Humoros-aranyos képek/videók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
De ez aktív csillapítás, ami energiát fogyaszt - próbáld ki döglött csirkével 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

pacs hor fesz ..
Hixer
SteadyCam, meg szelfibot, annyit kellett volna csinálni, hogy megragadni a legközelebb eső csirkét, és a fejére rögzíteni a kamerát. ENNYI.

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

Roger6
Szerintem lezárhatjuk a témát, bőven túl lett tárgyalva.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Dzsini
Úgy értettem, hogy mindkettő tehetetlenségre alapozva csökkenti a hirtelen mozgásokat - az egyik a plusz súlyra építve, a másik az anyagból, méretből adódó rugalmasságra.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

repvez
A stadi camnak semmi köze nincs ahhoz, hogy a rudak mennyire rugalmasak vagy sem és hogy milyen hosszuak.

Ott ahogy irtad is a tehetetlenségen alapul az elv a kamera sulyának megfelelő ellensulyt tesztnek a sulypontjában igy a kellöen becsapágyazott forgásponton bárhgyan mozgatod nem fog bemozdulni .
Igen, persze, stabilabb lesz. Sőt, nem is kell fogni, megáll magától a levegőben.
Dzsini
A rudak nem tökéletesen rugalmatlan tárgyak (és a kezed már helyből nem teljesen adja át a mozgást), így egy bot rengeteget csillapít a remegéseken, kis mozgásokon, a tehetetlenség szépen elnyeli, lassítja a hirtelen mozdulatokat.

Erre épül az egész steadicam, ami az emberi járás közben keletkező mozgást csillapítja le úgy, hogy utána a felvett videó nézhető lesz.

Jeffjohnson
Igen de sokszor látni olyan videókat, ahol vízszintes mozgást próbál függőleges tartásban videózni és ilyenkor készülnek azok a "csodásan rángatós" videók.

Automatán forgó monitorok 😊
Érdekes dolgok ezek mert már egy jó ideje jelen vannak ezek a videók de mintha csak az utóbbi pár évben menne ellene ez a "kampány", hogy mi a szép és mi az ami nem, legalábbis egyesek szerint.

bardocz
Azért azt az átlag már tényleg csak telefonon tudná követni. Ha kikapcsolja az automata képforgatást 😊)
Dzsini
Nem kell hozzá "képesség" - látja azonnal, hogy milyen módon fér el jól a képernyőn az, amit rögzíteni akar, mert nincs berögzülve neki, hogy "videót vízszintesen rögzítünk". A komponálás az egy második kör, egy tornyot automatikusan függőlegesen fog fotózni, mert úgy fér el. Azoknak kell tanulnia, akikben megvan ez a - szintén tanult - korlát.

Ami még érdekes feladvány lesz, az a képállás menet közben változtatása (a videó elforgatása) - hogy jelezzük a nézőnek, hogy kövesse a dolgokat? 😊

bardocz
Csak a kamera mozgásáról beszélek most. Persze, az igaz amit írsz.
bardocz
Kibaszott hülye vagy, gondolkodj már kicsit. Fogsz egy könnyű botot, aminek a végén van egy kamera. A kezed mozog kicsit, milliméterekről van szó. Ez a kameránál már csak minimális szögelfordulásban lesz jelen, semmilyen 5-10 centis mozgás nincsen, max olyan mértékű remegésnél, ahol kézben tartva már használhatatlan lenne a felvétel. És igen, kézben tartva egy nehezebb kamerát könnyebb stabilan tartani. Az van, hogy te próbálsz kibaszott okos lenni, miközben nem megy, én meg próbáltam, és tudom hogy működik, ellentétben veled. Nevetséges amit itt művelsz.
Félreértés ne essék, nem kapálózom én ellene, úgy videózik a parasztja, ahogy kedve tartja. Legfeljebb nem nézem meg, mert szar.
Jeffjohnson
Ha messzebb van a kamera messzebb van a filmezni kíván téma is így kevésbé látszik az elmozdulás is a témához képest.

Látom szögelfordulás meg sugár kapcsolatáról soha nem hallottál még, úgyhogy most inkább be is fejezném a korrepetálást, te meg használj nyugodtan....khm...akciókameratartót, ahogy csak jól esik.

Az meg, hogy egy bot végén könnyebb kitartani egy nehezebb gépet, mint egy könnyűt, hadd ne röhögjem már körbe.
Jeffjohnson
Egy átlag felhasználó elgondolkodik azon, hogy a téma "mit kíván"? Szerintem ők csak fel akarják venni, amit épp látnak és nincs semmilyen képzettségük vagy elgondolásuk erről. Nincs ezzel persze semmi baj. Gondolom idővel majd kialakul ennek is a kultúrája, hogy mit milyen beállítással vegyenek fel de addig még sok idő el fog telni, hacsak szolgáltatói, gyártói oldalról nem változtatnak a dolgokon.

bardocz
Látom fingod sincs miről beszélsz. 5-10 centis lengés a bot végén, hogyne 😄DD Nem kell szorozni azt a remegést a bot hosszával, és a nehezebb kamerát könnyebb stabilan tartani.
Dzsini
Így van. Pontosan ezért akkor fog vízszintes videót/képet készíteni valaki, amikor a téma azt kívánja, és függőlegest akkor, amikor azt. Mert a fogyasztás oldalon ma már többségben van az olyan képernyő, ahol mind a kettőre van lehetőség. Ugyanúgy, ahogy régebben a papírra nagyított fényképeknél se okozott problémát senkinek elforgatni azt a papírdarabot, hogy megnézze a portré állású fotót, vagy még régebben a vásznat.
Az, hogy volt tíz-húsz év, amíg nyűglődni kellett az asztalra rögzített szélesebb-mint-magas megjelenítőkkel, miért kellene, hogy korlátozzon?

Palinko
de amíg a telefont elforgathatod, hogy élvezd a landscapet, addig a monitorok nagyon kis százalékával teheted meg ugyanezt
Dzsini
Alapból portréállásban fogja a készüléket, és ma már a többség, aki nézni fogja a videóját, az alapból portréállásban látja azt a képernyőt, amin meg fogja nézni. Innentől teljesen tudatosan nem fogja csak azért forgatni azt a nyomorult eszközt, hogy a landscape képernyőről nézőknek a kedvére tegyen.
Nyugodtan kapálózhatsz ellene - ahogy a cikkben is írják - de a függőleges videó itt van, és itt marad, és mostanra minden videoszolgáltató alkalmazkodott a jelenséghez, mert erre van igény.

(az meg, hogy te kit nem tartasz művésznek / tudatos felhasználónak, az jelen esetben teljesen mindegy - és igen: "ezérttartittezavilág"😉
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.06.22. 13:54:54

tisztara mint mo.n.
Amikor a paraszt telefonnal videóz, azt ne nevezzük már művészetnek! Annyi tudatosság sincs a júzerben, hogy az eszközt megfelelően használja, nemhogy még kompozícióról meg művészi szándékról beszéljünk, meg hogy elképzelje milyen lesz a végeredmény, és azt tudatosan befolyásolja... Ez éppen homlokegyenest az ellentéte a művészetnek.
Ez úgy működik ám, hogy a minimális elfordulást még fel kell szorozni a bot hosszával. Ami kézből egy millis remegés, az a bot végén 5-10 centis lengésként jelenik meg. Plusz stabilan tartani is nehezebb, mint kézből, mert súlya van, és csavarja a csuklód.

Akciókameránál pont tökmindegy a lengés meg a remegés, abban igazad van, de aki akció közben bottal szelfizi magát, annak a biztosítását kb kapásból a normál balesetbiztosítás tízszeresére növelném, mert idióták génállományát ne mentsünk már meg, ha nem muszáj...
Dzsini
A művészi kompozíció pedig csak a "természetes", vízszintes téglalap alakot követheti. Festményeknél, filmeknél és minden egyéb vizuális megjelenítésnél.

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2015.06.22. 13:13:01

bardocz
Úgy, hogy a kezedben a remegés egy az egyben megy át a telefonra, míg egy kellően hosszú botnál a remegésből csak minimális elfordulás lesz, ami iatt sokkal jobb a kép egy olyan ember kezében, mint pl az enyém. Akciókamerkhoz nem selfizéshez van kitalálva a bot...
PhantomAss
ennyit a felszállás előtti ellenőrzésről 😊

GOOBY, pls

A szemeid vannak egymás mellett, és nem pedig egymás fölött. A természetes látótér fektetett téglalap alakú. Az, hogy korábban TECHNIKAI korlátai voltak a téglalap alakú felvételek készítésének, nem mentség arra, hogy a létező technikát faszkalap módon használod.
A selfie bot hogy a francba gondolod, hogy _stabilabb_? Épp az ellenkezője, sokkal bizonytalanabb az egész, ha egy bot végén lengeted az eszközt, ahelyett, hogy a kezedben fognád.
Roger6
<#hehe> <#hehe> <#hehe> Azért a pilóta is kicsit összerezzen, amikor meglátja a macsekot. 😊

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Jim Morrison
szegény cica : D ahhhw

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

FtranX
Ne felejtsd el letenni a macskat felszallas elott. 😄

RelakS
Már nem vagyok benne biztos, de mintha a régi "kagyló" mobilom álló videót tudott volna készíteni, tehát ha elfektetve is vettem volna fel, utána videószerkesztő programban el kellett volna fordítani a képet. Viszont amióta okostelefonom van, azóta csakis fekvő videó. Olyat meg még nem láttam, hogy ha állítva kezd el valaki videózni, akkor a telefon állítva is fogja kódolni. Vagy próbáljam ki? <#idiota>

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Roger6
Amúgy meg nem zavar ám ennyire, megnézem én függőlegesen is a videót 😊

Dynamic
Szerintem nem érted. Én tisztában vagyok vele, hogy miért jobb a horizontális kompozíció, nekem nem kell elmagyarázni. Ellenben ezek az emberek nem tudják, és még egyszer mondom, egyáltalán nem magától értetődő, hogy az az ismeret amit leírtál, ösztönösen benne legyen mindenkiben.
Alien69
Az a "baj", hogy a telefon természetes tartása függőleges. Ráadásul, stabilabb is egy hangyafingnyival így tartani, mint elforgatva. <#vigyor1> A juzerek jelentős többsége szinte semmit se vesz a mobilhoz kiegészítőként. Tehát, egy selfie bot, amit ugye NEM kell kihúzni, de stabilabb kamera tartást eredményez. Van olyan is, amiből 3 lábú kis állványt lehet belőle csinálni, vagy bluetooth távirányító. Netalántán egy ledes flash cucc, amit a 3,5-s jackba lehet bedugni, és remek kiegészítő LEHET. Ja, és akkor már ne is említsük, hogy ezek TELEFONOK, és messze nem fényképező gépek. Optika az nincsen igaziból. Zoomot meg felejtsük is el... Már, az optikait természetesen. <#csodalk><#alien> De persze LEHET venni hozzá optikát is, nekem is van 8x-s cuccos, de ehhez KELL az állvány is. <#idiota>
Utoljára szerkesztette: Alien69, 2015.06.21. 20:03:18

Palinko
0,5%? Láttál már Le Zap-ot? 😄 Aztán még számold bele, hogy sokan kamerával, fényképezőgéppel vették fel... Néha azzal próbálják a normál videó illúzióját elérni, hogy a háttérben ugyan az megy homályosítva, nagyítva 😄
Mondjuk nekem alap, hogy elfordítom a telefont, bár eddig csak 1 youtube videóm van 😄
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2015.06.21. 19:50:54
Roger6
Te is így csinálod, mi? <#hehe>

"Ha annyian" - az az annyian nagyjából az összes felkerülő videó 0.5%-a, és pont azért szólnak érte, és nem azért , mert nagy számban van jelen. Leírtam, hogy miért KÉNE úgy videózni, de ha függőlegesen akarsz, tégy úgy. Mindenki szereti, ha a videón egy franó utcai bunyónál a kép 70%-a lényegtelen képi információkat tartalmaz, meg hogy lemaradsz az ütésekről, borulásokról, mert ugye nem fér bele a látószögbe. Meg mondjuk egy Forma 1-et is megnéznék egy függőleges videóban, biztos baromi izgi lesz, hogy a füvet, meg a pályát látom a versenygépek helyett 😊

Dynamic
Ha annyian készítenek függőleges videót, éppen azt bizonyítja, hogy az emberek többségének nem annyira magától értetődő. Ez nem ész kérdése, nem kötelező, hogy mindenféle Bélagéza ismerje a komponálási szabályokat, még akkor sem ha napi 20 órában tv-t néz. A készüléken legtöbb alkalmazást függőleges pozícióban nézi az emberek többsége, nyilván így is lettek kitalálva. Reflexszerű, hogy kamerázni is így fognak, főleg, hogy a rögzített kép így is kitölti a teljes képernyőt, pláne nem fog feltűnni, hogy valami "nem stimmel".
Tikal
Persze, de nem véletlen hívják a portré módot annak aminek 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Roger6
Mert naponta hatmillió db videót meg 50 filmet néz normálisan mondjuk, és van annyi esze, hogy elfordítja a telefont?

tigeroo
gondolom azért mert ha felveszel valamilyen videót vízszintesen, akkor a monitoron egész jól fog látszani.

viszont ha felveszel valamit függőlegesen, akkor az a monitoron még kissebben fog látszani plusz össze is húzza a magassága miatt

#345945: senki nem beszélt fotókról, videóról van szó.
Dynamic
Nem értem mire fel ez az arcoskodás. Eleve az a természetes állapot, hogy függőlegesen tartjuk a telefont. Miért lenne mindenki számára ösztönös, hogy bármikor is elforgassa a készüléket vagy egyáltalán, hogy az izgalom hevében komponálgasson?
Alien69
Édekes, amikor elkezdtem olvasgatni a fotózásról, a képarány nem volt annyira kőbe vésett. Persze, nagyjából, pl tájképnél főleg vízszintes négyzet, portré meg függőleges. De MINDIG vannak/voltak kivételek. Az adott videónál meg tökmindegy, mert a felvett téma eleve szar. Ráadásul, maga a KO nem is annyira látszik... <#vigyor1>

RatBaG
kisebb kátyú romániában 😄DD

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Per Aspera Ad Inferi.

passatgt

Tikal
Erről van szó, teljesen mindegy a látószög...az esetek 90%-ában a tartalom amit meg akarnak mutatni a videozok jobban mutat horizontálisan, mert az események általában horizontálisan történnek... a tartalom határozza meg melyik formátumot használod, biztos van amikor jo a vertikális forma is, de a kurvás videonál szerintem is jobb lett volna a hagyományos formátum 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Papa01
Gyenge.

If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb

Roger6
Amúgy kurvára nem a látószög miatt van, hanem azért, mert a dolgok széltében történnek. Kardozás, lövöldözés, verekedés, futás, akármi. Nem hiába mondják, hogy nézz fel az égre néha, mert alapesetben egy ember nem is tudja, hogy van-e felhő az égen, mert nem néznek fel. Nem is történik semmi azon kívül, hogy kurva szép az ég 😊

Bucser
A gripen meg mindig 1 P...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF