AMD

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dikki*yysw
Írtam mailt. ÉL a címed?

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

Lammer
"Nem kell megijedni az ECS laptol, de szerintem mar ideje valtani SD RAMrol."
Ok, kösz. NEki elég bõven.

"Stabil lap viszont nem tuningolhato nagyon.
Egy kicsi pluszt ellehet erni vele a Cheepo fele tuning BIOSsal de nagy tuningolast ne varj tole."
Szuper, tuning nem érdekli abszolúút!

"Amugy SiS chipset a lelke a lapkanak."
Igen-igen ez a másik aggodalmam... megnéztem én is az ecsusa-án

"Amugy mar egy Abit KD7 (KT400)-as lap is kurva olcso Br. 18000Ft.
Inkabb ilyet erdemes venni es a RAMokat lecserelni DDRre."
Na pont errõl beszéltem, a 18 qrva sok!!! a srácnak ez tökre jó lenne... a DDR meg qrvára nem érdekli, mert nem tuningfreak, hanem csak használja, ahogy van... Mindig engem is megmosolyog amikor hintem neki az igét, 'multkor meghúztam a gépemet storykra...' 😊

Köszi szépen, akkor az lesz valszeg...
JA és a pénz az elsõdleges ezerrel!

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

[Jakuza]
Javitom az elozo hozzaszolast, az Abit KD7 meg olcsobb lett.
Br. 17490Ft

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[Jakuza]
Nem kell megijedni az ECS laptol, de szerintem mar ideje valtani SD RAMrol.
De visszaterve a K7S5Ara.
Stabil lap viszont nem tuningolhato nagyon.
Egy kicsi pluszt ellehet erni vele a Cheepo fele tuning BIOSsal de nagy tuningolast ne varj tole.
Amugy SiS chipset a lelke a lapkanak.
Amugy mar egy Abit KD7 (KT400)-as lap is kurva olcso Br. 18000Ft.
Inkabb ilyet erdemes venni es a RAMokat lecserelni DDRre.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

dikki*yysw
Sztem jó az ECS.

dikki*yysw
Hm, akkor csak SD-nél annyi?
FÁK, de sajna nem tom megnézni, nem otthon vagyok.

Lammer
HI!

B0csi a kérdésért, ha már volt, de a chellobácsi stabil 6K-s okossága miatt, most nem igen van kötélidegzetem visszalapozgatni...
NA:

Havernak szeretnék osszedobni egy LAP+Proc+Cooler kombót minnél ÓLCSÓBBAN+azé' legyen is teljesítménye!
öööö ötlet: K7S5A Pro+1800 XP telivér+valamelyik Falcon hûtõõ

1 picikét félek az ECStõl, nekem gyanúsan olcsó! remélem az elõitéletem nem igaz...

Írjatok plz, kösz!
jelszó minnél olcsóóbb, de menjem azé' 😊
UI:Az SD fontos ment a spannak van 2X256 SDje...
Köszi.
Lammer.

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

[Jakuza]
SZVSZ egy kicsit sok lesz az a 3.45, amikor az alap 2.5 .

dikki*yysw
Ha vkinek nem akar menni a memóriája nagyobb frekin, és az alaplapja tudja állítani a 3.3 voltot nagyobbra, tegye meg. Nem is tudom hirtelen, 3.45V- os beállításom biztos van, másra nem emlékszem.

Egyébként a cas 2,5-ös beállításnál sokkal jobb a 2-es, ha lehet, ezen használjátok. Tehát mondjuk úgy, 150 -es FSB cas2-vel gyorsabbnak kell lennie, mint 160-as FSB cas2,5 -el.

dikki*yysw
Adj mailt vagy írj, és megbeszéljük.

dikki*yysw
3200+ -on láttam menni egyet Abit NF7-ben.

Gerry
Bízzunk benne, majd értesíts a fejleményekrõl!

Crazyn
Most dolgom van, de a gépet hagyom. Ha bírja a letöltést ebben az állapotban 5 óráig, akkor este megnézem a 3dmark03-mat, hogy bírja-e.

\"Man is mortal, and doomed to death and failure and loss.\"

Crazyn
Azt majd megbütykölöm, hogy mûködjön.
De most sikerült elérnem, hogy 12*190 @ 1.75V-on elinduljon a WinXP. Ha ME lenne a gépen, akkor 12*195-ön is bejött volna, de ezt az XP nem bírta, és bootolás közben kékhalállal kifagyott.

Gerry
És mi lett az Aero 7-tel?

Gerry
Akkor adjál neki egy kis idõt, mondjuk futtas le 3x egy 3DMark03-at, és nézd meg utána a hõmérsékletet!

Crazyn
Eredetileg egy Coolermaster Aero 7 volt rajta, csak a venti rugója túl feszes, és nekitolta a venti keretének a lapátot és súrlódott. Ezért szereztem egy Falconrock II-t.
Most bebootolt 12*180-on.

Gerry
Behalt a venti??? Ezt meg hogy érted? Volt rajta gyárilag venti?

Crazyn
Mindjárt megpróbálom. A memónak nemhiszem, hogy gondja lenne ezzel, mert Kingston Hyper-X PC3000, és 180-at gyárilag mennie kellene. Teljes rézborda van, csak a venti halt be rajta.

Gerry
Szorzó csökkentés, FSB emelés, feszültség max. 1,75V-ra emelés, és esetleg extra hûtõventillátor beszerelése, vagy erõsebb hûtés (teljes réz borda)! (Pl.: szerintem egy jó alteratíva lehet a: 12*185MHz, 1,75V, ha nem megy 1,7V-on...)

Crazyn
Nekem a 2100+ 13*170-en megy, a memó pedig 100%-on 6-2-2-2T-vel. PC3000-es ramok. A proci 1.7V-ot kap, a memó alapfeszen megy. Az alaplap ASUS A7N8X Deluxe. Ezen mivel tudok még javítani? FalconRock II-vel hûtöm a procit. 50°C terhelés nélkül nyitott háznál.
A haver procija feszemelés nélkül megy ennyit, igaz az övé 2700+-ról lett visszaminõsítve 2100+-ra.

[Jakuza]
Nekem is Falconrock II van es meg is megy 2200MHz felett is a TB1700+.
TBred A vagy B az a proci ?

Gerry
A Samsung lehet a visszafogó tényezõ szerintem is, de lehet, hogy a procid nem bírja, nekem az a vicc, hogy nemhogy emelni kell a feszültséget, még csökkentett feszkóval is megy 166-on...

Gerry
Nincs feltüntetve, csak a sorozatszámból derül ki, de szinte minden ma kaphtó Athlon XP már T-Bred nagos, a 2200+ 2400+ és a 2600+ pedig egészen biztosan az!

agyhalál
Na jutott idõm ismét egy kicsit vacakolni a géppel és a következõ adatokkal hajtom meg a vasat:
166MHz*12
CPU Interface: Agressive
Memory Frequency: 100%
Memory Interface: Agressive
6
3
3
2.5
AGP Frequency: 66
A proci így is 58 fok és magasabb feszültségen se tudom jobban meghajtani. Még 185*12-rõl is csak álmodok. Gyanítom, hogy a Samsung RAMok a bûnösek, illetve a FalconRock II is kevés lehet hûtés céljából.

Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!

FRenkie
a t-bred magos procik nevei mellett felvan tüntetve az hogy T-bred? mert az én árlistámon csak "sima" van meg barton

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Gerry
Azt nem nagyon, ha húzni akarod a procit, akkor T-Bred B magosat vagyél, a bartont nem igazán lehet húzni!

FRenkie
helo!ha vezsek egy barton magos 2500+os amd-t meddig tudom felhúzni?

FRenkie
helo!ha vezsek egy barton magos 2500+os amd-t meddig tudom felhúzni?

dikki*yysw
Igen, én is úgy gondoltam ("jó hûtéssel").
Mivel van vízhûtõ-rendszerem, így nem nagyon tart vissza ez a része a dolognak 😊
Jakuza: kösz. Ezt persze én is megtehettem volna, csak modemmel gyûlölök árlistákra várni.
Asszem egy 2200+ -ra beújítok, kinek kell Palomino 2000+? 😊

[Jakuza]
Ja nem, az a sima, nem a 7e-s.

[Jakuza]
Talan BIOS frissitest kell nezni hozza.
Bar nem biztos hogy frissites utan is tudja.Ezert kell tajekozodni.

[Jakuza]
Ha jol emlexem AMD750 es VIA deli hid.

Gerry
Milyen chipset? Nem ismerem ezt a lapot...

Gerry
Elvileg a 2400+, vagy a 266-os FSB-n üzemelõ 2600+ (a 333-as már NEM), de meg kell nézni, a BIOS-ban, hogy tud-e 1,65V-os VCORE feszkót adni, mert ha csak nagyobbat tud kkor nem szabad T-Bred-et belerakni, mert nagyon fog melegedni, hiszen azok 1,6-1,65V-ra vannak tervezve!

[Jakuza]
Na azert az egy kicsit arreb van mint egy 1700+

[Jakuza]
Jogos.
Azert en meg olyan 1700+t meg vizhutessel se lattam ami ment volna 3200+kent.

[Jakuza]
Tessek egy Bluefishes, elore kijelentem , hogy nem rteklam celu a dolog, ugyanis Szombathelyi vagyok es csak tajekoztataskent irom ide az arakat.

CPU AMD Athlon XP 1700+ (1466MHz) T-Bred 10.392 Ft 12.990 Ft
CPU AMD Athlon XP 1800+ (1533MHz) Palo. 11.492 Ft 14.365 Ft
CPU AMD Athlon XP 1800+ (1533MHz) T-Bred 10.892 Ft 13.615 Ft
CPU AMD Athlon XP 2000+ (1666MHz) T-Bred 11.792 Ft 14.740 Ft
CPU AMD Athlon XP 2100+ (1733MHz) T-Bred 14.992 Ft 18.740 Ft
CPU AMD Athlon XP 2200+ (1800MHz) T-Bred 14.292 Ft 17.865 Ft
CPU AMD Athlon XP 2400+ (2000MHz) T-Bred 18.592 Ft 23.240 Ft

dikki*yysw
Lehet még kapni Palominot? 2000+ nak az ára érdekelne. Mert lehet inkább eladnám a 2000+ -os Palominót szaré', és veszek egy akármilyen, akár csak 1700+ -os Tbred-Bt. Aztán kicsit meg kell ráncigálni, botrányos sebességeket ki lehet hozni egy Tbred-Bbõl. 3200+ körül jár a vége, jó hûtéssel.
Szal hogy vannak most az árak?

Gerry
A procira van rászitázva, pontosabban a mag alá, a mûanyagra.

Petyus_
Egy emlék az utókornak: 😊

AMD?
hat az a vialgon a legjobb!
ne szorakozzal mar!

Azt hiszem ezzel Stinger is bekerült az AMD rajongók növekvõ táborába. 😊

\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com

Evil
A cpu kod masodik sor elso 5 betujenek ha a vege B akkor b magos ha A akkor a magos, persze ez csak Tbred re igaz.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

ollie
nemtucc madjarul?

[Jakuza]
Azt gyakorlatilag szinta alig lehet.
Raadasul a szorzolockjat is fel kell hozza oldani.

[Jakuza]
Alapbeallitasoknal nincsen,
Viszont a Tbred kevesbe melegszik, mert kisebb a mag (0,13 micron) es a felhasznalt feszultseg.
A masik ami miatt nem erdemes Palominot venni, hogy egy Tbred B 1700+ kb. 600-700 MHzel feljebb tuningolhato.

[Jakuza]
Tuti nem jo az a tesz.
Mert az en konfigom ugyanazokon az orajeleken amiken teszteltek kozel ezerpontos tobbleteket hoznak.
Raadasul meg erdekesen kismillio Q3 teszteket nyomattak nem veletlenul.
Jo hogy nem a P4re optimalizalt Bapco fele Sysmarkal teszteltek csak.

érdekes teszt

Antromorph
Én is hajlok az AMD-re. 😊
Az Intel túl sokat kér már a teljesítményszegény rendszereiért(Celeron) is.

AMD inside INTEL outside.

EPoX 8RDA3+ | Barton 2500+@3000+ | GlobalWin Cak4-88T | 2x512MB Infineon DDR400| Seagate SATA 160GB | MSI Geforce 6600 256MB VIVO | PLEXTOR 48/24/48A + PIONEER DVDROM 16X | DTK 400W PS

Gerry
Én 25+fáért tudok...

Én igazán "AMD" párti vagyok !! de ez durva, igaz az órajel nagyon nem hasonlo de akkor is !!
AMD Athlon XP 3200+ Intel P4 3 GHz összehasonlito teszt !!

http://www.hwtesztek.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=274&mode=thread&order=0&thold=0