Humoros-aranyos képek/videók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

theone91

BenedekFeco

Amúgy...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
...jó, hogy erre jársz megint. Így legalább vátozik majd a flame témája :-D Meg már rendesen hiányoztak a koreai muffok!

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

Tikal
maradhat 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Ams
"9.5Mbyte lett, maradhat aranyom?"

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

Ams

Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Calver
összekevered a könnyeket egy jóval "sűrűbb" testnedvvel.

"The trees move. Do you not see it?"

Tikal
és basszus nem tudtam mi hiányzott már innen egy ideje 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Ams
Nem, de az sg fórumozók könnyeire is rá lehet unni :p

Rég jártál már erre, netán bannolva voltál vagy ilyesmi?

Az elme az önmaga saját helye és önmagában alkothat Mennyet Pokolból, Poklot Mennyből.

Roger6

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Ams
Nem tudom volt-e már postolva, de szívesen, majd később megköszönitek.

norbre
személy szerint senkinek nem céloztam .. neked sem

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Dzsini
Ó, mert gondolod, hogy az interneten ilyen egyszerűen tied lehet az utolsó szó bármilyen témában? 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Roger6
Én aztán nem rágom, tegnap délután ezt írtam: "Szerintem lezárhatjuk a témát, bőven túl lett tárgyalva." Amúgy meg: GÖRGŐ 😊

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

norbre
nem unatkozom.. az az unalmas ahogy ezt a képelforgatásos témát rágjátok már oldalakon keresztül..
btw dolgozom, csak én nem cigizni járok meg kávézni, hanem például benézek ide néha..

** ha elfordítod a fejed, könnyebb elhitetni magaddal, hogy nem is tudsz a dologról, és pláne nem vagy felel?s ** "Manapság mindenki vissza akar menni a természetbe. Kár hogy autóval"

Dzsini
Sokfelé ezt úgy hívják: "munkaidő" 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Roger6
Igen, azokat is. De jobban azokat, akik nem képesek elfoglalni magukat, és unatkozni kénytelenek. Szegény párák... <#rolleyes>

norbre
én meg azokat akiknek van ideje f*szságokon vitatkozni órákon, napokon át <#whatever><#banplz>

Roger6
Hogy irigylem azokat az embereket, akiknek van idejük unatkozni. <#banplz>

norbre

Roger6
Igen, gondoltam, hogy nem telefonnal, vagy tablettel, amiről ugyebár szó volt...

Tikal
hát ez jó hosszú volt, még a játékban is igen jó időnek számítana 😊

Alien69
Pentax K200D, és bekaki lenne, ha lenyomás után 1-2 mp lenne. <#wow3><#nyes> A telcsi meg note 4. SAjna, nincsen 1 teljesen átfogó app, mert több dolgot is használok hozzá, amelyeknek saját app-juk van.<#idiota> (pl néha kell a iblazr app, stb.)

Roger6
Nem tudom mivel fotózól, de a legtöbb készüléken egy gombnyomás a fotó, az is lenyomás után készül 1-2 mp-vel.

szomferi
Snap Camera is nagyon jó erre, Lolli alatt van RAW is

AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB

bardocz
Mondjuk azt elismerem, hogy a fókuszt az szívás képernyőn állítani 😊
Alien69
Vannak kivételek. <#ravasz1> Speciel a "nokia" áll legközelebb a "fényképezőgéphez". Az enyémen is sok mindent lehet, ok. Iso, fehéregyensúly, de fókuszt, azt nem. Pontosabban, rá tapizok a képernyőre, és remélem eltalálja. Csakhogy ez qrva szar, mert IDŐ! Ha ezt manuálisan csinálom a saját FÉNYKÉPEZŐ gépemen, sec perc. Itt meg közben elrepül a pillanat, mert a teló gondolkodik még rajta... Anno, hasonló bajom volt a brigde gépemmel is, mert azon is gombokkal állítottam a fókuszt. A mostani gépemhez persze van autó fókuszos optika is, mert van, ahova az kell. De, többségében manuális üvegeim vannak. Na persze főleg azért, mert csóró vagyok, nem tellik több 100E-s optikákra (per darab)... <#vigyor1>

bardocz
Micsoda szar telefonos képek..😊 Enyémen is lehet záridőt, iso-t, fehéregyensúlyt, fókuszt állítani, meg hogy milyen a környezet, felhős, belső tér blabla. És jobb képet jópár kompakt gépnél...
repvez
Elvileg ezzel lollipop alatt lehet RAW modban fotózni
Alien69
Lehetne, csak mégse. Nem nevezem fotónak a tablet/telefonokkal készített izéket (még). Engem legalábbis többnyire korlátoznak (egyfelől hiányoznak a FULL manuális beállítási lehetőségek). Habár, a mostani telómon van 1-2 jó opció, és kis szerencsével még mélység élességet is tudok varázsolni, de többnyire ez qrva nehéz. <#wilting>

Alien69
Igen, ez igaz. Normál esetben éppen ezért legalább 2x nyomod meg, 1x hova fókuszáljon (elvileg), aztán a kioldás. <#vigyor1>

Roger6
Csak annyit fűznék hozzá, hogy amikor megnyomja a gombot telón/tableten, akkor még fókuszál 1-2 mp időre, és csak utána lövi el, szóval nem számít, hogy megnyomja. De akkor sem arra találták ki őket...
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2015.06.22. 22:20:16

Palinko
lehet tablettel meg telefonal is értelmesen fotózni, meg fényképezővel is láttam már embert úgy izomból nyomni gombot, hogy amikor nyomta lejjebb ment a fényképezőgép és minden kép homályos lett
Alien69
Vannak, akiknek tökmindegy, mert gondolkodni még utólag se, mert minek. Kollega most volt Görögbe, és fényképezte az őrségváltást. Mondja, hogy a sok idióta barom tablettel próbálkozott. Amikor ugye hozzá ér a képernyőhöz, már ott elbakja, mert megtolja ugye. Tehát, a selfi bot, ami szintén qrva régi találmány, mert MONOPODnak is hívják. SENKI se mondta, hogy azt a qrva botot teljesen ki kell húzni, vagy, ne lehetne LETÁMASZTANI, neki támasztani bárminek is. Akár, a nadrág övbe, mittomén. Ezernyi variáció van (meg ugye NEM magunkat fotózzuk vele, az csak egy opció). Normális ember NEM (csak) a nyaralásakor veszi elő a fényképező gépét, mert akkor duplán szar lesz a nyaralás. Első körben, mert kattintgatni fog, mindenhova viszi, lő vagy 2000 képet (persze nem rawba, és jpg-ben is jól lebutítva). Otthon meg csodálkozik, milyen szar az egész. De sorolhatnám, ez van.... <#vigyor1>

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

repvez
ez a progi addig jó amig nem akarsz videozni vele, mert addig még rendben lenne, ha fizetős és egyszer megveszed és használod, de onnantól, hogy minden videonál feldobja, hogy fizessek már nem buli.
RelakS
vagy négyzet alakú szenzort gyártani, és a gravitáció érzékelő alapján kiválasztani a vízszintest 😊

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

passatgt
gta

SötétBarom
És telefongyártó szempontból nem lenne logikusabb ugyan azt a szenzort 90 fokkal elfordítva beépíteni a telefonba?

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

passatgt

BaliBoy
Hát igen. Még a 300e ft-os telefonhoz sem adnak észt, illetve igényességet.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Dzsini
Nem kerek a szenzor.

És nagyon nehéz lenne kerek szenzort gyártani, kiolvasási szempontból nyűgös, gyártástechnológiában rengeteg a felesleg (ki kell vágni egy sziliciumlapból), ahogy máig nyűgök vannak a kerek kijelzők gyártásával is.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.06.22. 17:09:57

SötétBarom
Teljesen laikus kérdés:

A kerek szenzor nem tudna függőlegesen tartva is remek vízszintes videot csinálni?

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

FAKE as Hell
0Fritz
Hozzászólás a vertikális felvétel témájához. Amennyiben unod, haladj tovább. (Sok új nem lesz benne)

Saját környezetemben élőkből tapasztalva az emeberek egy másodpercig sem gondolkodnak el rajta, hogy egy kép/film felvételnél hogyan is kéne tartani a kamerát.
Függőlegesen tartja, mert minden mást így intéz a telefonon talán néhány játékon kívül, de amíg az a néhány játék rákényszerítí, hogy víszintesre forgasson, addig a felvétel készítése közben semmi nem ösztönzi erre és ismétlem, egyetlen másodpercig nem gondolkodik azon, hogy milyen is lesz a végeredmény. Számára nem is fontos, hiszen a kijelzőn ő rendesen látni fogja, viszont az, hogy a telefonon kívül bármilyen más megjelenítőn élvezhetetlen lesz... kit érdekel.
Nem a téma miatt tartja függőlegesen, hanem mert úgy szokta meg. Az, hogy így a felvételek többségénél elveszti a felbontás 2/3-át nem érdekli, mert nem gondolkozik el rajta, csinálja mint a gép.
Számtalanszor beszélgettem erről olyanokal, akik aktívan használják a telefonjuk kameráját és mindig egyetértettek abban, hogy vízszintesen nagyobb és értékelhetőbb képet kapnának. A következő másodpercben pedig függőlegesen veszik tovább a témát.
Ezért a vertikális formának semmi köze a tudatos felvételkészítéshez, hanem inkább a lustasághoz és az inkompetenciához.
Jim Morrison
'This kid shows us just how tough his new case is'

valahova volt már a gif is linkelve, ha jól emlékszem videó még nem
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.06.22. 16:05:19

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

BenedekFeco

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

Palinko
Jeffjohnson
Van már olyan is 😉