Humoros-aranyos képek/videók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
HARCRA! HARCRA! Reszket a gyáva! HARCRA! HARCRA! Folyjon a vére! Hulljon a rómaiak feje, Villogtasd kardod Keve!
Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A heavy cost. I pay it gladly.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
<#papakacsint>#papakacsint>
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Annyit sem érünk, mint az égről zuhanó madár, Aki halni készül de küzd még az életér’ De mit mutatunk fel, ha nálunk pihen meg a halál?

Pont emiatt a felfogás miatt van az, hogy úgy próbálnak szabályozni, hogy elég nagy (drága) legyen a kényszerítő erő. A baj ezzel csak az, hogy ez nem egy jó szemlélet és így nem alakul ki egy társadalmi "kényszerítő" erő, hogy pl: ne szemetelj, engedd át a gyalogost stb., míg tőlünk nyugatabbra azért ez működik. Én nem hiszem azt, hogy a büntetési tételek emelésével jobb lenne ez a mi kis országunk, itt az emberek fejében van a gond. Szerintem.
Szal, csak azt akartam mondani, hogy nem kell feltétlenül elítélni valakit azért mert olyan dolgok ellen küzd ami szerinted be vannak betonozva, szerintük meg ideje változtatni rajtuk.
Üdv! ez amúgysem az a topic 😊

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Én meg nem vagyok droid, én úgy tekintek a szabályokra, mint javaslatokra, hogy mit szeretne tőlem a társadalom. Ha egyetértek, fasza. Ha nem értek egyet, akkor meg mérlegelek, hogy megéri-e megszegnem, meg hogy mekkora a kényszerítő erő. A társadalom tehet nekem egy szívességet úgy en bloc, és takarodjon az életemből.
Egyébként nem anarchista vagyok, egy erős és kicsi államot tartok kívánatosnak, olyat, ami adminisztrál csak, nem pedig kényszeresen irányít, kereteket ad, de nem túl szorosakat, és úgy általában békén hagyja az embereket, nem pofázik bele olyanba, amibe nem kell.
Hozzáteszem, a KRESZ egy jó keret egyébként, ezek a fentiek nem kifejezetten a KRESZről szóló gondolataim.
"Tudod, a szabályok értünk vannak úgy 99.999%-ban"
Ezt te így 2014-ben Magyarországon ki tudod jelenteni? Na ennyire ne legyél már álnaív, ezt nem veszem be.
Illetve attól függ, ki az az "értünk". Ha Orbán Viktor ivócimborája vagy, akkor persze igaz, tényleg értetek van a szabályok 99%-a.
"Mert akkor mi lenne a megoldás? Nem kellenek szabályok, nem kell hatalmi berendezkedés, nem kell hierarchia, nem kellenek törvények, jogalkotás, börtönök, rendőrség faszomsetuggyami, hanem jöjjön a szabadrablás és erőszak, járványok, armageddon? Mi kéne még?!?! Akkor elégedettek lennétek a szellem szabad szárnyalásával?"
Reductio ad absurdum, hamis dilemma, csúszós lejtő. Szép teljesítmény három érvelési hibát és semmi mást összehozni egy bekezdésben. Első bekezdésben kifejtettem, mi lenne szerintem a kívánatos. De kell mellé egy tudatos és erős középosztály, ami folyamatosan ellenőrzi és ha kell, felülbírálja a szabályozásokat, ami viszont nem megy az "a szabály az szabály" droidmentalitással.
"Épeszű ember betartja a szabályok lehető legnagyobb részét, ha elég okos, hogy megértse miért is vannak és mire szolgálnak."
Épeszű ember mindig mérlegel. MINDIG.
Az általános szabálykövetés meg elég nagy részben azért van, mert nagyon sok esetben a megszegésük a munkaigényesebb, és az ember lusta.
Továbbá az is egy lehetséges eset, hogy elég okos, megérti, hogy miért van, és nem ért vele egyet. Polgári engedetlenségnek nevezik.
"Ami pedig túlmutat az ésszerűségen, azt szükség esetén felülbírálja, de ez nagyon ritka eset lehet csak."
Adott szabályozás minősége, életszerűsége, igazságossága és betarthatósága alapján változik, hogy mennyire ritka a felülbírálat. Segghülye kabinet intézkedéseit nagyobb hajlandósággal hagyják figyelmen kívül.
nemár
szabály az szabály, jól írták lentebb, értünk vannak
ha 2 héten belül valaki szabálytalankodott és te látod a kárát kíváncsi vagyok hogy mit szólsz (jó nem 2 hét)
ha már ilyesmi a téma, azokat az embereket imádom akik ugatnak a kocsiba mikor meglátják a trafikfaxosokat 😄 nem egy ismerősöm van, még mutogatnak is nekik és ordibálnak a kocsiba "ott a bokorba a patkány"
Ez miért jó? Ha betartom a sebességet úgyse fog lefotózni nem? felőlem minden sarkon lehetne kettő, nem vagyok gyorshajtós

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
SWTOR nick: HUN_Miller, Origin: Miller86HUN, Uplay: mulli86hun, Steam: mulli86, Rockstar Games: mulli86 Jobb félni, mint áldozatául esni egy hirtelen Ninja támadásnak!
Azonban attól még a szabályok védik a kisembereket egymástól, ha a főmuftiktól nem is. Ez pediglen már valami.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Mert akkor mi lenne a megoldás? Nem kellenek szabályok, nem kell hatalmi berendezkedés, nem kell hierarchia, nem kellenek törvények, jogalkotás, börtönök, rendőrség faszomsetuggyami, hanem jöjjön a szabadrablás és erőszak, járványok, armageddon? Mi kéne még?!?! Akkor elégedettek lennétek a szellem szabad szárnyalásával?
Épeszű ember betartja a szabályok lehető legnagyobb részét, ha elég okos, hogy megértse miért is vannak és mire szolgálnak. Ami pedig túlmutat az ésszerűségen, azt szükség esetén felülbírálja, de ez nagyon ritka eset lehet csak.
Ha kiegészítő tábla engedi, amúgy tilos.
Én eddig egyszer mentem át szándékosan gépjárművel piroson, amikor lefagyott a lámpa (20 percig álltam ott).
Később egy rendőrt és egy oktatót is megkérdeztem mi a teendő. Az egyik azt mondta, kellő körültekintéssel továbbhajthatok, a másik meg azt, hogy hívjak rendőrt.
.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-