16997
  • broman191
    Haverodnál valami nem stimmelt
  • broman191
    Akkor a bizonyos hűtő túlértékeltem, my bad, viszont vannak ránézésre hasonlóan nagy dögök, más gyártóktól, amelyekkel C2Q procik is mennek ventik nélkül, azután pedig 2 magosak nem kérdésesek. :)
  • Gyöször
    Engem zavarna, hogyha 70 fok körül izzana a procim csak azért mert beteg vagyok és zavar az amit alapból nem is hallok csak tudom, hogy van :)))
  • Gyöször
    Hehe ezt én is nyomtam régebben tuningos idők hajnalán mikor nem volt péz hűtőre szigszlalag nélkül gépházat oldalra döntve :D
  • Solten
    Amugy ezzel a modszerrel mukodni fog a dolog: alulfeszeled a cpu-t es beallitasz kb egy 800 -1000 MHz orajelet.
  • Solten
    Eletszeru hasznalat mellett az E8400 lazan a 80 fokot surolja a Hyper Z600-al (haver tapasztalata). Passziv hutesnez inkabb szvsz 2 kilo borda kell emberek meg min. 4 rasegito venti hogy ne pusztuljon el a CPU egy even belul (menjunk biztosra :D).
  • Solten
    "125-130 W TDP-s procival is elbánik vígan load alatt is, venti nélkül, amekkora mammut."

:DDD Na jo, ne menjunk mar at poen rovatba plz.
  • broman191
    Egyik havernak van is ilyen szobaventije, majd lehúzom kölcsönbe és bepróbálom a procim mellé 4.0 GHz-en load alatt mennyit sikerül faragni vele a 70 fokból...
  • Blum
    Scythe Ninja-ra is (ami csak 665gramm) azt írja a gyártó,hogy eszünk ágában ne legyen venti nélkül felrakni magasabb órajeleken üzemelő processzorokra. Mégis 28-30fokon tartja haverom E8400-át úgy,hogy a gép 24/7 megy és a proci terhelés nem esik 30% alá. Igaz,hogy mindez egy batárnagy Chieftec házban,ami megvan tömve ventikkel.

#15463 első mondatával abszolút egyetértek.

Ha nem játszik/renderel,etc. a srác,akkor szvsz levett oldallappal még a leggagyibb házban is használhatja venti nélkül.

Ha mégse jön össze,akkor:

• broman191
    Amit a gyártó ajánl és ami a valóságban még ésszerűen elviselhető, az általában nem ugyanaz. Kísérletezni kell hogy valójában mi a helyzet, saját igényeknek-körülményeknek megfelelően. :) A Z600-ra (és hasonló kategóriás óriási hűtőkre) csak rá kell nézni és már látható a hozzáértőbb szemnek hogy az a 89W egy vicc, reggelire megeszi. Egy nagyobb, 125-130 W TDP-s procival is elbánik vígan load alatt is, venti nélkül, amekkora mammut. Sőt még valamennyit - viszonylag sokat - húzva is, a tapasztalatok, tesztek alapján. :)
    Abból kiindulva hogy az én TX3-am 2 db 92mm-es ventivel, a gépház két oldalát ledobva, a Phenom II X4 955BE procimat 4.0 GHz-re túlhúzva, load alatt is viszi max. ~70 fok környékén (túlhúzás nélkül jellemzően 50-60 között)...akkor egy 2 magos 7750BE valószínűleg menne ventik nélkül is vele, hasonló maximális hőm.értékkel load alatt.
  • Solten
    Alap elbirja, de most 1% cpu terheles mellett fogja hasznalni a gepet? :D A
    Hyper Z600-at 89W TDP alatt ajanlja a gyarto, pedig tobb mint 1kg. A TX3 miniatur hozza kepest.
  • broman191
    A valóság hogy a a heatsink számít nagyon sokat, ha az "megfelelő", a ventik mellé szinte csak mellékes ajándékok, egy kis többletet adnak a hűvösséghez. Szerintem egy TX3-nak van olyan jó a heatsink-je hogy elbírjon egy névlegesen 95 W TDP-vel rendelkező 2 magos 65 nm-es 7750BE procit - alap órajeleken - a venti nélkül.
    Idle terhelés mellett 99% hogy venti nélkül nyugodtan lehet használni, elviselhetően hűvös lesz. Ellenben hosszas load mellett szerintem már van esélye hogy elérheti a határértéknek számító ~70 fokot. A ház oldalait le kell csapni hogy szellőzzön, ne rekedjen meg a meleg, főleg hogy nincs rajta a heatsink-en a venti, fokozottan ajánlott (ha a háznak nincs rendes levegő áramlása - nagy ventik elől-hátul-esetleg oldalt és felül - akkor főleg).

Szóval lehet kísérletezni bátran, le kell szedni a ventit, aztán gép indít, mondjuk CoreTemp-et betölt, netezés (és egyéb általános idle terhelésnek felfogható tevékenység) közben lehet figyelgetni a hőmérsékletet.
    Ha mondjuk a ventis 40 fok helyett, 50 fokon elmegy idle alatt venti nélkül is a proci, akkor lehet próbálkozni egy prime 95 teszttel mondjuk, CoreTemp-et nézegetve továbbra is, ha 70 fok körül "megáll az élet", nem megy fentebb a hőmérséklet, és eltelt legalább 15 perc, még mindig stabil a rendszer, akkor van egy halk és elfogadható hőmérsékletű rendszered... :)
  • Solten
    Hello, abszolute nem, passziv huteshez min. egy kilos cucc szukseges, es eleg limitalt TDP keret mellett.
  • Gyöször
    Szerintem alapjáraton majdnem hangtalannak kéne annak a hűtőnek lennie, nekem hyper 212+ van ezt nem is hallom alapjáraton. Legalább annyi hűtés szerintem kell neki, ha 100ra hajtod a procit. Pláne ha a ház szellőztetésed sincs jól átgondolva.

Lehet, hogy elvinné hűtő nélkül is de én nem merném.
  • broman191
    A 40 fokos idle jónak számít, a max. működési hőmérséklete a bizonyos procinak 73 fok, de azt nem fogod elérni vele terhelés alatt sem a TX3-mal - venti nélkül. :)
  • Locna
    Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. Adott egy 7750BE és egy Cooler Master Hyper TX3 hűtő. Elég szép nagy darabocska... Jelenleg a ventije rajta van, és így desktop alatt 40 fokos a proci hőmérséklete. Na most a kérdés az lenne, hogy le vehetem róla vajon a ventit, zaj csökkentés céljából? Levett oldallal elbír csak maga a borda is a cpu hűtésével? Továbbá ebben a formában mérném az értékeket és mi az a hőmérséklet ami még normálisnak mondható a cpu-nak mind terhelés alatt mind terheletlenül?

Köszönöm a válaszokat!
  • Jakuza001
    Tévedésből került ki a Microsoft javítása a Bulldozerhez

"A megjelent frissítésről viszont készült pár gyorsteszt, melyből kiderült, hogy túl nagy előrelépést nem jelent, sőt esetenként lassult is a rendszer teljesítménye. Nem sokkal korábban a javítás el is tűnt a Microsoft frissítései közül, ami jelzi, hogy valami nem stimmel. A Bright Side Of News utánajárt a történteknek, és az AMD reagált is az eseményekre. A vállalat szóvivője elmondta, hogy két javítás készül az FX szériás processzorokhoz. A Microsoft csak az egyiket tette közzé, de abból nem lehet sokat profitálni. Az AMD a teljes frissítőcsomagot a következő év első negyedévében tenné elérhetővé, és a felhasználók kézzelfogható sebességnövekedést fognak majd tapasztalni a Windows 7 és a Server 2008 R2 operációs rendszereken."
  • Gyöször
    ..és radikálisan nőtt a teljesítmény..
  • grebber
    A Bulldozerhez igazította a Windowsok ütemezőjét a Microsoft
  • benőmenő
    kísérletezgetni kell, mert én most vettem vissza 3 magra, mert egyszerűen a 4. nem bírta, csak 2,7 Ghz-en, viszont ha 3 aktív csak akkor megy 3,2 ghz-et is alapfeszen, így egyedül a bf-ekbn vesztek fps-t, de ez nekem nem nagy érvágás.
  • Dj Tommy
    Kösz mindkettőtöknek az infót.
  • zico87
    károsnak semmikép mert az 550/555-k nagyrészét üzleti célból tiltoták le lutri az egész náam 2 550-es járt egyiknél mind 4 mag hibátlanul ment másiknál alulfeszelve mükszöt mind a 4 de ha mind a 4 nem is mükszik 80%-ban 3 mag hibátlan
  • broman191
    Nem káros, ha terhelés alatt instabil lenne 4 maggal, akkor maximum visszateszed 2 magosra, vesztenivalód nincs! :)
  • Dj Tommy
    Kb. 1,5 éve vettem egy Amd Phenom X2 550 Black Edition-os procit.
    Olvastam róla, hogy ezek "butított" 4 magosok és nem mindenkinek sikerül feloldani a + 2 magot.
    Ma megpróbáltam én is és sikerült, a kérdésem az lenne, hogy hosszú távon káros-e ez a proci működésére?
    Bocs, hogy ha láma a kérdés, de nem akarom ezt a számomra jó procit tönkretenni.
  • zico87
    izzíts rá egy prime95-t az megizzasztja vagy egy aida stabilitás tesztet,alap hütővel is elég jól bírják a tuningt igaz proci függő is 925-semnél azért érzékelhető az artic hatása:D
  • broman191
    Miből gondolod hogy a CPU miatt vannak a fagyások? Egy-két játékban vagy mindegyikben?
  • zritya
    Sziasztok!
    Érdeklődnek hogy létezik e valamilyen program amivel meg lehet nézni van e valami baja CPU-nak (lehet hülyén hangzik de nem bírtam másképp meg fogalmazni) ,everestel nem lettem okosabb, vannak néha fagyások játék közben. Előre is Köszönöm!
  • Büdös Bohóc
    alap hűtővel is lehet amúgy valamennyit, de ja, akkor már érdemesebb erősebb hűtést

kíváncsi vagyok az enyémmel mit lehetne kipréselni, de stabil állandó magonkénti 3.6-3.8 kb lehetséges, alap hűtővel is teszt szerint tudná.
  • broman191
    Ha húzni szeretnéd akkor érdemes. :)
  • zico87
    55 fok az simán jó gyárival nekem is zajjal volt bajom ezért én egy asus artic squaret dobtam rá
  • Büdös Bohóc
    Ha csak a hővel van a bajod, akkor nem. Nekem a zajjal nagyon az volt, azért cseréltem le a lenti cuccra.
  • Madmano
    Most alap hűtő van a 945-ös Phenom II X4-esemen.Kérdésem:érdemes-e valami speckó hűtőt rádobni.A BF3 alatt maximum 50-52fok.
  • Büdös Bohóc
    köszi!
  • broman191
    Igen!
  • Büdös Bohóc
    Sziasztok

A stock AM3-as phenom II hűtő jó AM2 foglalatra is?
  • Blum
    Igen,csak pont a táptól nem fogja tudni elforgatni.
  • Gyöször
    Igen. A procihűtő felett tök jól megszorul és elvan a meleg, a táp is biztos alsó ventillátoros, az se tűnteti onnan el egyből.

Célszerűbb lenne hátrafelé tolni plussz a szellőző rácsra egy venti ami segít kitermelni a kuckóból.
  • lee56
    Arra próbált rámutatni, hogy talán nem a legjobb irányba fújja a levegőt :)
  • V43 1105
    Plafon ?
  • Gyöször
    És ezt a hűtőt csak így lehet feltenni, hogy a plafont fűti?