AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
V9ykn8_TZL0
V9ykn8_TZL0
Bérbe vehet? reklámfelület...
CBOX2 papírdobozán szerepel: többek között ez is "IrDA".
Ez csak a kiépítés és ehez kellene még vennem valamit?
Azért kérdezem mert az eszközkezelõbe telepített nekem egy "Beépített Infravörös Eszköz"-t.
Köszi újfent.
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
Az a 2 jumper, amit ki kell iktatni, az az audio csatik miatt van (spk/mic), ha rajta hagyod, akkor a hátlapon lévõ, ha leveszed és a helyére rakod a kábelt, akkor a C-BOX2-es csatik élnek...
A 2 eres kábel a GREEN LED-hez van, ezt bekötheted az alaplapon a GREEN LED csatira, és a BLUE LED-re (könnyû észrevenni, mert a két pöcök alatt kék a mûanyag
).
Tuningról annyit, hogy elõször rakd a memót By SPD-re, és állítsd be a procit megfelelõ órajelre, és nézd meg így, hogy mit teljesít, ha valami gond van akkor ne húzd fel... Aztán ha alapon stabil (és mért ne lenne az), akkor mehet a CPU és a RAM beállítás AGRESSIV-ra, és TURBO-ra, ha ez még kevés lenne, akkor vedd MANUAL-ra mindkettõt, és vedd le a Precharge/CAS/RAS/RAS-to-CAS értékeket 5/2/2/2-re, ha még ez sem elég, akkor CPU FSB fel 166-ra, a RAM meg elõször legyen szinkron, majd próbálkozz a minimális idõzítési értékek (CAS/RAS...) belövésével, a RAM-ot ne negyon vidd 166 fölé, mivel az 333-as, de talán a 175/175 (FSB/DDR) még elmegy vele... FONTOS, amíg nem muszály, feszültségeket ne emelj!
Na, egyelõre ennyi, ha van még kérdés, akkor csak nyugodtan!
Vettem én is egy 7NJS alaplapot.
Tudnál segíteni beüzemelni az IRDA portot a CBOX2-n?
Nekem az istennek se jön össze.
Fõleg az érdekelne, hogy az alaplapon hova kössem a (ha jó kábelt használok) kéteres kábelt.
Ha ez megvan, letudom-e ellenõrizni, mint a modemnél a diagnosztikával?
Írnak valami CN24-es jumperrõl, amit kikell iktatni a CBOX szerelés elött. Te ezt megtetted?
Hogy lehet letiltani az alaplapi audiot és midi portot, hogy ne ismerje fel a windows?
Valamint érdekelne egy részletesebb recept tuninghoz, memória idõzítéssel.
Ha jól láttam neked is egy 2400+ van a gépben, csak nálam PC2700as Samsungok vannak.
Elõre is köszi a segítséget.
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
Minél kisebb egy érték annál gyorsabb (mivel késleltetésrõl van szó) a memóriakezelés, ha szerencséd van, akkor cas 2, ras 2, ras-to-cas 2, precharge 5, ezek a legjobb értékek többnyire, de nem biztos, hogy stabilak, modul minõségétõl függ!
De azt a plusz pénzt megéri szerintem az Epox
RAM defaultja az modulonként változik, de ha a beállításokat "by spd"-re állítod, avagy "auto" is lehet, attól függ minek nevezi a BIOS-od, akkor a default (ram spd-jébe beégetett) értékekre áll be az alaplapod!
Regi Ar Uj ar
Athlon XP 3000+ 588 325
Athlon XP 2800+ 375 225
Athlon XP 2700+ 267 180
Athlon XP 2600+ 241 151
Athlon XP 2400+ 141 103
Athlon XP 2200+ 107 81
Athlon XP 2100+ 92 79
Athlon XP 2000+ 81 66
Athlon MP 2600+ 273 201
Athlon MP 2400+ 200 153
Athlon MP 2200+ 174 131
Athlon MP 2000+ 133 116
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Csak úgy megjegyzésként
Az én Chaintech 7NJS lapomban Kingson (Infineon chipes) memók vannak, és teljesen stabilak még agresszívabb idõzítések és overclock után is!
Egyébként manapság kb. 10-15%-kal kerül többe egy Kingston, viszont élettartam gari jár hozzá, így szerintem nem érdemes mást venni.
"gond" alatt az tértem, hogy mennyire stabil ezekkel a memókkal az nForce2
\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"
Processzor:
AthlonXP 2100+@2600+ 12.5*166MHz
CPU Vcore 1.65V
Memória
timings7-3-3-2
resulting freq 166
ezen lehet még valamit javítani?
Az enyém alapból 13*133-on megy. Ezzel akkor mit csináljak?