16997
  • Zoli007
    Mennyire kussolos? Alig hallani vagy egyaltalan nem, vagy visit? Ja, es tuningra alkalmas?
  • Devids Pro
    Szerintetek megéri barton magos procit venni?
  • ent
    Nem látszik, tehát nem nagy Times New Romanos i betű, hanem csak egy vonal!
  • ent
    Csakis az i a gondom, nem ilyen: "I", hanem ilyen: "|"!
    A
    Egyébként nem tettem még bele a gépembe, most rakom össze! De Képet fogok betenni a kódról!
    Kösz
  • seAke
    Spire WhisperRock IV
  • [NST]Cifu
    Ha hamis a proci akkor gáz van. Végülis visszaviheted, és kiverheted a balhét - a kiskertől/nagykertől függ, hogy mit fognak reagálni. De valószinü, hogy azt mondják: kend a hajadra, megy annyin, amennyin kellene? Igen? Akkor meg dáváj-dáváj...

Persze lehet perre menni, amin viszont el kell gondolkozni, mert azért az nem kis pénz és pláne idő, az érték, amiről a vita folyik pedig nem biztos hogy arányban áll ezzel...

Amúgy pár kérdés: csak az "I"-betü nem stimmel, a "t" okés? A proci pontosan milyen frekin megy, és milyen feszültségen alaphelyzetben? Mi a pontos kódja? (esetleg egy képet tudsz csinálni róla?)
  • ent
    Köszi mindenkinek!
    Visszatérve a hamis procikhoz:
    #4479 ben szereplő hamis kép megegyezik az enyémmel (mármint a nagy i betű).
    SULINET-es termék, szerintetek ez a hamis-nemhamis dolog tényleg igaz!?!? Mert akkor perelek!
  • Narancs
    Én meg ezt: Spire WhispeRock IV (3500HUF)
    20-25 decibell, nem köll mindjárt 10 rugót kidobni az ablakon hogy hűtsön bazz!
    Spire teljesen korrekt!
  • Lobi

Én ezt használom: Thermaltake Silent Boost (~6-7a Ft)Thermaltalke
  • cifuatwork
    Az én ajánlatom:

Olcsóbb esetben - GlacialTech Iglo 2510 (~4-5e Ft)
    Drágább esetben - Zalman CNPS-7000ALCU v. CU (ez már bruttó 10e Ft körül van...), ha befér
  • cifuatwork
    Az, hogy mennyin megy, szinte bármely tesztprogram kiirja. Azon kívül ne feledd, hogy az AMD-nél viszonyítási frekvencia van. Az én 2500+ Barton procim is csak 1830Mhz-en fut.
  • ent
    Milyen hütőt vegyek hozzá, szerintetek? Persze, hogy húzni is akarom
    AMD XP 2400+ (266 mhz)...

Kőszi
  • savafan
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan program amivel rendesen lehet mérni a proci teljesítményét? Egy 1.8-as AMD van a gépben de néha az az érzésem, hogy alig ketyeg 800-1200 körül.

Köszi előre is!
  • Gerry
    +6-10 kb, attól függ, mennyire érzékeny a külső hődióda, és hogy mennyire van közel a CPU maghoz, pl Abit alaplapoknál a socket közepén van egy kis kékfejű vacak, ha az nagyon le van lapítva, akkor is 1-2 fokkal kevesebbet mutat, ha viszont szinte hozzáér a CPU tokozás aljához, akkor pontosabb értéket ad.
  • [NST]Cifu
    Tehát akkor durván +10° celsius, oké, THX!
  • Gerry
    Az kb belsőre 64-66 fok max, nekem a Chaintech a Diode értékét adja ki, és nekem max. 62-63 fokon megy, míg ugyanez a CPU+hűtő az NF7-be berakva 54-55 fok csúcshőmérsékletet ad.
  • [NST]Cifu
    Az még nem vészes, a Barton procik alaphelyzetben 85° celsiusig bírják. A sima CPU értékre mennyit ír? Csak be szeretném lőni, nálam kb. mennyi lehet, mivel ugye az én deszkám megtartja magának a CPU diode értéket, a sima CPU viszont terhelten 58°-ig is felmegy.
  • Gugger
    csak mert nálam a CPU diode érték terhelve elmegy 65-ig is aida szerint
  • [NST]Cifu
    Én úgy tudom, hogy elvileg a CPU (külső) hőmérsékletet mutatja, sőt, az ABIT NF7/NV7 széria ráadásul nem is közli kifele a CPU diode értéket...
  • Gerry
    CPU diode, ha jó értéket mutat, akkor elvileg az a belső hőmérséklet, a sima CPU pedig általában a külsőt adja, pár fok eltérés van, attól függően, hogy hol van a külső hőmérő.
  • Gugger
    Melyik hő érték számít a procinál, aida szerint CPU vagy CPU diode ?
  • efter
    ja és mindez feszkó emelés nélkül!!!
  • efter
    AMD XP 2200+@2600+ Stabilan megy és 50 fokos!!!
  • [NST]Cifu
    AMD Athlon XP 3200+ = 2200Mhz
    AMD Athlon FX-51 = 2200Mhz
  • MECHAKRISZ
    Csá.Hány Ghz -en nyomul a legjobb AMD proci.
  • cifuatwork
    Elnézést, csak feltünt, hogy a nyomtatott nagy "I" esetén pont a lényeg nem látszott a szövegből: az "I" esetén tehát a lényeg az, hogy legyen alsó és felső vizszintes vonal a végein!
  • cifuatwork
    I
    I
  • cifuatwork
    Kicsit kínos, hogy mindig egy másik fórumra hivatkozok, de talán Borg nem bannol érte (a közösségért csinálom :)), itt van mozso tegnapi hozzászólásában:

Nos ma korulneztem egy nagykerben:

XP1700: Tbred-A CPU-k, veluk minden ok, bar nem nagyon birjak a tuningot
    XP1800: mind hamis
    XP2000: mind hamis

Nem rossz... a feltuno jegyeket itt mar mind leirtak, furcsa "AMD Athlon" felirat (t betu nagyon elut) es az azonositok (verzio, eredeti sebesseg, keszites hete) mind feltunoen masok. Illetve annyira abszurd adatok vannak feltuntetve, hogy ilyen CPU-t tuti nem gyartott az AMD. Raadasul minden procimagon latszott, hogy mar raktak fel ra hutobordat, a magok szelen voltak nagyon apro lesarkazasok, illetve a mag kozepen is voltak hutoborda nyomok. Ami erdekes, hogy a labaknal nem volt atkotes nyoma (korabban volt errol belinkelt kep), tehat mas modszert hasznalnak mar. Vegul 2500-as Bartont vettem, mert az eredeti volt.

Meg mindig szokasos, hogy a hamis procikon az "i" betu "|", mig az eredetiken "I".

Nem tudom ki kesziti ezeket, de nagyuzemben megy az tuti, latszott a kamu szamozasokon. Az a baj, hogy a nagykerek sem nezik meg alaposan mit vesznek.

Szóval aki AMD proci vételén gondolkodik, vigyen magával egy nagyítót (esetleg nyomtassa ki a #4462-őn belinkelt táblázatot), és figyeljen nagyon. Aki nemrég vett procit, az pedig nézze meg, hogy milyen feszkón megy, a Tbred-B és a Barton procik mindegyike 1.65 volton, vagy az alatt üzemel alaphelyzetben, tehát ha az alaplap ennél magasabbat állít be defaultnak, akkor lehet gyanakodni...

Forrás

Itt pedig két kép az Xbitlabs-ról:

Egy eredeti AMD Athlon CPU feliratozása

Egy hamisitott AMD Athlon feliratozás
    - felismerhető a mozso által is említett furcsa "t" és az "I" helyetti "|"
  • ZaJanga
    Ha sok pézed van és mind1 mit veszel a pénzedért vegyél intelt de az ár/teljesítményt figyelembe véve ájemdé!Ha szerencséd van lazán megy 3200+-on!
  • BlackWolf
    amd rulez
  • [NST]Cifu
    Szerintem is AMD, olcsóbban jössz ki, és a szorzólock csak akkor kínos, ha a memóriád nem bírja a 400Mhz-et.
  • Borg
    Szerintünk az AMD, már ha a kollektívát kérdezted :)
  • Narancs
    Szerintetek melyik a jobb választás:
    NF7-S + AMD 2500+ barton
    vagy
    IS7 + intel P4 2,4Ghz
    100-ból talán egy 1 lock nélküli. Ami megmaradt raktáron...
  • Narancs
    Hi!
    Mennyire lehet még szorzó lock nélküli 2500+bartonokat kapni?
  • Gerry
    Nem is 53-ast akarok venni, hanem valószínűleg 51-est, de majd megnézem az árát, értelemszerűen 100e Ft.-ot nem fogok adni egy prociért, mert azért mindennek van határa, de pl 99e-t már simán kifizetek érte...
  • [NST]Cifu
    Minek Duron?
    Egy Athlon XP 2000+ olyan 16.000 Ft, egy 2400+ pedig 21.000Ft bruttó jelenleg. A sima Athlonok ára olyan kevező, hogy egyszerűen nincs értelme egy butított verzióval vesződni.
  • webinport
    Sziaztok ! Azt szertném megkérdezni, hogy az AMD Duron processzorokból mért nem gyártanak nagyobbat mint 1.6 ghz-es? Pedigazt mondják jobban megbizható az Intel processzoroknál.
  • perempe
    Olcsóbbak lettek az AMD processzorok

Itthon mikor jönnek ki az új árak? Mekkora lesz ez a változás?
  • ZaJanga
    Khmm

Teccik a hír!A FŐOLDALON!!
    Szal erre majd az intelesek biztos találnak valami "észszerű" magyarázatot!