16997
-
Hali,
Dual channelben van 2 memória modulom. A biosban lehet olyat állítani, hogy ganged, vagy unganged. Melyiket érdemes szerintetek választani?
Eddig ungangedben volt. -
Inquisitor #15913 Megkérdezhetem hol vetted? -
Serious89 #15912 köszi :) -
Jó kérdés, próbálkozz és kiderül, a CL8 esélyesen menne, a CL7 már nem hiszem hogy 1600 MHz mellett nyerne, az már inkább 1333-on hangzana reálisnak, de próba cseresznye... :)
Ezekkel próbálkoznék először, ha bírja akkor esetleg mehet még lentebb:
8-9-8-26
8-8-8-24
CL-tRCD-tRP-tRAS -
Serious89 #15910 pontosítok milyen időzítésre lenne ez a ram képes így 1600mhz-en mert sztem jóval többre mint 9-9-9-29 -
9-10-9-28 @ 2200MHz a gyártó oldala szerint, erre van hitelesítve, nem lehet baja a túl nagy túlhajtás miatt. -
Serious89 #15908 sziasztok lenne egy olyan kérdésem/problémám, hogy vettem egy 2200 Mhz-es GIL EVO One ramokat pontosan ebbe a kittbe 2x2gb és ugye 1600-on mennek .. ami nem is lenne gond, de viszont alapból az időzítéseket nem vette arányosan vissza.
Tehát úgy néz ki most hogy 1600Mzh-en megy és az Aida 64 szerint a memória írás/olvasás/másolás tesztbe 9-9-9-29 -es időzítést ír.A kérdésem az lenne hogy mi az az időzítés ami biztonságosan elmegy ezzel a rammal semmiféle túlhajtás nélkül? válaszokat előre is köszönöm -
nem is akarják elverni az intelt miért tennék ? a cpu háború kora lejárt minek erőlködjenek amikor úgyis veszik. -
Bárcsak a cpu részt is fejlesztené az amd.De ahogy elnézem inkább csak igpre gyurnak. Csak ott tudnak intelt verni. -
AMD Trinity megateszt: APU újratöltve
-
AMD Trinity: a nagysikerű Llano méltó utódja? -
Értem,köszi!
Akkor ez ezekszerint önműködően történik,program függő.... -
A turbo core tech lényege hogyha egy bizonyos alkalmazás nem használja ki az összes cpu magot, akkor a cpu lekapcsolhat belőlük egy adott mennyiséget, így kevesebb magot járat magasabb órajelen az optimálisabb teljesítmény elérésének érdekében - esetedben 6 mag @ 3.3 GHz helyett 3 maggal 3.9 GHz. Lekapcsolgatás nélkül 6 maghoz is van rendelve turbo érték, az a 3.6 GHz, 3.3 GHz helyett, az gondolom akkor aktiválódik amikor az összes mag masszív használatban van és még egy kis kakaót be lehetne dobni. :) -
Kicseréltettem a gépembe a procit AMD FX-6100 AM3+ -ra.Az órajaelnél a turbó pontosan mit jelent?Órajel (GHz): 3.3 / 3.6 Turbo (3.9 3cores). -
Valami más gond lehet ,mert nállam semmi gond nincs! -
Az AMD lerántotta a leplet az asztali Trinity APU-król -
kunta86 #15898 tegnap frissitettem az amd catalystet 12.8ra és azot belassult a gépen mitol lehet ??köszi a segítséget -
Notinal a power fulnel a power profiles. -
vga driver beállításai között van valami opció ami a monitor kikapcsolására utal? pl be lehet e állítani hogy 10 perc után kikapcsoljon a monitor? -
AMD FX és Trinity: biztosnak tűnik az októberi megjelenés -
Információk a Bobcat architektúra utódjáról, a Jaguárról -
Árcédulát kaptak az asztali Trinity APU-k -
Blum #15892 Nagyot haraphat az AMD Jaguar
-
Blum #15891 Egy új AMD FX processzor bukkant fel -
Hát mondjuk a legutóbbi Bulldozerek sajnos alulmúlták a várakozásokat, ez tény, de szerintem ha lenne egy CEO váltás, és nem az lenne a gondolkodásmódjuk, hogy "HURRR ADD MOAR CORES XD", akkor fel tudnának még kapaszkodni :/ -
Blum #15889 Ha valami nem megy,nem kell eroltetni. Nekem logikus lepesnek tunik.
Az APU-k jol sikerultek,versenybe szallnak az Intellel,akkor persze,hogy azt fejlesztik tovabb. -
Vélemények? -
Phenom hütője agyrém viszont a régebbi athlon gyári coolerek még elviselhetőek az más kérdés hogy nekem is másik gépbe 65fokos a proci terhelésnél. -
Sztem bugázz valahonnan egy normális használt házat és keress egy halk hűtőt, én legalábbis megőrülnék, ha az amd gyári hűtőt kéne hallgatni. -
Blum #15885 Nem lesz az igazi,de birni fogja -
nem fog elfüstölni attól ne aggódj bírnia kell csak persze ne vesd alá tuningnak főleg hogy rossz a ház szellőzése is. -
Sziasztok! Szerintetek egy gyári AMD Athlon hűtővel lehetne hűteni egy AMD Phenom II 545-öst? Mert nem tehetek akármilyen hűtőt a procira mert a hűtő+ventillátor fölött (kb 3-4 centire) ott van a tápegység. Ez egy régi ház és ebben még állítva van a táp benne. Van egy gyári Athlon hűtőm és van egy gyári Phenom hűtőm is,jelenleg a második van rajta,de olyan hangos,hogy nem lehet megmaradni mellette. A kérdésem tehát... Rárakhatom az Athlon hűtőjét a Phenom-ra anélkül,hogy elfüstölne 1 óra terhelés alatt? -
*12.6 Catalyst -
Az miért van, hogy az Radeon VTX HD 5670 (1gb GDDR5) videókártyám alamp órajelen (775MHz) hibákat csinál? (befagy néha, nem válaszol?
(elvileg nem hibás a kártya, mert szervizelve is volt és adtak egy vadonat újat)
Viszont ha Overdriveban leveszem a GPU-t akkor 740Mhz-n már nem produkál ilyen hibákat.
Ez mitől lehet?
Meg mennyire fogja vissza a kártyát, ha mondjuk "680-740" MHz-n ketyeg a kártya?
10.6 catalyst. Gépem az aláírásban. -
Puhos #15880 Én nem bántom eddig is elfért a hibabejegyzés és az után is el fog férni. Gubancot nem csinált eddig remélem nem is fog, így marad minden a régiben. -
milos620 #15879 Több fórumon olvasni, hogy a cpu energia gazdálkodásért felel, pontosabban az alábbiakat írta egy user:
A Fuel.Service.exe az AODDriver4.1 processzormodulért felel, ami a CPU paraméterezését teszi lehetővé a Catalyst Overdrive menüben.
A gond az lehet, hogy fent maradt a 4.01-es driver, de nincs meg a támogatás hozzá. Ezt az eszközkezelőben tudod letörölni a legkönnyebben. A nézetben kérj rejtett eszközmegjelenítést, majd a nem plug&play menüben lesz AODDriver4.01 meghajtó. Azt kell letörölni, de a 4.1 maradjon! Még ne indítsd újra gépet. Ugyanis a registry-ből is ki kell venni. A HKEY LOCAL MACHINE/SYSTEM/Controlset001/services résznél kell törölni a teljes AODdriver4.01 bejegyzést. Asszem a Controlset002/services részben is van egy. Ezután újra lehet indítani a gépet, és meg fogja találni a 4.1-es processzordrivert. Persze a Phenomhoz nem fogja az összes funkcióját betölteni, de nem zargat majd.
Persze a művelet előtt érdemes egy rendszer-visszaállítási pontot csinálni.
Egyébként ezt a legújabb 12.7-es driver is megoldja. Ha azt telepíted, az aktuális törlése után, akkor azzal is jó lesz. Ez már csak 4.1-es drivert aktivál.
Persze követve a fentebb leírtakat sem jártam sikerrel.
Szóval nem szeretném, hogy a cpu vagy esetleg más hardver bedobná a törölközőt mert figyelmen kívül hagytam a kritikus szintű bejegyzést! -
Puhos #15878 Hali!
Most én is megnéztem az eseménynaplóba a bejegyzéseket és megtaláltam ugyanazt amit te is leírtál. De engem különösebben nem érdekel, mert semmilyen hibát nem tapasztalok a gépnél, és az eseménynaplót sem olvasgatom naponta. Szerintem elfér, ha nincs más gondod a géppel ne foglalkozz vele. Mert ugye azt tudjuk, hogy az AMD (előtte ATI) sose volt híres a driverek írásáról! -
milos620 #15877 Bocs kimaradt a cpu típusa 955BE -
milos620 #15876 Sziasztok!
lenne egy hatalmas problémám amit nem tudok megoldani,remélem tudtok segíteni!
A 12.4-es drivertől felfele jelentkezik egy bizonyos amd fuel service hiba az eseménynaplóban és a megbízhatósági előzmények listájában is.
Játékok alatt nincs rendellenesség,de aggasztó, hogy minden nap megkapom a jelentést működésképtelenné vált a fuel service-ről!
Cpu:AMD Phenom II x4 3,2GHz
Vga: Sapphire 6850
Alaplap: Gigabyte ga-ma 790xt ud4p
Ram: 4 GB ddr3 1333MHz
Vinyó: 500GB-os WDAADS5000
Táp: FSP Hexa 500 80P
Egyetlen gond az, hogy bios verzióm F7-es,de jelentkezett a fentebb említett hiba friss bios esetén is más usereknél!
Valami ötlet????
-
Eltérő bioritmusok :P