16997
  • ajem kisa
    Az komoly!:D Legalább nemkell fűtened!
  • broman191
    Hibás az a 85°C valszeg'...nálam is mér ebben-abban alaplapi 190°C-ot folyamatosan az egyik csoda berendezés. :)
  • ajem kisa
    Ez egy másik ablakban, de már nem ugyanúgy hivja...pff:D
  • broman191
    Nagyon próbálják erőltetni manapság ezt a "tuning könnyen" vonalat, de szerintem nem túl hatékonyak az ilyen tuning szoftverek, az OverDrive CPU-húzása egy vicc, aztán amit a Catalyst auto-tune is művel...minden csak nem megbízható, stabil tuning. A leghatékonyabb dolog amit tehet az egyszeri tuner -> utánaolvasni magyar, vagy inkább külföldi fórumokon, hogy egy adott procitól mit lehet elvárni, y MHz @ z V / x °C, aztán próbálgatni hogy a saját konfig hogyan viszonyul a bizonyos értékekhez.
    Aztán lehet tesztelgetni gyilkoló progikkal, mint pl. a Prime95. Ha 1 óra "large FFTs" gyilkolás után is él még a rendszer, akkor esélyesen hosszabb távon sem lesz vele gond. A nagyon kontár OC általában az első pár percben kibukik, de többször jártam úgy hogy 10 perc után lett kidöglés, vagy elvétve akár 30 perc után is. Szóval 1 óra prime95 "large FFTs" stabilitás az már mondhatni mérvadónak CPU tuningnál, tapasztalataim szerint! :)
    A VGA OC már körülményesebb dolog, 1 óra FurMark/Kombustor stabil beállításokkal is döglött már ki a rendszerem többször, valós felhasználás alatt, 5 perc játék után... A 3Dmark11/Unigine Heaven/Unigine Sanctuary bezzeg lefutott még simán... Művészet megtalálni a "mindenhez tökéletes" OC beállítást! :)
  • ajem kisa
    Kíváncsiságból felraktam, de ez is 85fokot mutat a TMPIN2-re!
    Chipset lenne? Vagy mi?
  • Palinko
    pedig tud olyasmit amit a biosom nem.
  • broman191
    No igen 980BE és az ára...vicc. Részemről csak valami 2. generációs 8 magos Bull-ra cserélem majd le a jelenlegi rendszeremet. Persze csak akkor ha már annak is leesik az ára, esetleg használtan dobálják hozzám. :)
  • ajem kisa
    Na ez lesz az!:) Kár érte!:s
    Amúgy erre emlékszem:
  • broman191
    OverDrive-ra*
  • broman191
    Szerintem az OverDrive-ról gondolsz! Részemről nem ajánlom...ez a mainstream-esített tuning nem tuning, utána kell olvasni rendesen a dolgoknak, aztán BIOS-ban állítgatni! Az OverDrive nálam csak rendszert fagyasztani tudott... :)

• ajem kisa
    Egy fekete ablakban lehet huzni a Hz-eket ilyen csúszkán, így nemkellett a biosban babrálni, hanem egyből húzhattad az órajeleket!:)
  • broman191
    Konkrétabban mire gondolsz? :D
  • ajem kisa
    Az amd-nek volt valami saját tunning cucca, ami csak a saját szettjével volt elérhető vagy mi, szóval amd proci BE+ati+amd csipszet...

Nemtudja valaki, hogy mi is ez? Vagy egyáltalán létezik-e még?
  • Pretorian
    Az mondjuk vicc hogy több mint 12k az árbeli különbség a 965 és a 980 BE között, amikor egy 5 rongyos hűtővel a 980 fölé húzod a 965-öt feszültségemelés nélkül, vagy csak nagyon minimális emeléssel.
    Amúgy lassan upgrade-elnék CPU-t is, VGA-t is, csak hát egyenlőre nincs mire :D
    Bulldozernek a tesztek alapján egyenlőre nagyobb a füstje mint a lángja. Intelt meg nem akarok, hiába mondja mindenki hogy "ejj, a Sandy Bridge Core i7
    az mekkora jó" - jahh, csak három és félszer annyiba kerül mint az AMD hasonló kategóriában induló processzorai, teljesítményben viszont a kétszeresét sem hozza a konkurens chipeknek.
    Szóval egyenlőre marad ez a cucc, ma még azért bőven elég ez is.
    Ha kijön valami komolyabb Bulldozer, akkor majd jöhet az upgrade.
  • koj
    Értem, köszönöm a segítséget :)
  • Blum
    24/7 megy a gép nálam és több mint 1 hónap után se eszik többet a rendszer 3 gigánál.

Ettől függetlenül érdemes 8GB-ot venni,mert most még nagyon jó áron meg lehet kapni.
  • Palinko
    szerintem ideális, főleg ha több napig is futtatod a win7 64 bitet össze szedi a memóriát egész szépen.
  • broman191
    Attól függ mihez...bizonyos fejlesztők szerint nincs olyan hogy "elég RAM"! :)))
  • EnxTheOne
    A10 4600M 3dmark teszt pletyka
  • koj
    A 8 GB RAM nem sok? Mármint AMD Phenom II X4, és Ati HD 5670 1 GB mellé?
  • V43 1105
    Egy ilyet vehetsz mellé akkor :D
  • Pretorian
    Vehhwhh...én is tennék még ramot a gépbe, de ahhoz fel kéne tennem a 64 bites windózt. Azt meg nem szeretném, mert rohadt sok minden van a gépen. Amúgy olvastam hogy a 32 bites rendszer a videó memóriával együtt képes összesen 4GB-ot kezelni, tehát ha van egy 1 GB-os vga-d, akkor 3 gigát tehetsz még a gépbe, többet felesleges. Jah, és ez valamiféle Windowsos driverek miatt van, tehát lényegében vígan elszaladna ugyanannyi memóriával a rendszer 32 biten, mint 64 biten. Találtam is leírást hozzá hogy hogyan kell megokosítani a kernelt ehhez, de nem mertem belevágni mert félek hogy bebukok mindent ami a rendszerpartíción van.
  • koj
    Kingmax 1333 DDRIII
  • V43 1105
    Típus ?
  • koj
    Most van egy 1X4 GB-os
  • V43 1105
    Mivel olcsó vegyél inkább még 2x2 vagy 1x4GB-ot mellé, nem tudom most milyen kiszerelésű a ramod ..
  • koj
    Köszönöm a választ, remélem amit írtál TX3 jobb lesz mint a gyári hűtő. Egyébként szeretnék még 2 GB Ramot venni a 4 Gb mellé. (Mert a a windows elég sokat elhasznál belőle, és játékra kevesebb marad.) Szóval érdemes , úgy már 6 GB RAM lenne?
  • broman191
    Akkor jól gondoltam hogy valahol 1.2-1.3V között bírhatja. :) Bár csak kíváncsiságból feszelném alul a sajátomat, megfelel a hosszú ideje stabil 3.7 GHz @ 1.35V [alap]. Alapfeszen 4.0 GHz-et csak egy 980BE menne szerintem, a 965 valószínűleg megy majd 3.8-at, esetleg 3.9-et, a 4.0 már általában kemény dió, több feszt igényel, a többletteljesítménnyel aránytalanul többet, nálam lett az 1.35V-ból 1.45V a stabilnak mondható 4.0 GHz-hez. Beleférne a hűtési kapacitásba, de tesztelgetés után visszavettem a mostani 3.7 GHz-re, a 4.0 GHz nem hozott lényeges változást benchmark-okban sem, valós felhasználásban észlelhető változást főleg nem... :)
  • Pretorian
    1.4-ről 1.2875-re mentem le a 3.4GHz-el, atomstabil. Szerintem mehetnék még lefelé, néhányan 1.22-ig lementek. 59-61 között van a full load.
    De nekem ez így egyenlőre elég.
    Viszont ennek fényében remélem a 4.0 gigahertzet bírni fogja gyári alapfeszültséggel ha majd rajta lesz az új hűtő.
  • broman191
    Mennyire engedte magát alulfeszelni? Maradt mellé a gyári 3.4 GHz? :)
  • Pretorian
    Silmore Industrial pasztát vettem, 250 forint volt, eladó szerint 10 használatra elég. Ahhoz képest hogy nem egy nagy márka, egészen jól vezeti a hőt.
    Most hogy alulfeszeltem a procit megvan a 60-61 fokos cap full load alatt, ami azért már nem rossz így a gyári hűtővel. Attól még teszek rá újat nemsokára mert akarom húzni.
  • Gyöször
    Pasztával csak vékonyan, módjával!

Hyppper 212+ klubba valaki? Csak semmi forró proci fej!
  • V43 1105
    Jep, a hűtőhöz az volt ajándékba, nekem bejött. Jól kenhető, jól teremt kontaktot is
  • broman191
    Ha kiszárad a pasztám akkor befizetek Noctua-ra hogy abba a klubba is beférjek! Egyébként a paszta is van olyan jó mint a hűtő? Mert a paszta egészen olcsó...
  • broman191
    Lehetne a banner-ben "Hűtés" link is amely rögtön egy TX3 vásárlási oldalra dob...
  • broman191
    Van Zalman FanMate2 ventiszabályzóm, nem maradsz egyedül!
  • V43 1105
    Én meg a Noctuával xD
  • Blum
    És akkor én a Zalmannal alapítok egy Forever Alone klubbot?
  • DIESEL DOG #15715
    Lassan már TX3 klubot is alapíthatunk... :D
  • Pretorian
    Jaja köszi, ez egy fasza hűtő, már szemezgettem vele. Ez lesz. Amúgy újrapasztázással újabb 5-6 fokot nyertem, szóval haladok.