16997
-
ent #4547 Kösz mident!
Egyenesen megkérdezem a fogyasztóvédelmi int., hogy mit csináljak!
Majd értesítelek benneteket! -
#4546 A Barton magos procik egyöntetűen 1,65 voltosak. (Bezzeg a korábbi Athlon XP procik, na azoknál az 1,50volt-tól 1,65volt-ig minden előfordult...)
De eleddig nem olvastam/hallotam olyanról, hogy Barton-t hamisítottak volna. De ehez az is kell, hogy egy ideje a Bartonok szorzólockal jönnek ki, vagyis a szorzót még olyan lapon sem lehet állítani, amely amúgy engedné (a legtöbb esetben eddig a hamis prociknál a szorzót állították át). -
#4545 Tuti hamis, az Athlon "t"-je is egyértelműen jelzi...
Elméletileg ez egy 2400+, ami 266Mhz-s FSB-n futna, 1,65 volton. Valószinüleg eredetileg 1800+/1900+/2000+ -ként látta meg a világot, csak aztán újjászületett...
Amit tehetsz:
No.1.: Felhívod a nagykert. Max. elküldenek a halál f*szára, de ez is valami (legalább tudod, mennyire lehet megbízni bennük...). Ha esetleg normálisan állnak hozzá, akkor még szerencséd is lehet - ha felajánlják a cserét, akkor 1: inkább egy barton magos procit válasz, azzal eddig nem voltak ilyen gondok, 2: figyelj oda nagyon (mostmár tudod, mire kell...). De sajnos várhatóan az fog bekövetkezni, hogy szerintük meg nem hamis a proci, ne higyj a fórumokban leírt "sületlenségekben" és kész (sajnos nem egy esetben tapasztaltam ilyen hozzáállást már). Ha esetleg elég erőt érzel magadban, akkor jöhet a polgári peres út (a fogyasztóvédelem után). Hosszú, rögös és drága, de ha egyszer átvertek, és nem tanúsítanak megfelelő hozzállást, akkor megérdemlik...
No.2.: Ha elküldenek, és lenyeled, akkor marad a proci. Mit jelenthet ez az adott esetben? Nos a proci valószinüleg 1700+ és 2000+ közötti névelges frekin jött ki, 1,50-1,60 volt alapfeszültségen. Várhatóan futni fog 2400+ -ként, de 1,65-1,70 volt körüli feszen. Ha tuningolni akarod, akkor kis szerencsével (és jó hűtővel) elérheted akár a 3000+ névleges frekit is (olyan 2200Mhz valós freki). De ez nagyon szerencse kérdése... -
#4544 Anyi az eredetinél is!! -
#4543 Sorry, szétszórt vagy ok kicsit, a működési frekije 1933Mhz azt tudom, de a feszültség mennyi?
Mert 1,65 öt jelez nálam, nem tudom az eredetinél mennyi... -
Meetal #4542 1900 Mhz körül -
#4541 Meg tudnátok mondani mennyi a 2600+barton proci működési frekije? Mert lehet hogy az én sulinetes procim is hamis?
Bár nem tudom van e értelme 2500+ ból 2600+ ot csinálni... -
Meetal #4540 Asrock K7s8x ; 1400Duron!
20.000.- - 25.000.- Ft
(Asrock=Majdnem Asus) -
#4539 Háát procival együtt egy alaplapot 20ezerért?
Ez nekem is jól jönne! -
#4538 Tudnátok ajánlani egy Abit, vagy Asus alaplapot + egy procit hozzá 20-20eFt körül? -
Borg #4537 Van valami baja is?
Mert engem hidegen hagyna, ha rendesen működik. -
#4536 hiába csinálsz bármit, nem fogják cserélni,ők is így kapták kintről. sok ember jár ebben a cipőben. -
ent #4535 Hahó! -
ent #4534 Egyáltalán tudok vmire hivatkozni? Talán hivatalos AMD nyilatkozat, stb.? -
ent #4533 Szerinted/szerintetek mit csináljak a CHS nagykerrel (SULINET)??
Hívjam fel őket, írjak nekik fenyegető levelet, stb.!!! -
Borg #4532 A "JIUHB"-ben NINCS talpa alul felül az i betűnek, ezért igen, egyértelműen hamis. -
Vez #4531 Ez miért hamis? -
ent #4530 Vki? -
ent #4529 Köszönöm!
Íme a hamis proci feketéje: (szerintetek is hamis, kicsit elmosódott, de azért lehet látni a lényeget!)
Mit csináljak vele! Még nem mertem a gépbe rakni! SULINET!!! -
StarFist #4528 Íme egy intuitív gondolkodó. -
Borg #4527 Fel kell töltened valami tárhelyre, majd belinkelni ide.
A feltöltést megejtheted pl itt: http://cwx.frontember.hu majd egyéb>exchange. Majd ha felért, akkor a kép linkjét másold át ide, a kép parancs segítségével. És máris meg fog jelenni itt:) -
ent #4526 Hogy tegyem fel a hamis proci képet? -
#4525 Szóval érdemesebb akkor lehet azt veszek -
#4524 Szerintem igen. Nem melegednek annyira, gyorsak, és a 2500+-nak nagyon jó az ár/érték aránya. -
#4523 Á'lá Oldman? -
#4522 Még 1 kérdés: érdemes Barton magos procikat venni? -
#4521 Köszi mindenki! -
#4520 Köszi! -
StarFist #4519 A folyadékkal valószínűleg a szilikonpasztára gondoltak (fémtartalmúra). Egyébként pedig menj más boltba. Vannak még begyepesedett helyek, ahol csak az Intelt ismerik az AMD-hez pedig még munkavéelmi kesztyűben sem érnek hozzá. Ezeket a helyeket el kell kerülni. -
#4518 Vagy mielőtt visszaviszed a procit törölgesd le a pasztát alkoholos törlőkendővel, és semmi sem fog látszani rajta, ennyi! -
#4517 Csak az üzlet nem szereti... Nekem 6db AMD procim volt eddig kb 5 év alatt, és egyikkel sem volt soha gond, ráadásul előfordult már olyan is, hogy leállt a hűtés a procin, és semmi baja sem lett.
Az a "mittudomén milyen folyadék" pedig gondolom a paszta, amit finoman, vékonyan kell rákenni a procimagra, és lehetőleg fehér színűt, ne ezüstöset, mert az tényleg okozhat gondot egyes amd prociknál... -
#4516 Az, hogy sok probléma vele érdekes, mert nem igaz. Az, hogy újabban megint sok a hamisított proci az, igaz - de ez nem "probléma", csak oda kell(ene) figyelni.
A nagyker-visszavét dologhoz nem tudok hozzászólni, volt már dolgunk elhalt procival, visszavették, kicserélték kiskerben.
Szvsz simán menj be egy másik, normálisabb boltba... -
#4515 Most akarok új procit venni (AMD-t) bennjártunk egy üzletben. Megkérdem mért nincs árlistájukon AMD proci.(mert ugye nem volt)Erre azt mondják nekem hogy nagyon sok probléma volt velük mert (és itt a lényeg), sok gyárihibás és ha csak 1mm-el arrébb megy az a mittudomén milyen folyadék, akkor már nem vehetik vissza garanciálisan!
Igaz ez vagy csak az üzlet nem "szereti" az AMD procikat? -
StarFist #4514 AeroCool HT101. Jobb is, ugyanolyan halk. Sajna a design csak plexi oldalú háznál érvényesül (ibolyaszínben világító ledek a ventiben). -
#4513 Az Iglo 2510 is 26db zajszintű, és szintén igen jól hűt - igaz drágább is... :) -
#4511 ár / teljesitményben tényleg verhetetlen a FR II ! -
#4510 Vízhűtés? Zlman? Szerintem ezek mind jobbak és halkabbak...
De abban az árban tényleg jó a FalconRock. -
#4509 Szerintem meg a Whisperock IV jobb és csendesebb.(a borda ua. mint falconrock II) -
Borg #4508 Spire FalconRock II 26dBA
Jobb, és halkabb hűtő nincs AMD-re. -
#4507 20-25 decibel, elég csendes, a legtöbb hűtőnek 30 fölött vana zajszintje...