242
miben érdemes hinni?
-
#161 hát, mint gömb már nem vagy egydül: ott van Efreet és még jó pár ilyen embert ismerek, akik "egyéniségek" akarnak lenni! csak azért mondom, mert vannak hozzád hasonlók. -
#160 NINCS AZ AZ ISTEN! Ezt most halál komolyan mondom. Hamarabb lövöm fejbe magam, de látom, te ennek nem érzed a súlyát........ Ahhoz, hogy a gömbből kocka legyen, jócskán le kell faragni, és belőlem senki nem farag kockát. -
#159 ipszilon: senki nem akar szerintem "megtéríteni". nem is lehet senkit. saját eröböl lehet oldalt váltani, ha valaki úgy érzi, hogy a jelenlegi világ nem felel meg neki... semmivel se rosszabb vagy jobb a másik. egyszerüen csak MÁS. mindkettöben lehet boldogan élni, és az egyik oldal a másikat szürkének látja, a másik meg az egyiket bolondnak. és ha ez csak ilyen egyszerü lenne... :) -
#158 nem biztos! lehet, hogy Suzi-d lesz és tisztes családapává válsz! senki sem láthatja előre a jövőt..még egy kocka sem! -
#157 a szerénység is az átlagember tulajdonsága
ha van valamid, vállald! -
#156 mire gondolsz??? -
#155 és főleg szerények vagytok!:-) -
#154 az lehet, de ezek a gyerekek 10 év múlva, "komoly felnőtt"-ként már esernyővel fognak kimenni az utcára, ha köd van........
és én??? na, kitalálod? -
#153 ja! és rajatotok kivül még több ezer gömb volt, így vagy úgy, "tömegben" élünk! -
#152 én viszont büszke vagyok arra, hogy "kocka" vagyok!:-)
-
#151 "akkoris vigyorogni fogok a zuhogó esöben, mert imádam a vizet, és akkoris nevetni fogok azokon, akik az elsö pár csepp esötöl megijedve rögtön árkádok alá húzódnak, amig el nem áll vagy elö nem szedik az esökabátot vagy az esernyöt"
basszus, ez döbbenetes!!!! 10000%-ban ugyanezt csinálom, soha az életben nem volt a kezemben esernyő, és mindig jókat mosolygok a bepánikolt tömegen..... mintha legalábbis vulkán tört volna ki! :))))))))))
valahogy össze kell jönnünk egyszer, ez hihetetlen......... -
#150 ez az esős dolog számomra azért nem meggyőző mert itt mindenki ezt csinálja, a suliban! szal, nekem ez a "birka":-) és én vagyok az egyetlen, aki felveszi a kapucnit! -
#149 freak #142 : semmi ilyesmi, a tudatalattimmal csak álmaimban érintkezem. és budai vagyok :) -
#148 nem
TE és a többi kocka így gondoltok. De én a saját véleményemet mondom, nem alkalmazkodom semmihez. Efreet szintúgy. És mi ketten már pontosan kétszer annyi irányban gondolkodunk, mint a világ összes kockéja EGYÜTT. Érzed a különbséget? -
#147 "de...megtanultam ezzel együtt élni, elfogadni őket olyannak amilyenek, elvégre ők is elfogadtak engem."
na ez az, ami nekem nem megy... bár leginkább ott tartok, hogy már nem is nagyon akarom, hogy menjen. és nézzenek ki a tömegböl, akkoris vigyorogni fogok a zuhogó esöben, mert imádam a vizet, és akkoris nevetni fogok azokon, akik az elsö pár csepp esötöl megijedve rögtön árkádok alá húzódnak, amig el nem áll vagy elö nem szedik az esökabátot vagy az esernyöt.
és meghalok 42 éves koromban egy rendesebb tüdögyusziban. -
#146 nyugaton agyilag jobban elpunnyad a nép, a jólét nem készteti őket az agyuk használatára
pedig a legnagyobb fegyver az életben egy aktív, információkkal telített elme, ez tuti -
#145 nézd! ettől szép a világ, hogy mindenki másképp gondolkodik!:-) -
#144 azt hiszem minden pasi így tesz!
amúgy észrevettem, hogy a magyarok azok, akik általában rákérdeznek, hogy: miért?
a nyugati általábn eszébe sem jut megkérdőjelezni egyse dolgokat! -
#143 "megtanultam ezzel együtt élni"
Én nem. És nem is akarok. -
#142 ganja, sör, gomba????? :)))) egyáltalán pesti vagy? -
#141 freak: egy gömb soha nem fogja tudni, miért is jó a kockák közt nyugalomban, békében létezni.
soha nem lehet a másik "oldalt" meggyözni, vagy akár a megértés közelébe sodorni... nem lehet elmondani, hogy mi is az a (nem mátrix, hanem egy ) más világszemlélet, ezt látni kell.
-
#140 ne hogy azt hidd, hogy "tökéletes" kocka vagyok! én is gondolkodom minden szabad pillanatomban, sőt a nem szabadban is, és én is azon kapom magam, hogy az egyik megválaszólt kérdés egy újabbat szül!
és lázadozók a nyugati világtól! utálom, amikor a nyugati szájából azt hallom, hogy Európa, mert tudom, hogy az neki csak az EU-t jelenti, és neki ennyiből áll a világ! utálom, hogy nem tud semmit!
de...megtanultam ezzel együtt élni, elfogadni őket olyannak amilyenek, elvégre ők is elfogadtak engem. és ezáltal nincs haláközeli élményem a hétköznapoktól. -
#139 Barátnőmnek az agyára megyek, mert bármit mond, mindenre csak ezt reagálom : MIÉRT?
Ő el tudja fogadni a tényt, hogy csak úgy tesz valamit az ember, de nekem tudnom kell az okát is. Ha pl. ideges, és lehülyéz, részletes helyzetelemzést kérek tőle, hogy ugyan hogy lettem "kiscicám"-ból HÜLYE (vagy köcsög faszkalap, durvább esetekben :), amire persze nem tud választ adni
érdekes módon, és mindig külön tudom választani az aktuális, pillanatnyi indulatokat a hosszú távú érzelmektől, ezért még 4 év alatt egy rossz szót nem szóltam rá
pedig lett volna rá okom, de első az ész, utána az indulatok -
#138 nem lenézés. csak másik világszemlélet... én speciel inkább gurulni szeretek, és nem értem azokat, akik inkább szeretnek a többi társ közt nyugalomban, békében ülni. nem lenézés vagy ilyesmi van a 2 "tábor" közt (meg nem is csak 2 tábor van, de engedtessék meg ennyi sarkítás), hanem meg nem értés, és világszemlélet beli difi.
soha nem fogod tudni megmagyarázni 1 dzsungellakó indiánnak, hogy mi is a jó egy hatalmas fémdobozban, amin van 4 kerék, és ezzel egy hosszú izén lehet menni innen oda... neki ott van a kenuja és a folyó... viszont ö se tudja veled megértetni, hogy mi is a jó abban, ha a frissen vadászott húst elássa 2 hónapra, hogy puhuljon, és finomabb legyen.
freak: köszi, de nem iszom bort, csak nagyonnagyon ritkán :) de szívesen dumálgatok. -
#137 gondolod ennyiből áll LÁTNI? hogy nyaranta egyszer döglök egyet a tóparton?????
ugyan..... amikor minden szabad pillanatodban csak GONDOLKODSZ, amikor minden megválaszolatlan kérdés fizikai fájdalmat okoz, amikor a hétköznapoktól halálközeli élményed van, amikor azon kapod magad, hogy minnél több dologra adsz választ, annál több az őrjítő kérdés, NA AKKOR LÁTSZ valamit a teljes valóságból......
szerintem örülj, hogy boldog kockaként élhetsz, és nem kell életed végéig az egésznek az értelmét keresned........... -
#136 biztosan tapasztal a világból. és biztosan ez megelégedést okoz neki, de egy más síkról figyelve ez nagyon kevéske... illetve nem is kevés.. meröben más irányú érdeklödés. neki esetleg eszébe sem jut, hogy pl kedd este a haverokkal beugorjon 1 kocsiba, és lemenjen a Velencei tóra fürdeni, aztán 1 szál vizes fehérnemüben éjszaka száguldozzon hazafele... pedig hatalmas érzés :) -
#135 mindig is kellettek "gömbök", akik "előreviszik" a világot, de attól még nem kell az összes "kockát" lenézni! meghát azok a kockák sem hasonlótanak egymásra, az egyik sárga a m´sik kék, az egyik kicsi, a másik nagyobb! -
#134 na fasza, a 7000-ről is lemaradtam........... :)) -
#133 lehet, hogy ez a Suzuki-s nyaranta lemegy a a Balcsira és leveti magát este a fûre a felségével és csak bámulja a csillagot és arra gondol, hogy jó élni!
a suzuki-s is tapasztalhatott a világból. ezen még nem gondolkoztál?
-
#132 figyi, mikor jövük össze borozni egy jót? ez azért már kicsit több, mint hasonló gondolkodás, nem? :) -
#131 "amikor boldog az ember és egyszer?en "csak éli" az életét, nem gondol ilyenre."
kicsit durva leszek, bocsi elöre is...
a kocka csak kocka, ott van a hatalmas kockahegyben, a többi közt, ugyanolyan, és pontosan beilleszkedik a többi közé. egy gömb, vagy egy akármi-éder vagy bármi szabálytalan test nem fér el, soha nem tud nyugalomban lenni a kockák közt, állandóan dülöngél és esetleg a szomszéd kockákat is elmozdítja. ami a kockáknak nem jó, ezért kinézik maguk közül a szabálytalant. egy kocka soha nem fogja megtudni milyen érzés gömbnek lenni és szabadon gurulni. viszont a gömb soha nem fogja megtudni milyen érzés nyugalomban, biztonságban lenni a többi hasonló közt.
elvont... érthetö? -
#130 így van, de külön csak egy darab papír, egy értelmetlen, homályos folttal.......... -
#129 "amikor boldog az ember és egyszerûen "csak éli" az életét"
igen, és Suzukit vesz, mert olcsó, és gazdaságos, fehérre festi a lakása falait, mert fél valami különleges színtől, egész életében dolgozik, mert "ez az élet rendje", gyereket csinál, mert az úgy természetes.............
nekem inkább ez tűnik szomorúnak, viszont tökéletesen igazolja a mondást : "boldogok a lelki szegények....."
aki már látott valamit a világból (nem utazásra gondolok, hanem az élet összefüggéseire) annak nincs oka örülni..... -
#128 de az az egy puzzle darab hozzásegít ahhoz, hogy meg legyen a kép:-) -
#127 találó
mint ahogy az sem mindegy, hogy egy puzzle darab vagy, vagy egy teljes kép............. -
#126 jó, bocs! asszem sosem fogjuk megérteni igazán egymást, mert neked az az egyéniség, aki a saját szabályai szerint él. nekem az, akit tök mindegy, hogy az egész "tömeg" ismer-e, vagy csak pár ember, de a társagában jól érzed magad (és persze van olyan ember, akit valaki egyéniségnek tart,, a másik pedig nem)
amúgy az őszintén sajnállak titeket! nekem eddig ilyesmi nagyon ritkán és csak akkor jutott eszembe, amikor kicsit ki voltam borulva. amikor boldog az ember és egyszerûen "csak éli" az életét, nem gondol ilyenre. -
#125 aki ebben él, az ismeri... van 1 haveri kör neten, akik közt szinte csak ilyenek vagyunk... onnan származik a "kocka" elnevezés is...
(elmegy kockulni, kocka-zene, kocka-ruha...) -
#124 azért örülök, hogy van egy ember, akinek nem kínai, amit ugatok -
#123 :)))))))))))
-
#122 jajistenem......... nem kell híresnek lennie, csak éljen a saját szabályai szerint