában jöhet létre, és hogy demokráciában csak úgy lehet élni, ha elfogadjuk a komprumisszumokat! és persze, he elfogadjuk egymást! -
Garfield #89 Én meg már szigorlatoztam belőle, sőt ősszel újra fogok vizsgázni, csak az már sokkal, de sokkal komolyabb lesz... -
#88 De én nem hiszem el, hogy te ismered
Továbbá ha minden jól megy 2 év múlva már tananyag lesz nekem...
-
Garfield #87 Ezt már egyszer mintha eljátszottuk volna a Politikai fórumban, és akkor azt mondtad, hogy majd megnézed... -
#86 Mibe, hogy simán bele tudnék kötni, és lehet hogy tudnék helyette mást mondani.
Aztán te ismered az egész magyar alkotmányt ? -
Garfield #85 Azért az alkotmányban nem olyan dolgok szerepelnek, melyek meglepetésszerűen érik az embert és alapvető kihatással vannak az életére... -
Garfield #84 Dehogynem közel álltak.
Ennyi erőlvel a magyar demokrácia csődje, hogy korlátozták szabadságában Ekrem Kemál Györgyöt (vagy mi a keresztneve). Ja, hogy állam elleni szervezkedésről van szó? -
#83 ÉS ha az emberek nincsenek tisztában az alkotmánnyal, márpedig miért lennének tisztában vele ?
Nem mindenki a jogon végzett...
-
Garfield #82 Egy demokráciában az alkotmány nem lehet hibás, mert széleskörű társadalmi konszenzus eredménye. Ha pedig külső szemmel "hibás", akkor sem tudsz mit csinálni, mert a demokrácia feltételezi, hogy a nép döntő többsége ilyennek akarta. -
#81 Általános megjegyzés, elmélkedés, semmi lényegretörő, mellékutca, amiből simán lehet autópályát csinálni -
#80 Én nem így tudom, de ha így van akkor ok.
De az Eu megmozdulásai sem álltak közel a demokráciához ha szigorúak vagyunk, és miért ne legyünk azok ? -
Garfield #79 ???
Ez most mihez kapcoslódik? -
#78 Na erről is lehetne beszélni.
Mert lehet, hogy hoznak törvényeket, de mi van akkor ha alapvetően hibás az alkotmány és azokra csak rossz törvényeket tudnak hozni ?
-
Garfield #77 Márpedig a Szabadságpárt maradt ott, ahol. Az egy dolog, hogy fenyegetőzött az EU, de azzal ő is tisztában volt, hogy demokratikus választási erdeményt nem változtathat meg.