378948
Tedd föl vicces (és egyéb) képeidet ide... Ha nem tetszik, ne gyere be, de ne nyafogj.
Hirtelen ijesztgetős alkotások és (nem jelölt) 18+-os képek büntetőpontokat eredményeznek!
Videó/kép beillesztés tesztelés, gyakorlás
- A trollkodást, szándékos vitakeltést, és az arra történt reakciókat büntetőpontokkal jutalmazzuk.
- A politika, és politikai jellegű képek, videók, akármi továbbra is tiltott az egész SG-n. Minden ilyesmi törölve lesz.
- Akinek ellenállhatatlan vágya van arra, hogy mégis megosszon másokkal hasonló dolgokat, ilyen témáról beszélgessen, keressen rá egy másik fórumot.
1080px-nél magasabb képet linkben tessék posztolni vagy verés lesz.
SG.hu Discord (2021.10.11)
-
#367504 Igaziból, az eddigi rendszerek se jók. Kb olyan kellene, hogy egy nagy tartály kocsival feltankolnának egy abc-t, és kimérnék, mint az üzemanyagot. Szállítási költség is kisebb lenne, és mindenki visz a saját kannácskáját, kulacsát, stb. -
toza #367503 ujratoltogetni muanyag palackot nem szabad...uj kutatas kimutatott karosanyagokat stb..
most mindenki kivulrol gumivedelmes uveg kulacsokkal rohangal...
Utoljára szerkesztette: toza, 2019.08.24. 21:18:33 -
#367502 OFF
Na igen gyerekként nem kellet ilyenekre noszogatni, pillanatok alatt felkerült a cangára a fonott kosár és már tekertem is az "ÁBébe" (ABC) az üres üveggel az égető zsebpénz hiány enyhítésére :D -
#367501 Igen nehezebb, így a szállítása is költségesebb, de szerintem mindenki hajlandó egy picit többet fizetni azért, hogy a világot tehermentesítsük a PET palack cunamitól. Megrögzötten keresem az üveges ásványvizet és rostos leveket, de eléggé ritkán van szerencsém. A lehetősége sincs meg, hogyha többet akarsz fizetni, akkor ne kelljen mikroműanyagot vedelni.
A műanyag palack újrafelhasználása mosással, ördögtől való. A szerkezete amúgy is folyamatosan gyengül, süti a nap, oldódik a benne levő folyadékba a palack anyagából minden, ami káros. Továbbra is azt mondom, hogy sürgősen vissza az üveges, betétdíjas termékeket! A benne levő folyadéknak is sokkal jobb, a fogyasztónak sokkal jobb, a betétdíj egy csomó ponton hasznos (nem dobod ki a kukába, árokba, őzike mellé, gyerekek gyűjthetik zsebpénz gyanánt, a homelesseknek is egy hasznos elfoglaltság), a szállítónak ugyan szarabb és könnyebben is törik, de ezt bele lehet építeni a termék árába. Most egy 250 Ft-os ásványvíz, ha holnaptól üvegben 350 Ft, de abból 60 Ft a betétdíj, akkor én azt gondolom, hogy ez így rendben lenne. -
#367500 OFF
Az üres üvegek súlya is jelentős, ezért tetszett a gyártóknak meg a műanyag, mert az nagyon könnyű az üveghez képest.
Az elején ha emlékszel volt visszaváltható üdítős műanyag palack.
A hátránya az volt, hogy ha már sokszor átment a töltő soron nagyon karcos lett az oldala.
Valaki a mosásban sem bízott, és a kinézet sem volt bizalomgerjesztő akkoriban volt egy anti reklám ellene, gondolom a gyártó akart inkább szabadulni tőle nem a lakosság, speciel nekem nem volt velük rossz élményem.
kép forrása
Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.08.24. 20:38:28 -
#367499 OFF
Pár szót sikerült elírnom "cserebalin" :D
Igen az ösztönzés marad el nálunk, tehát a gyártó fizeti a termék és környezetvédelmi adót, de annak egy része nem jut vissza a lakoshoz aki gyűjti és visszaviszi a hulladékot, pedig a termék vételára szerintem tuti tartalmazza.
Persze "önként és dalolva" kéne ezt csinálni, csak hát ha nem megy akkor lépni kéne ez ügyben azoknak akikhez ez tartozik. -
#367498 Mondok jobbat: Miért nem volt jó az üveg és a betétdíj? Most mindenki mikroműanyagot eszik és dobálja szerteszét a palackokat. Régen az üvegeket a koldus is örömmel összeszedte, mert visszaváltva simán egy ebédet megoldott belőle. Ergo rég kitalálták már erre a megoldást, csak felszámolták. -
#367497 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Zala megye. Van olyan hely tőlünk 5 km-re, ahol kifogástalan víz, van olyan 3km-re, ahol még rosszabb. Addig nem volt gond, amíg egy kisebb lokális szennyvíztisztítót nem helyeztek üzembe. Fura mód azóta vállalhatatlan a víz. Sejtem miért. Addig nem volt szennyvíztisztítás. Elvezették, tisztították máshol és ment a tisztított víz a Murába. Most visszakapjuk. Ez a gond. -
Neocortex #367496 A dán rendszer nekem is tetszett, a nagy pet palackokat 120 forintért lehet visszaváltani ami bele van építve minden palackos termék árába -
#367495 Klór... ahh... mi egy cipős dobozban lakunk. (Gyak. nem emlékszem mikor tűnt kicsit is klórosnak legalább a víz.) -
#367494 Dániában minden fém doboz(sörös, üdítős) és műanyag palack visszaváltós, éppen ezért sehol nem látod eldobva, a hajléktalanok össze szedik ha mégis... -
#367493 OFF
Manapság elvileg már nem kéne, hogy gond legyen a "műanyag szemét".
Újrahasznosításnak 1000-el kellene pörögnie, de ehhez az ország vezetése is kellene ami törvényileg kötelezi a gyártókat, boltokat az átvételre/visszavételre, a lakosságot és személyszállítótokat a szelektív begyűjtésre.
Régen ezerrel mentek a betétdíjas termékek, manapság is pl. a flakonokat simán tudná gyűjteni valami gép az áruház mellett és adna érte pár fityinget, mellette lehetne egy italoskarton gyűjtő, mellette egy sima nejlon csomagolás gyűjtő ...ect
A kis pénz elég volna, hogy ösztönözze az embereket így valószínű a legtöbb ilyen szemét pillanatok alatt eltűnne a bokrok alól, árkokból, szegény sorokról..ect
Ha egy gyártó csomagoltan ad el portékát akkor kötelezni kéne annak begyűjtésere is, hogy aztán maga gyűjti vagy az árusító üzlettel köt szerződést vagy egy hulladék szigettel az mindegy, csak valaki szakszerűen kezelje azt a hulladékot, ne egy kupacra borogassa valami lerakón.
A gyártókat meg ösztönözni, hogy minél több újrahasznosított műanyagot használjanak ahol lehet.
Mindjárt megtanulnának a gyártók csomagolni, nem zörögne a dobozba párszem keksz, rögtön kiderülne, hogy fele akkora helyre is elfér a termék vagy akár doboz nem is kell elég a zacsi is.
Elvileg vannak adók
- Csomagolóanyagok utáni termékdíj-fizetési kötelezettség
- Környezetvédelmi termékdíj
..ect
csak ép nem látszik, hogy hova tűnik a lovetta, mert olyan mintha megálltunk volna egy kicsit az időben, nem látszik hogy látványosan fejlődnének a szemétgyűjtési és újrahasznosítási dolgok .
Az ásványvízre elvileg már van egy bevált módszer, hazánkban nem olyan elterjed, mint pl amcsiba, ez a cserebalinos vízadagoló
és akkor nem kell havonta 30-40 flakon vizet venned.
Persze van már hálózati vízről működő vízadagoló is, csak mint írtátok nálatok víz a szűrőket hamar gajra vágná.
A poén, hogy a helyi szódásnak kéne ezt ajánlgatnia magától . . . már ha van . .
Én is fogtam 3db valamivel erősebb 1,5 literes műanyag flakont és otthon töltögetem őket, ha megyek valahova akkor viszek egyet magammal. -
nordan #367492 nos az én portámon rend van tehát azthiszem elvárhatom,hogy másnál is rend legyen -
#367491 Bárhogy is van, először a saját portánkon kéne rendet tartani, aztán mutogatni másokra. -
#367490 Ma megnézzük a kutyákkal azt a kis tavat amit a haver mondott múltkor . . . mi baj lehet . . .
gifSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#367489 A vicc az egeszben, peldazza a mai vilagot: „[... ] ha előbb vagy utóbb sikerülne azt elérni, hogy egyetlen működőképes terméket sem kelljen kidobni.”.
Persze ez mashol is igy van, bizonyos szazalekban (meg optimalizalva is) mindenhol kidobaljak a "termekeket" (elelmiszer ipar, vendeglatas, gyorsettermek, autoipar, muszaki cikkek stb.). De ha mar dolgoznak rajta, hogy ne kelljen kidobni, es meg onreklamot is csinalnak belole, mar az is valami:)
A mindenfele szuper-akcio, arveres, kisorsolas, nyeremeny stb. altalaban "ketes" es gazdasagilag sem eri meg nekik.
A segelyszervezetek mindig jo dontes, bar azert ott is vannak mutyik (ami nem magyar talalmany:D). -
nordan #367488 akkor most nézz meg egy India tengerpartot vagy várost......persze ez sincs rendben,de kurvára nem európával van a probléma
Utoljára szerkesztette: nordan, 2019.08.24. 17:24:11 -
toza #367487 HOL KELL SORBA ALLNI ERTUK?!!?!?!? -
#367486 A Tiszába is ők dobják?
Ne nyugtasd magad azzal, hogy azért a szemétért csak ők felelősek, a nyugat oda exportálja a szemetét...
-
nordan #367485 hiába dobjuk mi itt ki a szelektív kukába, a fél harmadik világ oda bassza ki ahol éri......nézzétek meg hogy néz ki India vagy Afrika......dél Amerika -
#367484 Jó hallani, de sajnos attól még a szemét egy része ott köt ki, és a nagy cégek továbbra is gyártják a műanyagot mert nekünk kell a palackozott víz... -
#367483 de nem a partra, vagy a folyóba baszom ki utána a megmaradt műanyagot :)
Utoljára szerkesztette: Sippie, 2019.08.24. 15:54:00 -
#367482 alföldi vagyok,nálunk is büdös és sárga a csapvíz. kéne cserélni a komplett vízhálózatot,de pénz ugye nincs rá,kisváros téma...
szarrá van klórozva de nem ér semmit -
#367481 Nem tudom hol laksz, de nálunk nincs ilyen probléma, első osztályú a víz, sose vennék túlárazott palackozott vizet :) -
#367480 -
#367479 Áhhh, az kutyafüle. Nekem az volt a kedvencem mikor valami hangszórót meg erősítőt mutatott be, felvette a hangerőt aztán 2 utcával arrébb ment biciklivel és onnan kamerázta a házát meg mondta hogy még ide is hallani mekkorát szól. -
#367478 Részemről én annál többet szoktam venni. A csapvíz büdös, sárga és a durva szűrőket is 3-4 hét alatt eltömíti. Fürdésre elmegy, minden másra palackozott víz. Senki nem tesz semmit, szerintük csak homok/sár ^^
Gyereknek nyár elején felhúztam egy medencét, a szűrőjét hetente takarítanom kellett a saras, fémes, homokos mocsoktól és 3-4 hét kellett mire kitisztult a víz olyanra, amilyet a filmekben látsz.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2019.08.24. 12:20:01 -
toza #367477 a tescot basztatjak h bojkottalja a sok myanyag csomagolast alkamazo termekeket boltjaibol...
erdekes lesz...
anglijaban ha viszed a sajat bogredet kavezoba akkor olcsobb pl...
stb..
Utoljára szerkesztette: toza, 2019.08.24. 11:18:39 -
#367476 aztán délután lesétálsz a tescoba és veszel két zsugor ásványvízet... -
#367475 a videó az kemény... szarrá kéne adóztatni az összes vízi tevékenységet végző vállalatot. -
-
#367473 -
toza #367472 bamulatos h ennek ellenere is tudjak tartani a kiszallitasi hataridoket es a vveblap is mukodik rendesen...
Utoljára szerkesztette: toza, 2019.08.24. 00:08:54 -
#367471 Úgy tűnik még fejlesztés alatt van. Vortex Bladeless -
#367470 Tirexitől ne ezt... inkább a Windows 10 telepítését nézd meg. Ahogy szerencsétlenkedik vele, valami priceless. :D
Örül mint majom a farkának hogy végre win 10 kerül a gépére, és majd kiugrik a bőréből mikor megjelenik az üdvözlő képernyő, majd hirtelen bang!... hibaüzenet. :D
Ahogy elszontyolodik rajta az kész röhej. :D Aztán kiderül, hogy még aktiválni sem tudja, mert még egy sima telepítést is rendre elbasz. A kórájhét sorozat után a legikonikusabb videója. Must see... -
toza #367469 2015? hol vannak?! miert nem kell senkinek?! -
#367468 -
toza #367467 ezek hol vannak meg jo minosegben?!!?
-
Neocortex #367466 közkívánatra
-
dantor7 #367465 Esküszöl? Más embereknek mást és mást jelent a szórakozás? Baaazki, micsoda új infókat talál itt az ember!
Ha ezt nem jelented ki, a topik háromnegyede ostoba tudatlan módon hagyná el a világot, köszi, hogy megmentettél minket!
/s