Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a Precision bass-t egyszerûen azért fényezik annyira, emrt ez volt A legelsõ. tény h ebbõl adtak el a világon a legtöbbet, de csak azért, mert 1951-ben találták fel, és a csak a Fender gyártott hosszú évekig basszusgitárokat. Ha megnézed a honlapot, a többi modellt fele ennyire se dícsérik. Ez nem azért van, mert a P-Bass lenne a leglegleg. A Yamaha, Ibanez vagy Musicman gitárok lehagyják messzirõl a hasonló árú Fendereket (a Squier-rõl nem is beszélve), és a cég csak azon tud felvágni, hogy õk gyártották a legelsõ basszusgitárt, és hogy õk adták el belõle a legtöbbet.
de inkább azt mondom, mint minden kezdõnek, hogy menj el egy boltba, fogd meg és próbáld ki mindkettõt. Azt választod, amelyik kényelmes.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Ezt találtam.
a precision-nek piszok mélyei vannak, rockhoz, blueshoz nagyon jó; de máshoz nemigen, a JB a többi stílusban sokkal jobb. szerintem. persze aki a P mellett van, úgyis leszól majd engem 😊
a basszusgitár alapvetõen kisérõ és ritmushangszer, õ adja a zene alapját, azaz ütemet ad (nem igaz, h csak a dob adja, a kettõ együtt kell a jó alaphoz), és a dallamot is meghatározza.
a dallamnál a legfontosabb a megfelelõ hangnem, azon kívül a hangszín is fontos. egy latin vagy funky dalban nem a precision féle dörmögést szeretnénk hallani, abba olyan basszusfutam kell, amiben van egy rendes közép és magas tartomány, azt pedig csak úgy lehet elérni, ha a húrlábnál is van egy hangszedõ.
persze ez csak az én véleményem, én inkább jazz-bazz párti vagyok, olyanom is van :-)
a preckóval nekem még az a bajom, h a jobb hüvelykujjamat nem tudom hova tenni rajta, mert a hangszedõ be van süllyesztve a kopólapba...
a Baltimore-t nem ismerem, a Johnson a kezdõ kategória egyik legjobbja, van olyan jó, mint egy alap Squier.
Itt találtam
A másik amire kíváncsi volnék:
Johnson JB-J Ára: 46.000 Ft
Tömör éger test • jávor nyak • rózsafa, vagy jávor fogólap (választható) • 20 érintõ • 2 single-coil hangszedõ • 1 hangerõ, 2 hangszín potméter • krómozott szerelvények
Azt hallottam hogy ne vegyek ilyent, pedig az ára annyi mint egy Squier P-bass-é, ugyhogy nem egészen értem. Kinézetre nekem nagyon bejön.

elado az 1 eves Johnson Jazz Bass-em (ujonnan vettem), tokeletes, gyonyoru, karcmentes allapotban (mindig tokban vagy allvanyon allt, ha epp nem a kezemben volt).
28.000.- Ft Ki viszi?
Info, elerhetoseg, kepek itt: http://www.dotcom.hu/johnson
Fiatal, haladó szellemû, diplomás tanár vagyok és basszusgitár, valamint angol magánórákat vállalok Óbudán, az Árpád-hídhoz közel. Az elsõ óra ingyenes! Számom: 0630-9086870
Hangszerboltban dolgozni!?!?!?! az nem is munka... kánaán... vazzzzzzzzzz.... ;-)
\"A zene a legjobb kábítószer...\"
volt pár szabad percem, kipróbáltam egy Warwick Vamp 180-at. baszki, letépte az arcom, hihhhhhhhetetlen jó kis cucc, már kezdek is gyûjteni rá :-)
dddstudio.tk
annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)
Stílus: Funky, blues, jazz, rock. Minden ami nem szélsõsõges, és mosolyt csalhat a zenehallgatók és zenészek arcára...
http://rovers.try.hu - A klubról magyar nyelven!
hát ha ismered Michael Angelo Batio-t(bár õ szólógitáros,progresszív metálban tevékenykedik),akkor õ dean gitárokat használ,márpedig õ nemkicsit tud gitározni.
bár nem tudom,milyen a dean basszgitárokban
ReaL MaDRid x siempre
a basszus cuccokban lévõ hangszórók hiába 10"-ak... nézd meg milyen "belengése" van és milyen mélyen "benyúlik" egy gitáros 10"-oshoz képest... Teljesen más "hangkarakterisztikára" készült.
Tehát külön kell venni még arra is. ok. Köszi.
midnen hangszóró a membránjától függõen (átmérõ, tömeg, anyag, stb) egy bizonyos frekvencia-tartományban képes a legnagyobb hangintenzitásra, minél kisebb az átmérõje, minél kisebb a tömege, annál magasabb frekiknél dolgozik a legjobban. ezért pl. a magassugárzó (horn) alig pár centi átmérõjû
namármost, egy szólógitár-ládának ált. 10"-os tányérjai vannak (a te esetedben nem tom milyet adtak hozzá, én általánosságban beszélek), és papírmembránból készülnek. erre lehet basszus kötni, de hogy nulla mélye lesz, az fix, mondhatni borzalmas hang fog kijönni belõle.
Ja és Dan Armstrong 60W az erõsítõm... ;-D
De ez még mindig csak terv. ...lehet hogy az én erõsítõm is úgy van méretezve hogy az egyik csati bass-ra is jó... Ennek is utánajárok még...
a lényeg, hogy az új Bassman-t nem lehet 2 féle hangszerre használni. ma már külön gyártják ezeket. egy kombót meg végkép nem tudsz több mindenre használni. inkább egy jobb hangszert vegyél elõször. az erõsítõ ráér utána is, mert arra is rengeteg pénzt el lehet verni.
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
funk, blues, jazz, stb. semmi szélsõséges metalcore.
De akkor az erõsítõmet is lecserélném egy Fender Bassman-re, mert arra rá lehet kötni gitárt is meg bass-t is...