16997
  • Borg
    epox 8rdaXX, abit nf7-xx, asus a7n8x, chaintech 7njX
  • Wanax
    Kivanok Sracok! Nah az lenne a kerdesem, hogy 2500+os barton magos amd-hez milyen alaplapokat ajanlotok, ami bevalt es dicsertek a forumokban?
  • PszihoApu
    Nekem nem ilyen sok kis apro zsinor van rájuk van írva
    MC-IN GND R-OUT L-OUT
  • Borg
    Ezt nemtom. Amilyen házba én szereltem eddig, annak az előlapjából kilógott befelé a megfelelő audió kábel, amit hátra kivezetve, a rendes kimenetekbe lehetett dugni, ettől kezdve pedig a hangfalat, satöbbit előre lehet dugni.
  • PszihoApu
    magyarul azt mondor hogy be kell dugnom a hangkártya kimenetbe ahova a hangszórót kötöm meg a mikrofont dugom be
    És oda milyen kábel kell? Mert nekem nincs olyanom
  • Narancs
    Sulintebe anno lehetett, amúgy a 2500+ miért nem jó?
  • steweee
    miért nem lehet 2600+ os bartont kapni sehol?legalábbis miskolcon
  • Borg
    Azért, mert valójában nem samsung:)
    Pl az aida is kiirja, hogy valami golden empire a modul. Max a chipek samsungok rajta. Tehát a minőség kérdéses, de mondom, az enyém teljesen jól megy.

Amúgy a hőérzékelős szabályozás is egy kamu szerintem. Eleve ha megnézed a hőmérsékleti határokat, az a hűtő egy bartnonon nem fog neked halkan üzemelni soha. Magyarán 2100ra úgysem állitja magát, max 3000 fölé kb, ott meg már hangos.
  • Furky
    hát nem tudom. volcano 11 olyan, hogy van benne érzékelő, és maga szabályozza a fordulatszámot. 2100-5500ig. 5500ön persze, hogy hangos, de pörög rendesen, ha kell. samsung miért hamisítvány? mit tudsz te erről? Mert engem most felcsigáztál ezzel.
  • Borg
    A barton jó. Persze mihez képest:)
    A thermaltake meg egy vakítás, hangos, excentrikus, és drága is. Nemtom minek az neked.
    A samsung meg hamisitvány:) Mint ahogy a legtöbb. De nálam teljesen jól megy.
  • Furky
    Hi! Látom 2500+ bartonod van, én is ilyent szeretnék venni, de asus a7n8x-e deluxe alaplapba, és 2x 512 mb samsung memóriát.milyen a barton?? én thermaltake volcano 11-et rakok rá. jól tudod húzni? és a samsung memóriák milyenek?
  • Borg
    A hangot mondom hogy nem az alaplapra, hanem hátulra kell bedugni, és onnan előrevinni.
  • [NST]Cifu
    Nálam egy GlacialTech Iglo 2500-as (~26db zajszint) alatt fut egy 2500+ 3200+-ként, 1.85volton, 20°-os szobában üresjárat 47-48°, terhelve 55-57°...
  • PszihoApu
    vannak olyan szines dugokáim mint az usb porton ami elől van a házon de annak megtaláltam az aplplapon ahova dugni kell őket de a hangot nem vágom hogy kell
  • Borg
    Szerintem hátulról a rendes kiemenetekről kell előrehozni a hangkábelt. Tehát vissavezetve egy PCI slot hátlapján.
  • PszihoApu
    sziasztok Epox 8RDA+ os alaplapom van és van 1 olyan számítógépházam amin van elől kivezetés a mikrofonnak és a fülesnek de az alaplapra nem tudom hova kell bedugni ezeket a zsinorokat ha tudna valaki 1 képen megmutatni hova kel dugni ezeket megköszönném
  • Furky
    Igazából én nem vagyok semmilyen fan, mindkettő érdekel, és nem fordulok el a másiktól. Volt dolgom már nvidia-val is, és atival is. Egyikkel sem volt gondom. Csak most a piacon inkább a radeon a jobb. Most azért választok ilyent, 1 év múlva lehet, hogy nvidia lesz jobb, akkor olyant választok...
  • Furky
    oké:)
  • BlackWolf
    Nvidia fan vagyok
  • Furky
    nézd meg őket a neten, szerintem te is ilyenbe fektess
  • BlackWolf
    54+afaert sztem akarmelyiket elvinnem a helyedbe
  • Furky
    mert XT-re nincs pénzem. www.aqua.hu, www.ready.hu nézd meg ezeket. 54k+áfa a két kártya. igaz nem dobozos, és nem kapsz hozzá játékokat, viszont 9800 pro, és csak zacsiban driver-rel, de akkor is 9800 pro...
  • BlackWolf
    en most cserelek egy fx5900xt-re de ha lenne anyi penzem hogy e 2kozul valaszak akkor inkabb a sapphiret vennek!egyebkent mer nem xt-t veszel?azzal gyorsabb
  • Furky
    hát min? én még azt sem tudom, hogy milyen vga-t vegyek bele, mert kettő közül kell döntsek még most is? HIS Excalibur Radeon 9800 pro OEM, vagy Sapphire radeon 9800 pro OEM...
  • BlackWolf
    nekem is ez az asus van de csak nem deluxe hanem -x azaz butitott valtozat nincs benne dual channel de ez amdnel nem szamit es siman viszi benne a 2500+-os barton a 3200+-t :D (nekem a dobozba 1cd volt kabelek 1matrica meg a rogzitokellekek)
  • BlackWolf
    nemtudom de en nemezen vacilalnek :D
  • Furky
    Köszi szépen, én is az felé hajlok, csak valahogy azu abit sokkal jobban néz ki, szimpatikusabb. De ha tényleg sok a hibás köztük, akkor naná, hogy asus-t veszek. Deluxe-hoz adnak mindenféle kártyát(firewire+2 usb...)Na meg 2 db sata adatkábelt is. tápkábelt adnak szerinted??
  • BlackWolf
    en az asust ajanlom abittal nemvolt dolgom de sok benne a hibas peldany
  • Furky
    Sziasztok!!! Szeretnék venni egy komplett új gépet. 2500+ Barton magos Athlon XP-t veszek, ez tuti. Szerintetek milyen alaplapot vegyek hozzá?? Abit nf7-s, vagy asus a7n8x-e deluxe? Gigabyte 7nnxp-re nincs cash...
  • StarFist
    Ki volt ez az őrült?
  • ent
    Szóval skacok!
    Írtam levelet a chs nagykerhez, akitől a viszonteladóm vásárólta a procimat.
    E-mailben megírtam a gyáriszámtól kezdve mindent, amit a procin találtam!
    Erre ma, hívnak, hogy ez kamu! A viszonteladó a bűnös, persze ha az állítás igaz!
    Az egyik azt mondja, ha megmondom a viszonteladóm nevét (jó haverom, tehát nem mondtam), akkor felkeresi az AMD Mo.-i képviseletét a procin lévő számokkal és tudakol, hogz van e ilyen...
    A másik meg azt mondta - tök normálisan -, vigyem a viszonteladómhoz, és majd ők elintézik, ha gyári hibás a cucc...

Tehát, ha csak a külső jelek utalnak arra, hogy nem igazi a proci, szerintem símán el fognak küldeni!

Na szerintetek! Mert szerintem ebből a beszélgetésekből arra jukadtam ki, hogy ez a hamis dolog lehete, hogy hamis!
  • Laalee

ovatosan a pasztával :D
  • StarFist
    Hogyan gondoltad a húzást? Ha szorzó emeléssel, azt tényleg nem lehet. Viszont növelheted az fsb-t is, igaz, ehhez pedig jó memória kell. Egyébként a 2800+ 2,083 GHz-en üzemel, a K7 mag határa pedig nagyon jó léghűtéssel 2,4 GHz körül van (vízzel 2,5-2,6 GHz). Biztos, hogy megéri neked a +300 MHz a nagyobb feszültséget és az ezzel járó magasabb hőtermelést?

Ha mindenképpen tuningolni szeretnél, akkor vegyél egy AIUHB-s 2700+ -t, ami szorzó mentes. A 2,4 GHz-es határt ezzel is el tudod érni, az fsb-je pedig ennek is 166 MHz. Az a +256 Kb L2 pedig túl van misztifikálva, nem gyorsít annyit az a procin, hogy érdemes lenne erre hajtani.
    A 2500+ Barton nem a +L2 miatt lett népszerű, hanem az alacsony ár és nagyon jó húzhatóság miatt (a nagy többség ment 3200+ -ként). Ezek közül a jó húzhatóságnak lőttek. Ha Bartont szeretnél, szvsz érdemesebb megvárni, amíg lemegy az ára a 3200+ Bartonnak.
  • deicide
    Sziasztok..)nagyon töprengek azon hogy váltani kellene és cserélni a AMD2400+..AMD2800+ ra..)Nem régen valaki azt az infot adta hogy a AMD 2800+ nem lehet már húzni:(!Igaz ez..?És mit lehet tenni hogy még is lehessen...?Vagy ti mit javasoltok..melyiket érdemes még venni..?,mindenképpen a Barton vonalon akarok lenni!
  • bfg900
    Nagykerből veszem, árral nem lesz gond. Arról viszont elfelejtkeztem, hogy a 3dmark télleg inkább videokártya szempontjából mérvadó. Mindeneserte megnézem proci vásárlás után a doom3 apha-t és ha meg leszek vele elégedve, akkor a videokártya vásárlást halasztom nyárig, ha nem akkor pakolok bele egy 9600 XT-t. Olvasom sokat, hogy a 2500+ megy 3000+ on is. Ezt el lehet érni egy viszonylag halt léghűtéssel, vagy ha nem akarok nagy zajt, akkor ne húzzam?
  • [NST]Cifu
    A 3DMark nem proci, hanem videókártyateszt :)))
    De nagyságrendileg gyorsabb lesz a géped a játékok alatt.
    Viszont 50e Ft elég finom, mivel ugye kell egy deszka (~20-27e Ft), kell maga a proci (~25e Ft) és kell ram is (512MB 333Mhz = ~20e Ft vagy 512MB 400Mhz = ~25e Ft)

Amúgy Barton 2500+ -on egy Radeon 8500 olyan 8500-9500 pont körül kellene, hogy teljesítsen.
  • bfg900
    Aha, köszi. Lenne még1 kérdésem, de nem muszály rá válaszolni :) Most egy 1.2 TB procim van radeon 8500al és 512 sdram-al. Elég sokat vívódtam, hogy cseréljek-e 2.5 bartonra, mert nem voltam benne biztos hogy hoz annyi teljesítmény növekedést arányosan, amennyit a kevéske forintjaimból rááldozok :) Igazából még most sem vagyok meggyőződve és 50e forint tuti rá fog menni a boltra. Ha valaki meg saccolná, hogy ezzel az ugrással vajon az 5500 pont helyett mennyit fog menni a 3dmark 2001, annk örülnék. Nem azt mondom, hogy találjátok el +-100 pontos értékkel, csak azt kérdem, hogy nagyjából mire számíthatok. Nagyságrendileg.
  • [NST]Cifu
    A Barton mag 512kb L2 cache-al rendelkezik, míg a TBred 256kb-al. Viszont én úgy tudom, hogy 2500+ csak Bartonból létezik, 2600+ és 2800+ -ból létezik mindkét mag, a 2600+-os sebességen futó Tbred-ből ráadásul létezik 266Mhz és 333Mhz-es FSB-jű is, míg a Bartonok mind 333Mhz-en futnak.
  • bfg900
    Elmagyarázná nekem valaki, hogy mi a külömbség egy 2.5+ os tbred és barton magos proci között? Úgy hallottam mindkettő létezik és nem tudom miben külömböznek.
  • Narancs
    Na, megnyugodtam, az enyém eredeti! Zsír...
    És szerencsére nem szorzólockos...