16997
-
#6951 3800+ os dualmagos proci vásárlását fontolgatom, mert ha veszek gépet akkor ugy hogy pár évig nekeljen sokat költeni rá. Szoval szerintetek ez mene e gyári hütésel, vagy bekéne ruházni egy jobra?
-
AnonyX #6950 A Kingmax Mars 800MHz-es DDR2-k klassz kis ramok, eddig mindenhol szépen dolgoztak, gondolom minden alaplapban... Tuningot még nemtudom, mivel ismerősnek van, de majd úgyis tunongolja valamikor. Az AMD procikkal kapcsolatban pedig, épp mai hír, hogy újabb árcsökkentés várhatóó.. Ami jóóó!!! pl. ami volt árcsökkentés január 22-én asszem, Szegedi üzletben hipp hopp csökkentek is az árak, csupán pár nap volt a bejelentés és az üzlet árlista korrigálása között. Az új árcsökkentés is kedvezően fog hatni az AMD-s eknek, meg az új számítógépet vásárlóknak. Mostmár azért nagyon jó áron lesz kapható pl. a 3800+ os valamint 4200+ os X2 es is. Bár a 3600+ is szuper áron lesz, a cache méret mint tudjuk nem túlságosan számottevő. Szóval nagyon ütős kis konfigokat lehet majd kihozni nemsokára... Csak így tovább... Kár hogy az én 939-esembe már nehéz lesz pl. 3800+ X2 től nagyobb procit venni, bár nem is annyira lesz sztem szükségem rá. Szerintem nálam kimarad az AM2, én majd AM3 ra váltok sztem, és szeretnék egy AMD chipsetes alaplapot, meg bele egy DirectX10 es AMD videókarit. Na de ez még a jövő zenéje, egyelőre a jelenlegi konfigommal is maximálisan elégedett vagyok. -
lee56 #6949 Most NCP (valami ázsiai márka, azelőtt énse hallottam róla :D) 2x1G 667MHz van, de anno nyár végén még 4fajta ramot belepróbáltam mire kikötöttem ennél, ugyanis egyikkel se ment előtte dualban hiba nélkül, szal valamilyen szinten kockáztatsz ha csak 1 modult veszel, és majd később imádkozhatsz, amikor a másik 1G-t beteszed mellé. De Kingmax mars-al, Geil ultrákkal, volt talán a legkevesebb gond amiről hallottam. Meg a bios frissítésekkel memóriabarátabb lett a lap, de azért nem árt az óvatosság, ezt megtanultam, sose szenvedtem még ennyit ramokkal, mint ennél a lpanál, de mondom azóta kijött 3-4 bios frissités, remélhetőleg neked nem lesz gondod már. -
#6948 aha köszi a segitséget, neked mien ramjaid vannak most ?
kingmaxra vagy samsungra gondoltam és 667mhz re 1gb os ram egyenlőre elég lenne -
lee56 #6947 Ok, én mondok :)
A64 3500+ correkt proci, egy ideig biztos nem lesz gondod miatta (ha x2-est veszel, talán picit jobb befektetés hosszutávon, főleg az árcsökkentések után)
Asus M2N-E, nekem is ilyen van :), nem tul melegedős, csendes, gyors, tuningra is jó (bár a ramoknak csak max 1.95V-ot adhatsz, néhány ramnál ez már kevés tuninghoz, sőt van ameiknél már alapmüködési feszültségnek se elég, bár azok elég csucsramok), azonkivül ha többet szeretnél tudni róla, nézd meg a PH-t, elég sok infót összehordtunk már róla :) Ami talán fontos lehet, bár a legujabb bios frissitésekkel már sokkal jobb a helyzet, azért a memóriákkal légy óvatos, nem mindegyik márkát szereti... (de ez is fura, van akinek gondok voltak a-data ramokkal, de irtak olyanok is akiknek atom-stabil volt vele, lényeg hogy sokat teszteld, és a legelején nézd meg mien bios van fenn, és ha 0304-esnél régebbi azonnal frissitsd)
Még sosem volt AMD-s géped, ezt nemnagyon értem, miből gondolod hogy más lesz mint az intel, hacsak nem gyorsabb, ha celeronról vagy p4-ről váltasz :)
Videokárty pedig, na most mit mondjak erre, amire pénzed van, és amit szeretnél, ahol ez a két dolog találkozik az igencsak meghatározza majd hogy mit veszel, talán nem ártott volna ha megadsz egy árat is... Nekem inno 7600gst-m van, nemrossz, de az ujabb gamékhoz már csak közepes grafikára lesz elég, szal majd lecserélem valamikor nyáron ha lesz addigra valami ütős dx10es amd kártya jó áron :)
Ha valami faszábbat akarsz, de nem akarsz várni és drága lenne a mostani 8800as széria, akkor elég jó vételnek számit az x1950pro asszem, meg nvidiánál a 7900gt, vagy 7950gt annyira nem figyelem mostanában a helyzetet, nézz körül mielőtt vásárolsz mindenképp. -
#6946 És ehez a géphez valaki videokártyát is mondhatnátok -
#6945 Ha valaki tudna akkor mondhatna pár szot ezekröl:
AMD Athlon 64 3500+ AM2 (vagy 3800 még nemdöntötem)
Asus M2N-E alaplap
Még sosem volt AMD -s gépem igy enmismerem öket. -
izb #6944 normál.főleg egy notinál olyan dolgokat fog csinálni alapból az oprendszer hogy ihaj... -
#6943 Most jelenleg mukodo rendszerem egy laptop van. Majusban veszek majd vmi X2es cumot. Aztan azert kerdeztem, hogy a 64est rakjam majd ra vagy a normal profot. Vista az meg nem jon szoba. -
izb #6942 a váltásnak nincs gyakorlati haszna jelenleg, ha vistában gondolkodik az ember... -
#6941 Erre szamitottam en is. Vistam az meg nem lesz meg egy ket evig. Majd ha lesz 2 giga ramom meg lesz hozza SP1. -
#6940 Nem nagyon, sajnos mivel az MS az Intel fele "megalkuvas" miatt nem nagyon fejlesztette, igy a meghajtoprogramok es egyeb szoftverek hianya erezheto rajta.
Egyenlore.
Talan a Vistaval kapcsolatban ez megvaltozik. -
#6939 Amugy ez a 64bites XP mennyire jo valasztas? Erezheto vmi teljesitmenynovekedes?
Mert legutobb amikor hallottam rola az meg az elso 64es processzorok megjelenese korul volt, hogy majd milyen baromi jol kihasznalja az architekturat, stb. De azota se lattam meg hallottam egyetlenegy tesztrol, tapasztalatokrol, stb.
Szoval erdemes e XP prof helyett hasznalni az XP64et? -
#6938 Latom nem vagy tisztaban azert a dolgokkal.
Az Intel 1968-ban alakult, mig az AMD 1969-ben.
Tehat a kulonbseg mindossze 1 ev, 1969-ben gyartott mar az AMD Logikai chipeket.
1975ben mar gyartott az Intel 8080 chipjehez hasonlo mikroprocesszort.
Az Intel a 4004es modellel kezdte igazabol 1971 vegen.
A 64bitre kiterve az az altala "fellangolas" mindossze azt eredmenyezte, hogy tobb mint a piac 1/4-et elszipkazta 1,5 ev alatt az AMD az Inteltol ugy, hogy az MS az Intel "kozbejarasara" nem adta ki egy evig a 64bites operacios rendszert, nehogy nagyon lemaradjanak.
Ezzel is a felhasznalokat sujtva.Raadasul a 64bites technologiat csak a keresztlicensznek koszonheti az Intel, hogy hasznalhatja.
Az AMD nagyon is feltorekvo ceg, egyre tobb minosegi termekkel, s azt bizony mneg kell hagyni, hogy a K8 (talan meg a K7 is) minden teren elobbre jart az akkori Intel processzoroknal. -
izb #6937 nincs is hiba ebben:)
nem kell meggyőznöd,mert van mögöttem egy kis AMD múlt(1000,1700+,1800+,2500+,3000+,Opteron 144,4000+,Opteron 165)
Viszont kihagytam az AM2-es tokozást mert az gyakorlatilag egy elhibázott lépés volt.. -
#6936 Nekem is volt Intelem 2-is 1300-as Tualatin+ 2,8-as prescotom de amióta megvan ez a procim azóta vallást váltottam AMD 4ever...sztem ár/teljesítmény arányban verhetetlen az AMD és okoskodhat bármilyen 14 éves Bill Gates szökevény... -
izb #6935 Ne haragudj de nem kell ez a szöveg az AMD topicba.
Ne itt okoskodj ha lehet hanem az Inteles topicba fejtsd ki magas röptű eszmefuttatásodat.(mondjuk ott sincs nagyon sok értelme,de ha már ez az életcélod hogy az AMD fikázd akkor vagy a gumiban vagy az Inteles topicban tedd meg ezt) -
#6934 Igen szóval enyit az intelről...:D a hugomnak van 1 3 ezres Prescot gépe de hát egy kalap.... sztem jóval lassabb mint az én 3,2-es (3800+-onmegy:d) AM2-esem összemértük amikor nemvolt húzva a gépem is pl:cod2-be is több az fps-em pedig neki jobb vga van benne. -
AnonyX #6933 Na meg a másik pl. a 64bit et is AMD csinálta meg először az x86 os procik terén, Intel egy az egyben átvette az AMD64 et majd EMT64 néven beletuszkolta a Pentiumokba, Celeronokba majd Core 2 Duo kba...Mindenki elvan, hogy igy erős, úgy erős a C2D, igaz is, valóban erős... De szükség van rá, hogy ilyen meg olyan óriási eredményeket érjen el? Nekem az X2 3800+ om tökéletesen elég jelenleg 2400MHz-en dolgozik, 300MHz es FSB vel, 8 os szorzóra állítva, a ramok pedig 480MHz en. Stabil a gép. Nem melegszik a proci számottevően. Szerintem minden játéknak elég ez a telyesítmény. Igaz a videokártyám lehetne még jobb, csak hát nincs miből. Majd a köv kártyám AMD lesz, az R6xx es csoportból. Vagy egy Radeon x1950Pro.... Addig meg nagyon elég ez a konfig. -
#6932 Az tény tesztekben alulmarad az X2 de egy Intel sokkal drágább is ha valakinek az a fontos hogy egy tesztprogiba 100 pontal többet kapjon akkor no comment..... és egyébként AMD törtélemről meg anyit hogy ők lépték át előszőr a hírhedt 1 Ghz-et utána jött csak az Intel.... -
#6931 Amig intel ki nem jott a C2Dvel addig bizony nem volt elorebb. Masreszt meg C2D teny, hogy sokkal jobb, de nem mindenki engedheti meg maganak, plusz hozza egy tuningbarat lap, stb. A 4300 az egy jo lepese az intelnek nagyon. Remelhetoleg az X2esek arai erre esni fognak meg jobban, es akkor minden felhasznalo happy lesz. -
poulan #6930 Nem vagyok teljesen elvakult. Bár intelt nem veszek, mivel szerintem náciként viselkedtek, és nem volt érdekük fejlődni csak mikor az AMD beérte őket.....
csak idéztem -
#6929 Mi az hogy amd fan, mi ez a baromság. Az amd még számologépet sem gyártott amikor az intel már csúcs (cpu,alapot stb..). ne is fojtassam a többit a füstölö amd-k,64 bites fellángolás csak játékok terén,ja és a nm-ek kit érdrdekel hogy az amd csak 90nm ha nem tud jobbat. és a szarrávert x2-es ek (5000+ x2 vs core2 duo e6400 még
az extrem edition is elverte). nem beszélve a quad vs gagyi quad(aminek semmi köze a quad hoz (2db duo core amd)). na és a jövö kit érdekel mit irkálnak a hozzánemértö okoskák majd meglátjuk a teszteken.
ha valaki kételkedik
http://prohardver.hu/cikkek/2006-08-14/core_2_tuning_kevesebb_neha_tobb/oldal_5.html
http://prohardver.hu/cikkek/2007-02-05/core_2_duo_e4300_gazdalkodj_okosan/oldal_4.html
http://www.tomshardware.hu/cpu/06q4/061130/index-08.html
http://www.tomshardware.hu/cpu/06q3/060802/index-05.html#jtkok
http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=2795&p=8
STB.....
pár idézet:
"Az eredmények önmagukért beszélnek, a Core 2-es rendszer gyakorlatilag megalázta a másik kettőt"
Prohardver Tesztcsapata
ja és többet nem irok mert nem fér ki az oldalra. -
izb #6928 na és??
Ha majd valakinek lesz ott kérdése,akkor majd odaír. -
#6927 az kircsi!! -
#6926 Nna! Megoldódott a dolog. Az XP friss installálása után mûködik mindkét mag. -
#6925 Nekem x2 3800+ om van, amig nemraktam fel a Dual Core Optimizert, furcsa dolgok voltak, pl. a toca3 olyan gyorsan ment, hogy...
A Fear-t dvd-ről pikkpakk felment...
Emiatt (valoszinü) kinyirta a vinyómat (maxtor), szoval xp rakásnál a driverek elött a D.C.optimizerrel kezdek, és az everestben mind2 mag dolgozik, még csak egy mp3 konvertálásnál is! -
#6924 csasztok!!
sztem ti hasznaljatok az AMD tuning topikot, aki hasznalja kerem lepjen be es probajon valaszolni nekem vagy valamit irjon mert eisze kihall a topik. Mar tobb mint 1 honapja senki nem irt semmilyen uzenetet. -
#6923 Ma mondta a srác, hogy nem is telepítette újra az XP-t, így valószínüleg a multiproc.kernel hiányzik. Holnapra kiderül. Köszi!!! -
izb #6922 gyakorlatilag semmi...a wines csomagok általában egyben vannak és
az oprendszer választja ki közülük hogy mi kell neki.. -
#6921 Az a Régebbi oprendszerekre van pl:Winfos 2000. -
jui #6920 mi a külömbség a Win2k és a WINXP driver között? -
#6919 ??? "A Win Multiprocesszoros kernellel van felrakv" ? Az meg miaz? -
dara #6918 A Win Multiprocesszoros kernellel van felrakva? Processor driver és DualCore Optimizer fel van rakva? -
#6917 Pff 50k-ért ha eladja akkor nagybolond!
-
#6916 Megveszem 50k-ert! -
rriicchhiiee #6915 Sziasztok!
Elszeretném adni a gépemet csak nemtudom, hogy kb mennyiért lehetne meghírdenem...
Segítségeteket szeretném kéni!!!!
nvidia nforce3 k8 socket 939/4 dual ddr400....
amd64 3000+
2x 512 MB ddr/pc3200 Kingston /örök garis/
HIS Excalibur Radeon 9800 Pro IceQ Platinum 128 mb
Asus dvd olvasó16x
160gb Sata Hdd Samsung
AeroEngine Jr.-BK,Fekete MIDI torony ház
17' Belinea monitor CRT
A4 Tech multimédiás bill
-
#6914 ... akkor lehet, hogy egy hibás darabot fogott ki -
#6913 passz....ezt már én sem tudom miért... -
#6912 Ezzel nincs is baj, de még az WinXP feladatkezelõ teljesítmény fül, cpu használat alatt sem jelenik meg a két mag. Csak egy látszik, ahogy az én egy magos rendszeremen. Egy másik havernak egy Core 2 duo rendszert építettem, ott látszott mindkét mag az XP alatt is, és a tesztprogik is 2 szál/2 magot jeleztek. Ennél a 3800+-nál az XP egy magot, a tesztprogik 2 mag/1 szálat jeleznek