16997
  • DIESEL DOG #15834
    Még alapórajelen is simán kihajtja!
  • broman191
    Persze!
  • Beast Machine
    Üdv, szerváltam egy FX 6100-t (ASUS Crosshair V Formula anyalapba), kérdezném, hogy egy 6870-est ki bír-é hajtani?
  • pxxl
    én a 940BE-t 3400-on 1.4125-ön járatom most :D
  • broman191
  • zritya
  • zritya
    Állítottam a feszültséget, 1.250-re és bő 1 óra prime95 után nem hibázót.
  • Gyöször
    Én 965ösöm 1,35V-ra van beállítva alap 3,4 GHz-n.
    Lehet, hogy menne lejjebb is, nem emlékszem, hogy próbáltam-e.
    Úgy rémlik, nem sokat csökkent a fogyasztás, ahogy vittem lefelé, de majd drasztikus leszek és megpróbálom ezt az 1,25V-t :)
  • broman191
    Csak a feszültséget, valahol 1.25V környékén valószínűleg jól érezné magát...persze nagyban függ az alaplaptól & táptól, hogy mennyire tudod levinni a feszt a stabilitás csorbulása nélkül. Szerintem próbáld először 1.25-tel, ha úgy boot-ol a rendszer, a prime95 megterhelés sem kottyan meg, akkor lehet még lefelé menni! :)
  • zritya
    Sziasztok!
    Olyan kérdésem lenne hogy szeretném alul feszelni a procimat alap órajelen, menyi lenne az ideális és csak a feszültséget kell állítani?
    Köszi!
  • Gyöször
    Sztem inkább az órajelet vedd lejjebb, mint a feszültséget feljebb, ha nem értesz hozzá...
  • jazzy
    Köszönöm a segítséget, kipróbálom. Azt hiszem a feszültséget próbálom, az órajelekkel nem merek dobálózni, mert ahhoz nem értek, sosem csináltam :(
  • Pretorian
    Hali. Emelj CPU feszültséget. Fontos hogy a CPU/NB feszültséghez ne nyúlj. Ugye a chip alapvetően úgy lett kialakítva hogy 2 maggal működjön, nem 3-al vagy 4-el. Kell neki a plusz kakaó vagy az alulórajelezés, és még akkor sem biztos hogy stabil lesz a 4. mag is.
    ACC-ben a szorzóval lehet még szórakozni, vissza lehet venni az órajelet magonként, hátha az segít.
    Én először az underclockolással próbálkoznék. Ha az nem stabilizálja a magot, akkor jönne a feszültségemelés.
  • jazzy
    Berakom ide is, remélem nem baj, hátha valaki nem olvassa az általános segítségkérőt:

Üdv

Olyan kérdésem lenne, hogy ASROCK 970 Extreme4 alaplapban lévő Phenom II x2 555 Black Edition processzoromat unlockolni szeretném.

Ha a 3. magot engedélyezem, minden ok, a gép megy tökéletesen. Ha a 4. magot is engedélyezem akkor mindig indulásnál visszadobál a BIOSba, és ha Save and Exittel lépek ki, továbbra is visszadob mindig. Ha viszont Discard changes and Exitet választom, akkor elindul a windows és AIDA szerint 4 magosnak látja a processzort. Azonban minden indításnál visszadob BIOSba és csak ezzel a Discard changes kilépéssel indul el. A windows azonban semmiféle hibát nem ír.

Lehet ezzel valamit kezdeni, hogy normálisan induljon 4 maggal, vagy azért dobál vissza, mert egyszerűen nem stabil a 4. mag? Mit kellene állítanom?

Köszönöm!
  • zritya
    Létezik valami program ami játék közben is mutatja a CPU hőfokot ?(Meg logócserét szeretnék kérni Phenom II X4 965)
    Köszi!
  • SötétBarom
    Problémát megoldotta, hogy írtam a Gigabytnak, ők meg linkeltem nekem egy bios update-et. Flesseltem a BIOSt, má' jó.

Bódottá.
  • Palinko
    de nincs valami összehasonlítás, hogy kb milyen asztali cpu+gpu kombónak felel ez meg?
  • Solten
    Itt a Trinity (legalabb is a mobil verzio)
  • Pretorian
    I stand corrected.
    Lehet feszültséget állítani a lapban, valószínűleg a tiédben is.
    Igazából se én, se az MSI supportosa nem volt a helyzet magaslatán ahogy elnézem, de a lényeg az hogy a + és a - billenytűkkel tudod a feszültséget állítani. Az entert illetve a kurzort nem használhatod a feszültségemeléssel kapcsolatos opcióknál, ez zavart össze engem is. Mi a rákért tesznek ilyen homokos bios-t még mai alaplapokba...legalább írnák oda description-be, hogy a plusz-mínusz gombokkal lehet bármit is csinálni.
    De nem. Alapból ki van szürkülve az opció, és nem reagál se a kurzorgombokra, sem az enterre. Ez nálam azt jelenti, hogy nincs feszültségállítás. De úgy néz ki az MSI supportnak is ugyanezt jelenti.
    A lényeg az hogy csak akkor derül ki hogy van ilyen opció, ha "véletlenül" rányomsz az említett gombokra.
    :)
  • fearfan
    remek,akkor majd beszerzünk egy példányt belőle :D
  • broman191
    FX procikhoz is megfelel a TX3, mivel a TDP-jük nem növekedett jelentős mértékben az előző generációs AMD procikhoz viszonyítva, a foglalattal sem lesz gond, AM2, AM2+, AM3, AM3+ a hűtők rögzítésének tetintetében egyre megy! :)
  • Pretorian
    A termékleírások alapján AM3+ és FM1 platformokhoz is jó a hűtő. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy egy 6 vagy 8 magos Bulldozert milyen hatékonyan hűtene ez a cooler, de a 4 magossal biztosan elboldogul.
    Én teljesen meg vagyok vele elégedve, 3800-ig húztam a 965-öt, és 61 foknál még stressz tesztet futtatva sem nagyon megy feljebb a hőmérséklet. Átlag 5-6-7 fokot nyertem vele idle-ben és terhelés alatt is.
    A zajszintkülönbség ég és föld a gyári és a TX3 között. Alig van hangja a CM-nek, míg a gyári iszonyat hangos volt. Én is azért vettem meg mert itt ajánlották többen is.
  • fearfan
    Értem,és az a cooler,ami neked van,az jó az FX-es cpu-hoz is,vagyis az AM3+ -hoz is?És mennyire vagy vele megelégedve,illetve mennyivel jobb a gyáritól?
  • Blum
    Az van a logódba írva vazze. :F

A V43 1105 kicsit körülményes :D
  • V43 1105
    Ki az a fazer ?

Ja amúgy bőven elfér pont ma néztem :D
  • Pretorian
    Jah 1 fecskendőnyi szürke CM szilikonpasztát adnak a TX3 Evo-hoz.
  • mikusmate
    Ok köszi :)
  • ajem kisa
    Igen, ujra kell, de a hűtőhöz nekem volt paszta!
  • mikusmate
    Köszönöm, akkor lecserélem :)
    Egy olyan kérdésem még lenne, hogy ha cserélem, akkor újra kell kennem hűtőzsírt a processzorra? Ha igen akkor gondolom előtte le kell törölni a mostani réteget és felvinni az újat.
  • ajem kisa
    Nemrég volt róla szó, én pl. cooler master tx3evo-t vettem, teljesen halk, most már az x360-tól is halkabb a pc-m, így teljesen elégedett vagyok vele!
  • mikusmate
    Sziasztok, gépet újítottam és egy Phenom II x4 965 processzor került bele. Az a kérdésem, hogy normális az, hogy a gyári hűtő hangos? Ha igen, akkor mire lenne érdemes lecserélni (annak tekintetében, hogy nem akarom húzni)?
  • ajem kisa
    tenkjú
  • Pretorian
    Ha jól látom kb. annyi a lényegi különbség, hogy a tiédben 4 DDR3 dimm van, az enyémben csak 2.
    Jaja, én is azért választottam ezt a lapot mert kb. minden belemegy :)
    Talán lesz valamiféle custom bios, amiben lehet majd feszültséget állítani.
    Még elég újak ezek a lapok.
  • Solten
  • Solten
    Ez az energiamenedzsment, uresjaratban leveszi az orajelet (es a CPU fesz.-t ertelemszeruen). Akkor jo ha ez mukodik... :)
  • fearfan
    Nos,akkor nekem se menne valszeg a fesz állítás,mert nekem is dettó ua az alaplap,csak az enyém Msi 760gm-e51(fx),viszont én 4000Mhz-ig húztam gyári hűtésen az fx 6100-at és amíg nem jött a nagy meleg,jól működött,aztán meg elkezdett lefagyni a gépem :(
    Tudna nekem vki egy olcsóbb coolert ajánlani max 6e ft-ig,mert akkor nem veszek drágát,ha a lap nem támogatja a feszültség állítást,elég,ha a 4Ghz-et bírja,úgy se kell magasabbig állítani,mert csak áramot fogyaszt feleslegesen(még ha nem is olyan sokat).viszont érdekes,hogy az összes létező AM3-as meg +-os CPU-t bele lehet pakolni xD
  • ajem kisa
    Solten átírnád nekem a procimat plíz?:)
    Link
  • zritya
    Itt a kép is
  • zritya
    Még olyan bajom is lenne hogy beraktam a Phenom II X4 965 és cpu-z nél a "Multiplier" folyamatosan változik és a MHz is vele, mi lehet ennek az oka , vagy ez ilyen ? :D
  • Solten
    Hi, jo otlet auto-ra raknod...