16997
  • Puhos
    Hát szerintem nem most lesz. Most jönnek a Richland-ek FM2 tokozás.
  • BaziJoe
    Tudja valaki mikor cserél AM4 re az AMD?
  • JaSoN HuNTeR #16032

Ez mennyire hiteles?

Vannak még hasonló oldalak ahol összelehet mérni a CPU-CPU-val?
  • vicktory
    Sziasztok gép frissítés előtt állok.Az lenne a kérdésem hogy a következő processzor AMD A8-5600K black edition működik e dual grapics üzemmódban HD 5770-el?
  • zico87
    925-m van nekem ami végülis megegyezik a 920-asal csak +ddr3 vezérlő van még benne tartalék és játékok alatt szépen muzsikál nem hiszem nagyon kellene több persze lehet venni íííötöt meg ííhetet+4db vga-t is ez már magánügy :D
  • JaSoN HuNTeR #16029
    Hidd el haver én is leginkább egy i7 vennék mert az 100/100 csak nekem az nagyon drága.
  • broman191
    Általánosan alig érzékelhető teljesítmény növekedésért sok. #16027 :)
  • V43 1105
    Ennyi erővel.. 25-öt félreteszed.. (egy intel alaplap ára kb.. ;) ,mellé rakj össze 45-55 ezret és vegyél egy i5-öst .. :-)
  • JaSoN HuNTeR #16026
    25.000 nem sok.
  • broman191
    Attól függ mit "rendesen" játszani, én inkább húzám a 920-at, annyi pluszt nem jelentene általánosan az X6 hogy megérje annyi pénzt kidobni az ablakon... :)
  • JaSoN HuNTeR #16024
    DE csak azért a 1045T mert kb már csak azt lehet vadonatújonnan venni. :S

Használtan nem érdekel.
  • JaSoN HuNTeR #16023
    Megéri lecserélni X4 920 a X6 1045T-re?[+kap hűtőt]
    Jó proci rendesen lehet vele játszani?
  • Solten
    link
  • Mike
    az majd így is úgy is kell
  • szabii98
    ja ez jónak tűnik, viszont proci váltásnál meg kéne új lap is. hát meglátjuk, összeszámolok 1et így
  • Mike
    A10-5800
    emellé menjen a kártyesz, teljesen jó cucc lesz
  • szabii98
    205k kb
  • Solten
    Es ez mennyi penz?
  • szabii98
    Kicsit régebben beírtam oda :)

• Gyöször
    Szerintem is inkább valami erős dolog a phenom IIesek közül. Videóvgás ilyesmi esetén gondolkoznék csak a bulldozerben.

A most veszel i3at, majd utána i5öt nem tartom túlzottan jó ötletnek, mert annyit elkérnek majd használtan egy i5 prociért ami jó a deszkádba, amennyit nem szégyellnek és esetleg nem lesz majd kedved megvenni. Szóval előbb utóbb lecseréled a deszkát is. És akkor az lesz, hogy sose lett olyan géped amilyet szerettél volna. Szerintem vegyél egy olyat most ami biztosan hozza az elvárásokat és kész. (ha épp elég egy i3as is akkor akár azt, nem rossz proci, de ha ő kevés akkor lesz gond).

Én azért váltottam 775 foglalatról, mert 2 magos procim volt, de a Q6600at amire le tudtam volna cserélni 2x annyiért adták és adják még most is mint amennyit ér, vagy hajlandó lennék kiadni érte. És már ezelőtt 2 évvel is az volt a szitu, hogy régebbi foglalatos proci 1,5x annyiba került boltban is mint az újabb Core sorozatok.

Szerintem.
  • Solten
    Hi. Szvsz inkabb i3, kiveve ha foleg tobb magot hasznalo jatekokkal nyomulsz (igen ritkak, de ez esetben AMD). Dobd be a "milyen gepet vegyek"-be hogy milyen konfigot neztel ki magadnak, lehet osszedobunk olcsobban egy jobbat.
  • bakkerman
    fx 6300-at ne vegyél,ha AMD-be gondolkodsz akkor X4 965,esetleg X6 szériából valamit,vagy Intelből i3 3225-öt. Ha tényleg hosszú távra tervezel,akkor pénzedtől függően szerintem már i5-öt vegyél,a 7850-el kiegészülve még a nextgen játékokra is tökéletesen elégnek kell lennie.
  • benőmenő
    Az amd-nél a magok kicsit másképpen vannak értelmezve az apuknál.
    Ha nincs pénzed intelre akkor vegyél egy black edition-ös phenom2-t, a lehető legolcsóbban.
    Bár amd topi, de ha 1-2 éven belül még pc-t fejlesztesz, akkor mindenképpen az i3, majd a nagyobbaknak úgyis lemegy valamennyit az áruk és nem kellesz alaplapot cserélni.
  • szabii98
    Hali, mit gondoltok az FX-6300 processzorról?
    Új gépet vennék, és a proci mellé egy hd 7850et vennék. Összesen a gép már nagyon drága lenne, pedig próbáltam a legtöbb helyen csökkenteni az árakat, ezért kérdezem. Egy ph!-s teszt szerint, olyan erős mint az i3-3220, játékoknál, drágább ugye, de 4-el több magja van, ami később még jól jöhet :D
    Ezért vennék inkább amd procit, mert a vásárlás után jóideig nem fejleszteném, viszont kaptam olyan tippet is, hogy vegyek i3at és később 30kért egy i5-t :D

Szerintetek?:DD
  • Solt
    Ez igen!!
  • Gyöször
    Az a lényeg, hogy ha lefordítom, akkor az jön ki nekem, hogy az új Bios nagyobb mint ami elfér a ROMba ezért le kell mondanod a crashfree3 ról meg a LAN PXE ről. Hogy kell ezeket kivitelezni azt nemtom.
  • cadmonadam
    Sziasztok,

ASUS M2N-E alaplapba raknám ezt a processzort: Athlon II X4 640 95wtdp; X2 4200+ helyére, gondolom megérné. Asus honlapja szerint támogatja az alaplap, de a megjegyzésnél ez áll:
    "Due to Bios ROM size limitation remove LAN PXE ROM and change Crashfree3 to Crashfree" Ez a gyakorlatban mit jelent? Ez automatikusan beállítódik? Illetve ez a proci kezeli a DDR2-es ramokat? BIOS frissítés gondolom kell, annak mi a legegyszerűbb módja? Op. rendszert processzor csere után újra kell telepíteni?

Köszi
    Adam
  • Sordoran
    Ha 95 W-os akkor oké, mert ahol én eddig néztem mind 125 W-os volt, az meg nekem nem jó. Ráérős, mert csak március végén esedékes, addig még tanulmányozom a témát hátha alapon. Köszi a segítséget!
  • V43 1105
    Nézz szét Prohardver fórumon, googleben kapsz jó áron Phenom II X4 955-öt vagy akár 965-öt is... hazaérek meg is nézem neked, de még melózok.. kis türelmet.
  • Sordoran
    Mindenképpen maradok AM3-nál, lévén alaplapom ezt támogatja, és direkt erre a célre vettem ilyet, hogy évek múlva fejleszthessek rajta anélkül, hogy új alaplap/proci/memória kötelező legyen. Ez a cikk is segített, és szerintem végül kikötök a Athlon II X4 640 mellett. Az a 5 ezer mínusz költség elég lesz arra, hogy még 2 GB memóriát bele tuszkoljak, így boldogabb lehetek míg lesz elég pénz egy új gépre, és a szüleim se egy "szenvedős" gépet kaphatnak majd meg. Az a 10% nem oszt, nem szoroz, főleg hogy csak 1-2 évet kell még kibírnia.
    És csak remélem, hogy az L3 hiánya, nem fog gondot okozni.
  • Puhos
    Vagy ha esetleg gondolod akkor megvárod a Richland érkezését ami FM2-es lesz. Richland cikk.
  • Sordoran
    Ahogy máshol is találtam, átlag 10% teljesítmény többlet a 955-nek. Azt pedig nekem kell ugye eldönteni, hogy megéri-e ez azt a plusz 5ezer forintot. Szerintem küldök pár levelet, a boltoknak, hogy van-e 95W-os 955, ha nincs akkor egyszerűbb lesz a döntés.
  • Puhos
    955 vs 640
  • Sordoran
    Igen, azt sejtem hogy jobban megéri. De ugye a 955 az 22ezer, míg a 640 csak 17ezer. És azért ez elég lényeges különbség. Valóban ennyivel gyorsabb is lenne? Ugye ez gép fejlesztés, szóval 1-2 évvel ki akarom tolni a váltást, nem tervezek nagy gépigényes dolgokat, nap közben bár megy sokat a gép, de a böngészés, videó lejátszás és 1-2 közepes játékon kívül másra nem kell, szóval ha a 955 és a 640 közötti különbség elenyésző, akkor nem érzem nagy szükségességét annak a plusz 5 ezer forintnak az elköltését. Meg ugye 95W-osat találni a 955ösből nem tudom sikerülne-e :D De még kutatok majd egy kis benchmarks eredmény után is, hátha.
  • Puhos
    Az L3 cache megléte jó dolog. Mindenképpen a 955-öt válaszd szerintem, arra viszont figyelj, hogy csak AMD Phenom II X4 955 - HDX955WFK4DGM ezt vedd, ugyanis az alaplapod ezt támogatja. És igen a 955-ből van 95W-os 125W-oss modell is.
  • Sordoran
    Nézegettem a Phenom II X4 955-öt, de van olcsóbban Athlon II X4 640 is. Milyen különbséget vehetek észre? L3 nincs utóbbinak összehasonlítás alapján, de ez nekem sokat nem mond, milyen hátrányt jelent. Ezen oldal szerint E0 és C3 "izéket" is támogatja alaplapom (bocsánat, de nem vágom ezeket :D), és máshol olvasva csak 95 W van belőle, ergó mellé se nyúlhatok, hogy rosszat kapok. Ugye 955-ösnél van 95W és 125W is, és ahogy látom ahol írják milyen ott 125W-t árulnak csak.
  • Gyöször
    Teljesen jó lesz a phenom.
  • kill3r21
    GTX 650em van most, kezdetnek megteszi...engem is jobban vonz a phenom...:)
  • Sordoran
    Áh, köszi, ezt észre se vettem, vagyis nem is tudtam, hogy van 125W és 95W változat is. Akkor utána járok majd, hogy ahol kapható 955ös vagy 945ös azok 95W vagy 125W. Használtat nem szívesen vennék, szóval bízok benne, hogy boltból valamelyik megszerezhető újonnan. RAM-ot meg muszáj lenne vennem majd, mert 2 GB nem elég a következő 1-2 évre. Tudom, hogy a DDR2-est nem tudom új gépbe menteni majd, de nem is cél feltétlen, mert szülőknek oda passzolhatom majd ezt ha lesz új gép.
  • Gyöször
    Játékra szerintem tök8 mit veszel, tehát az ár dönt. Én azt mondom elég az x4 965
    Bulldozer teszt
    Új Bulldozer teszt
    Ezekben itt ott tűnik fel a Phenom II x4 980, de az nem sokkal lehet erősebb a 965 nél. Amit az domborít, kb azzal számolhatsz. VGA-n múlik minden.
    Nekem ilyen 965ösöm van, de nem nagyon hajtom, csak 1 ezeréves agyonmoddolt játékkal, és viszonyítási alapom sincs más procival ez hogy megy.