16997
  • deicide
    köszi az infot:))
  • u_s_
    Sziasztok! Aki talalkozott mar hasonlo problemaval az irjon legyszives ! Abit KD7 alaplap, XP2000+ proci winxp oprendszernel , nagyon lassu a HDD kezeles !
  • AdaKiller
    köszi a segítséget mind2töknek. jó hűtés adott, ram az 400as brand 512*2. de csak kíváncsiság képpen teszteltem volna. tartósan nem kívánom húzni. farcry-t nyomom, ott 40 fps alá nem esett, javarászt magas, és nagyon magas beállítások mellett. szal elég jó sztem.
  • Narancs
    <OFF>
    Hell Deicicde!
    Te árulod a PH! -n azokat a jó kis 9800SE -ket...??? Van még belőle?
    <ON>
  • Narancs
    Gondolom lockos...
    FSB -t kell emelned, de a ramokat ajánlatos FSB vel párhuzamosan hajtani...
    Vcore -t és mem feszt is emelhetsz ha teszt közben hibázna a cucc.
    Jó hűtés és jó ramok kellenek hozzá. No meg tuning barát proci...
  • Gugger
    3200+ - hol kevés neked :D ezt még húzni akarod? ugyan minek, mert lehet?!
  • AdaKiller
    hello!

most vettünk egy asus a7n8x-e típusú alaplapot 3200+ os amd procival. mivel eddig sosem volt amd-m, érdeklődnék mennyire lehetne felhúzni. megfelelő-e ez az alaplap a húzásra, stb...

köszi előre is a válaszokat.
  • Kockásfülűnyúl
    rev. 2-es verzió (amit mostanában lehet kapni, kb 1 éve:-)) tudja a 400-as fsb-t is. Csak az abit honlapon lusták voltak kiírni csak az előző verzió leírása van fenn.
    Szerintem az eggyik legjobb nforce2-es lap a piacon és még az ára is nagyon jó.
  • Punker
    2,5-ös Bartont már nem nagyon fogsz kapni, nincs a nagykerekben hetek óta.
  • Borg
    2500+ az 3200+-on mehet, mivel a mai daraboknak már lockos a szorzójuk.
    Szal ha felteszed az FSB-jét 200-ra (megfelelő alaplapban, hűtéssel, táppal) akkor van rá úgy 80% esélyed, hogy menni fog.
  • barret
    Attól még hasít 400 felett! :)
  • steweee
    milyen procit érdemes venni, hogy nagy valószínűséggel tuningolni lehessen ? én egy 2500+ ra gondoltam, állítólag megy a 3000+ frekijén kis szerencsével, ha meg nem, akkor legalább olcsót vettem. vélemény?
  • deicide
    Azt tudom amikor csak néha if benézek mindig itt olvasom a neved!!

Annak idején sokat segitett a tanácsod...a hűtési problémánál!

Érdekellne a te tipped is egy 2800 vagy 3000 Athlon Xp-hez milyen alaplapot vegyek...!!???

• deicide
    Most nézem épp..ezt az alaplapot...!

Úgy látom Serial ATA támogatás is van benne...?!

De viszont a Bus Sebessége a lapnak 333 mhz...:((
  • Kockásfülűnyúl
    Abit NF7-S
  • deicide
    Sziasztok...:))

Mostanába kissé nem követtem a trendet...!:(

Érdekellne valami jó kis alaplap...egy 2800 vagy 3000 Athlon Xp-hez!!!
  • lacibacsi
    Köszi!
  • Borg

'astom miaza zintel :)

/xbitlabs 4000+/FX55 teszt/
  • CoolStuff
    De van ahol laptól is függ a Dual channel!
  • Narancs
    Athlon 64 topicban tedd fel ezt a kérdést inkább.
    Amúgy olyan lao nem lesz amin nincs alaplapi hangkártya, mivel most már MINDEN lapon van integrált háló ill hang cucc.
    Dual Channel memória kezelés nem a laptól, hanem a procitól függ, mivel a memória vezérlő a prociba van integrálva...:)
    Ajánlanám az Abit KV8 PRO rev1.1 deszkát (via k8t800 pro chipset), vagy MSI K8N neo platinum deszkát (nVidia nF250 ? chipset).
    Én AMD64 témábanannyira nem vok otthon, inkább Athlon 64 topicot olvasgasd!
  • lacibacsi
    Sziasztok!

Most szeretnék vásárolni egy Athlon64 3000+ processzort.

Milyen alaplapot ajánlanátok hozzá, ha az alábbiak az igényeim:

- Ne legyen rajta alaplapi VGA és hangkártya.
    - Legalább öt PCi csatlakozója legyen.
    - Nem kell SATA (de ha az, az sem baj).
    - Dual channel-es memóriakezelést tudja.
    - Nem kell, hogy tuningolható legyen (nekem eddig is minden alapon ment).
    - Az ára ne verjen földhöz.

Ja és milyen memóriát vegyek bele (típus), ha 1024MB memóriát szeretnék?

Köszike
  • Loogan
    Bocs most kaptam az infót, hogy a volt munkahelyemen (Eger, Ansys Kft.) még jövő héten lesz 3 db (!!!) dobozos Barton 2600+. Ára: kb. 28k. Sulinetben is elvihető.
    Úgyhogy csak tessék, csak tessék!!!
  • Loogan
    Jah múlt héten haverral még hozattam Barton 2600+ -t. Open-M -éknél még volt belőle, persze csak tálcás változat. De sehol máshol nem volt már az országban 2800+ alatt (nagykerekről beszélek, akikkel én is beszéltem telefonon). Szal uccsó pillanatban vettem én is.
    1909@2233 (+17%) persze csak egy Asrock alaplappal. Annyira nem rossz, figyelembe véve, hogy az alaplap meg a proci együtt 28000 HUF-ból kijött.
  • Punker
    valszeg :(
  • Narancs
    Eddig:
    Alsó - Duron
    Közepe - Barton
    Teteje - Athlon 64 & FX

Most:
    Alsó - Sempron
    Közepe - (???) <olcsó athlon 64 lesz???>
    Teteje - Athlon 64 & FX
  • Punker
    nem tom, hivatalosan a sempron lesz az amd legalja
  • Narancs
    Ez elég gáz...többi barton megmarad? Vagy K7 -be már csak Sempron lesz kapható? (ez elég gáz lenne...)
  • Punker
    Logan a héten vett 2,6-ost ismeretség révén de tegnap azt mondta nem nagyon lehet húzni, 2,5-2,6 annyi van még amennyi megmaradt az uccsó szállítmányból keresgéléssel talán még van boltok polcain nagykerekből eltüntek.
  • Narancs
    2600+ barton van még vajon? Vagy 2800+ alatt már nincs?
  • Punker
    kiváncsi vagyok a 2,5 Barton mivel akarják pótolni? nállunk az eladott AMD procik 90%-a az volt, jó volt az ára és a teljesítménye + tuningolni is lehetett, most nálunk 2,8-as a legkisebb (barton) de az drággább jóval.
  • Punker
    a borda még "elment" de a venti a 900-as cerkám hűtőjére emlékeztetett, nem igazán értem hogy az AMD miért ilyen hulladék hűtőket ad ezzel csak saját magát járatja le.
  • Narancs
    Mért, milyen volt az a hűtő? Nekem is gyűri hűtőm van, asszem egy régi CoolerMaster (legalábbis erre nagyon hasonlít) AMD matricával...
    Télleg elég fika sajnaos...:(
    Azért megnyugtató hogy Athlon64 -hez normális hűtőt adnak...
  • Punker
    2,2 2,4 2,6 ezeket láttam, 2,4-en nálam a cerka a nyerő, ja és a 2,6-hoz adott gyári hűtőt mikor megláttam röhögőgörcsöt kaptam :)
  • Narancs
    HWSW teszt szerint 2800+ sempron (2Ghz) majdnem mindenhol lenyomta a 2.8Ghz -es Celó D -t...(igaz nem sokkal, de lenyomta...)

Amúgy ettől függetlenül lehet nem fog beválni.
  • Punker
    lenne, de szerintem nem fog beválni.
  • Narancs
    ja, mivel a közép kategória is már Athlon64 lett, Sempron meg új proci, alsó kategóriás versenyző...(Celeron D ellenfele)
  • Torry
    Barton-t már nem csinálnak?
  • Narancs
    Leginkább 2500+ BARTON -t ajánlanám, bár boltban már nem lehet kapni, de aprón, PH! HW piacon, HWSW bolhán még szép számmal vannak garanciális darabok.

Amúgy ha a kettő közül kéne választani, sztem k*va mind1, T-bred magasabb órajelen jár, de szempronnak meg nagyobb az FSB -je.
  • Punker
    sempron-nal eddig csak negatív tapasztalatom van, tuningolást nem tudom
  • embör
    hi
    szeretnék 1 kis segítséget kérni,mivel most rakom össze életem első AMD-s gépét.
    a kérdésem a következő lenne:nem tudom mejiket érdemesebb megvenni:
    2400+Sempron(333Mhz) vagy 2400+Thoroughbred(266Mhz)
    Sempron-ról még nem hallottam.lehet tuningolni???
    szerintetek mejiket vegyem???????????
    thx