Hinni, csak hinni! (?)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
soha nem lehet a másik "oldalt" meggyözni, vagy akár a megértés közelébe sodorni... nem lehet elmondani, hogy mi is az a (nem mátrix, hanem egy ) más világszemlélet, ezt látni kell.
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
és lázadozók a nyugati világtól! utálom, amikor a nyugati szájából azt hallom, hogy Európa, mert tudom, hogy az neki csak az EU-t jelenti, és neki ennyibôl áll a világ! utálom, hogy nem tud semmit!
de...megtanultam ezzel együtt élni, elfogadni ôket olyannak amilyenek, elvégre ôk is elfogadtak engem. és ezáltal nincs haláközeli élményem a hétköznapoktól.
Õ el tudja fogadni a tényt, hogy csak úgy tesz valamit az ember, de nekem tudnom kell az okát is. Ha pl. ideges, és lehülyéz, részletes helyzetelemzést kérek tõle, hogy ugyan hogy lettem "kiscicám"-ból HÜLYE (vagy köcsög faszkalap, durvább esetekben 😊, amire persze nem tud választ adni
érdekes módon, és mindig külön tudom választani az aktuális, pillanatnyi indulatokat a hosszú távú érzelmektõl, ezért még 4 év alatt egy rossz szót nem szóltam rá
pedig lett volna rá okom, de elsõ az ész, utána az indulatok
Riszpekk
soha nem fogod tudni megmagyarázni 1 dzsungellakó indiánnak, hogy mi is a jó egy hatalmas fémdobozban, amin van 4 kerék, és ezzel egy hosszú izén lehet menni innen oda... neki ott van a kenuja és a folyó... viszont ö se tudja veled megértetni, hogy mi is a jó abban, ha a frissen vadászott húst elássa 2 hónapra, hogy puhuljon, és finomabb legyen.
freak: köszi, de nem iszom bort, csak nagyonnagyon ritkán 😊 de szívesen dumálgatok.
ugyan..... amikor minden szabad pillanatodban csak GONDOLKODSZ, amikor minden megválaszolatlan kérdés fizikai fájdalmat okoz, amikor a hétköznapoktól halálközeli élményed van, amikor azon kapod magad, hogy minnél több dologra adsz választ, annál több az õrjítõ kérdés, NA AKKOR LÁTSZ valamit a teljes valóságból......
szerintem örülj, hogy boldog kockaként élhetsz, és nem kell életed végéig az egésznek az értelmét keresned...........
Riszpekk
a suzuki-s is tapasztalhatott a világból. ezen még nem gondolkoztál?
Riszpekk
kicsit durva leszek, bocsi elöre is...
a kocka csak kocka, ott van a hatalmas kockahegyben, a többi közt, ugyanolyan, és pontosan beilleszkedik a többi közé. egy gömb, vagy egy akármi-éder vagy bármi szabálytalan test nem fér el, soha nem tud nyugalomban lenni a kockák közt, állandóan dülöngél és esetleg a szomszéd kockákat is elmozdítja. ami a kockáknak nem jó, ezért kinézik maguk közül a szabálytalant. egy kocka soha nem fogja megtudni milyen érzés gömbnek lenni és szabadon gurulni. viszont a gömb soha nem fogja megtudni milyen érzés nyugalomban, biztonságban lenni a többi hasonló közt.
elvont... érthetö?
igen, és Suzukit vesz, mert olcsó, és gazdaságos, fehérre festi a lakása falait, mert fél valami különleges színtõl, egész életében dolgozik, mert "ez az élet rendje", gyereket csinál, mert az úgy természetes.............
nekem inkább ez tûnik szomorúnak, viszont tökéletesen igazolja a mondást : "boldogok a lelki szegények....."
aki már látott valamit a világból (nem utazásra gondolok, hanem az élet összefüggéseire) annak nincs oka örülni.....
Riszpekk
mint ahogy az sem mindegy, hogy egy puzzle darab vagy, vagy egy teljes kép.............
Riszpekk
amúgy az ôszintén sajnállak titeket! nekem eddig ilyesmi nagyon ritkán és csak akkor jutott eszembe, amikor kicsit ki voltam borulva. amikor boldog az ember és egyszerûen "csak éli" az életét, nem gondol ilyenre.
(elmegy kockulni, kocka-zene, kocka-ruha...)
nem feltétlenül lesz híres az, aki belekezd valami másba, de semmikép sem "csak éli a hétköznapokat"
nálam olyan ember, aki leszarja a szabályokat, nincs szüksége a "tömeg" (majd ezt is kivesézzük) segítségére és együttérzésére, van egy célja, amit el is tud érni, és a "tömeg" ISMERI, felnéz rá, vagy éppen gyûlöli, de az emberiség történelmében egymaga több szerephez jut, mint száz év alatt élt összes átlagember
ez persze a legextrémebb lépték, kicsinyítsd le hétköznapira, és megkapsz pl. engem
Riszpekk
extrém az, aki minden hülyeséget megcsinál, csak azért, hogy felfigyeljenek rá (persze nem hinném, hogy Diana vagy Columbus extrém volt)
a kivülálló, számomra az, aki csak a saját véleményére hagyatkozik és nem veszi a fáradtságot másokét is meghallgatni (ôt nem feltélenûl hívnám egyéniségnek)
egyéniség, pedig az, akire fel lehet nézni, és nem csak azért, mert kilóg a tömegbôl, hanem mert csinált vmit, amitôl pár embernek jobb lett, vagy mert képes a maga feje után menni úgy, hogy a többiek vélményét tiszteli.
bár ez inkább a másik topik témája
Riszpekk
amúgy, Efreet, az extrém jobb szó, szerintem!
olyan emberek, akik nem akarnak másnak megfelelni, a saját világukban a saját életüket élik, és ezért tisztelet jár nekik, mert csapatban könnyû.......... de egyedül már valami!
extrémek, kívülállók, egyéniségek - tök 8
Riszpekk
de pár név talán segít : Dali, Picasso, Tarantino, Munch, Hendrix, Vivaldi, Michelangelo, Lynch, Amon Tobin és még sorolhatnám a mûvészeket....
de a történelembõl is pár példa : Colombus (a legnagyobb 😊, Hitler (negatív példa, de hatásos....), Diana (csak a kompenzáció kedvéért 😊 stb.
tisztul a kép?
Riszpekk
"ha megnézed a mûvészvilágot, mind nagyszerû, életképes egyéniségeket találsz, akik EGYEDÜL hagytak nyomot a világban"
nekem a mûvészvilágba a mostani szinészek és énekesek is beletartoznak! és nem hinném, hogy pl. Britney olyan fantasztikus egyéniség, abból a szempontból maradanót alkot!
amúgy neked mi a tömeg? mert bevallom még mindig nem értem, hogy te mit értesz "szürka tömegen"!
ah, annyira nem értitek, mirõl beszélek.......... mindenki leragad a külsõségeknél........ nem attól vagy egyéniség, hogy színes ruhában állsz egy színpadon
ezt akkor derül ki, amikor dönteni kell : egyedül is merem vállalni az elveimet, vagy inkább elbújok a jó biztonságos tömegben........
Riszpekk
amúgy szerinted a hollywood-i csinibaba szinészek és énekesek egytôl egyig egyéniségek? (ezalatt azt értem, amit te nevezel egyéniségnek)
koszontem.
nem Brüsszel terrorizálja az EU-t
hanem az EU eggyes tagjai terrorizálják brüsszelt.
EZT NEHÉZ MEGFOGALMAZNI , NEHIDD HOGY EZ GAZDASÁGI TERROR , AHOZ TUL SOK PÁNZÜK VAN , EZ SOKKAL INKÁBB "IDEOLOGIAI TERROR" , MENTÁLIS TERROR .
ipszilon : ha megnézed a mûvészvilágot, mind nagyszerû, életképes egyéniségeket találsz, akik EGYEDÜL hagytak nyomot a világban
persze van, hogy tömeg kell a sikerhez, de akkor sem a tömeg marad meg az emberek emlékeiben, és a történelemkönyvekben, hanem az az EGY, akinek volt bátorsága az élére állni, és magával húzni õket
a már említett márc 15-öt például véve : Petõfirõl mindenki tud, de vajon hány nevet ismer az utókor a tömegben állók közül???? Érted már?? Én nem ítélem el a tömeget (nem lehet mindenki önálló egyéniség minden témában), csak ha arra kerül a sor, nem fogok beállni közéjük. Inkább felmászok Petõfi mellé 😊
ja, és nem csak egyén, meg tömeg van
vannak csoportok is, társaságok, amire mindenkinek szüksége van
nálam a tömeg ott kezdõdik, amikor kezd birkanyáj jelleget ölteni
látta valaki tegnap az "Alibi törzs" c. filmet????? volt benne egy kulcsmondat : "Az átlagember bekaphatja!" 😊)))))))))
Riszpekk

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Továbbá ha minden jól megy 2 év múlva már tananyag lesz nekem...