Bassgitározás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Régebben játszogattam a volt bõgõsünk Bgitárján... Szóval persze más teknikák meg minden... Nem is egyik hétrõl a másikra akarok virtuóz lenni... ;-)
A Johnson meg HB viszont nemhogy nem tetszik, de szerintem ha nagyon olcsót veszek, akkor azon még nehezebb elsajátítani a megfelelõ technikát és a kedvemet is szegheti... Gitárral is ugyanez van...
A Squier-eket is meg kéne akkor néznem...
Erõsítõbõl milyet javasolnátok?
\"A zene a legjobb kábítószer...\"
viszont ez a "neked kell bõgõzni" eléggé necces. ha még nem is tanulsz zeneelméletet (mert sztem azt már tudod, ha gitározol), akkor is min. fél év - egy év, mire olyan szintre tudsz eljutni, hogy nem idegen tõled a hangszer. ha jó funky-t meg jazz-t szeretnél játszani, akkor lehet h ez az idõ több (bár tehetségtõl is függ)
szal nem lebeszélni akarlak, bármilyen kérdésedre szívesen válaszolok; de szólok elõre, h az nem fog menni, h ma megveszed, holnapra meg már kisujjból vágod a legnehezebb groove-okat.
szóval már régebben is kacérkodtam a gondolattal, de ehhez azért kérnék elõtte segítséget.
Valami olcsó, de normális minõségû és hangú bass-t keresek.
Leginkább funk,blues,jazz amit játszanék.
Állítólag az OLP gitárok és bass gityók is jók...
HELP PLS!
Szóval most alakultunk (volna) Kaposváron, de máris falakba ütköztünk.
Én viszont mindenképpen zenélni akarok, ezért el szeretnék kezdeni embereket összegyûjteni, és ha valaki tényleg komolyan gondolja, akkor szerintem nem lenne gond. A többiek is pedzegették már a tagcseréket. Szóval várjuk Basszerosok, Szintisek(zongoristák), Énekesek jelentkezését.
Eddig volt: dob, perka, fuvola, gitár(én) (eddig maradna a felállás), bassz, szinti.
Lett volna még egy szaxis meg kerestünk énekest, és lett volna 1-2 lány akik háttérvokáloztak volna... (Rájuk a továbbiakban is számítunk.)
Szóval sokféle zenét szerettünk volna egybegyúrni, így egy sajátosabbb hangzást megvalósítani...
A lényeg hogy egy vidámabb zenét hozzunk össze, amibe sokféle stílus belefér (pl:funky,blues,etno,jazz,"elektro"-s effektezések stb.stb.), de mindent csak ízlésesen(!!!). Nem akarunk szélsõségeket...
Pontos elképzelést azért nem tudok írni, mert mindenki egy kicsit mást hallgat otthon szívesen, éppen ezért sokszínû lenne a zene.
Nem várjuk el senkitõl hogy zene-elméletbõl mester legyen, de az alapokkal azért tisztában kéne lenni, és a hangszerén az illetõ tudjon azért valamennyire kreatív lenni... Saját cucc sajnos kötelezõ. Ami még fontos: ne szarakodás legyen hanem zenélés!!!
Az átlag életkorunk: ~25év. Szóval kb ennyi, a többit priviben...
A zenekarunk keres basszerost és énekest!!!
Jelentkezõk priviben...
On.
.......hmm, a BTB 200-as 90 ezer, ezen még filózom egy kicsit :-)
a Ré is jó, egy ismerõsömnek olyanja van, szól az is mint az állat
Már csak az elektronikai részére lennék kiváncsi ennek a C.Spectornak.Aktiv e vagy sem,ill EMG nyomattak-e bele a sárgák vagy hát ki tudja mi???:-)
hokotro: jaja, az olcsóbb Spector Kínában készül, nem tom milyen minõségû lehet (egyesek a Warwick - Rockbass kapcsolathoz szokták hasonlítani...)
jó gitáros 4húroson is jó gitáros...
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
ReaL MaDRid x siempre
,,elképzelem ahogy a gumiszoba ződszarostul loálustul kiszakad a természetbe :C\" - Shadow_THH
,,elképzelem ahogy a gumiszoba ződszarostul loálustul kiszakad a természetbe :C\" - Shadow_THH
illetve ugyanez a banda = dependent on affection
So cry me a fuckin river, bitch!
Olyan embert keresnék aki hallásután letudna nekem szedni egy számot.. próbáltam de belebonyolodok nagyon 😞
So cry me a fuckin river, bitch!
szerintem vidd el több helyre is hogy nézzék meg...
olvasdgasd hogy kinek mi a tapasztalata és csak ezek összevetése után dönts...
Milyen gyártmány? Hány éves? Mekkorák a bundok? A Feszítõ pálca rendben van e? stb. stb. stb...
Rákötöttem a gépre a gitárt és szól, csak nagyon fel kell hangositani a hi-fit és már zajos. a guitar Pro meg nem nagyon haljja ha be akarom hangolni, sajna nincs hangolóm. Szal lécci vmi programot ami felerõsíti a mikrofon hangerejét ajánljatok!
mert nekem van egy eredeti (kb. 1970-es) csöves D.A. bass erõsítõm...
nézzetek utána. nagyon jó. a gitárja és basszgitárja legendás...
(esetleg elcserélhetõ gitár erõsítõ fejre)
Marcus Miller a király...
vidd inkább profikhoz!
VINTAGE'52 = hangszer készítõk javítók (és rendesek!)
http://www.vintage52.hu/
Én az ibanez gitáromat vittem hozzájuk, profin megcsinálták...
szerinte agitárnyak ügyében az is segíthet, ha véknyabb húrokat használsz (bár fogalmam sincs, most milyen van rajta neked.😊)... persze nemegyenesedik ki tõle, de talán kicsit kisebb a terhelése...
Blues, Peace and Jimi Hendrix...
\"For those about to rock-we salute you!\"
Az a helyzet ,hogy a bassgitárom nyaka szerintem kicsit görbe és szeretném ezt ellensúlyozni!
A nyakgörbület-állító pálcával lehetséges ugyebár ,de bár merre tekerem, nem igazán veszek észre különbséget!!!
Lécci vki írja meg,hogy merre görbül a nyak attól függöen hogy-hogyan állítom a pálcát!!!!
Elõre is köszi!
itt a helyemö!