16997
-
zritya #15793 Na meg érkeztek rendben a cuccok, már csak 1 gondom van hogy TX3 kissé hangos a bios szerint 2536 RPM-en fut, Full on ra van most állítva (alapból), automatic ra lehet még állítani a biosban és akkor ki ir oda hő fokokat...stb átrakjam? (Asrock 970extreme3)
Előre is Köszi. -
Jaja, a GPS-400AA belsoje jo minosegu Delta. -
Na felrántottam 3800-ra a 965-öt, 1.37 volton. Sajnos utólag derült ki, hogy az új lapom nem támogatja a feszültségemelést még a legújabb BIOS-al sem, szóval feljebb nem tudok menni. MSI szerint ez azért van mert ez egy budget lap, és az ilyenekbe nem szokták ezt a funkciót beletenni (ahhoz képest az ennél olcsóbb AM2+ -os MSI lapomban megvolt ez a funkció tavaly).
OC-vel 37-41 fok között vagyok idle-ben. Everest stress test-el 61 fok így a cap, illetve Battlefield 3-at játszottam full HD-ben ultra beállításokkal, 2x AA és 8X AF mellett: 58-61 fok között tetőzik a hőmérséklet a TX3-al.
Jah, a legkomolyabb az hogy az egész rendszert még mindig egy 3 éves 400(!) wattos Chieftec táp viszi a hátán. Mondjuk ez egy jó széria, egy 500-as M-Tech vagy Stability Power vagy valami hasonló noname szar már rég megadta volna magát. Ha találsz még valahol újonnan (kicsi az esélye), még ma is 10-12000 forint körül van, pedig kb. 2005-ben jelent meg. -
koj #15790 Értem, köszönöm :) -
62 fok a gyáriak szerint, a CoreTemp Tj.Max értéke szerint 70 fok. Maradjon 70 fok alatt esetleges túlhúzással is, akkor biztosan nem lesz gond...TX3-mal ez nem lesz gond. :) -
koj #15788 Egyébként mennyi a max hőmérséklet amit kibír a processzor? -
Nagyszerű! :) -
koj #15786 Sziasztok! Megvettem az AMD Phenom II X4 955 BE-re a TX 3-at, és sokkal jobb a gyárinál. Most alapjáraton 30 fokos, játék alatt max eddig 41 volt ez jó? -
Nekem az evo-ban is volt paszta! -
Blum #15784 TX3 EVO de méginkább Arctic Cooling Freezer 13. (a 12centis venti miatt) -
TX3-hoz van paszta is! :) -
zritya #15782 Akkor már csak 1 kérdésem lenne, milyen hűtőt ajánlotok hozzá? (úgy volna jó ha paszta járna hozzá)Ahogy itt olvasgattam a TX3 EVO írtátok többen is. -
Blum #15781 Ja,eléggé :D
-
Az meleg
akkor szép darab lehet a ház is :)
-
Blum #15779 ~3centivel magasabb a Noctua :)
Fazernek CM HAF 932-es házikója van,bőven elfér az a Noctua odabent :) -
A tesztek alapján az FX 6100 nem jobb mint az Phenom II X6, sok játékban még a komolyabb X4-esekre sem tud ráverni.
Szerintem nem érdemes megvenni.
Kb. ugyanaz van most mint az első generációs Phenomok idejében: akinek esze volt az megvárta a második generációt.
Én is a második generációs Bulldozereket várom. Szerintem 965, jó árban van és azért bőven ki tud hajtani szinte bármilyen komolyabb vga-t. Jó, 6990 mellé azért már nem ezt tenném, de akinek arra van pénze az alapból nem Phenomban gondolkodik, hanem a legdurvább i7-ben szerintem :)
Gondolom nem kicsi az sem, mondjuk magasabb nem lehet, csak szélesebb különben nem tudnád a ház oldalát feltenni miatta. -
Gibor #15777 Nekem 965 van és igazság szerint teljesen megvagyok vele elégedve, igaz csak 4 mag, de nem látom kihasználva teljesen soha videó renderelésen kívül. -
zritya #15776 Ma tervezem meg rendelni processzort, csak dönteni nehezen tudok, fx6100 vagy phenom II x4 965? Utóbbinak az ára tetszős -
Látnád a Noctuám
-
Na megvolt az alaplap-hűtő ram vásárlás. Megvettem a CM Hyper TX3 Evo-t amit ajánlottatok. Fasza nagyon, és iszonyat halk. Most kb. a vinyóm a leghangosabb hardver a gépben. A gyári coolernek olyan hangja volt mint amikor egy Boeing 767-es felszáll.
28-31 fok között vagyok idle-ben gyári órajelen, load alatt most fogom tesztelni + holnap húzom is.
Baz hogy ez mekkora darab hűtő! Amikor kibontottam eszembe jutott hogy tavaly tettem fel ugyanezt egy ismerősöm 955-ösére, csak nem jegyeztem meg a nevét. Volt hozzá jóféle CM paszta is a dobozban. Bulldozerre is rákészültem, megvan az MSI 760GM-P21 FX + 4GB jóféle GeIL Enhance Corsa 1333.
Dobom is fel a 64 bites vindózt nemsokára. -
fearfan #15773 hát nem is ehhez a vga-hoz vettem elsősorban,csak azt akartam leírni,hogy egy ilyen vga-t is hogy ki tud hajtani.Természetesen lesz mellé jóval jobb vga vásárolva majd valamikor év végén :D -
Azert az FX-6100 mellett, mar elegge bottleneck a 4850. -
fearfan #15771 mert? -
Amit leírtál, abból nekem pont az jön le, hogy nem éri meg az árát..... na mindegy. -
fearfan #15769 Nos én nem régiben vettem egy FX-6100-at és pozitívan csalódtam benne :D
Először is a tesztekben az látszódott,hogy amikor elkezdték lejjebb állítani a felbontást,akkor ezek a cpu-k szinte semmivel sem mutattak többet vagy csak minimálisan(játékoktól függő persze),míg az intelek itt rávertek FPS-et,néha nem is keveset.Nos én már jócskán leteszteltem és azokkal a frissítésekkel,amiket ezekhez a cpu-hoz adtak ki eléggé megtáltosodtak.
Jó pár játék kipróbálása után kb a számomra maximálisan kihajtottnak hitt vga-at,ami egy 4850 1GB-os OC néha elég sok FPS-t kihoztam belőle(persze ez is játékfüggő,hogy melyiknél számít az erős cpu)
Néhány számadat:
F1 2011 esetében az előző cpu-al,ami egy E6500 dual core volt a benchmarkban w7-en 1920-ban élsimítás nélkül 33 FPS és lett belőle 47 FPS az FX-6100-al,míg 1280-ban ez 34/50 lett,xp-n 41-ről 48 volt,1280-ban kb 43-ról 60 lett.És játék közben is érezhetően stabilabb volt,mert kb a minimum fps az 26-ról 34 FPS-re nőtt,ami már a folyamatos játszhatóságot biztosítja.a GTA4-et pl már teljesen maxon is viszi 20-35 FPS között,ami a 2 magossal kb 6-10 FPS volt és butítva is majdnem 2× annyi FPS-em lett.
A BC2-nél meg elég nagy volt a meglepi,mert míg az E6500-al 28-40 FPS átlag volt 1920-ban élsimítás nélkül,míg az FX-6100-al meg 45-70 FPS között mozog,1280-ban 32-45 FPS-ről 65-100 lett és minimum beállítással meg lett 40-50-ről 100-200 között,ami már multizáshoz nagyon is jó,mert átlagosan 120-150 között mozog,ami messze nem így volt a 2 magossal.És megnéztem xp-n is,ahol 1920-ban 45-60 között mozgott és 1280-ban pár FPS-el lett több kb 50-70 ill. minimumon 55-75 között,tehát minimális eltéréssel,és persze xp-re meg nem jött a frissítés,ami a buldózert gyorsítja.
A többi játéknál is átlagosan olyan 20-50% növekedést tapasztaltam,viszont volt ellenpélda is.
Úgyhogy én szerintem jól döntöttem,hogy nem vártam mondjuk a 2500k-ra,hanem ezt vettem meg,mert 36k-t simán megér,és viszonyítani persze nem tudok,mivel Intelt nem próbáltam,de sztem jól döntöttem és aki ennyi körüli összeget akar rászánni,az vegye meg nyugodtan,mert hosszabb távra erősebb lehet a 6 mag révén. -
nekem sincs gond az asrock lappal pedig idáig csak asus deszkáim voltak -
ASRock-al semmi gond nincs, régebben az ASUS olcsóbb lapjait gyártották, de már rég nem tartoznak az ASUS alá, és vannak ugyanolyan kategóriájú/minőségű lapjaik, mint az ASUS-nak. -
Gibor #15766 Nekem ellentétes véleményem van ezzel kapcsolatban... Gigabyte tuning lehetőségeivel és stabilitásával 120%-osan megvagyok elégedve... ellenben haverom Asus alaplapját én legszívesebben ketté törném amennyit szerencsétlenkedik az alaplap... A kettőnk gépe teljes mértékben egyezik, csak az alaplap tér el, és én pl memóriákat 1600 cl6 on futtatom, ő még csak 1600 ra se tudja felhúzni úgy hogy 100% stabil a gép. Pedig nem olcsó lapja van, akkoriban 31-2k volt a lapja valami EVO széria, pontosan nem tudom a nevét. Ellenben biztos vagyok benne hogy vannak jó Asusok is, de például AsRock ot se kell leszólni, van jó lapja. -
Látom beindult az agytröszt... -
Asus, Biostar vagy mag Giga mást én nem vennék -
Akkor mostmár tudom miért csak ASUS lapot merek ajánlani ezekután ha tuning is kell. -
szoftveres OC-val nekem se túl jók a tapasztalatok Asrock extreme tuning progi is max fagyást vagy kékhalált okozott+fifa alatt OC-val gyakori a kékhalál.:S -
Hali.
Van egy FX6100-am, és az a problémám, hogy a shogun2 ill. a deus ex HR nem nagyon hajlandó működni. Valaki jártas a problémában? -
Nekem az ASUS deszkám TurboV EVO-ja bejött.
Leteszteltem prime-el, hogy mit bír, abból visszavettem egy kicsit, elmentettem egy profilba. Most alulfeszelve ketyeg, ha kell a kakaó nyomok egy CTRL-ALT-T-t és megvan a tuning :)
Le se fagyott még sose, csak míg nem volt rendesen megetetve árammal a deszka. -
Á semmihez nem nyúltam, csak tesztelem alapon (még)! -
OverDrive-ban lett húzva vagy BIOS-ban és az OverDrive-val csak teszteled? Mert nekem az OverDrive-os húzás nem jött be, de a stabilistás tesztje talán jó lehet... :) -
Na, hát épp azért gondoltam...:P
Amúgy futtatom a stability tesztet, ~25perce megy (1órás), a cpu 100%-on, és mindíg 50-51fokos!:)
-
Nem, mivel ő Szibériában született egy befagyott tó jegén, mellesleg rendszeresen a Napra jár nyaralni!
-
Nem te vagy csák norisz?:) -
Mutatott már -60-at is, szóval egyszer téli kabátban ülök a gép előtt, egyszer fürdőgatyában!