AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Meg van, ne keressétek. Itt is mûködik az "Insert".
Hali.
A hûtõm : Titan 5DTB (fordulatszámszabályzós, hõmérséklettõl függõen)
A www.xbitlabs.com-on lestem cikket 1700+xp húzásáról. Ott azt írták MAJD lesz TBR-B (B0) steppinges 1700+-is. Na nekem ilyen van. Nincs szorzó lock sem rajta =) Ettõl még boldogabb lettem. Most éppen 11.5*160-on kocog. Csak az a baj ram nem bírja feljebb mert 266-os, és már így is 320-on megy (ami persze nem rossz). Amúgy nem bántam meg hogy maradtam a Via mellett (chipsetügyileg). Ráadásul sokak szerint a KT333-as chipset megbízhatobb mint a KT400-as (tuning szempontból).
Amúgy rendszerfigyelésre : CPUCool 7.1.10
THX amúgy mindenkinek
A hûtõm : Titan 5DTB (fordulatszámszabályzós, hõmérséklettõl függõen)
A www.xbitlabs.com-on lestem cikket 1700+xp húzásáról. Ott azt írták MAJD lesz TBR-B (B0) steppinges 1700+-is. Na nekem ilyen van. Nincs szorzó lock sem rajta =) Ettõl még boldogabb lettem. Most éppen 11.5*160-on kocog. Csak az a baj ram nem bírja feljebb mert 266-os, és már így is 320-on megy (ami persze nem rossz). Amúgy nem bántam meg hogy maradtam a Via mellett (chipsetügyileg). Ráadásul sokak szerint a KT333-as chipset megbízhatobb mint a KT400-as (tuning szempontból).
Amúgy rendszerfigyelésre : CPUCool 7.1.10
THX amúgy mindenkinek
Aha, köszi, a KD7-hez adott progi biztosan nem menne az én lapommal... MBM5 szintúgy...
Várom a tvábbi ötleteket, mert úgynézem, hogy Winfos által javasolt AIDA nem tud realtime-ban figyelni, csak lekérdezi egyszer a cuccosomat, és mindenféle infót ad, ami hasznos, de nekem nem ez kell...
Várom a tvábbi ötleteket, mert úgynézem, hogy Winfos által javasolt AIDA nem tud realtime-ban figyelni, csak lekérdezi egyszer a cuccosomat, és mindenféle infót ad, ami hasznos, de nekem nem ez kell...
Na, megvan! Ez tud olyat mint pl az ASUS PC probe, hogy lecsücsül a tálcára és riaszt, ha az érték egy bizonyos pontot megközelít, pl.: túl alacsony ford. szám, vagy magas hõmérséklet???
Emberek! Ki milyen hardware figyelõ progit használ? (hõmérséklet, feszültségek, fordulatszám ellenõrzésére) Mert nekem lenne egy kis gondom:
Adott egy Chaintech 7NJS alaplap, és a hozzá való DigiDoc progi, ami csak Windows 2000 és XP alatt müxik, ott hibátlanul végzi a dolgát, még a C-Box-ra is kiírja a CPU hõmérsékletét, de nekem Windows 98 is fut a gépemen, és ott is kéne tudni figyelni az értékeket. Próbáltam az MBM5-öt (legújabbat, frissítésekkel), de nem tudtam munkára bírni, vagy nem írt ki semmit, vagy olyan abnormális értékeket muatott, mint pl.: CPU 2-3 másodpercenként -47 és +89 fok között ugrált, stb stb...
Aki tud valami jó progit, az írja má ide a progi nevét, és hogy esetleg honnan lehet leszedni!
Elõre is köszi!
Adott egy Chaintech 7NJS alaplap, és a hozzá való DigiDoc progi, ami csak Windows 2000 és XP alatt müxik, ott hibátlanul végzi a dolgát, még a C-Box-ra is kiírja a CPU hõmérsékletét, de nekem Windows 98 is fut a gépemen, és ott is kéne tudni figyelni az értékeket. Próbáltam az MBM5-öt (legújabbat, frissítésekkel), de nem tudtam munkára bírni, vagy nem írt ki semmit, vagy olyan abnormális értékeket muatott, mint pl.: CPU 2-3 másodpercenként -47 és +89 fok között ugrált, stb stb...
Aki tud valami jó progit, az írja má ide a progi nevét, és hogy esetleg honnan lehet leszedni!
Elõre is köszi!
En is hasonlo cipoben jarok, mint Bala1234.
Kb 6-8+afa-t szannek egy jo hutore a jovendobeli 2400+-os XP-mre. Nalam a TT Volcano 7+, a Volcano 9-es, a CoolerMaster HCC-002 Retail, a Spire FalconRock II es a GlacialTech Silent Breeze 462 szerepelnek a listamon. Ezekbol kellene valasztani ugy, hogy ne menjen szet a fejem a zajtol es egy pici tuning is beleferjen a dologba.
Kb 6-8+afa-t szannek egy jo hutore a jovendobeli 2400+-os XP-mre. Nalam a TT Volcano 7+, a Volcano 9-es, a CoolerMaster HCC-002 Retail, a Spire FalconRock II es a GlacialTech Silent Breeze 462 szerepelnek a listamon. Ezekbol kellene valasztani ugy, hogy ne menjen szet a fejem a zajtol es egy pici tuning is beleferjen a dologba.
Szerintem akkor ne SiS-es alaplapot vegyél, hanem VIAs-at... pl.: ASUS A7V266-E, A7V333 stb... Kb. 20 ropi körül vannak.
Már asszem kérdezte valaki, és neki azt válaszoltam, hogy az Aqua Computernél. A haverom ott vette.
Hali. Megvan végre a gép. Chaintech 7VJL Apogee. Athlon XP 1700+ (Thoroughbred mag, B0 stepping =)
Alapórajel : 1466
Most : 1810 (2200+ XP)
Eddig nulla fesz emelés. Ja és max terhelés mellett 44fok (Titan 5DTB hûtõ). Tetszik ez az új procimag =)
Alapórajel : 1466
Most : 1810 (2200+ XP)
Eddig nulla fesz emelés. Ja és max terhelés mellett 44fok (Titan 5DTB hûtõ). Tetszik ez az új procimag =)
a gép nem nekem lesz... sebesség nem annyira fontos (különben sem hiszem, hogy egy 1600 athlon mellett a lap számottevõ seb. szabályozó tényezõvel birna - a nanosecundumnyi különbségek nem ejtenek révületbe) és a fejleszthetõség sem annyira fontos...
nincsen benne ugyan sok ram, de most bagóért lehet venni annyit, amennyi kitart bõséggel ennek a gépnek a végééig... szóval ez nem mérvadó... STABIL legyen, atombiztos... ez az elsõdleges szempont, minden más másodlagos fontosságú...
nincsen benne ugyan sok ram, de most bagóért lehet venni annyit, amennyi kitart bõséggel ennek a gépnek a végééig... szóval ez nem mérvadó... STABIL legyen, atombiztos... ez az elsõdleges szempont, minden más másodlagos fontosságú...
Illetve mivel a fejleztési lehetõségeket sem irtad ide nem tudni hogy akarsz-e majd bele 333-mas Athlont illetve kell DDR400 vagy 266 is elég...fejsd ki bõvebben
ECS K7S5A....minden igényedet kielégíti...vagy ha kell 6 PCI akkor tekints más lap után
A Sebesség mennyire fontos?????????Mert azt nem irtad..
Mert akkor lehet egy nForce2-es MSI lap 23-ért
A Sebesség mennyire fontos?????????Mert azt nem irtad..
Mert akkor lehet egy nForce2-es MSI lap 23-ért
sziasztok AMD hivek,
egy kis segitség kéne, történetesen:
Athlon 1600+ alá kéne alaplap - házi használatra nagyon-nagyon egyszerû usereknek, ergo nem kell semmilyen csili-vili tuninglap: a legfontosabb, hogy megbizhato legyen, stabil legyen winxp-vel, és persze a megfizethetõ kategóriába tartozzon...
köszi elõre is...
egy kis segitség kéne, történetesen:
Athlon 1600+ alá kéne alaplap - házi használatra nagyon-nagyon egyszerû usereknek, ergo nem kell semmilyen csili-vili tuninglap: a legfontosabb, hogy megbizhato legyen, stabil legyen winxp-vel, és persze a megfizethetõ kategóriába tartozzon...
köszi elõre is...
Bízom benne
VIA Kt 133A/686B
200/266 FSB
1.5Gb ram max
ATA 100 Raid
Sb 128 -as chip
200/266 FSB
1.5Gb ram max
ATA 100 Raid
Sb 128 -as chip
Gigabyte GA-7ZXR (Rev.3X)
Frisítve ne volt.
Már két hónapja túladtam rajta.Akinek eladtam mont vett egy 1700+ és nem idult be vele.pedig elvileg kezelnie kellen.Lhet,hogy azért mert már másfáléves.lehet hogy csak a régebbi Thunder bird procika tudja kezelni.Pedig megkérdeztem ahonan vásároltam és ott azt mondták,hogy kezeli az xp mégpedig 2000+ig.Akinek eladtam ugyanezt elmondtam és amit vett procit az alaplap nem indul.Pedig nem akartam átvágni.
A Gigabyte nem tuningra való alaplap... Stabil, sokmindennel jól elmegy (kompatibilis), de tuningra nem való (szerintem legalábbis).
Az Asus A7V8X alaplap egy 2000+ xp 1,75V.felhúztam
1800MHz-re azzal nem volt gond
1800MHz-re azzal nem volt gond
Meglehet!Nekem a gigabyte alaplapommal nem indult be.
Ha a feszultséget nem emeled utánna akkor nem fog beindulni
Eldöntöttem, hogy Chaintech 7NJL1 Apogee alaplapot veszek 2400+-os procival.
Azt nem tudom eldönteni, hogy Radeon 9500 Pro-t vegyek 512Mb memóval, vagy maradjak a mostani Radeon 8500-nál és vegyek hozzá 1024Mb memót.
Azt nem tudom eldönteni, hogy Radeon 9500 Pro-t vegyek 512Mb memóval, vagy maradjak a mostani Radeon 8500-nál és vegyek hozzá 1024Mb memót.
\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"
Asszem a glacialtech-re több a gari, de nem használtam még, cooler master meg olyan átlagos (ez az én szubjektív véleményem), nekem GlobalWin TAK68 van, két erõsebb ventivel, nem a gyárival, így nem ment még terhelés mellett sem 50 fok fölé a 2400+, de a hangja az már brutál...
Spire FalconRock II, elég csendes, és normálisan hût, rézbetétes, és 3-3 helyen fogja a socketet, de ez AMD-re való, ha p4-re kell, akkor oda a Spire CoolBreez-t javasolom, szinten normális a hangja, jól hût, és könnyû feltenni!
Nekem megy 166-on a 2400+, igaz szinkronban van a ram...
Próbáld meg szinkronba rakni, ha nem megy, akkor szólj!
Próbáld meg szinkronba rakni, ha nem megy, akkor szólj!
Emberek! Áttértem. (újra)
Ma megrandeltem, holnap meglesz:
MSI K7N2-L
T-Bread B 2100+
GlacialTech Igloo Silent Breeze
2*256 DDR333
Morex ház
300W NA Azona táp
Ma megrandeltem, holnap meglesz:
MSI K7N2-L
T-Bread B 2100+
GlacialTech Igloo Silent Breeze
2*256 DDR333
Morex ház
300W NA Azona táp
haveromnak az van. Az XP vánszorgott csak a gépén, a linux hasít
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
Így van, csak sajna a linuxnak még nincs igazán nagy kereslete kishazánkban, én is csak úgy ismerkedés szintjén próbálkozgattam vele (SuSE 7.3/8.0), de sajna nem igazán volt/van idõm behatóbban megismernem...
Attól függ milyen rendszert tolsz alá, ha XP-t vagy 2000-et, akkor jól fog hasítani 1024MB-tal, de ha akarsz rajta 9x-et is futtatni, akkor MAXIMUM 512MB, mert efölött "begolyózik" a 9x...
Köszönöm!!!
I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |