Humoros-aranyos képek/videók

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mûegyetemen vegyészMÉRNÖKöket képeznek, akik jó eséllyel vegyipari eszközök, gépek, gyárak tervezésében fognak részt venni, amihez abszolút szükséges fizikai háttértudás. Hiába atomi szintû tudomány a kémia, azt, hogy egy csõszerkezetben milyen áramlási sebesség mellett marad laminális az áramlás, hogy egy adott silóból milyen tempóban fog kiáramlani egy adott nyíláson egy adott szemcseátmérõjû anyag, stb... a fizika (mechanika, aerodinamika, hõtan, stb..) segítségével lehet megmondani. Ipari méretekben nincs kémia fizika nélkül és mivel mérnököket az ipar számára képeznek elsõsorban, ezért elkerülhetetlen, hogy egy vegyészmérnök is tanuljon mechanikát.
morcosqtya
<#nemtudom><#fejvakaras>

Mert az idő elszáll mint a fing, de én szépen öregszem mint a Sting.

Kicsikiraly
Ez azért is lehet igaz, mert ide azért egy mûveltebb réteg jár. Oké, vannak idióta vérpistikék, de azért a nagy átlag 😄

Engem nem érdekel ki hiszi el, hogy tudtam a válaszokat, magának hazudik, ha nem 😄

DFTBA &#3232;_&#3232;

Freddycom
Valaki itt a fórumról az elõzõ videó kapcsán nagyon helyesen mondta, h 'persze itt az ezsgén mindenki mindeyik kérdésre tudta volna a választ.' <#kacsint>

No offense.

Szabad országban, szabad ember azt csinál, amit szabad.

BiG G
lol es meg jatszani is lehet vele 😄😄

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

TommyC
Nekem tetszenek, akkor miért ne? :-/

dixitque deus fiat lux

morcosqtya
ok, majd körbevágom.

Kicsikiraly
Nem akarok flémet kelteni, én csak szépen kérlek: MAGYAR MOTIVATIONALOKAT NE.

DFTBA &#3232;_&#3232;

BiG G
google.hu-n mozog is😊

http://flickr.com/gergokiss/ BF3: [KCLE]gergeoux

morcosqtya

desigo
30 éves a PAcPan

katt google.nl
mumpic
Képeket már, feleim!

morcosqtya
"a magyar riporterek debuták!4444444" 😊))

nem kell messzire menni..
a Heti Hetesben azon röhögtek Hernádiék teli tüdõbõl, hogy a nagy fülesbagolynak miért az a neve hogy "Bubo Bubo", legfõképpen, hogy miért van ismételve??

Gondolom általános iskolában környezetórán hallottak arról (kellett volna) hogy van "kettõs nevezéktan" (és azt Linné vezette be abból az okból hogy az egyes fajok egységesen beazonosíthatóak legyenek nyelvtõl függetlenül) és ennek a nyelve a latin.
Nem kell tudniuk nyilván hogy milyen galandféreg a "Macracanthorinchus hirudinaceus" de az alapmûveltség része, hogy a fajoknak van latin nevük is, és az soha sem egy szóból áll..

edios
nem szándékozom õket védeni, szerintem is gáz, hogy nem tudtak válaszolni, de ez a fajta felmérés a reprezentativitás teljes ellentéte. így nekem magával a riporttal sokkal több bajom van, mint a megkérdezettekkel.

holnapután kiállok az egyetem elé, felteszek überdurva kérdéseket, 1000 emberbõl 20 válaszolni fog, azokat felrakom netre, és akkor kiderül, hogy milyen jól képzett a mai egyetemi réteg.

ez a videó pont uez, csak negatív irányból közelít.

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

TommyC
ám,
"Senki nem lehet jobban rabszolga, mint akivel elhitetik, hogy szabad."

dixitque deus fiat lux

0Fritz0
"...bizonyos nézõpontból fontos az általános tudás, de nem csak ez a nézõpont létezik."

Majd akkor szólj, ha már tudod, hogy mit is akarsz mondani. 😊

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Kicsikiraly
Én a témához megint csak annyit tudok hozzászólni, hogy ez nem TANANYAG, ez ALAPMÛVELTSÉG. Ha engem kérdeztek volna meg így az utcán (még középiskolás vagyok) egybõl tudtam volna az összes kérdésre a választ, mert ez nekem bele van ivódva a fejembe, mint a legalapabb dolog amit tudni kell. Az ötven fölötti édesanyámnak (akinek a legmagasabb végzettsége egy középiskolai érettségi) csak soroltam a kérdéseket, és rögtön, gondolkodás nélkül tudta a válaszokat. Ezeket egyszerûen gáz nem tudni, fõleg ha a jövõ diplomásai nem tudják.

DFTBA &#3232;_&#3232;

0Fritz0
1. Nem a helyesen válaszolók száma a lényeg, hanem a helyteleneké és az bizony nem egy-két fõ. Ennyi rossz választ még egy kétkezi munkástól is rossz hallani, nemhogy a leendõ "értelmiségtõl".
2. Lásd az elsõ pont.
3. Ha már az alapmûveltséget sem tudta megszerezni az eddigi tanulmányai során, akkor milyen teljesítményt várhatunk tõle a felsõoktatásban?

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

TommyC
nem (:
nem írtam arról, hogy mi elég, mi felfogható vagy, hogy mi felesleges.
ezek közül a legtöbb dologról igen nehéz lenne nyilatkozni (értelmesen), de sokan mégis meg teszik.
Minden csak nézõpont kérdése, pl. bizonyos nézõpontból fontos az általános tudás, de nem csak ez a nézõpont létezik.

"-Az a doktrína, hogy a kultúra az emberiséget megrontja, igen rövid életû volt.
- Ha írni-olvasni megtanulok, nem leszek rosszabb. Igaz, hogy jobb sem.
- A kultúra nem javít, de nem is ront meg semmit."

dixitque deus fiat lux

Csirke4
Az általános mûveltség hiánya a könnyû megvezethetõség alapfeltétele, ha hülyék az emberek akkor nagyon könnyen megerõsödhetnek a szélsõségek.
edios
az a baj ezekkel a videókkal, hogy

1, akik helyesen válaszoltak valszeg ki lettek vágva
2, nem tudjuk, hogy hány emberre igaz az 1. pont
3, a fõiskola/egyetem nem az általános mûveltség bõvítésére van, csak egy adott területre ráspecializálódnak

felõlem miniszter is lehet valaki, ha nem tudja a himnusz második versszakát/nem tudja mi történik a tollal a Holdon/egyéb praktikus kérdések, csak a munkájához értsen, és az ahhoz szükséges fogalmakkal legyen tisztában. (szerk: ok, energiaügyi miniszter azért a voltos kérdésre tudjon válaszolni lehetõleg<#idiota>)

végül pedig: feltennék 1-2 "általános" kérdést a riporternek is, elõbb-utóbb lenne egy olyan amire nem tudna válaszolni és akkor mi lesz? felrakom a youtube-ra, és úristen! a magyar riporterek debuták!4444444

<#szomoru1>

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

0Fritz0
Szóval elég ha ismerem a saját múltam, mert az "egység" történelme úgysem felfogható?
Így még senki sem írta le azt, hogy felesleges bármit is megtanulni. 😊

Azért általános mûveltségi kérdések ezek nem fizika, nem földrajz és nem történelmi kérdésként kell rá tekinteni, és még megengedhetõ az is hogy tévedjenek, de melyik se a feszültségest se a holdast és a második világháborúsat sem tudta, az bizony nem egyetemre való se ilyen se olyan egyetemre nem. Az áruljon egy üzletbe ha összeadni már tud, vagy ha ffi, akkor ott a sáncásás. Zöld energia, nem kell mindenre gép, ott van a sok bunkó, dolgozzon.
TommyC
én is éppen ezt mondtam.
egy történelmi kérdés az egység történelmérõl szól.
teljesen mind1 h hétköznapi v speciális.

dixitque deus fiat lux

Csirke4
Ma már sehova nem követelmény a fizika.
Még a fizika szakra sem!
Nézd meg PL az ELTE felvételi követelményeit fizika szakra: "kettõt kell választani: biológia v. fizika v. földrajz v. informatika v. kémia v. matematika v. természettudomány v. szakmai elõkészítõ tárgy(9)"

Matematika alap, hozzá csinál még egy informatikát (annál egyszerûbb nemigen van). Persze ez nyilván rossz példa mert fizikusnak csak olyanok mennek akik valószínû szeretik a fizikát, foglalkoznak vele, de hihetetlenül sok olyan ember van úgy általában a felsõoktatásban akik "csak vegyenek fel valahova azt akkó jó lesz" hozzáállásal vannak bent.
Hegi90
mér ne lenne.
Vegyészeknek meg mi a fasznak mechanika te jó ég?

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

BlackShadow
nem is csak magyaroknál van a problem az egyértelmû.. ott vna egy valag idiota amcsis hasonló videó 😊 én csak azt nem értem h ilyen alapmûveltségû és minden napos dolgokra egyetemre járók nem tudnak választ adni... így is túl sok van belõlük, vhogy szûrni kéne 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

0Fritz0
Hátköznapi dolgokat kérdeznek, nem speciális képesítést igénylõket.

TommyC
terhes,
már nõnek a tõgyei 😄

dixitque deus fiat lux

morcosqtya

Teljesen felesleges azt mondani, hogy "ma". Soha nem volt például a vegyészmérnöki karra felvételi követelmény a fizika. Simán bejuthatott oda olyan ember, aki azt se tudja, hogy v=d/t, sõt még a Föld gravitációjáról se kellett tudnia, ha kémiából és matekból jó volt.
Aztán ott persze van mechanika és elektrodinamika is a vegyészeknek, de például az infósoknak nem hinném...
Csirke4
Nekem ne mond, én kapásból elkezdtem kérdezgetni msn-en a holdasat és rengetegen azt mondták, hogy lebegni fog (Még külföldiek is, szal nem hiszem, hogy csak Magyarországon lenne probléma). :>
Csirke4
Tomcat kipostolta, hogy a BME-n a holdas kérdésre 17 jó és 18 rossz választ kaptak ha jól emléxek.

Szerintem Magyarország leghíresebb mûszaki(!) egyetemén inkább 33 jó és 2 rossz választ kéne kapniuk, és a 2-õt is csak lámpaláz miatt vagy mert nem gondolta végig...
Nagyon alacsonyak az elvárások ma már szinte 2-es érettségikkel be lehet jutni akárhova, emiatt sok ember jár olyan helyre ahová nem való. :C
Poroltóval van felszerelve minden közintézmény, itt még az autókban is kötelezõ, vajon mivel olt egy Por(oltó) amely képes elektromos tüzek eloltására is.
Szerintem ez is egy újabb példa arra, hogy a kérdés, kijelentés és felkiáltás/óhajtás után igen is szükség lenne egy szarkazmust jelzõ írásjelre... 😊
Mondjuk ha jól tudom van is, de pénzért árulják... 😄

elõtt után: szoktam rá.
Ugyan úgy gagyi dolognak tartom, hogy a szerkesztés gomb, ami a fórum érdeke lenne, hisz felesleges hibáktól és duplapostoktól kímélné meg a közösséget pénzbe kerül... ;-)
BlackShadow
nalátod ez lenne az egyértelmû hozzáállás 😄 azért ajánlom h kérdezgesd meg ezt pár embertõl azt nézel te is nagyokat 😊

\".. meg sem próbálkozunk az átneveléssel. nem papok vagyunk, hanem átalakítók!\"

Csirke4

<#idiota>
Már nem is tudom mi óta hívom így, de az biztos, hogy még a nagy "húúúú a tévé mossa az agyunkat húúúú mekkora rossz gyõzikesó húúú" divathullám elõtt.
Én már 5-10 éve is gagyinak tartottam, mert nem nézhetem rajta bármikor azt, amit szeretnék és ha azt is nézem reklámokkal szakítják meg. Inkább felvettem 1-2 kedvencemet és azokat néztem újra videón ahelyett, hogy csak azért megnézzek egy filmet, mert a trévé épp azt adja.
TommyC
Egyébként,
véleményem szerint a társadalom nem az egységesedés irányába megy, ezért "értelmetlen" számonkérni az egységrõl való tudást, és ez nem az egyének hibája.

dixitque deus fiat lux

Hegi90
trévé?
már mindennek gúnynevet adunk? 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

BlackShadow
akkor jó utat a túlvilágra 😄 víz ugye vezeti az áramot, így v elõbb áramtalanítani kell a mókát v gázokkal kell oltani

mumpic
igen

0Fritz0
Én igen.
Hiszen a villámot is az esõ oltja ki, nem?! <#idiota><#bohoc>

Húúú, akkor ezért volt ismerõs a jós csávó feje! Láttam már a trévében.
Amúgy ezt mindig meg akartam kérdezni: ez a Tomcat az a Tomcat, aki annó csinálta a Revenge on school/army/police játékokat?
TommyC
bombagyár
Szélsõ jobb nézeteket valló társaság, élén "Tomcat"-el.
Arra emlékszem h amikor voltak anno a komolyabb zavargások itthon, attól tartott a közszféra, h valakiknél esetleg komolyabb "fegyver" is lehet.
És akkor állították elõ Tomcat-et h molotovkoktélokat találtak a lakásán, asszem ezért lett "bombagyár" a blogja.
De a zavargások ideje alatt az utcán is elkapták, mint bujtogatót
Én úgy értelmeztem az õ szerepét, mint aki próbál ennek az "ellen mozgalomnak" az élére kerülni.
Egyébként nem igen érdekelt a téma (most sem) csak ezek a dolgok megütötték a fülem...

dixitque deus fiat lux

0Fritz0
Á dehogy...

Shep
Hát, de olyan alap kérdéseket tesz fel amit illene tudni, a büfés egybõl vágta a pulyák meg csak néztek, hogy ez meg milyen nyelven beszél? Szerintem elgondolkodtató a dolog, mert jó a földrajzot/történelmet nem tudja nem érdekli (belefér éppen) de azért a 220-ra meg egy Holdas kérdésre illene tudni a választ.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

BlackShadow
az lehet, h egy csomó jó válaszadót kivágnak, de aki egyetemre bekerül és nemtudja még a régi 220-at sem betippelni, annak nem ott van a helye.. csehország se rossz..
a lenines kérdés gagyi, de attól függetlenül érdekes egy videó..
ismerõsökkel fejtegettünk egy esetleges köv kérdést, kiváncsiak lennénk, h ezen emberek közül hányan oltanának vízzel egy elektromos tûzet 😊

Amúgy mi ez a társaság? Nem ismerem õket és ha jól emlékszem az elsõ videónak én voltam az egyetlen kritizálója itt az SG-n, csak kaptam ezt a linket, gondoltam szerepeljen itt, ha már az elsõ rész is volt...