379021
Tedd föl vicces (és egyéb) képeidet ide... Ha nem tetszik, ne gyere be, de ne nyafogj.
Hirtelen ijesztgetős alkotások és (nem jelölt) 18+-os képek büntetőpontokat eredményeznek!
Videó/kép beillesztés tesztelés, gyakorlás
- A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat büntetőpontokkal jutalmazzuk.
- A politika, és politikai jellegű képek, videók, akármi továbbra is tiltott az egész SG-n. Minden ilyesmi törölve lesz.
- Akinek ellenállhatatlan vágya van arra, hogy mégis megosszon másokkal hasonló dolgokat, ilyen témáról beszélgessen, keressen rá egy másik fórumot.
1080px-nél magasabb képet linkben tessék posztolni vagy verés lesz.
SG.hu Discord (2021.10.11)
-
Spoiler, ha még nem láttad a második előzetesét az új Star Wars filmnek!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
-
-
Látom, megértetted a lényeget. -
-
-
-
Két kérdés: ez hanyadik század, és milyen bolygó?
-
-
-
Ez a motoros egy tahó barom. Ha valakit ez szórakoztat... -
-
-
-
-
18+!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Zap Koreus n°337 -
A "skycorphomevideo" VHS minőségben a régi idők stílusában csinál "humoros" videókat . . .
-
Az autó szerelő kutyája álmodik .)
Coub link
Rendőrnő vs "telefonáló" sofőr
Coub link
Rúdugrás freestyle
-
Amikor a kutyád jobban nyomja, mint te :)
-
Ferenc4 #367517 -
BarneyK #367516 Ah, azt hittem az utolsó egy node_modules lesz :) -
-
https://coub.com/view/1ux6zu -
-
-
-
-
-
-
Czu #367507 Esetleg maradhatnánk a topic témájánál. -
-
Az üvegest két okból nem szeretem, egyik hogy még a mosásos megoldás volt nem mindig voltak annyira becsületesek előfordult az üvegekben ilyen-olyan gusztutalanság, akkor normálisan kéne ha már mossuk.
A másik amiért nem szeretem a törékenység, ezer dolgot pakolsz haza nagy bevásárlásnál egyik másiknak ütődik stb így én jobban szoktam örülni a műanyag csomagolásnak, mert ebből az okból praktikusabb. Viszont ezen sokat lehet ám javítani, ha úgy képzik ki a formáját és az üveg is olyan minőségű akkor nagyon nagy erőket kibír és összekoccanástól meg pl fél-1 méterről való leeséstől amúgy sem kéne többet kibírnia. Szóval összességében én nagyon mellette lennék, de mint mindenhol itt sem mindegy a megvalósítás. -
Igaziból, az eddigi rendszerek se jók. Kb olyan kellene, hogy egy nagy tartály kocsival feltankolnának egy abc-t, és kimérnék, mint az üzemanyagot. Szállítási költség is kisebb lenne, és mindenki visz a saját kannácskáját, kulacsát, stb.
-
toza #367503 ujratoltogetni muanyag palackot nem szabad...uj kutatas kimutatott karosanyagokat stb..
most mindenki kivulrol gumivedelmes uveg kulacsokkal rohangal...
Utoljára szerkesztette: toza, 2019.08.24. 21:18:33 -
OFF
Na igen gyerekként nem kellet ilyenekre noszogatni, pillanatok alatt felkerült a cangára a fonott kosár és már tekertem is az "ÁBébe" (ABC) az üres üveggel az égető zsebpénz hiány enyhítésére :D -
Igen nehezebb, így a szállítása is költségesebb, de szerintem mindenki hajlandó egy picit többet fizetni azért, hogy a világot tehermentesítsük a PET palack cunamitól. Megrögzötten keresem az üveges ásványvizet és rostos leveket, de eléggé ritkán van szerencsém. A lehetősége sincs meg, hogyha többet akarsz fizetni, akkor ne kelljen mikroműanyagot vedelni.
A műanyag palack újrafelhasználása mosással, ördögtől való. A szerkezete amúgy is folyamatosan gyengül, süti a nap, oldódik a benne levő folyadékba a palack anyagából minden, ami káros. Továbbra is azt mondom, hogy sürgősen vissza az üveges, betétdíjas termékeket! A benne levő folyadéknak is sokkal jobb, a fogyasztónak sokkal jobb, a betétdíj egy csomó ponton hasznos (nem dobod ki a kukába, árokba, őzike mellé, gyerekek gyűjthetik zsebpénz gyanánt, a homelesseknek is egy hasznos elfoglaltság), a szállítónak ugyan szarabb és könnyebben is törik, de ezt bele lehet építeni a termék árába. Most egy 250 Ft-os ásványvíz, ha holnaptól üvegben 350 Ft, de abból 60 Ft a betétdíj, akkor én azt gondolom, hogy ez így rendben lenne. -
OFF
Az üres üvegek súlya is jelentős, ezért tetszett a gyártóknak meg a műanyag, mert az nagyon könnyű az üveghez képest.
Az elején ha emlékszel volt visszaváltható üdítős műanyag palack.
A hátránya az volt, hogy ha már sokszor átment a töltő soron nagyon karcos lett az oldala.
Valaki a mosásban sem bízott, és a kinézet sem volt bizalomgerjesztő akkoriban volt egy anti reklám ellene, gondolom a gyártó akart inkább szabadulni tőle nem a lakosság, speciel nekem nem volt velük rossz élményem.
kép forrása
Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.08.24. 20:38:28 -
OFF
Pár szót sikerült elírnom "cserebalin" :D
Igen az ösztönzés marad el nálunk, tehát a gyártó fizeti a termék és környezetvédelmi adót, de annak egy része nem jut vissza a lakoshoz aki gyűjti és visszaviszi a hulladékot, pedig a termék vételára szerintem tuti tartalmazza.
Persze "önként és dalolva" kéne ezt csinálni, csak hát ha nem megy akkor lépni kéne ez ügyben azoknak akikhez ez tartozik. -
Mondok jobbat: Miért nem volt jó az üveg és a betétdíj? Most mindenki mikroműanyagot eszik és dobálja szerteszét a palackokat. Régen az üvegeket a koldus is örömmel összeszedte, mert visszaváltva simán egy ebédet megoldott belőle. Ergo rég kitalálták már erre a megoldást, csak felszámolták.