16997
  • cifuatwork
    Az Athlon XP procikban van egy beépített hődióda. A sima CPU érték az alaplap által közölt érték, ami viszont a CPU alatt lévő, az alaplapra szerelt hőszenzor adatait mutatja. Értelemszerűen a CPU-ban lévő dióda magasabb hőmérsékletett fog mutatni, de itt más az arány is. A Barton procik pl. 85° celsius max. on-die (beépített) hőmérsékletett képesek elviselni, ez olyan 65-70° lehet CPU hőmérséklet szerint.
  • Styrex
    Hi
    Athlon XP 2400+ van.
    Ha elindítom az EVEREST nevű rendszer analizáló progit már közvetlenül a bekapcsolás után a CPU diódát 50 fokosnak látja (van külön CPU ami 33-43 között mozog).
    Mi a fene ez a dióda és hogy lehet ez reális érték rögtön bekap. után?
  • czky
    2600+ -ra nem, de 3200+ -ra igen!
  • cifuatwork
    Az AN7-ben van egy beépített μGuru-nak nevezett dolog, amivel win alól is tudod állítani a BIOS egyes dolgait (FSB,Vcore, stb.), bár állítólag az is elég bugos (az nV kiadott egy szoftware-t, amivel elvileg win alól lehetne állítani az összes nForce-os alaplap főbb BIOS dolgait (ugyanezeket kb.), csak a legtöbb esetben heveny windóz lefagyás az eredménye a legkisebb állítgatásnak. És maradok egyenlőre a hagyományos BIOS-nál, egyenlőre az a legbiztosabb.

Amennyire én tudom csak ebben különbözik az NF7-S-től, meg abban, hogy (amennyire olvastam) ehez nem csimagolnak Seriell-átalakítót, amivel a SATA csatira PATA wincsit lehetne kötni...
  • Mihail
    Ha nem tévedek az athlonod valódi órajele 1.93Ghz. A 2600-as Bartoné hivatalosan 1900 MHZ(http://www.geek.com/procspec/amd/barton.htm)
    még ha pár száz MHZ-el erősebb procit vennél, akkor se éreznél különbséget. A Bartonnak 512k L2 cache-e van. Ez által érezhetnél valami teljesítmény növekedést, de az internetes tesztek ált.ban átverések (helyesebben jó reklámok), h mindent el tudjanak adni. Amit egy ilyen tesztben 10%-os teljesítmény növekedésnek írnak le (megyjegytzem különleges körülmények között: frissen instalált oprendszer+akadástalan driverek), azt te valószínüleg játékok esetében pl. biztosan nem érzékeled. A dual channelös alaplapok is jó reklám de csak 3d-s grafiaki programok használják ki. Én a helyedben várnék még, és amikor kijönnek a 64-es procik, akkor vennék egy 3200+-os Bartont
  • Khull
    Hali!
    Proci cseren gondolkodom es a kovetkezo kerdesem van, szerintetek van ertelme egy Athlon 2400+(2G)kicserleni egy Barton 2600+ -ra?
    Thnx.
  • ucu
    erdeklodnek hogy Abit AN7 alaplaprol ki mit hallott? van ertelme NF7-S helyett? tud valamivel tobbet?
  • NeoMaN
    Ennek roppantmód örülök.. :)
    thnx
  • Ruffi
    Köszi szépen!
  • Anee
    a 754-es és 939-esekhez jó, a 940-es foglalatú Opteronokhoz és FX-eknek viszont kell regiszteres modul
  • NeoMaN
    Eztet nemértem. A 133-as FSB-ről felkúrtátok 230-ra??????
    Ez naondurva.....
  • NeoMaN
    hi! Ezekhez az AMD 64-es cuccokhoz jó a mostani sima 400-as ddr ram? Vagy van valami trükközés? (Registered ECC meg hasonlók)
  • the Godfather
    Nem fog megégni, legfeljebb nem boot-ol a géped olyan idözitéssel....
  • Ruffi
    Hello!
    Azt hallottam h ddr ramoknál a legjobb érték az 2-2-2-6 és hogy csak rambusoknál lehet lemenni 5-re ez igaz?
    mer nekem mos 2-2-2-6-ba megy és nem szeretém megsütni azzal h lerakom 5-be és nem birja
  • Anee
    ecsém keress rá google-ban.
    Amúgy magicompot néztem még hogy olcsó a dobozos 64..ott 46.3, redaynél megg 44.6, de ott tegnap esett az ára....
  • Gugger
    valóban!

13 * 166 = 3000+
  • Borg
    3000+-ból van 166-os is.
  • CoolStuff
    Hú bazze', az télleg k*rva sok!
  • ZaJanga
    alapfeszen 1.7-volt????????
    Azzal v.mi nem frankó!!!
  • Gugger
    11 * 166 = 2500+
    12.5 * 166 = 2800+
    10.5 * 200 = 3000+
    11 * 200 = 3200+

Tehát ha szorzólokkos akkor nem sok választásod maradt, sok sikert!
  • Gabesz amd64
    És hol van az a máshol?Kiváncsi vagyok rá!!
    És MSI-be platinum-ot vennék!! az Nforce3-as...
  • Anee
    nem sok neki, bár attól függ milyen hűtőd van....mindenképp próbáld meg szerintem
    Ne várd hogy alapfeszen megy majd.....úgyhogy hajrá
  • Furky
    Hi! Kérdésem a következő: 2500+ bartonnak mekkora fsb-t állítsak, hogy 2800+, vagy 3000+ -ként menjen? Köszi...
    1. Szorzólockos. Csak fsb-vel tudok szórakozni...
    2. 200on nem megy alapfeszen, ami nálam 1.7---> gigabyte alaplap...
    3. 5%os feszemelés nem lesz sok neki esetleg, ha 200on akarom járatni? 1.72*1.05=1.806V Nem sok ez már neki?
  • Hellhammer
    Köszi. Nem akarok tuningolni, szal lehet hogy jó lesz ez nekem, mert az ára igen baráti :)
  • the Godfather
    Ha nincs semmi extra gamer igényed, akkor ez a lapka éppen megteszi a dolgát...nem sokkal van lemaradva a nagynevek után. Itt egy kis összehasonlitás: Overclockers NZ review
  • Hellhammer
    Sziasztok!
    Szerintetek ez az alaplap elmegy, vagy felejtős kategória? Azaz érdemes ilyet venni, vagy van ettől jobb/megbízhatóbb alaplap a 10-15e Ft kategóriában?
  • Anee
    Alap KT800-ban nem lehet lefixálni a PCI/AGP órajelet mint ahogy NF3-150-ben sem. Az NF3-250-ben és a kt800 proban viszont már lehet...
    A 250 az már kb VIA sebességben van, a 150 egy picit le van maradva, olyat inkább ne vegyél...
    A 250Gb a legjobb választás-már ha kihasználod- mert van a chipbe GigaLAN és tűzfall is.Ezekre a lapokra már 7.1-es hangokat is tesznek:-)és már végre 8 USB2 port van nem 6.
    Abit: gyors tuning lap, kv8-max3nak van egy értelmetlen otes hűtése....jah és ahogy néztem új biosban már szorzót se lehet állítani
    ASUS: az abitnál lassabb,Ha kell a WiFi akkor ezt vett, tuningban nem rossz
    Gigabyte: Nos az első generációs lapot vcore bugosak voltak, hogy a 2. generáció mentesült-e alóla, nem tom:-)Extralistája jó, tuningban nem jeleskedik annyira
    Epox:jó, gyors, tuningolható, de semmi kiemelkedő
    Chaintech: erre figyelj oda, ha van dellád akkor a 250Gb-s lapja nagyon állat! Csak ne lenne 40+fa
    Lényegében van egy value ami majdnem csupasz és van egy full-extra amire még VIA Enyv24-et is tesznek.....
    Tuningban is jók, alapesetben sebességben viszont nem a leggyorsabb
    Minden attól is függ mennyi integrált cucc kell neked, mert ha csak a sebesség számít akkor egy második generációs lap is van 20+áfa körül
  • Ruffi
    Ez a abit kv8-max3 stilus ez jo gondolom, vagy asus,abit,gigabyte,epox közül melyik al egjobb 754-es stilusban?
  • Ruffi
    Na vki irja le kivesézetten tehát rendesen h kt800 meg nforce 250 között mi a lényeges különbség persze a chipseten kivül és h melyik mennyire jobb a másiknál mer ha legközelebb ujitok nyár végén összel akko egy 3400 64-re fájna a fogam! köszi
  • Anee
    nem átvágásak azok az áraktényleg azok, olyan áron hoznak 2 hét alatt cuccot. Ha megnézed a BOX 3000+ot akkor kb 800Ft-tal kapod meg olcsóbban mint máshol..
    Az asus SE az a SECOND EDITION-t takar tehát javított kiadása a sima deluxenak tudtommal....jah és van hozzá WIFI is...
    Nah én meg MSI-t nem veszek most az van s jól dolgozik csak nem gyorsan...
    K8V PRO vagy K8V MAX3 esetleg NF3-250es cucc
  • ZaJanga
    Hmmm

Fincsi az új procik ára!!

Mostanában nem nagyon kell átállni 64 bit-re!!
  • Gabesz amd64
    Ja frankó!!!
    Meg ki a fene vesz Asrock-t + Asus SE verzióju alaplapot?
    Szerintem ami jó a 754-es alaplapok között az a MSI K8T Platinum!!

Az meg akkor kamu hogy 3000+-os AMd 64 ilyen olcsó!!
    nézd meg a hardwarefutar honlapján... meg a pcland-on!ott a duplája!
    A Ready honlapon szerintem átvágják az embereket!
  • the Godfather
    most megprobálom betenni a képet: illetve a másikazt is :és ha nem sikerült volna, a gallériában megtalálható a nickemnél.
  • the Godfather
    Hogy ne legyenek kételyek az AMD-M 2500+ létezéséröl: AMD-M 2500+ Barton 266 FSB ár és elért OC
  • toMpEr
    na ez durva:
    6Watt fogyasztasu 1Ghz-es proci az AMD-tol
    tobb info itt
  • Anee
    www.ready.hu
    megrendeléskor, 1-2hét és szállítják...
    OEM, no hűtő és lefogató keret.....
  • Palleon_munka
    Te ezt -> AMD ATHLON 64 3000 36.800,- hol láttad ennyiért?
  • Anee
    nemtom 754-hez már vannak olcsó cuccok:
    ASROCK K8S8X 14.050,-
    ASUS K8V SE DELUXE 23.500,-
    AMD ATHLON 64 2800 33.200,-
    AMD ATHLON 64 3000 36.800,-
    Tehát relatíve már nem drága az A64 754-es foglalathoz való cuccok
  • Gabesz amd64
    Ja vlahogy így!
    Kb úgy lesz mint a mostani 754-esek!
    De már ez is olcsobb lehetne már!
  • Anee
    Mivel szerintem high-endbe mutatkozik be szerintem a s939 ezért szerintem drága lesz.....nemhiszem hogy egyből jönnek ilyen 2600/2800-as cuccok....
    Lehet hogy az alaplap olcsó lesz,meg a ram de a proci szerintem drága lesz