79689
-
#77049 Nem, egyáltalán nem elavult, nekem is csak másfél hónapja van, meg is vagyok vele elégedve, csakhogy nekem kinéz egy E6850, ami ugyanilyen, csak 3GHz-es.
Sajna 2 prockó meg nem fér el a cuccban. Amúgy alaplapban én Asus-t javaslok, mégpedig P5N32-E SLi Plus-t. Nem sorolom fel, miket tud, mert széthullik a fórummotor.
Uff -
#77048 na most akkor??:) -
#77047 ez már ennyire elavult???
egyébként ok, ha véglegesedik a konfig, és nem AMD, akkor szólok, max. 1-2 nap! -
#77046 MSI hulladék szvsz. Teljesítmény nulla, szoftvertámogatás -1. Személyes tapasztalat. -
#77045 Nm, de amúgy azért néztem ilyen drágát mert 30-40 körül mondtad, viszont az AMDs lap eléggé rongyrázós, ha előbb utóbb nem akarsz 2 brutál videókártyát venni meg Crossfire-s tápot is venni akkor, meg amúgyis ez a crossfire téma... Szóval sztem az MSI K9N-Ultra jobb volna :) -
#77044 E6550 -
#77043 Nano, a prociról beszélhetünk, nekem ilyen van, továbblépnék.... -
#77042 köszi!;) -
#77041 Gigabyte P35C-DS3R Intel P35 LGA775 ATX
LGA775, Intel, Intel P35, DDRII, DDR3, PCI-E x16, ATX, Gigabit LAN, Gigabyte, Zajtalan 3 év 24 280 Ft. 29 136 Ft.
AMDhez:
MSI K9A PLATINUM SocketAM2 ATX
SAM2, ATI RD580, 4DDR2, Dual Channel, 2PCI, 2PCI-E x16, 2PCI-E x1, 4SATAII, RAID, 2IEEE1394, integrált 8csat. audio, Gigabit LAN, ATX; 3 év 24 170 Ft. 29 004 Ft. -
#77040 Pff 3 napig nem olvasom a furumot erre most meg tele írkáljátok most kezdhetem el olvasni hogy tudjam mirol van szó:) -
#77039 na kicsit bogaráztam alkatrészek után, és az árak alapján a következő variációk maradtak! Próbáltam egy amd és egy intel konfigot is összerakni...
CPU:
AMD Athlon64 AM2x2 6000+ BOX Socket AM2 x2 38.190Ft
vagy
Intel Core2 Duo E6550 2.33GHz LGA775 1333 4M BOX 41.310Ft
Memória:
DDR2 2048Mb 800MHz Geil Ultra Kit of 2 (2x1024Mb) 16.980Ft
VGA:
PCIE RX1950Pro 512Mb Sapphire, EAX1950PRO/HDTP/512M, DVI, TV out 42.000Ft
vagy
PCIE 8600GTS 256Mb Gigabyte, GV-NX86S256H-B, GDDR3, 128bit, Dual-Link DVI-I, TV out 42.150Ft
Ház+táp:
tökmind1 max. 15.000Ft
Alaplap: na ehhez gőzöm sincs, ebben segíthetnétek max 30-40eFt
Így kb. megáll 150eFt-ban!
-
#77038 Olvass vissza puhány, ott leírtam, ha rajtam múlna már heggeszteném. Ventri? -
#77037 Pöpim kivan , nem lehet bejutni a serverekre a sok zacsi függő végett.:(
Grent plz, ess neki servert kreálni mert átugrom és tettlegességhez vezettetem magam:)
-
#77036 Only Sniper persze. -
#77035 Az a baj hogy nem köt le!!! Nem érzem azt hogy ez olyan nagyon jó. cg_fov 100 miért nem müxik :D -
#77034 Dolgozz rajta bakker, ne itt csetelj:) -
#77033 Persze, master sergeant I. Sőt a Szerveren is fent van már. De amíg nincs linux dedicated szerver fájl, addig nem tudom elindítani. -
#77032 mivel akarjátok nyomni? -
#77031 okay. De a gamet feltetted már a saját gépedre? -
#77030 Amíg nincs linux dedicated server, addig nincs szerver sorry. Csak winfoson van szerver. -
#77029 Uploading progress, aztán fórumolvasás, ha mázlim van holnap este már fut a szerver. -
#77028 NA Most az egyszer nállad a pont. -
#77027 "mint a dx9-esek, sorry :D:D:D) -
#77026 jaja, ez tény.. az ab aj, h kívülállóként nehezebb segíteni, mert totál egyén krédése, meg használati szokásé. Ha valaki gémer pc-t akar nálunk, akkor min 1 órát beszélgetek az ügyfélell mire össze lövök neki egyet, hogy meg legyen vele elégedve. Igaz, sokáig tart, de legalább egy személyre szabott, jó gépet kap amivel meg lesz elégedve. szóval.. kicsit kényes ez. -
#77025 De ha már AMD akkor mondok egy másik végletet, most cseréltem vidi kártyát, aztán azokat is próbálgattam. A DX10-es kártyák méregdrágák, és ugyan olyan teljesítményt (sőt, sokszor rosszabbat) nyújtanak, mint a dx10-esek. Arról nem is beszélve, hogy a DX10-es kártyák 90%-a 128 bites. Hát, ez több mint no comment :).
Egy gyárilag tuningolt, zalman hűtéses 7300GT-t cseréltem le, mert nem hozta azt a teljesítményt amit vártam tőle és amit írtak (itt a példája annak, h a tesztnek nem mindig lehet hinni).
Aztán vettem egy x1950GT 512MB DDR-II-t (256 bites, dx9-es kártya), amit felhúztam a Pro órajeleire és olyan tökéletes, hogy majdnem sírva fakadtam amikor elkezdtem vele játszani :D. Eddig minden ment rajta faszán, high, shaderekkel, 1280x1024-be, vagy az ennek megfelelő wide-os felbontáson.
Amin meglepődtem az az, hogy a crysist is elég jól vitte, bár néha akadt (de ez állítólag driver hiba, az ati már rajta van, mert minden ati tulajnak akadt, még akinek 2900XT-je volt annak is, pedig az aztán... :D). Végleges konkluzíciót inkább a javított driverrel vonok le ezzel.
Amúgy szó esett itt a cs:s-ről, említette a grent, hogy proci függő. Ez igaz is, de azért eléggé támaszkodik magára a kártyára. A 7300GT-mel kb olyan 70-80 fps-t ment medium/high kevert részletességgel, 1024-be. Persze ez map függő volt. Wide-os felbontástól meghót. Pedig, ha megnézzük a cs:s-t, egy 7300GT akkoriban j0ó kártyának számított, amikor kijött, szal.. érdekes.
Az új x1950-esemmel 1280x800-ban, minden full high (igaz csak 2x simítással) de mindenhol produkálja a 150-166 fpst. Ezzel azt próbáltam szemléltetni, hogy bizony, akár tetszik akár nem, a cs:s-nek azért bőven kell vidi kari (ha látványt akarsz). -
#77024 Tök mind1, feneketlen tó ez a xar._:)
-
#77023 Háát mióta intel az Intel azóta én is azt venném, ha lenne rá zsetonom. A húzás meg elég régi dolog, és ma már mind2 aránylag jól bírja. Az olcsó gép az nem azt jelenti hogy szart kell venni :D
Én még akkor vettem a gépet mikor az Athlon 64 még vert mindent. Azóta csak a proci-t upgradelem. Minden más ugyan az, és ez már 1 éves config. A kövi proci upgrade nemsokára meglessz, és akkor megint egy fél évig jó lesz.
De ezen egy évig el lehet vitatkozni, mindig az a lényeg mire lesz használva, vagy mire szeretnénk majd használni. -
#77022 Oké, akkor vegyetek AMD X2-t..de ti tudjátok :)
Amúgy, csak megjegyzésképpen, az AMD drágábbik X2-esei azok, amik már aránylag jók. De tudtommal itt a spórolásról beszélünk, azért mondtam, de hát...
Amúgy nekem Core 2-esem van, de nem azért "hordom" le az AMD-t, csak van a két procival bőven tapasztalatom és azért vettem Core 2-t. Mondjuk, amúgy is mindig inteles voltam, de amikor elkezdtem tervezgeti a cserét elgondolkoztam melyiket válasszam és a szervizes tapasztalatok (nem azért, mert valamelyik rossz volt, hanem pofátlan módon elkezdtem kipróbálgatni a gépeket miután megcsináltuk benn :D:D ) az intel felé húztak és rohadtul nem bántam meg, pedig nem is erős core 2-est vettem (E4300 1.8 @ 2.4) -
mexicoo #77021 Köszi mindenkitől a javaslatokat.Sokat segítettetek!Kb 120-at szánnék a vásárlásra...utánanézek még pár helyen,miről mit irnak. -
#77020 Ezt érdemes végigböngészni, és utána dönteni. -
#77019 Jó de ha esetleg belefutsz egy olyanba ami leírja akkor megcsinálom. -
#77018 Én teljesen meg vagyok elégedve a mostani amd-vel, és néztem én is teszteket, ilyen kategóriájú intelhez képest hasonló teljesitménye van, sőt ha csak magát a játékokat nézed, akkor több játéknál 10 fps-t rá is ver az intelre. Az igaz, hogy ha egyszerre több alkalmazást kell futtatni, akkor gyengébb az amd, és ezt többször érzem is, és felteszem a kérdést magamnak, hogy bazze, a legjobb amd-m van (volt), akkor mi a faszért töltöget... De ez csak akkor van, ha tényleg leterhelem a gépet: mondjuk fut egy játék, megy a winamp, több ablak van nyitva, és elkezek kitömöriteni..
Szerintem ár/érték arányban az amd mindenképpen jobb, meg különben is, támogatni kell a kisebb céget, hogy ne legyen az intelnek monopoliuma
Grent, én nem tudom, hogy kell bekonfigolni egy ilyen servert, sosem csináltam semmilyen játéknál. -
#77017 Napersze vegyél core 2 duot aztán a teszteknél lesd meg hogy hol van mind2, ugyanabban az árban. Prohardvare vesézi szépen érdemes ovlasni. Értem én hogy jó az intel meg stb, jó az, csak azért a pénzért vehet egy jobb vga-t. Beszélgess sáskával ha jó látom neki is az van. Ha tehetném én is Core 2-t vennék, de ahhoz már olyan lapot is vennék, na meg VGA-t és bele jó ramokat. De annyit már nem ér meg. -
#77016 Ez most addig ingyen amíg a főnököm azt nem mondja hogy mostmár kell, ez még kb fél év. Na de hogyan kell feltenni? -
#77015 :D
AMD X2 xDDDDD
ne nevettesd már ki magad grent :) AMD régen kurva jó proci volt, de manapság az AMD meg a dupla mag.... -
#77014 :) -
#77013 tökmind1, nézz meg egy oldalt, válogass olyan 150k brutto értékben, s az nagykerben kb olyan 120 körül lesz.
Nézd meg a mistralt, a bluefish-t, a silver computert mondjuk. Ha már tudod mit akarsz, akkor meg menj fel a depo.hu-ra, és ott rákeresel az adott termékre, s kidobja hol a legolcsóbb.
@Gather: magam alá még nem lőttem almát, de majd megnézem:) jah, meg multkor valaki mondta, hogy bent voltál serveren, s köszöntél nekem... nem vettem észre, sry:)
@ Grent: ha cod4 serverről beszélünk, én beszállok mindenféle támogatással, szerintem 16 slotnál ne legyen több, a többi beállitás meg legyen olyan, mint a sof-ban:
search and destroy
hardcore mod
scorelimit 10 (1 oldalcserével, mikor valamelyik csapat eléri az 5 ponot)
frendly fire on
csak a saját csapatodat nézheted ha meghalsz
stb. -
#77012 mondjatok egy oldalt ahol viszonylag jó árak vannak! köszi -
#77011 oké!;) rámozdulok! -
#77010 Szervert hogyan kell csinyálni, dobjunk össze 1-et magunknak. A vas megvan, a többi? Valaki írja össze, és ha ráérek akkor összedobjuk.