16997
  • ent
    Kösz mident!
    Egyenesen megkérdezem a fogyasztóvédelmi int., hogy mit csináljak!
    Majd értesítelek benneteket!
  • [NST]Cifu
    A Barton magos procik egyöntetűen 1,65 voltosak. (Bezzeg a korábbi Athlon XP procik, na azoknál az 1,50volt-tól 1,65volt-ig minden előfordult...)

De eleddig nem olvastam/hallotam olyanról, hogy Barton-t hamisítottak volna. De ehez az is kell, hogy egy ideje a Bartonok szorzólockal jönnek ki, vagyis a szorzót még olyan lapon sem lehet állítani, amely amúgy engedné (a legtöbb esetben eddig a hamis prociknál a szorzót állították át).
  • [NST]Cifu
    Tuti hamis, az Athlon "t"-je is egyértelműen jelzi...

Elméletileg ez egy 2400+, ami 266Mhz-s FSB-n futna, 1,65 volton. Valószinüleg eredetileg 1800+/1900+/2000+ -ként látta meg a világot, csak aztán újjászületett...

Amit tehetsz:
    No.1.: Felhívod a nagykert. Max. elküldenek a halál f*szára, de ez is valami (legalább tudod, mennyire lehet megbízni bennük...). Ha esetleg normálisan állnak hozzá, akkor még szerencséd is lehet - ha felajánlják a cserét, akkor 1: inkább egy barton magos procit válasz, azzal eddig nem voltak ilyen gondok, 2: figyelj oda nagyon (mostmár tudod, mire kell...). De sajnos várhatóan az fog bekövetkezni, hogy szerintük meg nem hamis a proci, ne higyj a fórumokban leírt "sületlenségekben" és kész (sajnos nem egy esetben tapasztaltam ilyen hozzáállást már). Ha esetleg elég erőt érzel magadban, akkor jöhet a polgári peres út (a fogyasztóvédelem után). Hosszú, rögös és drága, de ha egyszer átvertek, és nem tanúsítanak megfelelő hozzállást, akkor megérdemlik...

No.2.: Ha elküldenek, és lenyeled, akkor marad a proci. Mit jelenthet ez az adott esetben? Nos a proci valószinüleg 1700+ és 2000+ közötti névelges frekin jött ki, 1,50-1,60 volt alapfeszültségen. Várhatóan futni fog 2400+ -ként, de 1,65-1,70 volt körüli feszen. Ha tuningolni akarod, akkor kis szerencsével (és jó hűtővel) elérheted akár a 3000+ névleges frekit is (olyan 2200Mhz valós freki). De ez nagyon szerencse kérdése...
  • Devids Pro
    Anyi az eredetinél is!!
  • Narancs
    Sorry, szétszórt vagy ok kicsit, a működési frekije 1933Mhz azt tudom, de a feszültség mennyi?
    Mert 1,65 öt jelez nálam, nem tudom az eredetinél mennyi...
  • Meetal
    1900 Mhz körül
  • Narancs
    Meg tudnátok mondani mennyi a 2600+barton proci működési frekije? Mert lehet hogy az én sulinetes procim is hamis?
    Bár nem tudom van e értelme 2500+ ból 2600+ ot csinálni...
  • Meetal
    Asrock K7s8x ; 1400Duron!
    20.000.- - 25.000.- Ft
    (Asrock=Majdnem Asus)
  • Devids Pro
    Háát procival együtt egy alaplapot 20ezerért?
    Ez nekem is jól jönne!
  • Ramore
    Tudnátok ajánlani egy Abit, vagy Asus alaplapot + egy procit hozzá 20-20eFt körül?
  • Borg
    Van valami baja is?
    Mert engem hidegen hagyna, ha rendesen működik.
  • NeoMaN
    hiába csinálsz bármit, nem fogják cserélni,ők is így kapták kintről. sok ember jár ebben a cipőben.
  • ent
    Hahó!
  • ent
    Egyáltalán tudok vmire hivatkozni? Talán hivatalos AMD nyilatkozat, stb.?
  • ent
    Szerinted/szerintetek mit csináljak a CHS nagykerrel (SULINET)??
    Hívjam fel őket, írjak nekik fenyegető levelet, stb.!!!
  • Borg
    A "JIUHB"-ben NINCS talpa alul felül az i betűnek, ezért igen, egyértelműen hamis.
  • Vez
    Ez miért hamis?
  • ent
    Vki?
  • ent
    Köszönöm!
    Íme a hamis proci feketéje: (szerintetek is hamis, kicsit elmosódott, de azért lehet látni a lényeget!)

Mit csináljak vele! Még nem mertem a gépbe rakni! SULINET!!!
  • StarFist
    Íme egy intuitív gondolkodó.
  • Borg
    Fel kell töltened valami tárhelyre, majd belinkelni ide.

A feltöltést megejtheted pl itt: http://cwx.frontember.hu majd egyéb>exchange. Majd ha felért, akkor a kép linkjét másold át ide, a kép parancs segítségével. És máris meg fog jelenni itt:)
  • ent
    Hogy tegyem fel a hamis proci képet?
  • Devids Pro
    Szóval érdemesebb akkor lehet azt veszek
  • [NST]Cifu
    Szerintem igen. Nem melegednek annyira, gyorsak, és a 2500+-nak nagyon jó az ár/érték aránya.
  • [NST]Cifu
    Á'lá Oldman?
  • Devids Pro
    Még 1 kérdés: érdemes Barton magos procikat venni?
  • Devids Pro
    Köszi mindenki!
  • Devids Pro
    Köszi!
  • StarFist
    A folyadékkal valószínűleg a szilikonpasztára gondoltak (fémtartalmúra). Egyébként pedig menj más boltba. Vannak még begyepesedett helyek, ahol csak az Intelt ismerik az AMD-hez pedig még munkavéelmi kesztyűben sem érnek hozzá. Ezeket a helyeket el kell kerülni.
  • Gerry
    Vagy mielőtt visszaviszed a procit törölgesd le a pasztát alkoholos törlőkendővel, és semmi sem fog látszani rajta, ennyi!
  • Gerry
    Csak az üzlet nem szereti... Nekem 6db AMD procim volt eddig kb 5 év alatt, és egyikkel sem volt soha gond, ráadásul előfordult már olyan is, hogy leállt a hűtés a procin, és semmi baja sem lett.
    Az a "mittudomén milyen folyadék" pedig gondolom a paszta, amit finoman, vékonyan kell rákenni a procimagra, és lehetőleg fehér színűt, ne ezüstöset, mert az tényleg okozhat gondot egyes amd prociknál...
  • [NST]Cifu
    Az, hogy sok probléma vele érdekes, mert nem igaz. Az, hogy újabban megint sok a hamisított proci az, igaz - de ez nem "probléma", csak oda kell(ene) figyelni.

A nagyker-visszavét dologhoz nem tudok hozzászólni, volt már dolgunk elhalt procival, visszavették, kicserélték kiskerben.

Szvsz simán menj be egy másik, normálisabb boltba...
  • Devids Pro
    Most akarok új procit venni (AMD-t) bennjártunk egy üzletben. Megkérdem mért nincs árlistájukon AMD proci.(mert ugye nem volt)Erre azt mondják nekem hogy nagyon sok probléma volt velük mert (és itt a lényeg), sok gyárihibás és ha csak 1mm-el arrébb megy az a mittudomén milyen folyadék, akkor már nem vehetik vissza garanciálisan!
    Igaz ez vagy csak az üzlet nem "szereti" az AMD procikat?
  • StarFist
    AeroCool HT101. Jobb is, ugyanolyan halk. Sajna a design csak plexi oldalú háznál érvényesül (ibolyaszínben világító ledek a ventiben).
  • [NST]Cifu
    Az Iglo 2510 is 26db zajszintű, és szintén igen jól hűt - igaz drágább is... :)
  • Gugger
    ár / teljesitményben tényleg verhetetlen a FR II !
  • Gerry
    Vízhűtés? Zlman? Szerintem ezek mind jobbak és halkabbak...
    De abban az árban tényleg jó a FalconRock.
  • ZaJanga
    Szerintem meg a Whisperock IV jobb és csendesebb.(a borda ua. mint falconrock II)
  • Borg
    Spire FalconRock II 26dBA
    Jobb, és halkabb hűtő nincs AMD-re.
  • Narancs
    20-25 decibel, elég csendes, a legtöbb hűtőnek 30 fölött vana zajszintje...