16997
-
Zsoldos #5191 Letoltottem uj biost, de egyelore meg nem tettem fel, mert erre vonatkozoan nem lattam semmi utalast a valtoztatasok listajaban.
Nos ugy nez ki a dolog azota, hogy sikerult elinditani. Bar elegge sok probalkozasra, de beindult, kemeny 500 mhz-en :)
A processzor tipusat unknown -nak irja. A szorzonal volt egy ilyen beallitas: 13x or higher, erre kapcsoltam. Igy az alap 133 mhz-es fsb-vel 1800 mhz-el fut. Az lenne a kerdesem: ennyivel kell mennie egy 2200+ thorougbrednek? Szorzolockosak-e ezek a procik?
Csak mert az fsb-t csak 150 mhz-ig tudom huzni, hogy ne bolonduljon meg az ide vezerlom, de a proci meg hideg, birna az tobbet is.. -
Anee #5190 jah és a link:
KR7A BIOS -
Anee #5189 egy BIOS frissítést ejts meg utánna vinnie kell
De ha gyárival nem viszi ne csodált, nem kezeli az akkora szorzót...
szóval 1500+ vissza BIOS beleflashel és 2200+ visszatesz
Bár megnézve a BIOSok leírásánál ez van:
Support AMD Athlon XP CPU, 0.18 micron process Palomino up to 2100+ and 0.13 micron process Thoroughbred up to 2000+.
Szóval kb szopacs....................
Vegyél valami olcsó lapot hozzá...pl Asrock ECS
-
#5188 Másodsorban a zárlat is elkerülhető! -
Zsoldos #5187 Hi!
Egy via kt266a -s lapnak (abit kr7a) kene kezelnie egy thoroughbred 2200+ -t ? (elotte egy 1500+ palomino volt benne - bar tudtommal palo es thorou kozott a csikszelessegen kivul semmi kulonbseg nincs)
Betettem az uj procit es se kep se hang.. -
the Godfather #5186 kész pazar, csak egy pötyöt kell tenni a magra, és akkor marad is....máskorra -
#5185 Ezüst paszta rulez! :DD
-
the Godfather #5184 Szerintem aggodalomra semmi ok.. -
#5183 Vmi olyasmi értéket kéne beállítani, hogy az FSBvel azonos órajelen menjen mindíg!
Ez nálam 3/3, nálad pedig lehet hogy ez az AUTO?
Szóval mindenképp a Ramokat az FSBvel azonos órajelen kéne hajtani, ez itt a lényeg!
-
ent #5182 Köszi!
De a deszkán a memóri a frekiét lehet max nagyobbra állítani, azt is csak százalékos értékekkel (by SPD, 10%, 20%...200%, majd AUTO). Ezek mit jelentenek????? -
#5181 Most a memória időzítésed 6-2-2-2 lehet ha jól sejtem, ezt állísd 8-3-3-3 ra, és akkor a memóriák bírni fogják a tuningot!
Az FSB/memory ratio legyen 3/3...
Aztán szépen 10 Mhz enként emelheted az FSB -t szép fokozatosan.
Amikor nem bírja a proci akkor adhatsz neki + feszt is, de előtte mindenképp állísd be, hogy ha több mint 70 fokos lesz akkor kapcsoljon ki automatikusan a gép. (ezt is a BIOSból teheted meg, pontosan nem tom a tiédben hol van, nálam Pc health statusnál...)
Ha megvan a max FSB amit még a memóriák is bírnak, akkor mehetsz a szorzóval följebb, óvatosan, csak felenként.
Szintén adj még feszt ha kell neki, és mindíg tesztelj hogy igénybevétel esetén meddig melegszik a procid. -
the Godfather #5180 Az FSB-t, ha a memcsi birja, az idözitésre figyelni. FSB+Szorzó nemigazán megy, de gyakorlatilag FSB emeléssel jobb eredmény érsz el. Elöször probáld ki hogy mennyi a max fsb optimális idözitéssel, és azután ha tudod mi a max, akkor érdemes a szorzóval játszani. Ennek megfelelöen adagolni a feszültséget a memcsire és a procira. -
ent #5179 Narancs, meg a többiek!
Én barom, a biosban ha akarom húzni a procit, előtte át kell állítanom Agressive/turbo beállításra a legelső menümet! Így már ezerrel tudom a 3200+ os procimat is tuningolni, ami az jelenti hogy az FSB-t és a szorzót is tudom állítgatni! És nem resetel vissza az eredetibe!
Nademost, mit emeljek és mit csökkentsek!
FSB????????????????
vagy
Szorzó?????????????
Most 11x200 on van! -
#5178 igazad volt! Nagyon köszönöm válaszod!! -
#5177 Mivel nem ismerem a deszkád biosát, ezért vakrepülés következik:
1.: A BIOS-ban a CPU-t ha lehed váltogatni, próbáld meg 2800+ -ként beállítani.
2.: Ha nem lehet, akkor a CPU-t a bios-ban állísd 'user defined'-re, és ad meg a szórzót 12,5x-nek, az FSB-t meg 166Mhz-nek. Elvileg így mennie kell. -
#5176 van egy asrock k7s8x alaplapom! Frissítettem a biost mert a weboldalán azt irták h akkor felismeri a processzort amit venni akartam! A boltban is azt mondták, hogyha frissítem a procit akkor támogatja! na most én vettem egy amd athlon xp 2800+ processzort és a bios 1.25 Ghz-esnek ismeri fel! Most mit csináljak? -
ent #5175 Ez mit takar? (Sandra írta!)
PCI, AGP, CardBus Bus(es) Information
Analysing...
Tip 1202 : Nvidia Corp nForce2 Memory Controller : Device does not support bus mastering.
-
ent #5174 Így jártam! -
#5173 Azt akarod mondani, hogy a 'Memory Timings' opciónál csak ez a két lehetőség van? Mert akkor valószinüleg igen a válasz... -
ent #5172 Tehát ha nem találok a biosban a by SPD és AUTO beállítás mellett mást akkro nem tudok vele szórakozni? -
#5171 Csak a BIOS-ban. -
ent #5170 Ezt az időzítést csak a biosban vagy vmi progival a winben is lehet állítgatni?? -
#5169 Ezen anno jó kis vita ment a HWSW.hu-n. Én azt vallom, hogy inkább legyen nagyobb FSB, mint alacsonyabb időzítés, ha sikerül 6-2-2-2 időzítéseket beállítani, az olyan 5-10Mhz előnnyel ér fel állítólag a 8-3-3-3 -hoz képest.
Namost nálam a samsung és infineon ramos 333Mhz-es noname modulok a 6-2-2-2-es beállítást olyan 350Mhz-ig bírták, 8-3-3-3 -al 384Mhz-et, By SPD-n (ami itt 9-3-3-3-at jelentet) pedig viszik a 400Mhz-et...
Ki kell próbálni, hogy nálad hogy's mint viszi... -
ent #5168 Tapintásra a venti (teljes réz titan) langyi csak! -
Zsoldos #5167 Celszeru memoriaidoziteseket nagyobbra venni es inkabb fsb-t tornaszni? Melyikkel jar jobban az ember? -
Zsoldos #5166 Ma eladom a procim, szerintetek lesz problemam a geppel, ettol belassul vagy ilyesmi? -
the Godfather #5165 Szerintem, mielött huznád a procit, olvasd el ezt, és megérted mit lehet kihozni a procidbol: Athlon XP......Mindenesetre sok sikert -
the Godfather #5164 Szerintem csal az alaplapod méröje....már több helyen olvastam, hogy a Giga-lapok hibája ez a magas hömérséklet jelzés. Szerintem tappintsd meg a proci hütöjét, hogy mennyire meleg. Ha kézzel érezhetöen forró akkor tényleg meleg( 60 fok körüli), de csak ha langyos, akkor 40-50 fok körüli. -
the Godfather #5163 Az Aero7 nagyon jó hütö, csak nagyon zajos.... -
ent #5162 szorzólokkos, hogy enné meg a fene!
Viszont a Gigabyte alapból adott egy xp ből induló tuning progit, ahol is a 200Mhz-ről csinálhatok nagyobbat. A szorzóhoz meg nem enged! Ez normális? Újra indításnál meg reset! -
ent #5161 Ház oldala lent van!
Szerintem - mivel a ventire ezerrel fujja a meleg szelet a DPS (dual power system) - az lehet a gond! -
#5160 Nem biztos, hogy a hűtő sz@r, próbáld meg levenni a ház oldalát, ill. a CPU környezetéből elhúzni a táp és IDE-kábeleket. -
ent #5159 Ezt mind tudtam, egyébként 65C-on megy így is... Tudom szar a hűtőm! -
#5158 Tessék: IEEE 1394 aka "Firewire" csatolófelület. Olyasmi, mint az USB csatoló. -
#5157 Egy házi készítésű. Bár állítólag a Zalman-7000AlCu procihűtővel is ment, csak úgy 60C° fölé ment a proc...
Alaphelyzetben nem tudod megsütni a procit, csak ha mondjuk leesik róla a hűtő. Az AMD procikban van egy belső hőmérő, és az alaplap BIOS-ában elvileg be lehet állítani, hogy ezen hőmérő milyen értékére csapja le az egész gépet, megóvandó a megsüléstől (Abit-oknál "CPU Over Temp. Protection"-nak nevezik, szerintem valami hasonló nálad is van). A Barton magos procik többsége 85C°-ig bírja amúgy (ez a belső hőmérséklet! amit a legtöbb monitoring program kiír, az az alaplapi hőszenzor adata, ami 10-15C°-al alacsonyabbat mutat). -
MasterJay #5156 1xIEEE erröl kérnék valami leírást, hogy mi akar ez lenni? Asus notebook-on láttam ilyet a technikai leírások között! -
ent #5155 Akkor ne is próbálkozzak, mert megsüthetem a procim?
Egyébként az az extrém vízhűtés milyen volt? -
#5154 1.: nincs olyan, hogy "simán" bírja ezt vagy azt a frekit egy proci, bizonyos tuningot elbír, de jellemzően az alacsonyabb frekiken futó változatok tuningolhatóak jobban (emiatt is volt olyan népszerű a Barton 2500+).
2.: Borg procija 2500+, ahogy az enyém is, csak az övé 3000+-os beállításokkal megy, az enyém pedig 3200+-al (11x200mhz). Én Barton magos procit eddig csak extrém vízhűtéssel láttam 2500Mhz-en... -
ent #5153 Köszi -
#5152 Mindent a BIOS -ból kell csinálni, sajna a te deszkádat nem ismerem, de az enyémis nForce2 -es, sztem nincs nagy külömbség.
1. megbizonyosodás a lockosságról
Először azt kéne megnézni, hogy szorzólockos-e a proci(vszínű igen)...
Ezt úgy nézheted meg legegyszerűbben, ha megkeresed a CPU beállításait a BIOSban. (nekem abit nf7 nél softmenu III "fül" alatt lehet ezeket állítani)
Vszínű látsz egy olyat hogy prcessor type: 3200+ (vagy vmi hasonló)
Ezt a 3200+ot állísd manualra, vagy user definiedre.
Ekkor látod hogy állíthatóvá válik a 11 X 200 felirat.
A 11et állísd 11.5re, aztán lépj ki és ments. Újraindul a gép, menj újra a BIOSba, nézd meg hogy megmaradt-e a beállításod, vagyis a 11.5*200. Ha igen, akkor nem lockos a proci, ha visszarakta 11*200ra, akkor lockos a procid, gyárilag le van zárva a szorzóállítási lehetőség...:(