79689
sof2.jpg
  • csadam
    Hihi miez Star Wars Klonok háboruja?
  • ev1l FlOwEr
    Meg ugye klónozni is tudod a kártyád mac-jét beléja a rúterba nekije, így a csellónál nem is kell álítani semmitsenem.
  • taptarap1
    viszont tudod a router MAC címét regisztrálni.
  • czazsi
    A UPC pl. MAC alapján azonosít!
  • NaNoKuTyA
    jólvan!:P
  • NaNoKuTyA
    dettó!:)
  • GAthersw
    A MAC cím egy fizikai azonosító ahogy írtad, minden egyes hálózati eszköznek saját és egyedi. Namármost, ha a szolgáltató köcsög akkor regisztrálja a MAC addressedet és csak akkor ad neked IPt a DHCPn keresztül, ha arról a bizonyos MAC címről csatlakozol, így akadályozzák meg, hogy több gépen oszd meg a netet elvileg. De a router okos és tud olyat, hogy kifelé csak az általad beállított (a gépé amiről eddig neteztél, ami náluk van regisztrálva) MAC address látszik és bekaphatja a szolgáltató :)
  • Andromeda S2
    Mármint a MAC cím? Én sem tudom pontosan, de valami fizikai azonosító. Amúgy T-online a szolgáltatóm.
  • NaNoKuTyA
    ez nálam is bevált...köszi!;)

csak tudnám mi az?:)
  • czazsi
    Én sosem bízok az ilyen windowsos varázslókban... főleg nem ha a routert kell konfigolni... A papírjában le van írva a router IP címe (amit álltalában meg is lehet változtatni) illetve a felhasználónév és a jelszó a beállításokba való belépéshez! A böngésződ címsorába beírod az IP címet, majd a bejövő oldalon be tudsz lépni a megadott jelszóval és felhasználónévvel. Én a saját routeremben MAC alapján engedélyezek gépeket (amelyik MAC benne van a listában azt a gépet beengedi), illetve a wireless része titkosítva van, és csak a hálózati kulcs megadása utána használható... Így a szomszédok nem tudják lopni a netet! Egyébként ez a LINKSYS router nagyon jó, nagyon stabil, és nagyon nagy távolságból is jól fogható a wireless jel!
  • Andromeda S2
    Ja és a hozzá mellékelt szoftverrel, csak a wireless részt tudtam beconfigolni, tehát mindenképp szükség volt a webböngészős configolásra is.
  • Andromeda S2
    Tegnap vettem egy Asus Routert én is, hát nem volt túl egyszerű beconfigolni. Kezdődőtt azzal hogy crosskábel kelett a router meg a gép közé. Nekem 192.168.1.1 az ip. Utána úgy jó 3 órás állítgatás és anyázás következett, de valahogy megoldottam. MAC címet kelett klónozni asszem és akkor lett jó. Valamelyik szolgáltatónál szükség van erre is.
  • Mr.Grent
    192.168.62.1 X-micro :D
  • NaNoKuTyA
    köszi!;)
  • GAthersw
    Itt leírják.
  • NaNoKuTyA
    /volt
  • NaNoKuTyA
    az hogy bekonfigolni, az mit jelent!:)
    még a kezembe se vot router ezelőtt!:(
  • czazsi
    Nekem d-link router van hasonló célra, (laptopnak wireless + 2 asztalinak kábel) és június eleje óta 1x sem kellett még hozzápiszkálnom...
  • PuLZeN
    magyarul:kb. 3 naponta fagy es 2 perc mig az ujrainditas utan osszeszedi magat.
  • PuLZeN
    linksys van nekem is, neha befagy es ujra kell inditani de kb. 3 naponta egyszer es csak 2 perc az egesz process.
    ...
    elkestem? :)
  • taptarap1
    nem azt mondtam, hogy nincs olyan.:)
    ja és...
  • LES FORZA INTER
    mármint 192.168.2.1 sry az elírásért
  • LES FORZA INTER
    192.198.2.1 nálam
  • taptarap1
    soha nem találkoztam olyannal gyáriban, hogy nem az lenne.
  • Mr.Grent
    És mi van ha nem ott kell?
    Mert hogy nem az 1.1-en van? Heh?
    Akkor:
    Start-futtatás-cmd
    ipconfig /all

és ott az alapértelemezett átjáró amit meg kell híni, de hát a kézikönyv gondolom gyorsabb :D
  • GAthersw
    Először elvileg csak kábellel tudsz csatlakozni a routerre, és be kell configolni a 192.168.1.1-en.
  • taptarap1
    192.168.1.1 alapból ha minden igaz a jelszo a doboz oldalán van
  • Sáska
    asszem valami ip cimen keresztul el tudod erni a routert, s ott annak a beallitasait. elvileg a hasznalati utasitasban le van irva minden. Beallitasz mondjuk egz wep kulcsot, es utana mikor a notebookon megneyed milzen access pointokat lat, akkor ott lesz a tied is. Namarmost az en notebookomnak sajat wireless szoftvere van, ott be lehet allitani a jelszot. Ha nincs a tiedhey semmi tamogatas, akkor vagz a windows-os varazslot hasznald, vagy pedig turj a neten software-t a sajatodhoz. Asusnak pl. van.
  • NaNoKuTyA
    na megérkezett ma a linksys router, elvileg sikerült is beállítanom, a laptop látja is de csatlakozni nem tudok, egy darabig tölt, de nem jön elő az ablak,, ahol a jelszavat kérné!:( Tippek?
  • ChMx
    Fehér Afrikát!
  • czazsi
    Jaja kopik! Ha elküldöd a géped postán adok érte egy 10 rongyost! (Persze a postaköltséget te állod) Vagy leformázod a wincsid és raksz egy új winfost! Válassz! Mindkettő megoldja az fps lag kérdésed!
  • fdi-brutal
    Ja, kopik.:)
  • csadam
    Nah csö rég írkáltam már ide :)
    Jah és lenne is egy kérdésem ha egyre többször van fps laggom akkor már kezd haldokolni a videókarim?Meg már olyan játékok is kezdenek lagolni amikor eddig full grafon mentek és nem akadtak.
  • LES FORZA INTER
    nekem egy belkin routerem van lent koliban, leggyíkabb verzió, kifejezetten 4 gép kábeles összekötésére, de a koliban a másik emelet teljesen másik végén is jól fogták a wireless részét(bár én nem próbáltam, és azóta le is tiltottam, beszéljen a rendszergazdával ne engem bannoljanak más letöltéséért) cabelesen viszont 2 gép egyszerre cod4ezik, a 3. pedig 4MB vel tölt és nincs semmi problem, vmikor meg 3an töltünk 4MB.
  • czazsi
    Hehe, nekünk is egy D-Link wireless router van itthon. Főként a Laptop miatt! Ha az asztali gépről szeretnék valamit áttenni a laptopra, akkor inkább rádugom a kábelt, mint hogy wireless másolgassak! Persze csak ha gigákról van szó!
  • mooo
  • NaNoKuTyA
    :D
  • Sáska
    pont ezert kell biztosra menjel: minnel jobb neki, annal nyugodtabban tudsz gamelni anelkul, hogy bezavarnanak.
    vigyazz granat.
  • NaNoKuTyA
    hát azért veszek én ilyet! az asztali gép, amin ugye játszok, az vezetékkel kapcsolódna, a laptop meg a főnökasszonnynak kell, hogy ne nyagasson a gépért és tudjon netezni!:D
  • Sáska
    Nekem is Lynksys-van asszem, es jol mukodik. Igaz, miota wireless-el jatszom, megnott a pingem. Mondjuk nem tudom, hogy ez a routernek, a wireless kartyanak, avagy a net-nek tudhato-e be, ugyanis pont koltozeskor valtottam vezetekesrol vez. nelkulire. a Router es a gepem kozott 1 emelet tavolsag van, de a jel erossege mindig eleg eros szokott lenni.

Majd ha otthon leszek, megnezem, h mi van pontosan.
    Ettol fuggetlenul, en vezetek parti vagyok mind netkapcsolat teren, mind eger- ugyben:D