16997
-
Locna #15513 A lap honlapján szerepel a cpu support listában. Nagy balhét csapok, ha fölösben megvettem és nem is vizi majd. Mi a francnak van akkor a support list?!
-
hát ha ucc-s a lapod igen ha nem tudja értelemszerűen nem...de ahogy nézem az aláírásodban lévő lap nem tudja. -
Locna #15511 Hát sajna úgy néz ki, hogy a fejlesztés egyenlőre elmarad anyagiak miatt. Viszont annyit sikerült még tennem, hogy cseréltem a 7750-et 555BE-re. Gondolom azért ez is előre lépés valamejest. Már csak azt kell kiderítenem, hogy tudok-e majd zárolt magokat nyitni rajta. -
Ahogy én leszűrtem nem kevés átrágott teszt alapján, a 4 magos Phenom II X4-eknél általánosan nem teljesít jobban egy 6 magos Phenom II modell. Sőt, néhol még alattuk is van. Tuningban szintén rosszabb, 6 maggal már nem tud olyan órajeleket elérni a cpu mint 4 maggal. :) -
Ez nem Deneb magos, hanem Zosma. Ez annyi, hogy a 6 magos Thubanból elvettek 2 magot. Turbo Core órajele ennek is 3,4 GHz, alapból persze 3on megy. 95W ennek a fogyasztása, míg a 3,4GHz Deneb 125W-ot eszik, a régebbi verzió meg 140Wot.
A legerősebb Zosma ha jól tudom a 970-es 3,5 GHz-vel. Most 40 ezer iponon. Szerintem ha most vennék, akkor azt választanám, mert esetleg 1 v 2 magot ha be lehet kapcsolni, az nem hátrány :) Ellenben a 965ös denebet 37ért adják, abba biztos nem lehet kapcsolni semmit. Órajel tuning téren fogalmam nincs melyik bírja tovább, elképzelhető, hogy a deneb ebből a szempontból jobb, majd ebből kérek infót, ha valaki tudja. -
Locna #15508 Amúgy ez, hogy-hogy "csak" 3GHz-en megy? Haverómé volt nálam a multkor és az 3,4GHz-en ment. Bár az BE volt. -
Locna #15507 Van esetleg valami ami miatt ennyire nem ajánlott az FX sorozat? Olvastam, hogy még nem a legkiforrottabb, pontosabban, hogy az OP rendszerek nem támogatják kellő képpen. Minden képp a jövöre gondolok, ezért gondoltam rá, hogy meg próbálkozok vele. Sajna még nem találtam véleményeket, hogy muzsikál játékok alatt. Hát pont ez a gond, hogy csak új proci jöhet szóba, ahogy nézegetem az árakat, azok meg szinte napi szinten változnak. Szal így elég nehéz kalkulálgatni. Amúgy egy Giga alaplap, 8Gb DDR3, és vagy egy 6950 vagy egy GTX560Ti társa lenne a jövőben. -
Phenom II x4 960T
Erről egész jókat írnak akik vettek... Ott van Gyurmooo CPU-Zje is.
Én a 965ös procit vettem kb szeptember végén 29ezerért. Annál többet nem nagyon adnék érte, sztem 36ot nem ér. Viszont 6 magosítani egy ilyet az elég jó lenne, ha sikerülne.. Pláne 32ért. -
945 - 955 Black Edition .. -
Locna #15504 Olvasgatok-olvasgatok, de egyenlőre sajna nem tudok dönteni. Szerintetek X4 955/960 vagy FX-4100?? Ifen, fogom sokat használni játékra is és direkt a max 35k-s kategóriát kérdezem.
Üdv! -
Hat- és nyolcmagos Phenom II-es CPU-k jönnek -
Megvarom mit villant a Trinity... :) -
én egy 925-s tulaj plecsnit elfogadok így karácsonyra:D -
Nagyon tetszik!
Köszi!
-
Már megvan egy ideje a procim, de kérhetnék én is egy 955BE plecsnit? :))) -
Blum #15498 Házigazda meg kilóg a sorból..ejj :) -
Na emberek, micsoda Phenom II-sites tortenik... Nagyon helyes
-
Wow, most figyelek oda, milyen züllés megy itt.
Kérhetek én is egy Phenom II X4 965 megbélyegzést? -
Én is kaphatok Solten egy AMD logót? :) Phenom II X6 1090T -
Udv:
-
Puhos #15493 Szia Solten!
Lecseréltem a procimat egy Phenom II X4 955 BE-re, légyszi írd át! Köszi. -
Laci82 #15492 Sziasztok.
Amd Fx-es szériájú procik tulajdonositól várok véleményeket (főleg a 4100-es érdekel)
Ami a legjobban érdekel az általam olvasott Bios felismerési probléma,csak abban merül,ki hogy nem lehet plusz magokat feloldani és,hogy stabil-e a rendszer ezzel a procival?
Egyébként azt olvastam,hogy még nem egészen használja ki az op rendszer ezt a technológiát,de ugye minden mulandó,így az ilyen véleményke nem érdekelnek,inkább a stabilitási,megbízhatósági dolgok érdekelnek. -
Nem ismerem az AM2es procik memória osztóit, de sztem azok a kingmax ramok is elfáradnak gyorsan 800 MHz fölött. Esetleg ha visszaosztod, hogy a ram ne nagyon menjen 800 fölött? Vagy megvolt?
Proci feszt emeltél? HKC táppal nem hiszem, hogy kéne erőltetni ezt az erős tuning dolgot. -
3.0 GHz felé akkor ne erőltesd, úgysem sokkal mehetnél már felé. Azért a 100-200 MHz-ért küzdeni felesleges ilyen magasságokban. -
Locna #15489 Értem, én is gondoltam, hogy valszeg ez lesz a válasz.
Az a baj, hogy bár mit próbálok bios-ban mindíg kifasgyás vagy gép nem indulás a vége. Próbáltam a szorzóval is és az FSB-vel is machinálni. 3.0GHz főlé érve ma reggel csak kattogott a vidkari, indulás helyett és persze világított rajta mind 3 led. A proc venti meg nem pörgött. Eelem ki, áramtalanítottam és utána pöccre indult, az alap értékeken. -
A BIOS-os ér a legtöbbet, az ilyen auto-tune szemetekben nem kell bízni. -
Locna #15487 A Catalyst féle CPU tuning ér valamit, érdemes próbálgatni? -
Top 10 legmegbizhatobb cegei soraban (jenki) az AMD
1) Smithfield Foods (SFD), a global food company
2) Xcel Energy (XEL), a regional supplier of electric power and natural gas
3) Nike, Inc. (NKE), a global marketer of athletic footwear, apparel and equipment
4) Dole Food Company (DOLE), the world's largest producer of high quality fruits and vegetables
5) Advanced Micro Devices (AMD), a semiconductor design innovator
6) Allergan (AGN), a global technology-driven multi-specialty healthcare company
7) Temple-Inland (TIN), a low-cost corrugated packaging and building products company
8) Herman Miller (MLHR), a designer and manufacturer of furniture
9) Texas Instruments (TXN), a developer of analog, digital signal processing, and semiconductor technologies
10) Lexmark International (LXK), a provider of printing and imaging products and software solutions -
kivégezni már nem tudod a procit ha leveszed a hütést még úgy se...vedd vissza a memók órajelét és hadd szóljón FSB-t vedd feljebb úgyse érezhető stabilitást teszteld prime vagy aida stabilitás tesztel -
FSB-t emeled = nő a memóriák sebessége is párhuzamosan (a RAM-od valószínűleg nem fogja komáli, így ne foglalkozz ezzel). A szorzóval lehet trükközgetni, én 20x200-ig mentem el a procimmal, persze feszültséget emelve. Ahogy olvastam külföldi fórumokon 3.2 GHz felé nem érdemes menni a 7750-tel, felette már csak elég nagy fesztöbbletekkel képes még száz-kétszáz MHz többletet kinyögni. Annyiért pedig már nem éri meg túlhúzni, főleg hogy a teljesítménytöbblet arányához viszonyítva irreálisan fog zabálni és melegedni. -
Locna #15483 Jelenleg ezzel a felállással próbálkozok: 14,5 X 207=3017MHz. Jelenleg stabil, és még így is desktopon 40fokos a proci. Lassan kap egy fél óra MW3-at és meglátjuk hogy viselkedik. -
Locna #15482 Alantabb lévő láma hozzászólásomhoz kapcsolódoan szeretnék még egyet kérdezni. Melyiket érdemesebb emelgetni, illetve melyik megoldással érem el a legjobb hatásfokot, stabilitást? Ha az FSB-t emelgetem, vagy a szorzót? Esetleg párhuzamosan érdemes? Szorzónál mi az az érték amit még jóindulattal megadhat az ember? Alapállásban ugye 13,3 X 200MHz, amiből összeadódik a 2700MHz. A célom 3000MHz lenne vagy esetleg kicsivel felette, de nem szeretném a processzort idő előtt kivégezni.
Köszönöm! -

-
Je, naluk legalabb nem idle 16 fokos a CPU, mint kattnal...
Cosmos 1000-ben mar egy fokkal eletszerubb. Az mar nem hogy 22-fok, hol tesztelnek ezek a hutoszekrenyben?
-
Az overclockersclub is sci-fi? :D -
Akartam irni hogy volt TX2-m anno, de eleg halk joszag volt, vagyis volt nala joval zajosabb komponens a hazikoban :) A TX3 se igen kulonbozhet tole. -
Engem is, szvsz 60 fole nem igen kene menni. -
Szerző: katt777, tovabb nem is olvasom. Legjobbak a sci-fi-be illo vga tesztjei. -
Locna #15475 Annyit elfelejtettem, hogy 12cm-es venti van a házban elöl is, hátul is. Rá kellet jöjjek, hogy nem a cpu ventije a zaj fő forrása, hanem az említett ventik. Először levettem, de semmi külömbséget nem tapasztaltam. És igen, a ház mind két oldala le van véve. -
Locna #15474 Sziasztok!
Köszönöm a segítséget, és elnézést a kései reagálásért! Végül aztán fent hagytam a ventit, inkább próbálkoztam a tuningal. Ebben sajnos nem vagyok otthon, így csak bios-ban próbálkoztam és a 200-as értéket megemeltem 210-re kettesével. Teszteltem is a prime95-el és így is csak 41 fokra ment fel a hőmérséklete. Meddig lehetne ezzel elmenni egyébként? Semmi máshoz nem nyúltam a fentebb említettnél, és eddig teljesen stabil a gép. Bár még nagyon nem veszem észre, de megpróbálkoznék kihozni belóle valami extrábbat. Próbálok nem kérdezni, inkább olvasgatni, de sajnos idő hiányában nem mindíg sikerül.
Köszönöm, üdv!