AMD
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
AMD XP 2400+ (266 mhz)...
Kõszi
Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan program amivel rendesen lehet mérni a proci teljesítményét? Egy 1.8-as AMD van a gépben de néha az az érzésem, hogy alig ketyeg 800-1200 körül.
Köszi elõre is!
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ABIT NV7,AMD 2200+XP@2600+,512DDR/333MHz(TwinMOS),GeForce4 Mx440(ASUS V9180SE 64DDR 8X AGP@4x AGP),80GB Seagate Barracuda 7200, LG-RW 48X,Creativ-CDRom 52X 3DMark2001SE:7995pont(keményen húzva)
ABIT NV7,AMD 2200+XP@2600+,512DDR/333MHz(TwinMOS),GeForce4 Mx440(ASUS V9180SE 64DDR 8X AGP@4x AGP),80GB Seagate Barracuda 7200, LG-RW 48X,Creativ-CDRom 52X 3DMark2001SE:7995pont(keményen húzva)
AMD Athlon FX-51 = 2200Mhz
Nos ma korulneztem egy nagykerben:
XP1700: Tbred-A CPU-k, veluk minden ok, bar nem nagyon birjak a tuningot
XP1800: mind hamis
XP2000: mind hamis
Nem rossz... a feltuno jegyeket itt mar mind leirtak, furcsa "AMD Athlon" felirat (t betu nagyon elut) es az azonositok (verzio, eredeti sebesseg, keszites hete) mind feltunoen masok. Illetve annyira abszurd adatok vannak feltuntetve, hogy ilyen CPU-t tuti nem gyartott az AMD. Raadasul minden procimagon latszott, hogy mar raktak fel ra hutobordat, a magok szelen voltak nagyon apro lesarkazasok, illetve a mag kozepen is voltak hutoborda nyomok. Ami erdekes, hogy a labaknal nem volt atkotes nyoma (korabban volt errol belinkelt kep), tehat mas modszert hasznalnak mar. Vegul 2500-as Bartont vettem, mert az eredeti volt.
Meg mindig szokasos, hogy a hamis procikon az "i" betu "|", mig az eredetiken "I".
Nem tudom ki kesziti ezeket, de nagyuzemben megy az tuti, latszott a kamu szamozasokon. Az a baj, hogy a nagykerek sem nezik meg alaposan mit vesznek.
Szóval aki AMD proci vételén gondolkodik, vigyen magával egy nagyítót (esetleg nyomtassa ki a #4462-õn belinkelt táblázatot), és figyeljen nagyon. Aki nemrég vett procit, az pedig nézze meg, hogy milyen feszkón megy, a Tbred-B és a Barton procik mindegyike 1.65 volton, vagy az alatt üzemel alaphelyzetben, tehát ha az alaplap ennél magasabbat állít be defaultnak, akkor lehet gyanakodni...
Forrás
Itt pedig két kép az Xbitlabs-ról:
Egy eredeti AMD Athlon CPU feliratozása
Egy hamisitott AMD Athlon feliratozás
- felismerhetõ a mozso által is említett furcsa "t" és az "I" helyetti "|"
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
NF7-S + AMD 2500+ barton
vagy
IS7 + intel P4 2,4Ghz
Mennyire lehet még szorzó lock nélküli 2500+bartonokat kapni?
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Egy Athlon XP 2000+ olyan 16.000 Ft, egy 2400+ pedig 21.000Ft bruttó jelenleg. A sima Athlonok ára olyan kevezõ, hogy egyszerûen nincs értelme egy butított verzióval veszõdni.
Jöjjetek és nézzétek meg az oldalam!!!!
* George Benson : White Rabbit *
Teccik a hír!A FÕOLDALON!!
Szal erre majd az intelesek biztos találnak valami "észszerû" magyarázatot!

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
Pl. 2600+ (333Mhz FS😎 procik, amelyek 1.75 volton mentek "default", ami kicsit meglepõ, lévén, hogy 1.65 volt a hivatalos feszültség.
Hamis proci eleje
Hamis proci háta
A lábaknál valószinüleg ezüstel vagy grafittal átkötéseket csináltak, és zöld lakkal lefestették, hogy ne legyenek feltünõek.
De volt már hamis 2000+ és 2800+ is...
Itt egy jó kis alap: AMD proci fajták és a rajtuk lévõ jelölés magyarázata
Szvsz ha valaki AMD procit vesz, nézze meg alaposan a lábainál, nem-e lát ilyesféle átkötéseket, és a kódja megfelel-e a fenti ábrán láthatókkal!
Felhúztam 1900 Mhz fölé és az FSB-t 266 helyett 333 ra raktam.
Így megy 8 óra DivX konvertálás után 42 fokon a proci
és egyszer sem fagyott még le semmilyen alkalmazás folyamán. Viszont nem tudom összehasonlítani most más procikkal. Van tapasztalatotok illen prociról? Esetleg érdekelne valami link ahol duronok vannak összehasonlítva más procikkal.
igazából engem csak a cache aggaszt, mivel naggyon kevés a 64Kb. Ez mennyire befolyásolja a teljesítményt?
Asus A7N8X AMD Athlon XP 2500@3200+ 2x256/400 DDR Ati Radeon9800Pro 378/675 3dMarkt2001Se-16731 pont 3dMarkt2003 5602-pont
milyen hutessel?huzod a procit?
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
Van egy Tb-m! És olyan 45 fok körül mozog ez sok vagy lehetne kevesebb is?
––––•(-•Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!•-)•––––