242
miben érdemes hinni?
-
Garfield #76 Csakhogy nem szimpla szeszélyből nem volt jogi egyenlőség.
Mintha azt kérnéd számon, hogy az emberi szabadságot milyen alapon merészelik korlátozni holmi szabadságvesztéssel, mint büntetéssel... -
#75 Hmm, dögöljek meg, de mintha anno a híradókban nem így mondták volna ezt el....
-
#74 Lehet, de a lényeg megvolt, elismerted, hogy bármi történt nem volt jogi egyenlőség, hisz asszem most ez a vita témája, vagy már nem ?
-
Garfield #73 Semmi sem teljesült, ugyanis a Szabadságpárt és eszméi ellen volt igen erőteljes kifogása az EU-nak, és mi történt? Semmi. Maradtak a hatalomban. -
Garfield #72 Ez a pártja által képviselt politikát nem igazán befolyásolta. Nem Haiderrel volt problémája az EU-nak, hanem a pártja által képviselt álláspontról egyes kérdésekben.
Egyébként hiába mondott le Haider, a háttérből továbbra is ő irányította a pártot, akármennyire "csak" karintiai tartományfőnök.
Egyébként sokat elmond a fickóról, hogy az Eu-inkompatibilitásáról, hogy egy demokráciában csak úgy nem szoktak beinteni az alkotmánybíróságnak, márpedig ő ezt tette a helységnévtáblák kapcsán. -
#71 Rosszul fogalmaztam.
Elég sokminden teljesült (pont annyi amennyi ahhoz kellett), hisz elérték a céljukat.
-
#70 Nem csak az számít mi teljesült, HANEM AZ, hogy elérték amit akartak, lemondott Haider, mondhtani az sok szavazó, akik rá szavaztak, hiába mentek el szavazni, hisz az Eu Uniót ez nem érdekelte.
Beleszóltak Au. belpol.-jába, ez jogilag oké nállad ?
-
Garfield #69 Mik is teljesültek ebből? -
#68 kirohanások
továbbá -és -
#67 Elfogadta ? A kirohansok és a gazdasági fenyegetések és a lemondásra való felszólítás neked elfogadást jelent ?
-
Garfield #66 Igen, elfogadta az EU. Miért, szerinted mi történt? -
Garfield #65 Az unió strukturája továbbra is az egyenlőségen alapul, kivéve talán ezalól a hivatalos nyelveket, mert borzasztóan felduzzasztott apparátust eredményezne, ha minden tagállam a saját nyelvén szóllahatna fel, tehetne előterjesztéseket. De ez korántsem kardinális kérdés. -
#64 :-D
mikike már vártalak :D
-
#63 én semmiben
olyan is az életem
...
mondjuk...
legalább ilyen hülyeségekben sem -
#62 Igen, az osztrák polgárok máshogy gondolták és ezért "beintettek" nekik. Na Y szted most akkor Eu elfogadta az ő álláspontjukat, hm ?
És HA mégis az Eu ellen voltak, akkor miért nem lehett volna azon alakítani, TÁRGYALNI, újra a demokrácia és a jog csődjét figyelhettük meg.
(ezentúl Eu = Európa v. Eu Unió.) -
Garfield #61 Továbbá itt most nem arról van szó, hogy Eu ellen voltak vagy nem, hanem arról, hogy Eu Unió beszólt a sok sok szabad nyugati osztrák (választó)polgárnak
De, pontosan erről szól, hiába akarod leválasztani az okot a következményről: nem lehet.
Persze, hogy volt különbségtétel, mint már írtam, azért, mert az Ausztria is különbségeket tett. -
#60 Nem is volt, olyan rég amikor Nizzában döntöttek a többlépcsős Unióról, és nem csak a felvétel lesz, olyan, hanem maga az Unió struktúráját alakítják át. -
Garfield #59 Mi vaaan???
A többlépcsős felvételi eljárásnak köze sincs ezekhez az alapelvekhez. Egyszerűen meg kell felelni bizonyos normáknak, hogy bekerülhessen az ember, és ezen értékekből fakadó rendszer előnyeit élvezhesse.
Ilyen alapon az EU egy mocsok szemét, mert nem veszi fel Trinidadot...
Az egyes államokban igenis van és az EU-ban is igenis van. A szélsőjobbnak borzalmas sírásba fog görbülni a szája, amint belépünk az EU-ba, mert a liberlizmus és szabadság soha nem látott méreteivel fogja magát szembetalálni.
Ne tudd meg, milyen vasszigorral tartatják be az EU legfontosabb szabályát, az áruk, személyek és szolgáltatások szabad áramlását. -
#58 Brüsszel az Eu Unió kp-ja, ott vannak a "főmuftik"... -
#57 MÁR nem szenved szankciók alól.
Továbbá itt most nem arról van szó, hogy Eu ellen voltak vagy nem, hanem arról, hogy Eu Unió beszólt a sok sok szabad nyugati osztrák (választó)polgárnak, hogy bocsi srácok, de mi nekünk nem teccik a véleményetek és ezért megsemmisítjük, vagy legalábbis törexünk annak ellehetetlenítésére, sikerült is nekik.
tehát ott, akkor nem volt érvényes a jogi egyenlőség, ezt még te is belátod, nem ? -
#56 ilyet én nem mondtam, csak hangoztatom a véleményem és próbálom megvédeni azt.
nyíltan nem támadtam az álláspontotokat, csak nem értek vele 1et, jogilag helyes, haha micsoda irónia. :) -
Garfield #55 Nem igazán ütik.
A Haider-bagázs ugyanis olyan eszméket terjesztett, a bővítést olyan alapon akarta megakadályozni, mely az EU elveivel, többek közt az egyenlőséggel, a szabadsággal ellentétesek.
Ausztria ezzel az EU-értékrenden kívülre került, innentől kezdve miért várod, hogy érvényesek legyenek rájuk azok a szabályok, melyeket megszegett?
U.i.: Egyébként ennek az Ausztria-témának akkor lenne értelme, ha most is szankciók alatt senyvedne az országuk Tudomásom szerint nem, innentől kezdve meg árnyékra vetődünk. -
#54 persze, hogy nincs abszolúit demokrácia, de ha belegondolsz, akkor mi még boldog és szabad emberek vagyunk, a középkorhoz, vagy akár a tálibokhoz képest! -
#53 de miért pont Brüsszel az EU-t???? -
#52 úgy tûnik, hogy nem igazán tudod elfogadni az ellentétes véleményeket! -
#51 "terrorizálja"
lásd : deklarált EU-értékekkel
lásd Eu Unió.
elmarad itt is a jogi egyenlőség, lásd többlépcsős Eu.
NINCSEN ÉS NEM IS LESZ JOGI EGYENLŐSÉG SOHA ebben a világban és ezen a Földön. -
Garfield #50 Régebben kötődtem a kereszténységhez, csak azóta úgy érzem, hogy ezen a földön, ebben az életben kell megtalálnom a boldogulásomat, nem pedig úgy élnem, hogy egyszer majd a halálom után legyek boldog. Lelki támaszt nem a hitben keresek, hanem embertársaimban, a körülöttem levő világban. -
#49 mondtam hogy baj ? -
#48 Aha, tehát a "deklarált EU-értékek" ütik a jogi egyenlőséget.
Ezzel az erővel a jövőben bármit kimondhatnak ezen címszó alatt. -
#47 neki is ugyanúgy joga van ateistának lenni, mint neked kereszténynek!!! -
Garfield #46 Na, azért ne hasonlítsuk össze a középkori pápaságot a maival, mert abban pont az egyik legellenszenvesebb jellemző, hogy a pápák világi hatalomra törtek. -
#45 na most én is elvesztettem a fonalat! -
#44 Tartsad fent, mondjuk te ateista vagy, mert nem hiszem, hogy bármilyen valláshoz kötődnél... -
#43 Ismered te a Pápa feladatait és kötelezettségeit ????????
Én nem lennék Pápa, hisz nem, olyan 1xű, ahogy te gondolod.
Jó példa erre IV Henrik (remélem ő volt az), aki elballagott Canossa várához, hiszen a pápa kiátkozta, miután feloldották az átkot visszatért hadsereggel rendet rakni, a pápának menekülnie kellett.
stb
régebben sokkal nagyobb felelősség volt, még ma is nagy, de már nem akkora. -
Garfield #42 Miii? Miért terrorizálja Brüsszel az EU-t??? -
Garfield #41 Azért, mert a csesztetés oka a deklarált EU-értékekkel ellentétes. -
#40 jaaa! -
#39 mi az, hogy Brüsszel terrorizálja az EU-t????? -
Garfield #38 Na, pont ezért hadd tartsam fent magamnak a jogot arra nézve, hogy akarok-e bármilyen vallás, beleértve a kereszténység követője lenni... -
#37 Aha, akkor Brüsszel miért "terrorizálhatta" a szintén nyugati, szabad ausztriai polgárokat, hol volt akkor a nagy jogi egyenlőség ?