16997
  • kill3r21
    azért érdekelt volna hogy megéri-e a drágább proci..
    játékra kell :)
  • Gyöször
    Mire kell? Mennyiért tudod őket megvenni? Újonnan x4 965 24ezer fx6300 34ezer árak esetén én biztos, hogy a 965öst venném.
  • kill3r21
    Srácok help!
    Melyiket vegyem?
    AM3 AMD Phenom II 64 X4 955 3,2 GHz / 8MB BOX
    vagy
    AMD FX 6100 AM3+
  • Gyöször
    Helló! Sajna nincs jó hírem, az alaplapod csak 95W TDP osztályba tartozó procikat támogat.
    Szerintem nehéz lesz találni egy HDX955WFK4DGM termékkódú procit, mert ez a sorozat szerintem csak 125Wos mivoltában lett elterjedt darab. :( Egészen addig amíg meg nem néztem a cpu support list-jét a deszkádnak nem is hallottam róla. Mondjuk ez nem nagy dolog, mert én csak ilyen koca-kocka vagyok :)
    Használtban sem sok eladó van, ez is 125W-s.
    Viszont ő és ő is ilyen procit keres.

De ez itt pld egy jó hír neked. Csak hogy pozitív legyek a 'wall of text'-em végén :)) nem mondom hogy ennyiért ettől az eladótól le kéne azonnal csapni rá, de a kínálat nem nagy az biztos... Ez a plafon amit belerakhatsz a deszkádba.

Nem tudom a wow milyen vason érzi jól magát, de szerintem ramot ebbe a gépbe nem nagyon kéne már venni, maximum ha később hozzádvágják potom pénzért. VGA-n meg lehet gondolkozni, hogy mégis mennyit kéne arra is áldozni, esetleg átmenteni következő gépbe. Maga a proci szerintem sokat dobna rajta.
  • Sordoran
    Akkor valószínűleg váltás lesz, kicsit utána olvasgattam már, elméletileg egy BIOS frissítés kell alaplapnak és kezeli is. Megvétel után a GTA 4-nél szembesültem vele, illetve mondták, hogy a proci a videókártyát sem hajtja ki teljesen, szóval valószínűleg érezhető különbség lesz.
  • zritya
    Én Athlon II X2 röl váltottam 3gb memóriáról és ATI5450, a mostanira és mindenképp meg érte! Én sem vagyok az nagyon erős gamer de minden megy szépen nem mondom hogy ultrán x16....stb(de van ami igen), de tiszteségésen el fut minden. Sokkal gyorsabb, konvertálás, tömörítés meg ezek.
  • Sordoran
    Hali! Most tervezek egy kis gép felújítást, és érdekelne van-e értelme. Az aláírásban szereplő konfiggal tolom, de már 5 éves lassan, szóval első körben egy AMD Phenom II X4 955 BE-t néztem ki (22ezerért). (később egy SSD, memória bővítés, és egy jobb videókártya lenne, de csak komótosan). Megéri picit költeni ezekre a fejlesztésekre? Lényegében nem vagyok hardcore gamer, napi szinten netezek, torrent meg WoW csak, néha egykét játék az újabbakból, de ezek sem a gépgyilkos kategóriából. Van értelme így fejlesztgetni még?
  • Mike
    ja csodát nem várok tőle, csak annyit, hogy a mostaninál erősebb
  • Gyöször
    Nekem nincs, de szerintem ezek kisebb felbontásokban tudnak csak produkálni valami értelmeset, ha kicsi a monitorotok, akkor oké lehet a buli. 6670nél gyengébbek.
  • Mike
    Ez engem is érdekelne, ugyanis első körben nem akarok külön grafkártyát
  • grebber
    Van valaki akinek A10 5800K- ja van és az IGP-jét használja játékra (tahát nincs önálló vga külön)?

Akinek van az érdekelne milyen játékok mennek vele játszhatóan?
    Haverom akar venni őt érdekelné!
  • Mike
    semmi baja nincs, teljesen jól használható, amire nekem kell
  • Gyöször
    Mondjuk én az A64et nem bírnám idegekkel alap frekin, annyit megy amennyin még stabil :)
  • Mike
    de nálam valszeg nem lesz meg a 7 év teljesen, mert most szándékozom azt egészet lecserélni low cost-os A10-5800 + 8 giga ram, plusz vmi A75 FM2 deszka kombóra
    ezután tényleg nem lesz több asztalim
  • Mike
    jó, mondjuk én egyiket sem hajtottam túl
  • Gyöször
    Hajtom ezt az x4 965öt, meg mellette van az A64 3200+ S754 AGP. Az újban GTX560van ezzel sosem volt semmi baj mióta betettem, előtte az alaplapi HD4250el neteztem és napjában 5x jött egy hibaüzenet miután visszajött a kép, hogy a VGA illesztő leállt, de újraindult ollé. Egy jútyúb videó is megfeküdte a gyomrát ha olyan kedve volt.

A régi gépben egy asus HD3650 silent muzsikál mert kapott egy hűtőt 9cm lassan forgatva, így 85 helyett 50 fok a GPU max. hőmérséklet. Illetve mindkét háznál odafigyeltem a jó szellőzésre. Semmi baj nincs a gépekkel leszámítva azt, hogy a régi gépen a VGA driverrel mindig meggyűlik a bajom. Nem száll el hibákkal, hanem hiába akarom fullsren re rakni a játékot, az akkor is window módban fut, ha uninstallálom az ASUS Smart doctor progit, mert idegesít, hogy írja az FPS-t a bal felső sarokban (kikapcsolható opció, de nem érdekli, hogy kikapcsoltam :D), akkor egy darab játék nem indul el, akármilyen drivert régit vagy újat teszek fel mindegy. Most lecseréltem a jó öreg 15" CRT monitort egy 19" wide 1440 x 900 ra, mostmár ami eddig ment játék az sem megy. Érik egy erős format C de nincs időm meg annyira nem érdekel csajom netezik rajta, ha én is itt ülök az újnál. Évente 1-2x lenne LAN party valami ótvar régi játékkal, de ebben nem partner a VGA vagy a driver vagy akármi :))

Ismerősi körben van 3 db ennél is régibb gép, egy Celeron 1100 fut egy epox lapban s370 foglalatos. Elkezdett butulni a helyzet, kifagyott újraindult, majd szerencsére hamar eljött az az állapot, hogy el se indult. Ránézésre 2 kondi kifolyt, mindenféle weller páka nélkül hagyományos vezeték forrasztásra alkalmas eszközzel kicseréltük az összes kondit azóta gondtalan a pécé, és ez már minimum 2 éve volt.
    Ezen kívül a két S478 közül az egyik gondtalan (asus de anno olcsó nem über tuning drága deszka), a másik meg matsonic alaplapban van, azon lefelé kellett tuningolni kicsit, hogy ne fagyizzon sokat.

Nekem van még 3db s370 foglalatos deszkám sokféle procival, mikor volt időm ezeket tuningolgattam hobbiból, mindegyik megy ahogy kell.
  • Mike
    hm... most nézem, március 26-án 7 éve :)
  • Mike
    2db. akkortájt szarrá fikázott nforce4ultra-s és passziv! alaplap működik kifogástalanul immár 6 éve, napi szinten 8-12 órákat használva, az egyik gépben még az eredetileg megvett szintén passzív 6600GT működik, és mondanom sem kell a 2 proci is az ami volt, 3200-as Athlon.
    Mindezt a ramiris-től vásárolva
    ja és a két alaplap giga
    szal ennyire tömegtermék, vagy jó helyen kell vásárolni, nemtom
    jó, mondjuk anno nem voltak olcsók, félek is a mai 20k alatti deszkáktól

és ezek a gépek filmnézésre, netezésre tökéletesen megfelelnek, a passzív 7600GT-vel futott a Gothic 3 és a Fallout 3 is simán, pedig már akkor ezek a gépek max könyvtámasznak lettek volna jók
  • bakkerman
    na ma végre meglett az új cucc! :) phenom 965 BE,corsair vengeance 2x4 GB,hd7770,ocz 60 gb SSD,az utorrent már gőzerővel szedi a "tesztalanyokat" (fc3,ac3,battlefield3,gta iv)
  • Solt
    4 magos az... úgy lesz 8 "magos" mint az i7 a HT-vel... :)
  • bakkerman
    igen igen,tesztekben is ezt írták,meg igazából ez a 8150 egy 8 magosnak csúfolt lényegében erősebb 4 magos proci,vagy esetleg phenom X6 szint
  • broman191
    Így van rendjén.
  • Solt
    Szerintem az AMD sem! :D

Van amiben jó alternatíva, de annak aki 99%-ban játszik, szerintem nem jó választás... :)
  • bakkerman
    965BE-m lesz,csak nézegetem a procikat,meg teszteket,és nem tudom mire vélni ezt a bulldozer szériát
  • Solt
    Nincs... ne foglalkozz vele! Ha kevés a pénzed, akkor 965BE, ha meg van lóvéd, akkor i5k...

Ha nem játszol szimulátorokkal,(nem FM-re gondolok), akkor bőven elég egy 965BE...
  • bakkerman
    ennek az FX 8150-nek van jövője?
  • bodajoci
    végülis a ph-n kiokosítottak, h ez egy olyamn proci, ami forrasztva van és mégiscsak APU-s, úgyhogy felejtős a csere. Ajándék lónak... :)
  • bodajoci
    n930-at nem is tudom, h elfogadná-e a gép, mert a supportjábanm ez a proci nem szerepelt, holott elméletileg ugyanolyan szinte, mint az n970-es...
  • bodajoci
    tudom, h nem szokás, azért volt már rá példa :)...meg lehet is, nem is a csere macerás, hanem némelyiket annyira szétszedni, h cserélni lehessen :)
  • broman191
    A laptop CPU-kat nem szokás cserélgetni, így szinte fehér holló számba mennek - AMD Phenom II X4 N930 - a HardverAprón egyetlen ilyen van jelenleg. :)
  • bodajoci
    Sziasztok! Sógorom kapott egy laptopot a főnökétől gratis, vadi új volt, egészen pontosan egy hp 635-öst...német bill, angol windóz, de nem is ez a lényeg. Hanem, h csak egy E-240-es proci muzsikál benne. Gyengusz nagyon. Utána néztem, ezeket lenne érdemes bele venni, ha tudnám, h hol a bánatban lehet :
    AMD Phenom II Dual-Core Mobile N660 (3.0 GHz, 2 MB L2 cache)
    AMD Phenom II Dual-Core Mobile P650 (2.6 GHz, 2 MB L2 cache)
    AMD Phenom II Quad-Core Mobile N970 (2.2 GHz, 2 MB L2 cache)
    AMD Turion II Dual-Core Mobile P560 (2.5 GHz, 2 MB L2 cache)
    AMD Athlon II Dual-Core Mobile N370 (2.5 GHz, 1 MB L2 cache)
    AMD Athlon II Dual-Core Mobile N350 (2.4 GHz, 1 MB L2 cache)
    AMD Athlon II Dual-Core Mobile P360 (2.3 GHz, 1 MB L2 cache)
    AMD Athlon II Dual-Core Mobile P340 (2.2 GHz, 1 MB L2 cache)
    AMD Phenom II Quad-Core Mobile P960 (1.8 GHz, 2 MB L2 cache)
    Ezekben, mint ahogy a 240-esben sincs APU, mert abban nem vagyok biztos, h ha APU-s proci lenne benne, és én kicserélném egy "simára", h akkor lenne egyáltalán ami meghajtja a képernyőt. Mindegy a lényeg, h hol tudnék én venni ilyen procikat. Asztali gépbe való tengernyi van, de ilyen tokozásút nem találtam... socket S1(s1g4). Magyarországon természetesen...
  • grebber
    Júniusban váltja az A10-6800K az A10-5800K-t?
  • broman191
    Na igen és eleve a procik nem a number1 kihaló részei egy PC-nek, ez a 955BE példány ahogy észleltem finoman szólva sem egy betegágy, ment már hónapokon át 3.7 GHz-en @ 24/7, 4.0 GHz is megvolt hosszabb tesztek erejéig, szvsz zsákbamacskához képest kitűnő vétel volt... :)
  • bakkerman
    tudom hogy kapható még pár helyen a neten,csak kitudja januárban hol veszik le végleg,és hol marad még 1-2 darab!
  • Gyöször
    Nekem egy A64 procim van 3200 rated, 2200 MHz real. 1 magos, teljesen véletlen jutottam hozzá pár éve egy ezresért, egy kamionos cuccokat vaterán áruló csóka rakta fel. Azt hittem el se indul de 2,8on megy vidáman. Ha jó a 955ösöd, sztem használd.
  • V43 1105
    AMD Phenom II X4 965 3.40GHz AM3 BOX Black Edition
  • bakkerman
    hát én nagyon remélem,hogy január első hetében kapható lesz valahol az X4 965
  • broman191
    Gondolkodom én is egy új 965BE prockó megvételén max. 13' január végéig, igaz nyilván semmi látványos előrelépés nem lenne a 955-höz képest, de mégis x év gari, plusz egy tartalék gyári hűtő a TX3 mellé...igaz nem a gyári ventivel megy, az a dobozában van alig használtan, a lamellákon+hőcsöveken pedig nincs mit elQrni. A 955-ömnek nem ismert a múltja, bontottan vettem csak a procit, szivacsba csomagolva ócsóé'. Mondjuk látom hogy most a karácsony előtti hétre tekintettel mindenhol több ezer forintot felreppent a 965BE ára "felebaráti szeretetből", az iPon-nál pl. 5e Ft+ lett semennyi idő alatt, karácsonyi "leárazások" mi? [sóhaj] Jövőre pedig már nem biztos hogy lehet kapni boltból újonnan, annyira kifutó cucc...
  • Gyöször
    Bezony :)
  • zritya
    Na az király, nagyon jó kis proci ez!